|
| 105 : Golesti - Campulung - Argesel | |
|
+40AndreiCFRBucuresti seby1998 didinul lifetec alliens Luna vatmanul AeroX cristi CFR marius664 Adirmvl Amiralul NIKU24 dan tm Luca tgv Katalyn Adrian78 Vitosa cristy79 mielutu zburator razvan - trenuri ldh80 Teodor Razvan Tudor Nesebar Dr2005 alex.alexus.tm boldalexandru Vlad Radu mihaiuc ana imfinity TVlad tudor_toma82 loryjonel IonutCFR2009 kristi kkk COSTACHE MIHAIL MariusM myster2008 44 participanți | |
Autor | Mesaj |
---|
Nesebar Administrator
Numarul mesajelor : 16278 Localizare : Бухарест Reputatie : 22394 Data de inscriere : 06/12/2009
| Subiect: Re: 105 : Golesti - Campulung - Argesel Vin 09 Oct 2015, 19:16 | |
| Daca e sa o luam pe partea asta, tot ce s-a propus tu ai comentat negativ, dar absolut orice, drept pentru care lumea s-a saturat. Tu pupi CFR unde nu trebuie, asta e adevarul, in speranta ca te observa cineva de prin CFR si te angajeaza in CFR pe "competentele" de care dai dovada pe aici. Fiecare cu visele sale. Daca cineva a propus un tren pe ruta M-N tu ai zis ca NU, nu asa nu pe dincolo, daca s-a propus splimentare de vagoane la fel, nu aveti nevoie de vagonae, va ajunge ce aveti iar malaxa e de ajuns pentru voi. Daca s-a cerut un tren international iar NU, ce va trebuie voua asa ceva si in fond e greu sa trimiti acel vagon pe la diferite administratii feroviare mai bine NU. Pai daca la tot ce propunem tu le retezi din start cu NU, la ce te astepti? Sa pupam CFR in partea dorsala cum o faci tu? Nu, multumesc, eu nu pup CFR atata timp cat e bataie de joc cu Desiro pe IR la pret de avion si cu malaxa in circulatie de aproape 100 de ani. |
| | | Dr2005 Administrator
Numarul mesajelor : 20626 Varsta : 35 Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei Reputatie : 25567 Data de inscriere : 17/08/2011
| Subiect: Re: 105 : Golesti - Campulung - Argesel Vin 09 Oct 2015, 20:23 | |
| Am zis propuneri realizabile, nu fantezii de pe vremea comunismului. Tiparele de deplasare s-au schimbat, industria e moartă şi îngropată, nu mai ai nevoie de tren Iaşi - Petroşani, de exemplu. Dar mai multe trenuri Târgu Jiu - Craiova s-ar putea să fie de ajutor. Nu vă mai gândiţi doar pe unde vreţi voi să vedeţi nu ştiu ce compuneri, gândiţi-vă şi dacă economic se merită şi dacă există materialul rulant adecvat. De exemplu, a circulat un tren Satu Mare - Constanţa acum câţiva ani. Bătea vântul prin el, s-au chinuit juma' de an şi după aia l-au anulat, că nu aveau de ce să-l mai ţină. Poate dacă am fi avut un automotor hibrid amenajat pentru lung parcurs s-ar fi rentat trenul ăsta, dar cu materialul rulant actual a consumat mai mult decât a produs.
Trenul internaţional nu îl bagi tu când vrei şi cum vrei, tre' să vrea şi celelalte administraţii. Şi, surpriză, nu vor! Crezi că CFR Călători sau CFR S.A. au anulat trenurile de Kiev, Moscova şi Belgrad? Nu, trenul de Belgrad a dispărut pentru că operatorul sârb a considerat nerentabilă garnitura pe teritoriul său şi a adus automotoare. Vagonul de Moscova a dispărut că RŽD l-a retras, iar UŽ nu a mai vrut nici vagon de Kiev, deşi CFR i-a păstrat trasa, iar 10651/2 merg şi acum în regim de vagoane cu frână nemoderabilă la defrânare. Tot despre UŽ, anul trecut au desfiinţat staţia de frontieră Berlibaş. Spre Austria sunt mereu probleme cu Dacia, ţii minte că acum câţiva ani nici nu l-au mai primit austriecii o perioadă. Iar vagonul de Praga de pe Pannonia a dispărut pentru că strica mersul cadenţat de pe Budapesta - Praga şi nici clienţi nu avea prea mulţi. Acordurile astea exterioare sunt foarte ,,nenorocite" uneori, iar unele administraţii impun nişte criterii de te doare capul sau au interesul să se folosească trenurile lor (de ex. OBB şi Railjet) în locul altora. Să nu uităm că ţările europene abia s-au înţeles asupra transportului personalului în interes de serviciu acum vreo 30 de ani, care ar fi trebuit să fie gratuit... şi unele tot mai percep taxe de admitanţă, rezervări ş.a. sau resping convenţia FIP pe unele trenuri (sau nu o aplică deloc, de ex. Suedia), iar pe altele se merge pe dublă reglementare (de ex. din România spre Ungaria poţi să mergi pe acordul FIP sau pe OSJD). Or dacă ei nu se înţeleg între ei nici măcar pentru proprii angajaţi, crezi că se vor înţelege pentru muritorii de rând? Ei bine, decontările în trafic internaţional pentru călătorii care plătesc se fac tot pe baza acestor convenţii FIP şi OSJD, pe care fiecare le aplică cum vrea... de aia zic că trenurile internaţionale de lung parcurs sunt extrem de greu de introdus în circulaţie.
Nu vreau să lucrez la CFR-uri, nu am de ce să vreau asta (dar dacă aş fi vrut aş fi putut, la fel cum au făcut şi alţi colegi). De unde sunt acum am o vedere mult mai bună asupra căii ferate din România în ansamblul ei şi pot face ce nu aş putea face dacă aş fi un simplu angajat al CFR Călători/Marfă/Infra. _________________ :TTT:
|
| | | dan tm V.I.P Member
Numarul mesajelor : 9101 Reputatie : 13007 Data de inscriere : 16/07/2014
| Subiect: Re: 105 : Golesti - Campulung - Argesel Vin 09 Oct 2015, 20:31 | |
| Doctore poti explica putin , ce poti face,ceva pentru tine sau pentru CFR-urile alea insirate? |
| | | Adrian78 Administrator
Numarul mesajelor : 18748 Localizare : Hunedoara Reputatie : 24325 Data de inscriere : 05/10/2010
| Subiect: Re: 105 : Golesti - Campulung - Argesel Vin 09 Oct 2015, 20:38 | |
| Dragos da poate unele trenuri nu s-ar mai justifica în contextul actual dar avem totuși niște fluxuri de călători cum ar fi studentii de exemplu Tg Jiu spre Cluj și Timișoara Oradea-Cluj și Iasi-Vaslui chiar azi la 1836 a fost trenul plin din Petroșani nu l-am prins niciodată asa |
| | | Nesebar Administrator
Numarul mesajelor : 16278 Localizare : Бухарест Reputatie : 22394 Data de inscriere : 06/12/2009
| Subiect: Re: 105 : Golesti - Campulung - Argesel Sam 10 Oct 2015, 02:34 | |
| - Dr2005 a scris:
- De exemplu, a circulat un tren Satu Mare - Constanţa acum câţiva ani. Bătea vântul prin el, s-au chinuit juma' de an şi după aia l-au anulat, că nu aveau de ce să-l mai ţină.
Ce vorbesti, ala a circulat o luna jumate pe vremea cand se anula la greu, pare ca era PDL pe vremea aia la guvernare cand au anulat trenuri cu zecile si au inchis sectiile una dupa alta. Un tren nou introdus in circulatie nu il ti o luna jumate, il ti cel putin 3-4 luni daca nu 6 si apoi faci un bilant cum merge dar la vremea aia trebuiau anulate multe si inchise sectii de asta la anulat. |
| | | cristy79
Numarul mesajelor : 1539 Varsta : 44 Localizare : Bucuresti Reputatie : 5869 Data de inscriere : 27/02/2013
| Subiect: Re: 105 : Golesti - Campulung - Argesel Sam 10 Oct 2015, 06:44 | |
| Bucuresti-Campulung 3 ore si 8 minute pret 46 de lei cu tramvai Desiro / 155 de km. Viteza medie 50 de km/h.
Cu asta vrea CFR sa rupa gura targului pe Campulung.
Am un fost coleg de facultate in Campulung care astepta trenul ca painea calda pe ruta asta. Incepuse sa mearga cu RT desi nu oferea cine stie ce conditii macar pretul era decent. Acum cand a auzit de noutate s-a bucurat dar cand i-am zis cat costa a inceput sa rada... El saracu credea ca si la CFR va costa tot cat la Regiotrans. I-am explicat ca nu e cazul, aici trebuie acoperite numeroase jafuri, plus calatoriile blatistilor etc. In concluzie va merge tot cu masina sau autocarul. Care ofera conditii de lux la un pret mult mai normal la cap, plus ca sunt si la ore foarte bune. Sa nu mai zic de durata - nici 2 ore jumatate. Uneori ma intreb daca astia de la CFR mai sunt zdraveni la cap... |
| | | Adirmvl V.I.P Member
Numarul mesajelor : 8302 Localizare : Stația de domiciliu: R. Vâlcea Reputatie : 13104 Data de inscriere : 06/04/2012
| Subiect: Re: 105 : Golesti - Campulung - Argesel Sam 10 Oct 2015, 11:12 | |
| Cristi, am mers de mi s-a acrit cu autocarul si nu toate ofera conditii de lux. Sau poate nu intelegem acelasi lucru prin conditii de lux la autocar. Iti pot da exemplul autocarelor de la Dacos. Da, per total sint ok, dar sint vechiute si se vede asta: cotiere pe care nu le mai poti fixa, nu mai poti tine scaunul mutat spre culoar sau au sistemul de blocare a spatarului intr-o anumita pozitie. Chestii care, la cat de putin spatiu ai, conteaza cand mergi 6 ore. In schimb Dacosul are oferte. La modul Cluj - Valcea - Cluj cu 65 de lei cu doua saptamani inainte. Pentru vrei 570 de km, daca nu gresesc. Si cam aici greseste CFR-ul. Tarifarea e ridicola in cazul IR-urilor. La fel si ofertele. |
| | | cristy79
Numarul mesajelor : 1539 Varsta : 44 Localizare : Bucuresti Reputatie : 5869 Data de inscriere : 27/02/2013
| Subiect: Re: 105 : Golesti - Campulung - Argesel Sam 10 Oct 2015, 11:37 | |
| Exact asta spun si eu.
Mai ales cand vii cu IR facute din tramvaie Desiro care nici astea nu dau pe afara de conditii plus ca vine iarna, vor cadea pe capete si este si foarte frig in ele. Am mers pe ruta asta si cu autocarele si cu Regiotransul... Sincer RT a avut succes (si asta doar in week-end) numai pt ca practicau tarife modice de Regio la conditii sa zicem decente. Desi intre automotorul RT si autocar cam alegeam autocarul ca sa fiu sincer.
Acu vine CFR cu tramvaiele lor taxate aberant ca sa ce? Chiar are impresia ca s-a intalnit hotul cu prostul? Probabil puteau fraieri lumea cu asa ceva acum 10 ani dar sa vii acum cu asa ceva?
Pret intreg nu va plati nimeni (repet 46 de lei pt 155 de km cu tramvaiul Desiro) dar ma tem ca nici studentii si cei cu diverse pomeni / reduceri pe care se bazeaza ei nu vor da buzna la asa ceva. Vor fi raiul blatistilor si atat.
Sincer ma asteptam daca revin pe ruta asta sa o faca numai bagand ceva oferte sa atraga ceva musterii, dar sunt chiar mai praf decat credeam eu. |
| | | alex.alexus.tm
Numarul mesajelor : 1311 Varsta : 34 Localizare : Doha - Qatar Reputatie : 7106 Data de inscriere : 28/03/2009
| Subiect: Re: 105 : Golesti - Campulung - Argesel Sam 10 Oct 2015, 11:52 | |
| - cristy79 a scris:
- 46 de lei pt 155 de km cu tramvaiul Desiro
Unde ai gasit pretul asta? Ca eu pe infofer nu gasesc inca nici o informatie legata de aceste trenuri si nici despre tarifele aplicate. |
| | | cristy79
| Subiect: Re: 105 : Golesti - Campulung - Argesel Sam 10 Oct 2015, 11:57 | |
| Trenurile in cauza sunt pe site-ul oficial al CFR Calatori:
www.cfrcalatori.ro
Eu inca sper pana la intrarea pe aceasta ruta in 15 Oct ca le vor aplica ceva oferte, altfel nu le vad bine nici cu ochelarii din dotare... |
| | | marius664
Numarul mesajelor : 2938 Varsta : 45 Localizare : Alexandria Reputatie : 6912 Data de inscriere : 23/01/2014
| Subiect: Re: 105 : Golesti - Campulung - Argesel Sam 10 Oct 2015, 11:57 | |
| - alex.alexus.tm a scris:
- cristy79 a scris:
- 46 de lei pt 155 de km cu tramvaiul Desiro
Unde ai gasit pretul asta? Ca eu pe infofer nu gasesc inca nici o informatie legata de aceste trenuri si nici despre tarifele aplicate. https://bilete.cfrcalatori.ro/vanzare/rute_.aspx?keyimt=dtm=01-11-2015&p=Bucuresti%20Nord&d=Cimpulung&ora=00&cautavans=0&lng=ro Seletezi data si apasi butonul inainte.Ai grij sa selectezi data dupa care trenurile incep sa circule... |
| | | alex.alexus.tm
Numarul mesajelor : 1311 Varsta : 34 Localizare : Doha - Qatar Reputatie : 7106 Data de inscriere : 28/03/2009
| Subiect: Re: 105 : Golesti - Campulung - Argesel Sam 10 Oct 2015, 12:01 | |
| Mersi, acum merge. Intrasem doar pe INFOFER, insa acolo nu apare nimic inca. |
| | | cristy79
| Subiect: Re: 105 : Golesti - Campulung - Argesel Sam 10 Oct 2015, 12:02 | |
| Si sa scrii Cimpulung nu Campulung Baga data de 15 Oct si iti vor aparea cu pretul intreg extrem de atractiv de 46 de lei. |
| | | alex.alexus.tm
| Subiect: Re: 105 : Golesti - Campulung - Argesel Sam 10 Oct 2015, 12:07 | |
| Am selectat 18 oct si am scris atat Cimpulung cat si Campulung, dar tot nu apare. In fine, pana la urma am vazut cat costa daca le achizitionezi online. Poate pana la urma apar si la IR-urile astea tarifare de Regio precum au bagat pe Curtea de Arges.
|
| | | marius664
Numarul mesajelor : 2938 Varsta : 45 Localizare : Alexandria Reputatie : 6912 Data de inscriere : 23/01/2014
| Subiect: Re: 105 : Golesti - Campulung - Argesel Sam 10 Oct 2015, 12:17 | |
| - alex.alexus.tm a scris:
- Am selectat 18 oct si am scris atat Cimpulung cat si Campulung, dar tot nu apare. In fine, pana la urma am vazut cat costa daca le achizitionezi online. Poate pana la urma apar si la IR-urile astea tarifare de Regio precum au bagat pe Curtea de Arges.
Uite aici pt 18 : https://bilete.cfrcalatori.ro/vanzare/rute_.aspx?keyimt=dtm=18-10-2015&p=Bucuresti%20Nord&d=Cimpulung&ora=00&cautavans=0&lng=ro , si astfel se observa ca sunt doua legaturi, amandoua insa IR... |
| | | Continut sponsorizat
| Subiect: Re: 105 : Golesti - Campulung - Argesel | |
| |
| | | | 105 : Golesti - Campulung - Argesel | |
|
Subiecte similare | |
|
| Permisiunile acestui forum: | Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
| |
| |
| |