| M 800 : Bucuresti Nord - Fetesti - Constanta - Mangalia | |
|
+83Teodor Cosmin5 dan_dinca PrisecaruFlorin AndreiCfr RwO traian mariuskl George250 brutusel AndiCFR Mihai-Aurel andreiutzu Nesebar ATM romaniaetc tuborgtnp laur 133 Nk11 razvan - trenuri DUAL srazvi email2bav redeme popovici SULZERUL 0733 nokia2010 sorinucu dave danlascau Silver Vlad TONIghtwish riciu Mihay Costin.H Jhonyla bostanescu gigel Vitosa mihaiuc cortexedge AlexD membru inactiv alexmorph3us ravers75 DPS IceShadow ldh80 Cobra Scoop halmarius Adrian78 NB 2009 RazvanCFR Mircea Hirjau jionutz cristi CFR catalinu' mardaryroby 060-EA078 echo007 cont dezactivat . Alex Avram decward biokosmy ciucix stakee kaan didinul lovekomotive tudor_toma82 Marius Iulian Ionutz TVlad 19jimmy84 IonutCFR2009 vrabieionut didi mishu88 COSTACHE MIHAIL marius_m Stratan-Tttggvv myster2008 87 participanți |
|
Autor | Mesaj |
---|
040EC100
Numarul mesajelor : 175 Varsta : 37 Localizare : P.O. Frunzanesti, sectia 801 Reputatie : 5060 Data de inscriere : 14/07/2011
| Subiect: Re: M 800 : Bucuresti Nord - Fetesti - Constanta - Mangalia Lun 1 Aug - 11:16 | |
| Copilul asta nu stie altceva decat sa critice si sa provoace scandaluri. Eu am citit tot topicul asta de la prima pana la ultima pagina si n-am vazut cearta intre membri, poate doar mici contre, dar acestea total on-topic. Din ce vad eu, Sorinucu, prin postarea lui, cauta sa produca alt scandal, cauta sa provoace o noua cearta pe forum. Eu nu inteleg de ce administratorii nu iau masuri, nu inteleg de ce il lasa sa-si faca de cap in continuare. Eu m-am inscris pe forumul asta doar pt ca m-a impins Mitica(exclus de pe forum din cauza exact aceluiasi Sorinucu), el simtind nevoia de a veni in continuare cu stiri despre sectia lui. Ei bine, cu parere de rau(sper sa nu stric o frumoasa prietenie), eu ma retrag de pe forum si-mi vad de treaba mea. Nu mi se pare normal ca unii membri sa fie mai "egali" decat altii. Imi cer scuze de off-topic si va urez o zi placuta! |
|
| |
AlexD Utilizator Blocat
Numarul mesajelor : 3607 Localizare : Bucuresti Reputatie : 8690 Data de inscriere : 09/01/2011
| Subiect: Re: M 800 : Bucuresti Nord - Fetesti - Constanta - Mangalia Lun 1 Aug - 11:32 | |
| - sorinucu a scris:
Acesta este motivul care de la 3-4 vizite pe zi, pe forum, am ajuns sa il vizitez o data la 3 saptamani. Pai ia incearca sa nu mai intrii deloc, pana la postarile tale de astazi a fost super liniste. Scuzati |
|
| |
bostanescu gigel Utilizator Blocat
Numarul mesajelor : 423 Varsta : 101 Localizare : Giulesti-Bucuresti Reputatie : 5462 Data de inscriere : 20/02/2011
| Subiect: Re: M 800 : Bucuresti Nord - Fetesti - Constanta - Mangalia Lun 1 Aug - 14:14 | |
| eu zic sa facem pace.Sa nu plece nimeni.Ne mai ciondanim nitel dar asta e.Scuze daca am suparat pe cineva |
|
| |
DPS
Numarul mesajelor : 2206 Reputatie : 7573 Data de inscriere : 27/04/2010
| Subiect: Re: M 800 : Bucuresti Nord - Fetesti - Constanta - Mangalia Lun 1 Aug - 14:49 | |
| - sorinucu a scris:
- Cu 30 de pagini in spate si pana aici (pag. 89) tot despre cum nu o sa se circule/ o sa se circule povestiti. Cred ca nu este o pagina in care sa nu scrie ca: "se va circula cu 160 in Romania, doar dupa implementarea ETCS1 si renuntarea la BLA-ul actual. Configuratiile traseelor din prezent nu permit mai mult de 160". Mai schimbati subiectul fratilor. Gata am aflat asta cu 30-20 de pagini in spatele topicului. Bagati si voi alt subiect ca deja cititorii sunt satui de acesta.
Tot acelasi ciclu: Unu' zice ca se va circula cu 160 km/h Altu' il contrazice. Celalalt ii ea apararea la primu. Se incing lucrurile intre membri vre-o 10-12 ore. Un alt membru aduce aminte de Podul de la Sarulesti Altu' zice ca nu se va circula pe Podul acela pana cand bla bla bla. Membrul care a zis acum o zi ca se va circula cu 160 nu ii convine ca ceilalti iau inchis gura si redeschide discutia stupida, motivand ca are nu stiu ce dovezi de la nu stiu ce IDM. Reizbucneste cearta intre membri din cauza vitezei de 160
Acesta este motivul care de la 3-4 vizite pe zi, pe forum, am ajuns sa il vizitez o data la 3 saptamani. Sorinucu, imi pare rau daca te-a deranjat insistenta cu care mi-am expus parerile despre BLA, M800 si vitezele mai mari 160km/h. Te asigur ca nu sunt povesti, nu lucrez in domeniu dar mai intreb in stanga in dreapta prin locurile esentiale si din surse interne. Nu ma voi mai repeta cu aceste informatii, sper ca ele sa devina istorie si sa se intample candva sa circulam cu mai mult de 160 in Romania. Pana atunci, te asigur ca si pana acum de respectul meu, atat pe tine cat si pe ceilalti membri ai forumului. |
|
| |
dan_dinca
Numarul mesajelor : 160 Varsta : 46 Localizare : Bucuresti Reputatie : 5116 Data de inscriere : 02/05/2011
| Subiect: Re: M 800 : Bucuresti Nord - Fetesti - Constanta - Mangalia Mar 2 Aug - 22:12 | |
| Am circulat cu trenurile rapide R985 si R982 (Bucuresti Nord - Mangalia - Bucuresti Nord) in zilele de 24 si 31 iulie 2011. Pana la Constanta doar, pe infrastructura noua (in constructie). Pe ruta Bucuresti - Constanta si retur, ambele trenuri (atat la plecare, cat si la intoarcere) au facut 2 ore si jumatate, deci pe distanta de 225 km de cale ferata, cu viteza inconstanta, in functie de restrictiile de pe traseu, sa nu uitam ca mai e destul de lucru la M800. Important este ca timpii de operare s-au scurtat fata de anii trecuti. Mentionez ca R985 si returul R982 circula fara oprire intre Bucuresti si Constanta. Deci... se poate circula civilizat si pe C.F.R. |
|
| |
arosu10
Numarul mesajelor : 3 Reputatie : 5220 Data de inscriere : 13/08/2010
| Subiect: Re: M 800 : Bucuresti Nord - Fetesti - Constanta - Mangalia Joi 4 Aug - 12:42 | |
| As vrea sa spun ceva despre magistrala 800: 1.ministerul transporturilor ne-a spus ca vom face 2ore pana la constanta. Aceasta exista. 2. ministerul transporturilor ne-a spus ca o sa mai avem un TGV. Dar unde este TGV-ul ? Un tren TGV ar fi foarte bun pe acesta cale ferata. Nu zic ca locomotivele vechi nu sunt bune.Dar pentru o linie de TGV ar trebui un TGV nu o locomotiva de 50 de ani. Va dau un exemplu de tren: :TDD: :AA17: :AA17: :AA17: :AA17: :AA17: :AA17: :AA17: un tren ca acesta nu este bun pentru o linie nou nouta. |
|
| |
dan_dinca
Numarul mesajelor : 160 Varsta : 46 Localizare : Bucuresti Reputatie : 5116 Data de inscriere : 02/05/2011
| |
| |
bostanescu gigel Utilizator Blocat
Numarul mesajelor : 423 Varsta : 101 Localizare : Giulesti-Bucuresti Reputatie : 5462 Data de inscriere : 20/02/2011
| Subiect: Re: M 800 : Bucuresti Nord - Fetesti - Constanta - Mangalia Joi 4 Aug - 14:39 | |
| ce TGV?de unde le scorniti?Poate TGV cu 120km/h |
|
| |
IonutCFR2009 Administrator
Numarul mesajelor : 6584 Reputatie : 12456 Data de inscriere : 09/07/2009
| Subiect: Re: M 800 : Bucuresti Nord - Fetesti - Constanta - Mangalia Joi 4 Aug - 14:45 | |
| 2 ore ? E deja prea mult. Cel mult 2h10 minute... dar asta acum pentru un an sau doi, pana uzeaza linia vagoanele de marfa cu roti „patrate”, ca apoi restrictiile se vor afla la tot pasul. Daca faceau fir separat pentru marfa era altceva... |
|
| |
dan_dinca
| Subiect: Re: M 800 : Bucuresti Nord - Fetesti - Constanta - Mangalia Joi 4 Aug - 15:33 | |
| - IonutCFR2009 a scris:
- 2 ore ? E deja prea mult. Cel mult 2h10 minute... dar asta acum pentru un an sau doi, pana uzeaza linia vagoanele de marfa cu roti „patrate”, ca apoi restrictiile se vor afla la tot pasul. Daca faceau fir separat pentru marfa era altceva...
Mare dreptate ai Asta cu "rotile patrate" mi-a placut mult ) |
|
| |
AlexD Utilizator Blocat
Numarul mesajelor : 3607 Localizare : Bucuresti Reputatie : 8690 Data de inscriere : 09/01/2011
| Subiect: Re: M 800 : Bucuresti Nord - Fetesti - Constanta - Mangalia Joi 4 Aug - 17:20 | |
| Eu va propun sa facem altceva. Punem fiecare cate 10 lei cat s-or strange ( 300-400 lei) ii bagam la CEC iar in 2014 cand totul e gata(inclusiv podurile) cel care ghiceste cel mai bine timpii pe M800 ia toti banii. Timpii IC, R, ACc, e bine asa?
Asta ca sa nu mai umplem topicul de discutii fara rost legate de timpii de parcurs. |
|
| |
arosu10
Numarul mesajelor : 3 Reputatie : 5220 Data de inscriere : 13/08/2010
| Subiect: Re: M 800 : Bucuresti Nord - Fetesti - Constanta - Mangalia Vin 5 Aug - 9:45 | |
| Un TGV poate merge cu 210 km/ora. chiar mai repede decat ai spus tu. |
|
| |
alexmorph3us
Numarul mesajelor : 459 Localizare : Bucuresti Reputatie : 5715 Data de inscriere : 13/07/2010
| Subiect: Re: M 800 : Bucuresti Nord - Fetesti - Constanta - Mangalia Vin 5 Aug - 16:52 | |
| Deja ati ajuns la 90 de pagini cu discutiile astea interminabile legate de viteza si timpii de parcurs.Topicul asta legat de M800 nu poate sa fie si el despre alte aspecte precum chestii tehnice legate de infrastuctura feroviara de care dispune acum,lucruri legate de inginerie feroviara de la care sa invatam cate ceva unii de la altii si care sunt mult mai interesante de dezbatut decat toata ziua aceeasi discutie despre timpii de mers si ce era acum 15 ani si discutii despre viteze de 300 km/h pe care linia asta oricum nu o sa aibe.De exemplu, poze nu mai pune nimeni cum se face la alte topicuri ? Cred ca n-am mai vazut poze la topicul asta de mult timp dar in schimb toti va certati si macar daca ati lucra in sistem adica sa fi fost ingineri de cale ferata sau mai stiu eu ce.Nu toti dar unora le place sa o tina tot asa in felul asta. |
|
| |
AlexD Utilizator Blocat
| Subiect: Re: M 800 : Bucuresti Nord - Fetesti - Constanta - Mangalia Vin 5 Aug - 17:22 | |
| Alo copchii, terminati cu normalitate de genul TGV ca bateti campii rau de tot. Si sa va spun si de ce: 1. Traseele de TGV sunt construite de la zero, proiectate fiind sa sustina viteze cat mai mari(M800 la noi este doar reabilitat). 2. Si poate cel mai important lucru dar care nu am vazut sa il ia nimeni in calcul ca deh suntem toti "profesionisti" in ale infrastructurii feroviare, pe traseele proiectate pentru TGV nu se circula cu trenuri de marfa ci doar cu TGVuri. Iar lucrul acesta exclude din start implementarea sistemului TGV la noi in tara. 3. M800 avand 'sute' de statii, halte, POuri si alte minuni nu are cum sa vada vreodata TGV trecand prin sate/statii/halte cu 200km/h. Apropo, nu confundati "tramvaiul" asta cu TGV |
|
| |
Cosmin5
Numarul mesajelor : 49 Reputatie : 4995 Data de inscriere : 10/05/2011
| Subiect: Re: M 800 : Bucuresti Nord - Fetesti - Constanta - Mangalia Vin 5 Aug - 18:24 | |
| Personal, TGV-ul mi se pare un moft implementat de tarile puternice pentru a-si arata suprematia intr-un anumit domeniu. In Romania putem implementa foarte lejer (adica, cu reabilitari) cai ferate de 160 sau cel mult 200 pe linii care merg doar prin camp (Buc-Severin,Buc-Constanta, etc) cu investitii mult mai mici decat intr-un TGV. Se pot corecta anumiti timp de mers (in sensul de a se micsora) doar eliminand restrictiile adica reparand podete, inlocuind traverse, schimband macaze. Sa nu mai zic de politica lor, care mai mult sperie calatorii decat sa ii aduca, aceea de a mari artificial timpii de mers pentru a "inghiti" eventuale intarzieri, asta e primul lucru care trebuie eliminat de catre managerii privati care vor veni. |
|
| |
Continut sponsorizat
| Subiect: Re: M 800 : Bucuresti Nord - Fetesti - Constanta - Mangalia | |
| |
|
| |
| M 800 : Bucuresti Nord - Fetesti - Constanta - Mangalia | |
|