|
| 108 : Rosiori Nord - Turnu Magurele | |
|
+61George CFR cristy79 Luca tgv Dionis florin.lifticariu Adisoft1991s Katalyn mielutu zburator TVlad allred impuls Razvan Tudor marius664 dan tm cfr500 alliens cardinal IonutCFR2009 spiderpc baiazid orestte Caravelle_Zg ldh80 Norbi nenuandrei Adirmvl bostanescu gigel boldalexandru Luna redeme AMX 97-0548-4 Vitosa razvan - trenuri tcatalin COSTACHE MIHAIL mtk Adrian78 DUAL riciu Teodor cristi ar Radu Tudor Rarau srazvi Vlad cristi CFR vanchorusebulgaria didinul M.I.C.I. Dr2005 iDorin Nesebar Mircea Condilescu mardaryroby ATM jionutz Radu kristi kkk MariusM AceKine myster2008 65 participanți | |
Autor | Mesaj |
---|
Rarau V.I.P Member
Numarul mesajelor : 742 Varsta : 44 Localizare : Bucuresti Reputatie : 5451 Data de inscriere : 23/01/2012
| Subiect: Re: 108 : Rosiori Nord - Turnu Magurele Mar 22 Ian 2013, 16:36 | |
| de pe site regiotrans Regiotransul = pret la jumatate fata de autobuz . Yes No Buna ziua, Trenurile RegioTrans care pleaca din Turnu Magurele sunt o alternativa excelenta a transportului rutier. Trenurile circula aproape pline in fiecare zi. Cei care circula cu autobuzele au observat ce mizerie si ce mirosuri urate au in interior. Trenul e foarte curat si bine incalzit, iar de pret ce sa vorbim, e la jumatate fata de autobuz. La autobuz Turnu-Bucuresti este 35 lei, iar la tren este 19,2 lei (9,6redus pt studenti si elevi). Nu mai spunem ca la autobuz nu-ti da bilet redus de elev, student, sau pensionar, dar te lasa si la intrare in Bucuresti , iar trenul te lasa in Gara de Nord, deci, mult mai aproape de centru. Ideea este ca dvs RegioTrans nu prea va face ti reclama. Sandu. --------------------------------------- 1.de ce a intarziat trenul de la Rosiori? 2. Deja am facut o obisnuinta din a-mi lua bilet fie cu o zi inainte, fie mai de dimineata, ca sa nu risc sa calatoresc in picioare. Si da, chiar s-a mai mers in picioare pana la Videle.deci noi aberam cand cerem tren Regiotrans vinerea spre Turnu Magurele/Craiova?? 3. nu mai comentez de directia Ploiesti ca comentez degeaba 4. si eu folosesc siteul ala dar pentru Turnu da erori desi trenurile sunt la 4-5 min. Deh siteul asta e ca si mine, i se pare utopic ca poti prinde o legatura in 1-5 min. 5. Au pe masa... desi Oreste ma va contrazice. TFC-ul baga 15.000 trenuri pe Buzau-Bucuresti iar Regiotransul are toata Oltenia si ii doare la basca de calatori ... 1 tren + legaturi proaste. Nu e nimeni tampit sa stea in Rosiori o ora ca asa li se pare lor ca circula nu stiu ce navetisti aiuritori fix vinerea si duminica. Ia durat la basca si cand au pus trenul mai devreme din Craiova. La fel si pe CFR ii doare la basca de calatori pe ruta Craiova-Bucuresti, probabil si pe Timisoara-Bucuresti |
| | | orestte V.I.P Member
Numarul mesajelor : 364 Varsta : 50 Localizare : Timisoara Reputatie : 6264 Data de inscriere : 28/10/2008
| Subiect: Re: 108 : Rosiori Nord - Turnu Magurele Mar 22 Ian 2013, 17:11 | |
| Nu am ce sa contrazic.... circulatia pe infrastructura operabila ramane la cheremul CFR, nu iti acorda trasa ca vrei tu privat sa circuli la ora aia. In alta ordine de idei , materialul rulant deficitar face imposibila introducerea de noi trenuri. |
| | | Radu V.I.P Member
Numarul mesajelor : 562 Varsta : 37 Localizare : Turnu Măgurele/Alexandria/București Reputatie : 6409 Data de inscriere : 06/12/2008
| Subiect: Re: 108 : Rosiori Nord - Turnu Magurele Mar 22 Ian 2013, 18:02 | |
| 1. Nu stiu, probabil vreo legatura intarziata (desi nu sunt lamurit cu privire la legaturile de la 7 si ceva prin Rosiori..) 2. In plus, cam toate trenurile, ca merg la Craiova sau Timisoara, Tg. Jiu etc. isi injumatatesc cel putin numarul de calatori dupa statia Rosiori. 5. TFC usor-usor da inapoi, in sensul ca a anuntat azi ca nu mai preia Ploiesti-Maneciu, a renuntat la multe perechi pe Baile Felix, nu mai circula in weekend pana la Bucuresti dinspre Slanic... Iata anunturile lor:
,,Stimati calatori,
Urmare a numeroaselor intrebari adresate de publicul calator vis-a-vis de intentia noastra de a opera pe sectia Ploiesti Sud - Maneciu suntem datori cu un raspuns. V-am anuntat ca la inceputul anului 2013 dorim sa operam si pe sectia Ploiesti Sud - Maneciu, dar din pacate ca urmare a constrangerilor bugetare societatea noastra a fost nevoita sa anuleze foarte multe trenuri si totodata sa renunte si la introducerea de trenuri pe sectia amintita. Va comunicam ca nu renutam la ideea operarii pe sectia Ploiesti Sud - Maneciu si nu numai, dar suntem nevoiti momentan sa asteptam vremuri mai bune. Ne cerem scuze pentru neplacerile create si va multumim pentru intelegere.''
,,Stimati calatori, In completarea postarii de mai jos, va mai informam ca am operat cateva modificari in circulatia trenurilor TFC : 1. Anularea trenurilor Cluj Napoca - Deva si Cluj Napoca - Targu Mures pe perioada vacantei de vara. 2. Anularea trenurilor 15058 si 15059 Buzau - Bucuresti in perioada vacantei de vara. 3. Trenurile 15136 si 15135 Slanic - Bucuresti Nord va circula zilnic (inclusiv sambata si duminica) pe intreaga distanta, in perioada verii. 4. Trenurile 15141 si 15142 Slanic - Ploiesti Sud va circula inclusiv sambata in perioada verii. 5. Modificarea trasei trenului 15151 Ploiesti Sud - Slanic cu plecare din Ploiesti Sud ora 21.00, ceea ce va permite atasarea in Ploiesti Sud a automotorului trenului 15065 (Bucuresti N - Ploiesti). Pentru informatii exacte va rugam sa consultati sectiunea Mersul Trenurilor de pe site-ul nostru.''
Ceea ce ma face sa cred ca noi, cu Regiotransul nostru, stam cat de cat bine.. Desi, da, se poate intotdeauna sa fie si mai bine. |
| | | Rarau V.I.P Member
Numarul mesajelor : 742 Varsta : 44 Localizare : Bucuresti Reputatie : 5451 Data de inscriere : 23/01/2012
| Subiect: Re: 108 : Rosiori Nord - Turnu Magurele Mar 22 Ian 2013, 18:36 | |
| - orestte a scris:
- Nu am ce sa contrazic.... circulatia pe infrastructura operabila ramane la cheremul CFR, nu iti acorda trasa ca vrei tu privat sa circuli la ora aia.
In alta ordine de idei , materialul rulant deficitar face imposibila introducerea de noi trenuri. Oreste ai vazut, cred, ca nu ma iau de oameni. Aveti oameni foarte buni. Ti-am zis chiar am fost impresionat de un nas pe Turnu Magurele - Rosiori. De cel de pe Brasov-Bucuresti nu dar asta e o alta poveste La fel doamna din Rosiori, super de treaba, cea din Turnu la fel. Cu cea din Bucuresti nu am vorbit ci cu un coleg de al ei. Probleme mele sunt 3 cu Regiotransul : 1. mersul trenurilor prost . Nu suntem in Germania sa pui legatura in Rosiori (de la trenul de Bucuresti) la 2 minute. Nu toti cumpara bilete din Bucuresti sa stie nasul sa ii astepte. Apoi trenul sta 1h in Turnu. E asa greu sa modifici trasa sa plece cu 10 min mai tarziu. Aici nu va puteti lega de Cfr Calatori ca se stiu ca toate trenurile ajung la .15 Apoi ok sunt .... aia de la Infrastructura si va saboteaza. De ce nu mutati, macar duminica, trenul de Turnu sa ajunga cu 15 min inaintea celui din Craiova sa poata merge studentii la Bucuresti? O zi. De ce TFC-ul isi schimba mersul de 10 ori si voi nu puteti? Eu va cer sa schimbati mersul pe secundara voastra nu pe Craiova-Bucuresti. E asa greu de inteles ca daca un calator din Turnu vrea sa mearga cu trenul nu sta 1-2h in Rosiori sa astepte legaturile la IR? 2. mergeti si voi in licee, in scoli si intrebati cand au oamenii nevoie. Reclama 0 isi face Regiotransul. Angajati un om sa se ocupa de site/raspunsuri si de facebook. 3. Se terminasera toate locomotivele din Romania de a trebuit sa luati frantuzoaicele alea sa tremure in halul asta? Confortul e f bun in Brasov-Bucuresti dar te zgaltaie ingrozitor/ aceeasi problema in Craiova-Bucuresti. In automotor nu am nici o problema. ----------------------------- pentru Radu 2. In plus, cam toate trenurile, ca merg la Craiova sau Timisoara, Tg. Jiu etc. isi injumatatesc cel putin numarul de calatori dupa statia Rosiori. 5. TFC usor-usor da inapoi, in sensul ca a anuntat azi ca nu mai preia Ploiesti-Maneciu asa e . Si marea mea problema, pe care tu probabil nu ai intampinat-o, e ca foarte probabil astia sunt blatisti. Mai ales vinerea. Spune-mi si mie ti-a convenit cand prietena ta a stat ca o sardina in trenul de Brasov? Eu nu ma duc sa mor asfixiat in tren. Am avut acum vreo 10 ani o experienta de asta, intr-un Regio de Basarab-Rosiori-Craiova si nu mai imi trebuie. Aglomeratie mai mare ca in 336/601. Am mai zis nu am nici o problema cu blatistii de bun simt, care stau in picioare, daca nu-s locuri, si bineinteles sa fie maxim 5-10 pe vagon dar nu ca pe Rosiori cand dupa Rosiori trenurile sunt goale. E cineva tampit sa mearga la Craiova/Timisoara si sa stea in aglomeratie/mizerie din cauza blatistilor (nu mai zic si alt cuvant) de Videle si Rosiori care nu pot folosi Regio? de ce la Regiotrans se poate fara blatisti (sau maxim 1-5 % pe Craiova-Bucuresti-Brasov) iar la Cfr Calatori esti prost daca platesti? Bineinteles conditiile sunt mai bune daca mergi miercurea sau samabta spre Rosiori dar vinerea .... Imi pare rau ca nu se pune problema inchiderii liniei Bucuresti-Rosiori ca oamenii ar merita-o. Eu unul ma plang de Maneciu dar cand ma gandesc cat blatism era si pe aici, cateodata zici las-o ca si-o merita. Si asa excursionistul merge in 90% din cazuri pe Valea Prahovei cu 3001 sau in Transilvania. Trebuie sa fii ... sa mergi pe la Slanic/Maneciu si alte zone, scump si prost. Si nu ai ce sa alegi la cazare/masa. Cel putin extra sezon. Da, chiar eu am postat de TFC. Sper sa nu aud la fel de Regiotrans pe Turnu ca ... Eu tot vad scris ca sunt asa multi studenti pe tren si totusi nu prea imi vine a crede. poate or fi duminica dimineata, ca eu nu frecventez zona aia orara , cand am mers eu acum cateva luni nu erau prea multi studenti/calatori care sa coboare si sa ia Regiotransul legatura spre Bucuresti. Adevarul e ca in ziua aia era liniste si prin autogara TransAlutus. Eu-s multumit de conditiile de la TransAlutus si de autocarul ala ce vine de la Corabia. Eu nu-s multumit de capusele alea care circula cu Mercedes Sprinter. Insa poate or circula capusele mai mult pe Alexandria acum. Cand vad un Mercedes Sprinter mai ia greata instantaneu, am aproape 1.90 si turbez in Sprinter. Mai bine pe jos/ocazie decat Sprinter ala. p.s. un tren direct vineri seara ora 18 Bucuresti - 21 Turnu Magurele, iar iulie/august 19.30-22.30, ar fi un vis + abonanamente probabil fara numar ale studentilor. De ce Slanicul/Campulungul/Oltenita au si noi nu ?Nu vad si eu la ei diverse oferte gen dus-intors, vsd nimic
Ultima editare efectuata de catre Rarau in Mar 22 Ian 2013, 18:59, editata de 2 ori |
| | | Radu V.I.P Member
Numarul mesajelor : 562 Varsta : 37 Localizare : Turnu Măgurele/Alexandria/București Reputatie : 6409 Data de inscriere : 06/12/2008
| Subiect: Re: 108 : Rosiori Nord - Turnu Magurele Mar 22 Ian 2013, 18:50 | |
| In plus, acum parca e la moda sa se elibereze 2 bilete pe acelasi loc.. |
| | | Rarau V.I.P Member
| Subiect: Re: 108 : Rosiori Nord - Turnu Magurele Mar 22 Ian 2013, 19:01 | |
| - Radu a scris:
- In plus, acum parca e la moda sa se elibereze 2 bilete pe acelasi loc..
vezi ca mi-am editat mesajul, mai ales partea asta. tot vad scris ca sunt asa multi studenti pe tren si totusi nu prea imi vine a crede. poate or fi duminica dimineata, ca eu nu frecventez zona aia orara cand am mers eu acum cateva luni nu erau prea multi studenti/calatori care sa coboare si sa ia Regiotransul legatura spre Bucuresti. p.s. un tren direct vineri seara ora 18 Bucuresti - 21 Turnu Magurele, iar iulie/august 19.30-22.30, ar fi un vis + abonanamente probabil fara numar ale studentilor. De ce Slanicul/Campulungul/Oltenita au si noi nu ? Nu vad si eu la ei diverse oferte gen dus-intors, vsd nimic |
| | | boldalexandru
Numarul mesajelor : 288 Reputatie : 5053 Data de inscriere : 05/11/2011
| Subiect: Re: 108 : Rosiori Nord - Turnu Magurele Mar 22 Ian 2013, 19:12 | |
| - Rarau a scris:
- Radu a scris:
- In plus, acum parca e la moda sa se elibereze 2 bilete pe acelasi loc..
vezi ca mi-am editat mesajul, mai ales partea asta.
p.s. un tren direct vineri seara ora 18 Bucuresti - 21 Turnu Magurele, iar iulie/august 19.30-22.30, ar fi un vis + abonanamente probabil fara numar ale studentilor. De ce Slanicul/Campulungul/Oltenita au si noi nu ?
Nu vad si eu la ei diverse oferte gen dus-intors, vsd nimic Oltenita oricum leaga Bucurestiul , ar fi fost interesant ca acum 40 de ani tren pana la Gara de Nord . dar cred ca infrastructura nu mai exista |
| | | Radu V.I.P Member
| Subiect: Re: 108 : Rosiori Nord - Turnu Magurele Dum 27 Ian 2013, 00:32 | |
| Stiti cumva, se circula normal spre Turnu? Comenta cineva ca s-ar fi format suluri de zapada, iar sambata nu ar fi circulat trenul? Sau e doar un zvon? |
| | | tcatalin
Numarul mesajelor : 56 Varsta : 34 Localizare : Turnu Magurele/ Bucuresti Reputatie : 4746 Data de inscriere : 20/01/2012
| Subiect: Re: 108 : Rosiori Nord - Turnu Magurele Dum 27 Ian 2013, 13:19 | |
| - Radu a scris:
- Stiti cumva, se circula normal spre Turnu? Comenta cineva ca s-ar fi format suluri de zapada, iar sambata nu ar fi circulat trenul? Sau e doar un zvon?
Da, se circula normal fara intarzieri. Ieri am plecat din Turnu la 13.10; iar azi a plecat un prieten din Bucuresti la 9.20 ajungand in Rosiori la 11.20; trenul de Turnu l-a asteptat pe cel de la Bucuresti, ceea ce e f bine. Nici vorba de suluri de zapada. Se pare ca se asteapta trenurile de la Bucuresti; ieri cel de 14.22 a plecat la 14.45,asteptand IR |
| | | Radu V.I.P Member
| Subiect: Re: 108 : Rosiori Nord - Turnu Magurele Joi 31 Ian 2013, 18:59 | |
| http://www.isuteleorman.ro/IMAGINI/harta.jpg
Pe aceasta harta este trecuta statia Turnu Măgurele Port Vechi, de care vă ziceam mai demult (trecută în mers: Tr. Măgurele Port H.) |
| | | Radu V.I.P Member
| Subiect: Re: 108 : Rosiori Nord - Turnu Magurele Vin 08 Feb 2013, 20:45 | |
| Intrebare pusa de cineva pe forum: Va rugam respectuos sa modificati ora de plecare a trenului R-14065. Sa plece dupa ora 18:00 din Craiova ca sa-l prindem si noi, cei care venim de la Turnu Magurele. Va multumesc.
Raspuns Regiotrans: Buna ziua,
Va intelegem doleanta dumneavoastra, dar Regiotrans are in circulatie pe aceasta ruta un singur tren care trebuie sa realizeze legatura la Caracal pentru cei de la Corabia, legatura la Rosiori pentru cei de la Turnu Magurele si Zimnicea, la Bucuresti legatura la tren de la Constanta respectiv Pitesti. Pentru viitorul plan de mers de tren incercam, in limita posibilitatilor noastre (tinand cont de parcul nostru de rame si automotoare) sa realizam aceste legaturi in aceste noduri de cale ferata.
Cu stima |
| | | Radu V.I.P Member
| Subiect: Re: 108 : Rosiori Nord - Turnu Magurele Dum 14 Apr 2013, 21:13 | |
| |
| | | Radu V.I.P Member
| Subiect: Re: 108 : Rosiori Nord - Turnu Magurele Lun 29 Apr 2013, 19:54 | |
| Un automotor de Turnu Magurele s-a defectat, asa ca a fost anulata cursa de 18:30. trenul de 19:39 plecare Rosiori va pleca de fapt la 20:15, cu o garnitura ce va veni de la Costesti cu R14208 la 20:09. |
| | | spiderpc
Numarul mesajelor : 421 Localizare : Bucuresti Reputatie : 4859 Data de inscriere : 12/10/2012
| Subiect: Re: 108 : Rosiori Nord - Turnu Magurele Sam 25 Mai 2013, 17:48 | |
| Daca ati citit Descult, ati observat ca se fac multe referiri la aceasta linie (autorul era pasionat de trenuri), mai ales la gara din Salcia si activitatea de acolo, totul intamplandu-se cam acum 100 de ani. Cateva intamplari: - In timpul epidemiei de holera se aduceau vagoane cu var de la Pitesti pana la Turnu Magurele. - In timpul razboiului, treceau prin Salcia vagoane cu soldati, cai, tunuri. - Vagoanele de marfa care luau drumul Bulgariei erau trecute pe slepuri Dunarea... se mai practica azi vreo undeva? :roll: Restul, descoperiti singuri |
| | | IonutCFR2009 Administrator
Numarul mesajelor : 6584 Reputatie : 12454 Data de inscriere : 09/07/2009
| Subiect: Re: 108 : Rosiori Nord - Turnu Magurele Sam 25 Mai 2013, 19:17 | |
| Zaharia Stancu autorul romanului „Descult” s-a nascut in Salcia - Jud. Teleorman, deci a cunoscut bine zona descrisa in romanul „Descult”. E posibil sa fi fost si putin pasionat de calatoriile cu trenul, pentru ca in „Jocul cu moartea” alt roman al sau, este vorba tot de o calatorie cu trenul prin imperiul austro-ungar de asta data, roman care a fost ecranizat de CPC Bucuresti in filmul „Prin cenusa imperiului” (1976) Regia: Andrei Blaier. Multe secvente feroviare in film... |
| | | Continut sponsorizat
| Subiect: Re: 108 : Rosiori Nord - Turnu Magurele | |
| |
| | | | 108 : Rosiori Nord - Turnu Magurele | |
|
Subiecte similare | |
|
| Permisiunile acestui forum: | Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
| |
| |
| |