|
| 804 : Medgidia - Tulcea Oras | |
|
+98@ndrey Laurentiu Ciobanu Dr2005 Adrian78 IonutCFR2009 riciu t1972 kristi kkk Jeorje CalinIonMihai ciprian71 Peter Fodor Cipri Andrei Neculai Luca tgv brutusel DUAL Maddox Alastair George CFR ALEXCFR cardinal Luna AeroX marius664 alliens ets2oltromânia AndreiSita98 Davee91 strainu neluadi aris86 Theo A. 92Dragos Nk11 TonyGFR lifetec Jurnal Feroviar cristy79 Katalyn alex.barac.5 matei vulcan cristi ar mielutu zburator cosmin br Razvan Tudor NF1-800 dan tm Andrey_tm cristi CFR spiderpc alex1987 LanceR cfr500 NIKU24 folkfan DAS 2011 Giuseppe Katalin4653 Teodor didinul baiazid AndreiStefan Costin.H Rarau Adirmvl Caravelle_Zg joanta Michael nenuandrei alexmorph3us AlexD Norbi redeme Vitosa razvan - trenuri popovici raoul Mihay AlexCta DPS ATM ldh80 MariusM TVlad Amiralul tudor_toma82 mishu buldozer2 stegaru COSTACHE MIHAIL Nesebar loryjonel Vlad Seby cgatutun Aditu marius_m myster2008 102 participanți | |
Autor | Mesaj |
---|
Dr2005 Administrator
Numarul mesajelor : 20626 Varsta : 35 Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei Reputatie : 25567 Data de inscriere : 17/08/2011
| Subiect: Re: 804 : Medgidia - Tulcea Oras Mier 12 Apr 2017, 12:29 | |
| În 2007 era un accelerat din Obor pentru Constanţa, care avea şi o grupă de 2 vagoane pentru Tulcea (singurul accelerat care se forma din Obor). Deci probabil exista şi în 2002, pe când acele IC erau sezoniere şi au circulat cam în fiecare vară până acum vreo 2 - 3 ani, dar ca rapide. După aia a rămas o singură pereche sezonieră Bucureşti - Tulcea.
Nu mai ştiu când s-a mutat în nord acel accelerat din Obor... dar era cam pe trasa actuală a lui 1821/2 (în 2007 la întoarcere avea sosirea la Obor la 23:20... evident, sosea la 23:35, suficient cât să vezi pe geam cum pleca ultimul troleu... ce mişcare am făcut după aia 11km pe jos de la Gara Obor până acasă), aşa că e posibil ca prelungirea lui 1821 la Constanţa să fi coincis cu anularea acestui accelerat şi a grupei de Tulcea. _________________ :TTT:
|
| | | Theo A.
Numarul mesajelor : 206 Reputatie : 3121 Data de inscriere : 30/11/2016
| Subiect: Re: 804 : Medgidia - Tulcea Oras Mier 12 Apr 2017, 13:34 | |
| https://m.youtube.com/watch?v=u3ikgXlpS-E |
| | | aris86
Numarul mesajelor : 315 Varsta : 37 Localizare : Bucuresti Reputatie : 3448 Data de inscriere : 26/04/2016
| Subiect: Re: 804 : Medgidia - Tulcea Oras Mier 12 Apr 2017, 13:42 | |
| In 2007 am fost la mare cu acceleratul Bucuresti Obor - Constanta la 6:00 am, parca era. Am facut 5 ore pana la mare. La intoarcere m-am intors cu IC Constanta - Bucuresti, plecare la ora 18:00 si sosire la ora 23:10, parca asa era atunci. Tot in tren sau in masina de la gara si-a pierdut si fratele meu telefonul. |
| | | neluadi
Numarul mesajelor : 369 Localizare : Timisoara Reputatie : 3516 Data de inscriere : 12/04/2016
| Subiect: Re: 804 : Medgidia - Tulcea Oras Mier 12 Apr 2017, 15:39 | |
| Era și un tren personal de noapte București Nord - Constanța cu plecare aproape de miezul nopții. Acesta avea o grupă cu vagoane pentru Tulcea Oraș. Ajungea dimineața devreme, gara CFR aproape de gara fluvială. Prindeai lejer cursele navale spre Deltă, sau către Galați-Brăila. Și dinspre Constanța exista legătură în Medgidia la această grupă București - Tulcea. Dacă nu greșesc grupa ducea chiar și un vagon de dormit până la Tulcea. Care WL se întorcea la București cu perechea, tot noaptea grupă la personalul Constanța - București N. |
| | | Nesebar Administrator
Numarul mesajelor : 16278 Localizare : Бухарест Reputatie : 22394 Data de inscriere : 06/12/2009
| Subiect: Re: 804 : Medgidia - Tulcea Oras Mier 12 Apr 2017, 16:37 | |
| 8051/8052 Bucuresti-Tulcea-Bucuresti Personal cu plecare pe la 23 si ceva si cu vagon de dormit, vremuri adevarate nu ca acum unde avem "experti" care habar nu au istorie feroviara. |
Numarul mesajelor : 16278 Localizare : Бухарест Reputatie : 22394 Data de inscriere : 06/12/2009
| Subiect: Re: 804 : Medgidia - Tulcea Oras Mier 12 Apr 2017, 16:43 | |
| - Dr2005 a scris:
Nu mai ştiu când s-a mutat în nord acel accelerat din Obor... dar era cam pe trasa actuală a lui 1821/2 (în 2007 la întoarcere avea sosirea la Obor la 23:20... evident, sosea la 23:35, suficient cât să vezi pe geam cum pleca ultimul troleu... ce mişcare am făcut după aia 11km pe jos de la Gara Obor până acasă), aşa că e posibil ca prelungirea lui 1821 la Constanţa să fi coincis cu anularea acestui accelerat şi a grupei de Tulcea. Trebuie sa fi foarte zgarcit sau extrem de zgarcit pentru a te chinuii in halul asta. Deja tine de altceva asta, dupa atatea ore pe drum sa mergi pe jos 2 ore doar pentru a face economie de 15 lei(exista taxi in lumea civilizata) deja e dusa grav la extrem. |
| | | Dr2005 Administrator
Numarul mesajelor : 20626 Varsta : 35 Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei Reputatie : 25567 Data de inscriere : 17/08/2011
| Subiect: Re: 804 : Medgidia - Tulcea Oras Mier 12 Apr 2017, 18:35 | |
| Era 1,6 lei pe km taxiul atunci. Nu aveam atâţia bani la mine, mai ales că dădusem 30 lei naşului, că facultatea nu îmi eliberase încă legitimaţia de student. Atât mai trebuia, să dau unui taximetrist vreo 50 lei (am întrebat unul ales la întâmplare dacă mă duce până în Drumul Taberei), când eu aveam la mine vreo 30 lei în total. Da, un taxi cu aparat dacă găseam probabil ieşeam la 20 lei. Dar tot era mult. _________________ :TTT:
|
| | | dan tm V.I.P Member
Numarul mesajelor : 9101 Reputatie : 13007 Data de inscriere : 16/07/2014
| Subiect: Re: 804 : Medgidia - Tulcea Oras Mier 12 Apr 2017, 21:56 | |
| Eu vad ca la voi la Bucuresti e domnie, ultimele curse de transport local sint la ore acceptabile pentru soferi, biletele sint ieftine raportate la lungimea traseelor, taxiurile iarasi nu par scumpe fata de restul tarii, nu inteleg de ce te plingi daca tu ai ales sa mergi pe jos. |
| | | Vitosa
Numarul mesajelor : 9075 Reputatie : 14503 Data de inscriere : 08/01/2011
| Subiect: Re: 804 : Medgidia - Tulcea Oras Mier 12 Apr 2017, 22:22 | |
| Adica te-ai descurcat cu nasul si nu ai reusit cu taximetristul... - Buna seara, pana in Drumul Taberei. - ... - Bai nene uite doar banii astia ii mai am, ma duci sau nu? - Pai sa vezi ca o fi si imparti, ca la ora asta e alt tarif, bla bla bla... - Auzi bai nene, ti-e foame sau nu? Si nu-mi spune tu mie ca in drumul tau perpedes n-ai mai dat de taxiuri! Ca nu te cred. Doamne Dumnezeule, nu te descurci deloc. Cred ca daca ramai in jungla mori de foame. Ai mai Dragose ca ma uimesti la maxim |
| Subiect: Re: 804 : Medgidia - Tulcea Oras Mier 12 Apr 2017, 22:31 | |
| Mă plâng de faptul că în România nu există noţiunea de transport integrat. Fiecare mijloc de transport pleacă când are chef şoferul/vatmanul (las' că a făcut Firea SC Dispecerizare Transport Public SRL sau ceva de genu'...). Prin afară ultima cursă de autobuz/troleu/tramvai aşteaptă trenul sau autocarul întârziat, mai ales că, într-o ţară normală, poziţia vehiculelor e cunoscută, iar autorităţile metropolitane de transport (care nu sunt nici ale autorităţii centrale şi nici SRL-uri ale primăriei) asigură dispecerizarea integrată a tuturor vehiculelor de transport public. La Berna ultimele plecări de la gara centrală ale mijloacelor de transport local aşteptau trenurile întârziate. La Bucureşti şi dacă întârzie trenul 10 minute, mergi pe jos.
De asta mă plâng, nu de preţuri. Deşi distanţele sunt mai mari, ai taxi cu 1,4 lei/km, dar o cursă din Drumul Taberei la aeroport înseamnă vreo 30 km, una din Titan în Militari pe la vreo 20... deci se adună banii. Deşi la situaţia mea financiară din 2007, 20 lei la taxi mi se părea mult, în condiţiile în care cu 32,5 lei pe lună mergeam cu RATB prin tot Bucureştiul şi Ilfovul, iar după aia mă duceam frumos la facultate şi decontam şi ăia 32,5 (era 65 lei abonamentul pe toate liniile urbane şi preorăşeneşti; când l-au făcut 125 am renunţat la aşa ceva şi câteva luni am făcut doar abonament urbane, iar după aia nu am mai făcut deloc, că nu mai folosesc serviciile jalnice ale RATB-ului).
M-am descurcat cu naşul, pentru că ştiam că era dreptul meu legal să călătoresc redus şi nu era vina mea că ameţiţii de la facultate mi-au eliberat legitimaţia de transport de Crăciun. În plus, la taximetriştii de Bucureşti nu ţine asta cu foamea, am prins mulţi care bombăneau când urcam şi le ceream Dr. Taberei... dar, na, erau luaţi la comandă, n-aveau ce face... evident, le luam şi bonul, să nu pună quartzul să anuleze cursa, că eu nu încurajez evaziunea (am înţelegere doar pentru o covrigărie, unde nu cer bonul covrigarului). Din stradă nu prea iau taxiuri, e plin de rechini şi de ilfoveni. Dacă nu răspunde niciun dispecerat şi nu sunt taxiuri de B cu licenţă valabilă în zonă, merg pe jos. _________________ :TTT:
|
| Subiect: Re: 804 : Medgidia - Tulcea Oras Joi 13 Apr 2017, 01:10 | |
| Tie ti se intampla toate, tu nu gasesti, tu nu ai, tie nu iti pica bine, de tine se ia toata lumea, tu nu poti, etc etc, dar oare exista ceva unde te descurci si e ok in lumea ta, lumea ta pentru ca traiesti in lumea ta si nu in cea reala?! |
| | | mielutu zburator
Numarul mesajelor : 3172 Varsta : 29 Reputatie : 6987 Data de inscriere : 07/09/2014
| Subiect: Re: 804 : Medgidia - Tulcea Oras Vin 14 Apr 2017, 00:24 | |
| Eu o singură dată am mers cu nașul că n-am apucat să iau bilet, era prima oară când eram singur în București și am subestimat timpul de mers de la Lujer la Gară. Am dat 30 de lei, București - Galați cu un 20-76 superb. Am pățit cu taxiurile destule, de exemplu, pe 29 octombrie după un concert și-o beție în fabrica (e pe lângă parcul Carol) n-a venit autobuzul de noapte (da, pur și simplu, nu a venit), așa că am căutat taxi. 50 de lei pentru cursă de 10 lei, altul 40, altul 60, tot așa, până ce vine un băiat, îi zic: șefu, uite, ăștia-s toți, îți dau 25 până la Lujer, mă duci pe unde vrei cum vrei ăștia-s banii. M-a dus fără probleme, doar că m-a ocolit puțin să-i iasă și lui 15 pe aparat. Între timp am realizat că hoția era din cauză că era centrul vechi plin cu petrecerile de Halloween. Revenind la trenuri, linia are un potențial turistic enorm care ar putea fi fructificat cu un tren cu aburi care să circule sezonier. Dr2005, nu vrem să aflăm că NU SE POATE, ci vrem să ne spui cum s-ar putea face una ca asta într-o țară în care Ministerul Turismului își vede interesul. |
| Subiect: Re: 804 : Medgidia - Tulcea Oras Vin 14 Apr 2017, 15:02 | |
| Niciodată, dar niciodată nu o să plătesc mai mult pentru ceva ce nu costă atât. E 1,39 lei pe km, plătesc cât arată ceasul. Dacă nu, o iau pe jos, nu vreau să încurajez evaziunea, iar ăla cu maşina galbenă n-are decât să stea să admire cerul dacă nu vrea clienţi.
----
Dacă vine cineva cu o locomotivă cu abur funcţională probabil i se va permite să circule. Dar cine mai are - în România - autorizaţie ISCIR pentru reparat aburoase? Doar la Remarul 16 Februarie se mai făceau astfel de lucrări, acolo s-a revizuit acea mică locomotivă a TFC-ului. Dar nu ştiu pentru ce dimensiune de cazan au autorizaţie de la ISCIR şi de la AFER (că pentru cale normală trebuie şi de la AFER). Cele de la SFT sau CFR Călători (adică 231.065 şi Călugăreni, că astea se mai mişcă) sunt toate cu cazanul expirat şi circulă pe semnătura cuiva şi sub valorile nominale ale presiunii, ca să prevină pe cât posibil un eveniment neplăcut. Mi se pare o inconştienţă să semnezi pentru aşa ceva, locomotiva aia dacă bubuie face praf jumate din Gara de Nord. _________________ :TTT:
|
| | | mielutu zburator
Numarul mesajelor : 3172 Varsta : 29 Reputatie : 6987 Data de inscriere : 07/09/2014
| Subiect: Re: 804 : Medgidia - Tulcea Oras Vin 14 Apr 2017, 15:08 | |
| Dacă-mi convine pe moment plătesc și dublu pentru ceva ce nu face atât. De exemplu, se ia festivalul Rockstadt. Sunt care vând bilete luate cu 130 de lei la prețul de 200 de lei. În prezent biletul e 270 de lei. Evident că o să dau ăluia 200 de lei pe biletul pe care mi-l vinde, el iese cu +70 ai lui, eu ies cu +70 ai mei, toată lumea e happy. La fel și la taxi, decât să merg pe jos la 3 dimineața pe frig, obosit după concert și lihnit de foame am preferat să-i dau de 2 ori mai mult decât face că am câștigat timp. În loc să ajung la 4 juma acasă am ajuns la 3 și 15 și direct la somn apoi. Tre să fii băiat deștept, să vezi când merită ceva și când nu. La fel, eu pot convinge pe cineva și să-i plătesc jumătate din cât ar face un serviciu, doar pentru că nu merită să-i dau mai mult și pentru că-l simt că ăla are nevoie de orice bani poate prinde. |
| Subiect: Re: 804 : Medgidia - Tulcea Oras Vin 14 Apr 2017, 16:15 | |
| 50 lei pentru 10 km cu un Logan prin Bucureşti NU merită. _________________ :TTT:
|
| | | Continut sponsorizat
| Subiect: Re: 804 : Medgidia - Tulcea Oras | |
| |
| | | | 804 : Medgidia - Tulcea Oras | |
|
Subiecte similare | |
|
| Permisiunile acestui forum: | Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
| |
| |
| |