Pai linia a fost refacuta prin 2003/2004, ca viitoare legatura cu podul nou de la Calarasi. Din pacate dupa au venit cei de acuma ce au lasat sa se fure tot
PMR 1948 nu trebuie data jos de acolo. E parte a istoriei noastre, dovada ca si azi folosim aceasta linie. Poate ar trebui studiata putin istoria liniei Bumbesti - Livezeni, dincolo de propaganda vremii.
Dotarea tehnica era mai mult decit precara, tara era in reconstructie dupa razboi, multi tineri au plecat voluntari in parte pentru ca credeau in ceea ce prezenta propaganda, in parte pentru ca nu aveau ce lucra si ce minca. Practic acolo a fost un amalgam intre entuziasmul tinerilor si actiunile partidului care a folosit aceste santiere si in alte scopuri.
Dar dincolo de aceste aspecte, cred, ca trebuie sa vedem realizarea in sine a acestei lucrari realizate in conditii deosebit de grele. Altfel am putea spune ca tot ce s-a facut trebuie demolat?
TVlad V.I.P Member
Numarul mesajelor : 2818 Localizare : Bucuresti Reputatie : 8415 Data de inscriere : 16/01/2010
Perfect de acord. Nu e normal ca la fiecare schimbare de regim sa distrugem sau sa negam ceea ce s-a facut in regimul trecut. Istoria trebuie luata asa cum e, cu bune si rele. Propaganda comunista a vremii e prezenta si azi, metamorfozata in ceea ce se cheama in romgleza sclifosita "PR" (piiiii aaaarrrrr!).
cont dezactivat .
Numarul mesajelor : 3034 Reputatie : 8388 Data de inscriere : 03/09/2010
filiasi - tirgu jiu cred ca nu e statie sa nu o stiu pe dinafara am mers cel mai mult pe 202 pe ruta asta e pacat s a cam ales praful multe podete cu 30 la ora cred ca cel putin 5-6 podul de la iesire din tirgu carbunesti tirgu jiu 10 km de ani de zile e o magistrala ok dar nu stiu daca a avut vreodata 100 pe ruta filiasi tirgu carbunesti eu o stiu numai de 90 mai mergeam cu acceleratul cluj tg jiu craiova bucuresti
mihai-calin
Numarul mesajelor : 30 Reputatie : 5346 Data de inscriere : 14/05/2010
Trenul Regio 2087 pleacă din Gara Târgu Jiu, spre Petroşani:
AlexandruC
Numarul mesajelor : 48 Reputatie : 4564 Data de inscriere : 14/07/2012
Subiect: Re: 202 : Filiasi - Carbunesti - Targu Jiu - Petrosani - Simeria Sam 11 Aug 2012, 20:11
Se lucreaza intre Barbatesti si Pojogeni, in Gara Carbunesti toate trenurile merg pe linia 1 cu 15km/h acumuland intarzieri de cateva minute deoarece se lucreaza pe linia a 2a unde stationeaza de cateva zile bune niste utilaje de intretinere
cont dezactivat .
Numarul mesajelor : 3034 Reputatie : 8388 Data de inscriere : 03/09/2010
Subiect: Re: 202 : Filiasi - Carbunesti - Targu Jiu - Petrosani - Simeria Sam 11 Aug 2012, 22:07
Nu cumva se lucreaza la podul ala de 10km/h?
AlexandruC
Numarul mesajelor : 48 Reputatie : 4564 Data de inscriere : 14/07/2012
Subiect: Re: 202 : Filiasi - Carbunesti - Targu Jiu - Petrosani - Simeria Dum 12 Aug 2012, 00:00
nu se lucreaza la pod, doar se bureaza linia... sinele se prezinta intro staere buna odata cu aceasta lucrare va creste viteza trenurilor?