|
| 801 : Bucuresti Obor - Titan Sud Hm. - Oltenita | |
|
+112Katalyn marius664 Luca tgv Jurnal Feroviar cfr500 spiderpc florin.lifticariu dan tm AndiCFR mielutu zburator LanceR bubu adascalu redeme Spartan1948 alex.alexus.tm mariushal buldozer2 riciu Radu phnegativ FelixTheBear030 Amiralul Caravelle_Zg tudor_vl seby1998 19jimmy84 KOSTYK baiazid Radu.B nokia2010 dan_dinca Adirmvl Czirjak Arpad sogard_2003 liviulav33 popovici Kriszti219 Teodor George Balto costi_dumitru Razvan M.I.C.I. DAS 2011 WAYNEN The Legend mardaryroby Radu Tudor razvan - trenuri Rarau srazvi nenuandrei AMX 97-0548-4 kristi kkk Dr2005 060DA1076 tuborgtnp Mircea Tudor boldalexandru iuli.hard DUAL Nk11 misha kristu Luna eu 040EC100 traian didinul Norbi Vlad Polpot AndreiCFRBucuresti adycfrbucuresti mihaiuc Mircea Condilescu Marius ATM Mihay ldh80 Razvan Tudor decward alexandruh DPS Vitosa cristi ar AlexD bostanescu gigel 63-1143-5 Nesebar alexmorph3us cortexedge ionutz85 halmarius Adrian78 Boracik RazvanCFR Silver mishu88 cont dezactivat . Alex Avram IonutCFR2009 cristi CFR user dezactivat... jionutz raoul TVlad tudor_toma82 SULZERUL 0733 MariusM COSTACHE MIHAIL 116 participanți | |
Autor | Mesaj |
---|
jionutz
Numarul mesajelor : 614 Varsta : 42 Localizare : Sat Calacea judetul Timis Reputatie : 5992 Data de inscriere : 28/04/2010
| Subiect: linia 801 Dum 15 Aug 2010, 12:50 | |
| utilaje de intretinere a liniei ai vazut vreodata pe 801 sulzer? masina de burat ciuruit drezina....
|
| | | SULZERUL 0733
Numarul mesajelor : 318 Varsta : 37 Localizare : Hm. Frunzanesti, linia 801 Reputatie : 5656 Data de inscriere : 02/07/2010
| Subiect: Re: 801 : Bucuresti Obor - Titan Sud Hm. - Oltenita Dum 15 Aug 2010, 13:15 | |
| - Jono a scris:
- utilaje de intretinere a liniei ai vazut vreodata pe 801 sulzer?
masina de burat ciuruit drezina....
Da, au fost chiar recent, cand au inlocuit calea de rulare de pe podul metalic ce trece pe deasupra liniei de centura in sensul spre Oltenita. Plus ca au schimbat piatra pana la halta Cernica. Lucrurile astea s-au intamplat in a doua jumatate a lunii iulie. Lucrari de intretinere a sinei au mai fost si in zona localitatii mele, Frunzanesti, in urma cu ceva timp, cand, daca, inainte de aceste lucrari, se intra in statie cu viteza de 50 km/h, dupa aceste lucrari viteza de intrare a fost redusa la 30 km/h. Acesta e un paradox, adica faptul ca linia era mai buna inainte de niste lucrari care, teoretic, trebuiau sa o faca mai buna, adica sa se mareasca viteza. In schimb dupa acestea linia nu mai permite in acea zona 50 km/h, ci numai 30. Tipic romanesc, din bun, facem prost |
| | | jionutz
Numarul mesajelor : 614 Varsta : 42 Localizare : Sat Calacea judetul Timis Reputatie : 5992 Data de inscriere : 28/04/2010
| Subiect: linia 801 Dum 15 Aug 2010, 13:30 | |
| deci totusi se lucra la linie... sa speram ca viteza nu va scadea sub 30 km/h ms pt informatii sulzer poate pana la urma vine un operator privat si aici.... trenuri de marfa mai circula pe aceasta linie? |
| | | SULZERUL 0733
Numarul mesajelor : 318 Varsta : 37 Localizare : Hm. Frunzanesti, linia 801 Reputatie : 5656 Data de inscriere : 02/07/2010
| Subiect: Re: 801 : Bucuresti Obor - Titan Sud Hm. - Oltenita Dum 15 Aug 2010, 13:38 | |
| - Jono a scris:
- deci totusi se lucra la linie... sa speram ca viteza nu va scadea sub 30 km/h
ms pt informatii sulzer poate pana la urma vine un operator privat si aici.... trenuri de marfa mai circula pe aceasta linie? Cu mare placere, Jono Viteza nu cred sa mai scada din moment ce media este fix de 30 km/h constant.Sunt doar cateva portiuni care, adunate insumeaza 11 km din linie pe unde viteza este de 50 km/h. Aceste portiuni nu sunt consecutive, sunt izolate una de alta Eu sper sa nu prind roata de OTF privat pe aici, in afara de Servtrans, ca aia au Dimitroave si alea-mi plac. Trenurile de marfa circula extrem de rar. Eu nu am mai auzit sau vazut marfare cam de prin luna aprilie pe aici, iar inainte de apr.2010, nu mai trecusera marfare de prin 2009. Practic traficul de marfa e 99% inexistent pe linia 801 |
| | | COSTACHE MIHAIL
Numarul mesajelor : 7990 Reputatie : 15504 Data de inscriere : 06/03/2009
| Subiect: Re: 801 : Bucuresti Obor - Titan Sud Hm. - Oltenita Dum 15 Aug 2010, 14:58 | |
| Si mie imi plac dimitroavele si sunt cele mai potrivite pentru aceasta sectie! |
| | | cristi CFR Administrator
Numarul mesajelor : 3663 Varsta : 35 Localizare : Timişoara Reputatie : 9705 Data de inscriere : 02/11/2008
| Subiect: Re: 801 : Bucuresti Obor - Titan Sud Hm. - Oltenita Dum 15 Aug 2010, 17:02 | |
| Pentru cei care platesc bilet , pentru restul :z8: _________________ http://tren.transira.ro/Arhiva Trainspo https://www.youtube.com/user/cristiCFR
|
| | | SULZERUL 0733
| Subiect: Re: 801 : Bucuresti Obor - Titan Sud Hm. - Oltenita Lun 16 Aug 2010, 03:13 | |
| - cristi CFR a scris:
- Pentru cei care platesc bilet , pentru restul :z8:
Se pare ca esti prea indulgent. Le oferi blatistilor de aici prea mult lux cu :z8: Eu le-as pune la dispozitie doar :adrezina: Vrei sa mergi gratis, dai la manivela |
| | | SULZERUL 0733
| Subiect: Re: 801 : Bucuresti Obor - Titan Sud Hm. - Oltenita Lun 30 Aug 2010, 05:19 | |
| In urma cu cateva zile, am efectuat, impreuna cu un tovaras,o calatorie cu trenul de seara pe traseul Bucuresti-Oltenita in locomotiva. Pe parcursul drumului, am avut mari surprize neplacute oferite de infrastructura feroviara, care e mai degardata decat ma asteptam Mai precis, prima "surpriza" ne-a fost oferita intre haltele Galbinasi si Vasilati, undeva pe la kilometrul 44+150, cand, la viteza de 28 km/h pe care o avea trenul in acel moment, brusc, locomotiva a inceput sa se clatine si sa tremure violent din toate incheieturile, astfel incat, mecanicul, dupa o clipa de uluire, a redus imediat viteza de la 28 la 18 km/h, altfel saream de pe sine . Dupa injuraturile de rigoare aduse la adresa celor care intocmesc BAR si livretul stand numai in birouri,fara o verificare amanuntita a terenului, omul a notat in foaia de parcurs acest eveniment, precum si faptul ca e necesara inca o restrictie de viteza pe acea portiune,cu 10 km/h mai putin decat e prevazut in BAR. Un alt fapt interesant este faptul ca, la statia Budesti, a fost avizat prin ordin de circulatie asupra faptului ca pe traseul Budesti-Oltenita circula " cu toate mijloacele de comunicatie intrerupte"(citat din O.C. pe care il detin). Inca o mentiune se refera la faptul ca " Pe toata distanta circulati cu viteza maxima de30 km/h" Dupa acel punct, au mai urmat alte 3 puncte periculoase in care locomotiva se balansa si tremura din toate incheieturile, la care mecanicul a fost nevoit sa reduca viteza pana la 15 km/h. Bineinteles ca n-am ratat ocazia de a discuta despre aceste evenimente, iar mecanicul, cu tristete a tras o amara concluzie: " Linia Bucuresti-Oltenita devine din ce in ce mai periculoasa pt circulatia trenurilor" In aceste conditii, posibilitatea unei catastrofe, devine din ce in ce mai mare. Ce a ramas omul socat, este faptul ca, la o viteza asa de mica(28km/h), locomotiva s-a zgaltait asa de violent incat, daca nu reducea viteza, efectiv zbura de pe sine. Nu deraia, pur si simplu ZBURA de pe linie, iar prima zona se afla in rambleu, ceea ce ar face ca trenul sa se si rastoarne. In urma acestor incidente, in acest moment, pe aceste 4 puncte periculoase viteza de circulatie stabilita este de 15 km/h, dar nu se arata semne de incercare de reabilitare a acestor zone.
Ultima editare efectuata de catre SULZERUL 0733 in Vin 24 Sept 2010, 08:06, editata de 1 ori |
| | | IonutCFR2009 Administrator
Numarul mesajelor : 6584 Reputatie : 12455 Data de inscriere : 09/07/2009
| Subiect: Re: 801 : Bucuresti Obor - Titan Sud Hm. - Oltenita Lun 30 Aug 2010, 05:42 | |
| Ar fi interesant de aflat cand a circulat ultima oara pe Oltenita - Titan Sud, un vagon laborator pentru masurat si diagnosticat calea. Cei din birouri banuiesc ca se bazeaza cand impun limitele de viteza pe rezultatele oferite de aceste laboratoare. Se bazeaza insa si pe observatiile mecanicilor de pe locomotiva, atunci cand intalnesc asemenea evenimente. Mecanicii au obligatia sa anunte la capat de linie IDM care la randul sau transmite mai sus celor care se ocupa de BAR. |
| | | SULZERUL 0733
| Subiect: Re: 801 : Bucuresti Obor - Titan Sud Hm. - Oltenita Lun 30 Aug 2010, 06:25 | |
| - IonutCFR2009 a scris:
- Ar fi interesant de aflat cand a circulat ultima oara pe Oltenita - Titan Sud, un vagon laborator pentru masurat si diagnosticat calea. Cei din birouri banuiesc ca se bazeaza cand impun limitele de viteza pe rezultatele oferite de aceste laboratoare. Se bazeaza insa si pe observatiile mecanicilor de pe locomotiva, atunci cand intalnesc asemenea evenimente. Mecanicii au obligatia sa anunte la capat de linie IDM care la randul sau transmite mai sus celor care se ocupa de BAR.
Ultimul vagon laborator pe care l-am vazut pe aici a fost pe undeva prin 2007. Cat despre obligatiile mecanicilor, asta a si facut. In mod normal, lucrul asta se avizeaza la prima statie din parcurs unde exista IDM,indiferent daca are sau nu oprire itinerarica trenul respectiv, iar IDM are obligatia de a aviza toate trenurile care urmeaza sa treaca pe acea portiune despre situatia raportata de mecanicul trenului abia sosit. Numai ca, in cazul nostru fiind vorba de Oltenita, mecanicul nu a avut pe cine sa avizeze pana la cap de linie. |
| | | IonutCFR2009 Administrator
Numarul mesajelor : 6584 Reputatie : 12455 Data de inscriere : 09/07/2009
| Subiect: Re: 801 : Bucuresti Obor - Titan Sud Hm. - Oltenita Lun 30 Aug 2010, 06:36 | |
| In 2007? Incredibil... Normal se face lunar verificarea caii de rulare cu vagoane de masurare si diagnoza. Insa daca e vorba de elemente de prindere a caii lipsa sau slabite, doar revizorul de cale este cel care poate sesiza asa ceva prin observatiile zilnice. |
| | | SULZERUL 0733
| Subiect: Re: 801 : Bucuresti Obor - Titan Sud Hm. - Oltenita Lun 30 Aug 2010, 06:49 | |
| Corect, dar de unde mama dracului revizori de cale pe Oltenita? Exact pe acesti oameni ii concediaza in nestire. Sincer, pe aici nu am mai vazut cam de anul trecut revizor de cale. Singurii care constata probleme la linie au ramas mecanicii de locomotiva pe ruta asta. Nu-si mai da nimeni interesul. Au avut o tentativa de reparatii anul acesta, cam prin primavara, dar au renuntat repede, ca nu e linie de interes major, desi inca face parte din sectiile interoperabile.
Ultima editare efectuata de catre SULZERUL 0733 in Vin 24 Sept 2010, 08:07, editata de 1 ori |
| | | SULZERUL 0733
| Subiect: Re: 801 : Bucuresti Obor - Titan Sud Hm. - Oltenita Dum 12 Sept 2010, 05:37 | |
| Astazi, cautand prin arhiva mea de documente, am dat peste urmatorul: ORDIN DE CIRCULATIE Nr. 0455619 pentru trenul nr.....8065.....din...08.../...07.../1999 1. Observatii asupra circulatiei trenului in linie curenta si statii................. ........ 60 km/h Pantelimon-Bucuresti Sud Gr. Calatori,.............. .......... LIMITARE DE VITEZA DIN CAUZA TEMPERATURII IN SINA............. ....................................................................................................................................... 2. Intre statia.....Pantelimon..... si statia............Bucuresti Sud Gr. Calatori.................. de la km........TOATA DISTANTA...la km...........+............ cu ......... 60.........km/h Intocmit................................................................. Primit Impiegat de miscare................................................ Mecanic (semnatura)........................................................ (semnatura) Ce vremuri de frumoasa amintire, cand, in urma cu 11 ani, trenurile de Oltenita zburdau vesele pe ruta asta Daca imi aduc bine aminte, trenul asta avea plecarea din Gara Obor, undeva in jurul orei 16:00. |
| | | MariusM V.I.P Member
Numarul mesajelor : 2221 Varsta : 36 Localizare : Bucureşti Reputatie : 8340 Data de inscriere : 27/08/2008
| Subiect: Re: 801 : Bucuresti Obor - Titan Sud Hm. - Oltenita Dum 19 Sept 2010, 09:02 | |
| Traficul liniei de Oltenița în 1995-1996: |
| | | SULZERUL 0733
| Subiect: Re: 801 : Bucuresti Obor - Titan Sud Hm. - Oltenita Dum 19 Sept 2010, 09:38 | |
| |
| | | Continut sponsorizat
| Subiect: Re: 801 : Bucuresti Obor - Titan Sud Hm. - Oltenita | |
| |
| | | | 801 : Bucuresti Obor - Titan Sud Hm. - Oltenita | |
|
Subiecte similare | |
|
| Permisiunile acestui forum: | Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
| |
| |
| |