| 101 : Bucuresti Nord - Titu - Pitesti - Piatra Olt - Craiova | |
|
+70Bebe Cipri Andrei Neculai Laurentiu Ciobanu Adrian78 andreiutzu CalinIonMihai cristi ar esCapeTUfres123 aris86 florrinel calatorprinromania Katalyn allred marius664 DUAL ets2oltromânia IonutChircu mihaitzateo cristy79 LanceR kristi kkk dan tm alex.alexus.tm riciu rich1974 allecs Jhonyla florin.lifticariu mielutu zburator NIKU24 Teodor mishu88 gvd Nk11 MRBFCRB Adirmvl Grigor Luca tgv gtavicecity Radu cristi_tgv 19jimmy84 Katalin4653 Rarau AeroX Vlad ldh80 TVlad Dr2005 didinul IonutCFR2009 sorin alliens Radu Tudor Vitosa dexter23 razvan - trenuri rizelgeorgel2004 ANDU2100HP ana imfinity tiberio brandiburu DPS decward Nesebar mardaryroby COSTACHE MIHAIL Semaca MariusM myster2008 74 participanți |
|
Autor | Mesaj |
---|
Nesebar Administrator
Numarul mesajelor : 16278 Localizare : Бухарест Reputatie : 22395 Data de inscriere : 06/12/2009
| Subiect: Re: 101 : Bucuresti Nord - Titu - Pitesti - Piatra Olt - Craiova Vin 09 Apr 2021, 13:34 | |
| Pai nu, ca pana acum nu am stiut sa traim, acum cu UE traim, pana acum nici nu am existat, noroc cu UE ca ne-a facut! Nu mai miscam un pai ca nu ne da voie UE, pai fac ce vreau in tara mea, daca noi vrem sa ne modernizam ce treaba are nu stiu ce tara, cer voie la altii sa fac ce vreau in tara mea. Nu fac o autostrada ca trece nu stiu ce urs sau nu stiu ce gandac, bai ma lasi, lasa-ma draq cu aberatiile astea. Voi aveti toata Europa de Vest modernizata si eu in RO ma cramponez de un gandac sau un liliac sau nu stiu ce alte balarii. Sau mai sunt aia cu rahat natura, alti terminati pe viata care nu au ce face si pun bete in roate sa nu se faca nimic. In loc sa ne desteptam mai rau ne indobitocim! Ne legam de toate balariile, astea sunt scuze sa nu se faca nimic nu ca asa e, se cauta tot felul de scuze. Mai grav e ca unii chiar o dau tare cu aceste tampenii si le tine in brate, le aplauda si le propaga! |
|
| |
Dr2005 Administrator
Numarul mesajelor : 20626 Varsta : 35 Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei Reputatie : 25568 Data de inscriere : 17/08/2011
| Subiect: Re: 101 : Bucuresti Nord - Titu - Pitesti - Piatra Olt - Craiova Vin 09 Apr 2021, 13:42 | |
| Se folosesc şi fonduri de la bugetul de stat, toate lucrările alea de refacţie cu care se laudă CFR S.A. sunt finanţate de la bugetul de stat. Chiar făcând abstracţie de împărţirea liniilor în interoperabile şi neinteroperabile, tu dacă ai fi factor de decizie la CFR ai aloca bani pentru o fundătură cu câteva trenuri de călători (eventual ale unui OTF restant de luni bune la TUI) sau pentru Făurei - Buzău de unde îţi vine banu' gros din TUI de la marfă?
În anii '90 erau bani că dăduse Isărescu drumul la tiparniţă. De aia şi inflaţia era cu 3 cifre la un moment dat, aşa că banii ăia nu aveau prea mare valoare (îmi aduc aminte prin '95 cum venea mama acasă cu sacoşa de bani, că avea salariul 296.000 lei şi îl primea în bancnote de 200, 500 şi 1000 lei, dar preponderent de 500; evident că banii ăia nu aveau mare valoare, salariul era foarte mic, minimul pe economie era vreo 212.000 lei în anul ăla; bancnotele de 5000 şi 10000 nu ajungeau la casieriile şcolilor, iar situaţia cu plăţile preponderent în bancnote mici a durat mulţi ani, practic până s-a trecut la plata cu cardul). De bine, de rău, după aderarea la UE s-a mai stabilizat şi mâţa noastră de-i zice leu, fără să mai avem inflaţie de ţară bananieră.
Acordul de mediu e necesar la orice lucrare, indiferent de sursa de finanţare. UE este foarte exigentă pe tema asta. De aia nu se face autostrada Sibiu - Piteşti, de exemplu. Evident, şi în UE orice lege dispune doar pentru viitor. La momentul adoptării actualei legislaţii de mediu, mai toate autostrăzile şi căile ferate din Occident erau deja în uz. La fel de evident e că finanţarea UE acoperă şi obţinerea acelui acord de mediu, deci câtă vreme ei ne plătesc oricum minim 85% din el (fără TVA)... _________________ :TTT:
|
|
| |
cristi ar
Numarul mesajelor : 866 Varsta : 46 Localizare : Arad Reputatie : 6556 Data de inscriere : 28/05/2009
| Subiect: Re: 101 : Bucuresti Nord - Titu - Pitesti - Piatra Olt - Craiova Vin 09 Apr 2021, 14:11 | |
| Dar se modernizeaza drumuri de interes local, comunale si judetene inclusiv din fonduri europene. De ce la rutier se pot moderniza drumurile comunale si judetene si pe feroviar nu, doar cele din reteaua TEN-T? |
|
| |
razvan - trenuri V.I.P Member
Numarul mesajelor : 3355 Varsta : 42 Localizare : Bucuresti, Romania Reputatie : 8367 Data de inscriere : 26/05/2011
| Subiect: Re: 101 : Bucuresti Nord - Titu - Pitesti - Piatra Olt - Craiova Vin 09 Apr 2021, 15:08 | |
| - cristi ar a scris:
- Dar se modernizeaza drumuri de interes local, comunale si judetene inclusiv din fonduri europene. De ce la rutier se pot moderniza drumurile comunale si judetene si pe feroviar nu, doar cele din reteaua TEN-T?
Acele drumuri se repară datorită autorităților locale din localități și județe. Calea ferată este națională. Oricum, legislația se poate modifica. |
|
| |
cristi ar
Numarul mesajelor : 866 Varsta : 46 Localizare : Arad Reputatie : 6556 Data de inscriere : 28/05/2009
| Subiect: Re: 101 : Bucuresti Nord - Titu - Pitesti - Piatra Olt - Craiova Vin 09 Apr 2021, 15:57 | |
| Prin programul operational dezvoltare regionala, cred ca asa se cheama. Prin acelasi program s-ar putea moderniza si liniile de interes local, numai ca primariile si CJurile nu au niciun interes. |
|
| |
CalinIonMihai
Numarul mesajelor : 421 Reputatie : 1781 Data de inscriere : 25/03/2021
| Subiect: Re: 101 : Bucuresti Nord - Titu - Pitesti - Piatra Olt - Craiova Sam 10 Apr 2021, 10:15 | |
| Statia Patroaia o sa ajunga o simpla halta? din ce am vazut pe un clip nu se mai poate intra pe nicio abatuta. schimbatoarele fiind desfiintate. |
|
| |
MariusM V.I.P Member
Numarul mesajelor : 2221 Varsta : 36 Localizare : Bucureşti Reputatie : 8342 Data de inscriere : 27/08/2008
| Subiect: Re: 101 : Bucuresti Nord - Titu - Pitesti - Piatra Olt - Craiova Sam 10 Apr 2021, 12:01 | |
| - CalinIonMihai a scris:
- Statia Patroaia o sa ajunga o simpla halta? din ce am vazut pe un clip nu se mai poate intra pe nicio abatuta. schimbatoarele fiind desfiintate.
Posibil... |
|
| |
AeroX V.I.P Member
Numarul mesajelor : 2161 Localizare : Bucuresti Reputatie : 6765 Data de inscriere : 25/05/2012
| Subiect: Re: 101 : Bucuresti Nord - Titu - Pitesti - Piatra Olt - Craiova Sam 10 Apr 2021, 20:10 | |
| - CalinIonMihai a scris:
- Statia Patroaia o sa ajunga o simpla halta? din ce am vazut pe un clip nu se mai poate intra pe nicio abatuta. schimbatoarele fiind desfiintate.
Inca mai are impiegat din ce stiam. |
|
| |
CalinIonMihai
Numarul mesajelor : 421 Reputatie : 1781 Data de inscriere : 25/03/2021
| Subiect: Re: 101 : Bucuresti Nord - Titu - Pitesti - Piatra Olt - Craiova Sam 10 Apr 2021, 20:26 | |
| are inca dupa cate stiu. si semnalele functionau. dar deja partial macazele erau scoase. |
|
| |
Dr2005 Administrator
Numarul mesajelor : 20626 Varsta : 35 Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei Reputatie : 25568 Data de inscriere : 17/08/2011
| Subiect: Re: 101 : Bucuresti Nord - Titu - Pitesti - Piatra Olt - Craiova Dum 11 Apr 2021, 14:55 | |
| - cristi ar a scris:
- Prin programul operational dezvoltare regionala, cred ca asa se cheama. Prin acelasi program s-ar putea moderniza si liniile de interes local, numai ca primariile si CJurile nu au niciun interes.
Da, acelea sunt prin POR (Programul Operaţional Regional). Căile ferate nu pot intra pe POR deocamdată, pentru că cf. OUG 12/1998 cu modif. şi compl. ulterioare, sunt toate în proprietatea statului prin MTI şi concesionate CFR S.A. pe 49 de ani. În plus, România nu are NUTS de nivel II (Nomenclatura unităților teritoriale pentru statistică), adică regiuni. Deşi, teoretic, încă din 1998 există 8 astfel de regiuni, ele nu au personalitate juridică şi nu funcţionează asemenea landurilor germane, de exemplu. Asta înseamnă că rămânem cu NUTS de nivel III, adică judeţe, doar că majoritatea liniilor trec prin mai multe judeţe şi fiecare judeţ poate depune proiecte doar pentru teritoriul lui. _________________ :TTT:
|
|
| |
cristi ar
| Subiect: Re: 101 : Bucuresti Nord - Titu - Pitesti - Piatra Olt - Craiova Dum 11 Apr 2021, 15:56 | |
| Dar cele care trec doar printr-un judet nu pot fi concesionate judetelor? |
|
| |
Dr2005 Administrator
| Subiect: Re: 101 : Bucuresti Nord - Titu - Pitesti - Piatra Olt - Craiova Dum 11 Apr 2021, 23:35 | |
| Ar fi nevoie de modificarea OUG 12/1998. Dar judeţele ar putea compensa serviciile de transport şi în situaţia actuală. Că dacă li se dau liniile, s-ar putea să aibă soarta reţelelor de troleibuz făcute cu fonduri guvernamentale după '89 şi de care s-a ales praful. _________________ :TTT:
|
|
| |
dan tm V.I.P Member
Numarul mesajelor : 9103 Reputatie : 13010 Data de inscriere : 16/07/2014
| Subiect: Re: 101 : Bucuresti Nord - Titu - Pitesti - Piatra Olt - Craiova Lun 12 Apr 2021, 10:07 | |
| Judetele nu preiau transportul feroviar pentru ca nu vor sa isi bata capul cu reglementarile aiurite de la CFR.
Ca poate si CFR ar trebui sa renunte la numite fuduleli, dar le pica veniturile.
Asa ca mai bine se ocupa de transportul cu autobuze unde nu isi bat capul cu nimic. Prestatorul se intereseaza de tot, judetele cel mult asfalteaza drumurile judetene.
Ca nu cred sa vina judetul Timis si sa se bage in liniile dese din judet si apoi sa vina curtea de conturi sa-i acuze ca au bagat bani in linii si transport care nu era al lor si sa infunde unii puscaria. Asa isi baga picioarele in linii. |
|
| |
TVlad V.I.P Member
Numarul mesajelor : 2818 Localizare : Bucuresti Reputatie : 8415 Data de inscriere : 16/01/2010
| Subiect: Re: 101 : Bucuresti Nord - Titu - Pitesti - Piatra Olt - Craiova Lun 12 Apr 2021, 17:30 | |
| Am fost ieri in gara Sabareni sa vedem ce se intimpla. Liniste totala. Fata de filmuletul din 1 aprilie diferenta e ca au reusit sa urce sinele pe noile traverse si sa stringa suruburile. Cind am auzit ca se lucreaza automatizat ma gindeam la un tren de lucru care sa scoata la capatul celalalt linia gata de folosit. Aiurea. Singura automatizare este o masina de aranjat traverse care le ia cite 10-20 dintr-un vagon si le distribuie la locurile lor. Suruburile le string doi muncitori dotati cu cite o masinarie cu motor de drujba. Sabareni spre Chitila: Spre Titu: Au lucrat si la linia 1 ca sa o faca circulabila. Au taiat boschetii si au verificat din 4 in 4 traverse sa aiba prinderile cum trebuie. Restul prinderilor exterioare sint acoperite de balast, facind inspectia directa imposibila: Cit m-am fitiit pe acolo s-a aratat si un Desiro dinspre Pitesti, cu viteza melcului la linia 1: Trece si un tren spre Tirgoviste: Pe urma am mers la Chitila sa vad daca e vreo miscare pe acolo, ca tot se faleau ca au inceput lucrarile. Am ajuns pina pe la racordul cu M1000 si nu am zarit nimic, nu au miscat o piatra: E foarte mare diferenta intre aparenta si realitate, intre asteptari si realitate. Nu numai ca nu se lucreaza automatizat dar nu se lucreaza deloc. In gara Sabareni era un excavatorist care se foia in cabina de parca ar fi vrut sa ii dea drumul, un alt tip isi cauta de lucru si se agita fara tinta la peron, doua masini de insurubat erau pe acolo dar operatorii lor nu se zareau. Spre Chitila rasunau in aer niste tinguieli ingrozitoare insotite de acorduri de cobza si tambal. Era o muzica din aia de jale, de betie profunda, vecina cu coma alcoolica, care se pune de obicei pe la 2 noaptea cind toti sint sub masa... |
|
| |
Vitosa
Numarul mesajelor : 9075 Reputatie : 14504 Data de inscriere : 08/01/2011
| Subiect: Re: 101 : Bucuresti Nord - Titu - Pitesti - Piatra Olt - Craiova Lun 12 Apr 2021, 21:22 | |
| Deh, au dat oamenii afară, au externalizat serviciile, se lucrează cu firme de apartament se lucrează românește nu nemțește. De cât ești remunerat de atât se muncește. Dar nimeni nu înțelege treaba asta. Lumea ar vrea să se facă treaba cât a-i bate din palme. Nu se poate așa. Nu în România ! Nici peste 50 de ani. |
|
| |
Continut sponsorizat
| Subiect: Re: 101 : Bucuresti Nord - Titu - Pitesti - Piatra Olt - Craiova | |
| |
|
| |
| 101 : Bucuresti Nord - Titu - Pitesti - Piatra Olt - Craiova | |
|