|
| Trenuri internaţionale | |
|
+134MetalRider Cont.dezactivat trancefan83 cristi_tgv billy752-istu Jhonyla alex.barac.5 florin.lifticariu TVlad AndreiCFRBucuresti AndreiCFRbv Adisoft1991s Mihai531 ionutz72 Katalin4653 Silviu Sintea Balto mariuscfrbucuresti calator Spartan1948 cardinal bogdan.perejuc Sabik adytm BL82 KOSTYK fstef EuroNight liviulav33 Sergiu rmn alliens huiu_goe baiazid allred lecter roseanu Warrior12 ANDU2100HP Adirmvl Rarau nokia2010 danf Andrey_tm Raduku09 Radu Tudor stefan_br andreiutzu Amiralul alex1987 cstefan popovici pety bvio88 bostanescu gigel DPS 060-EA078 AlexD manuela Dr2005 kasapis2007 laur 133 traian nenuandrei AndiCFR 040EC100 flo_ultras48 TonyGFR razwy Vitosa cont dezactivat . Laur FeroFan97 iDorin vanchorusebulgaria mihaiuc razvan - trenuri alexandruh DUAL Hurricane KQQ Vlad redeme petcu.adrian alex.alexus.tm Mihai-Aurel Desiro256 The Legend LanceR ravers75 riciu Adrian78 Bogdan-CFR bogdan srl Marius Iulian Saruman silviu83 rizelgeorgel2004 decward 92Dragos membru inactiv 63-1143-5 ldh80 didinul Cobra lovekomotive Razvan mi.tudor kaan saint mureseanu_976 kristi kkk ionutz85 ultras 19jimmy84 ATM COSTACHE MIHAIL Norbi tudor_vl EA1clony106 pannonia express marius_catalin84 marius_m Nesebar Caravelle_Zg biokosmy andreikiki vrabieionut srazvi Ionutz Codrut1985 mtk cristi ar MariusM myster2008 138 participanți | |
Autor | Mesaj |
---|
Dr2005 Administrator
Numarul mesajelor : 20626 Varsta : 35 Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei Reputatie : 25567 Data de inscriere : 17/08/2011
| Subiect: Re: Trenuri internaţionale Mier 01 Feb 2012, 23:23 | |
| Hmm... sârbii au vagoane bune şi majoritatea lor sunt apte de trafic internaţional. Poate nu vor să fie mereu desfăcute şurub cu şurub la vamă? _________________ :TTT:
|
| | | 060-EA078
Numarul mesajelor : 326 Reputatie : 5656 Data de inscriere : 04/05/2010
| Subiect: Re: Trenuri internaţionale Joi 02 Feb 2012, 00:14 | |
| Nu inteleg totusi cu ce deranjeaza 20-50-urile pe 360 ??? Alea sunt niste vagoane foarte bune si acum, in raport cu alte gunoaie aparute chiar mai tarziu sau chiar nu demult, gen 20-49. Decat sa vad 20-49 pe international, prefer sa vad 20-50. Dupa parerea mea, cum am mai spus-o, dupa AVA200 seriile 21-90, si DWA-uri, sunt din punct de vedere tehnic mult mai potente in traficul international decat ciorile vopsite pe post de porumbei ! |
| | | razvan - trenuri V.I.P Member
Numarul mesajelor : 3355 Varsta : 42 Localizare : Bucuresti, Romania Reputatie : 8366 Data de inscriere : 26/05/2011
| Subiect: Re: Trenuri internaţionale Joi 02 Feb 2012, 00:35 | |
| Aceste vagoane din prezent trebuie inlocuite caci ne facem de rusine la fel si in Bulgaria.
|
| | | Dr2005 Administrator
Numarul mesajelor : 20626 Varsta : 35 Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei Reputatie : 25567 Data de inscriere : 17/08/2011
| Subiect: Re: Trenuri internaţionale Joi 02 Feb 2012, 00:43 | |
| Păi... deranjază că plătim bilet de IR sau, în funcţie de distanţă, de internaţional (adică din ăla umflat cu pompa) şi serviciile sunt de 2 bani (vechi)... jeg, banchete rupte/tăiate, care mai sunt şi învelite în muşama, fără climatizare, cu încălzire care merge sau nu, după cum îţi e norocul, cu geamuri ne-etanşe... şi nici 21-80-urile nu sunt departe de ,,descrierea" asta. Dacă vagoanele alea erau în bună stare şi puneau şi ei nişte banchete din material textil şi ceva aer condiţionat (sau făcut RegioExpress) nu se mai plângea nimeni. Să dai o căruţă de bani şi să faci cruce cu Regio-ul de Petroşani - de ex. - care are 20-55 cu fotolii individiuale, cu încălzire funcţională şi geamuri cât de cât OK... sunt curios ce spun străinii care folosesc acest internaţional.
Spre Bulgaria circulă 21-80. Tot gioarse dpdv al aspectului şi confortului, dar mult peste ce trimite BDJ-ul. _________________ :TTT:
|
| | | 060-EA078
| Subiect: Re: Trenuri internaţionale Joi 02 Feb 2012, 00:51 | |
| BDZ-ul nu e cu nimic mai "stralucit" din punctul asta de vedere. N-am vazut sa trimita decat niste mizerii de suburbane seria 21-43 pe post de vagoane express, iar anterior tot felul de cadavre seria 21-50 probabil din parcul de rezerva, adunate de pe la garduri. CFR-ul daca stau sa ma gandesc bine, intotdeauna a trimis vagoane bune pe Bulgaria, in timp ce ei trimiteau atelaje, de la noi plecau pe Sofia dormitoare modernizate, etc. Deci cu bulgarii nu prea as spune ca ne facem de ras.Poate invers. Nici spre Ungaria n-au trimis chestii cu mult diferite, decat niste banale cusete 59-40, similare cu 59-50 de la noi.
Uite de exemplu cam ce trimit bulgarii pe aici
http://www.transport-in-comun.ro/trenuri/vag-cal/straine/51%2052%2070-30%20508-6-BucN-001.jpg
Foto : Dragos Anoaica
Nici sarbii n-au trimis lucruri foarte bune. Eu am circulat cu dormitorul sarbesc de doua ori si mi s-a parut o mizerie, atat la capitolul rulaj cat si la capitolul confort ! Sa imi aduc aminte ca la drumul facut iarna era mai "beton" tot vagonul, decat era afara ! Apa in instalatie inghetase, deci daca aveai un ciocan, o puneai de cateva cuburi de gheata in caz ca nu aveai ce pune in pepsi, incalzirea functiona doar pe hol iar geamurile nu aveau perdele. Interesant vagon de dormit. In vama, cum spune si Dragos, mai lipsea sa-l salte de pe boghiuri, in rest tot ce se putea demonta s-a demontat...
Nici dinspre vest nu vin chestii foarte stralucite. In ultima vreme MAV trimite vagoane ceva mai decente decat mizeriile care se trimiteau pana nu demult pe aici. Austriecii nici ei n-au trimis vagoane exceptionale. Sunt intr-adevar incomparabile cu cele de la sarbi sau bulgari doar pentru ca austriecii au alte standarde in general la capitolul confort si curatenie. Insa vagonul ala dormitor care a circulat pe Dacia ani buni era un rebut in raport cu vagoanele dormitor pe care eu le-am vazut pe la ei. Cuseta era ceva mai ok, deoarece era varianta modernizata.
Turcii in schimb au trimis vagoane mult mai bune decat ceea ce s-a trimis din alte parti... |
| | | Nesebar Administrator
Numarul mesajelor : 16278 Localizare : Бухарест Reputatie : 22394 Data de inscriere : 06/12/2009
| Subiect: Re: Trenuri internaţionale Joi 02 Feb 2012, 01:00 | |
| - Dr2005 a scris:
Spre Bulgaria circulă 21-80. Tot gioarse dpdv al aspectului şi confortului, dar mult peste ce trimite BDJ-ul. Caile ferate Bulgaresti sunt BDZ . 21-80 nu se compara cu un 20-50 care circula de mai bine de 25 de ani pe diferite rute . Vagoanele Sarbesti cele de clasa sunt praf , la fel de proaste ca 20-50 ce le trimitem noi sau chiar mai inferioare , am calatorit in Serbia si Muntenegru cu aceste vagoane .......... chiar nu are rost sa vorbim de acele vagoane care CFR nu le-ar accepta pe 360/361 deci tot noi vom trimite vagoanele si mai mult ca sigur vor fi 21-80 care sunt mult mai bune decat 20-50 bine ar fi sa fie trimise la modernizare , au circulat destul in forma clasica . |
| Subiect: Re: Trenuri internaţionale Joi 02 Feb 2012, 03:49 | |
| Aşa arată vagoanele de pe Belgrad - Sofia: http://www.railfaneurope.net/pix/rs/car/express/Bl/An_interior_of_second_class_passenger_car_of_ZS.jpg Nu sunt cine ştie ce, dar cred că se stă mai bine în ele decât în Y-urile noastre. БДЖ = Български държавни железници, ceea ce scris în grafie românească ar fi Bălgarski Dărjavni Jelezniţi, dar în engleză e Balgarski Darzhavni Zheleznitsi, aşa că pe vagoanele lor scrie BDZ, deşi niciun bulgar nu o să zică altfel decât BDJ , pentru că ж = j. _________________ :TTT:
|
| | | ATM
Numarul mesajelor : 1371 Varsta : 44 Localizare : Bucuresti Reputatie : 6639 Data de inscriere : 10/07/2010
| Subiect: Re: Trenuri internaţionale Joi 02 Feb 2012, 07:21 | |
| Mda, sunt mai sus de 20-50, eu unul cred ca sunt comparabile, daca nu chiar mai bune si decat 19-50-le de clasa 1 - daca toate vagoanele sarbilor pe international arata asa eu zic ca-s pasabile si Ok sa fie trimise si la noi. Ma asteptam la niste cazaturi cu melamina gaurita si vinilinul cusut...acu' ce-i drept nici astea nu stralucesc de curatenie in zona capului, da' oricum sunt mai bune decat ale noastre...21-80, 21-80. |
Numarul mesajelor : 16278 Localizare : Бухарест Reputatie : 22394 Data de inscriere : 06/12/2009
| Subiect: Re: Trenuri internaţionale Joi 02 Feb 2012, 12:32 | |
| Va zic eu ca nu arata asa , am circulat cu trenu ala Belgrad-Sofia iar in locul masutelor este o gaura , in locul cosului de gunoi la fel o gaura care a fost acoperita d eun placaj dar la primul drum a fost desfacut , atat de traficantii de tigari cat si de vamesii , vagoanele Sarbesti asa arata initial dar in realitate sunt mult mai jegoase si cazute , mizeria se numeste jeg care in unele locuri se poate rade cu cutitul , scaunele au gauri in ele majoritatea pentru ca sunt stricate arcurile , pe la geam bate un vant de nu poti sta daca ai locul de la geam , la wc pute cum pute la noi in 21-47 pe culoar linoleul in multe vagoane este jupuit si vai de el , deci nu va luati dupa pozele de pe net .
p.s.-BDZ scrie si acel Z vine de la Zeleznica care inseamna cale ferata , si in Serbia este la fel "Zeleznica Sarbije"-Caile Ferate Sarbesti (ZS) , in toate tarile slave ai sa gasesti Zeleznica care inseamna cale ferata , te poti uita pe locomotivele EA Sarbesti unde scrie Zeleznica Sarbije la fel si in Bulgara acel "ж" in translatie uzuala se ia ca si Z iar in transcriptie romana se ia ca si J , una peste alta caile ferate se numesc zeleznica nu jeleznica ! |
| | | 060-EA078
| Subiect: Re: Trenuri internaţionale Joi 02 Feb 2012, 13:02 | |
| In slava Z din cate cunosc se citeste J, de aici confuzia. Corect e Zeleznice, nu Jeleznice. N-am vazut nicaieri la nivel oficial scris cu J. Nici macar la rusi.
Vagoanele sarbesti sunt intr-adevar niste epave, mult mai jalnice decat cele de la bulgari. Cum am spus, am circulat cu dormitorul sarbesc de doua ori si...numai sobolani n-avea prin el.. In plus asternutul era sincer...infect. Decat sa fi dormit acolo, mai bine preferam o bancheta de 20-47 ! |
| Subiect: Re: Trenuri internaţionale Joi 02 Feb 2012, 13:16 | |
| |
| Subiect: Re: Trenuri internaţionale Joi 02 Feb 2012, 17:20 | |
| - 060-EA078 a scris:
- In slava Z din cate cunosc se citeste J, de aici confuzia. Corect e Zeleznice, nu Jeleznice. N-am vazut nicaieri la nivel oficial scris cu J. Nici macar la rusi.
Există şi litera Z în slavă, arată cam aşa: 3 (uite-te la MAZ-urile din Braşov). Pentru că, pentru mulţi, limba străină = limba engleză, multe administraţii feroviare scriu Zh sau Ž în loc de J. Dar nu toate. De exemplu, Căile Ferate din Kârgâzstan se numesc Kârgâz Temir Jolu ( http://www.ktj.kg/ ), dar se prescurtează KTJ.Alfabetul chirilic _________________ :TTT:
|
| Subiect: Re: Trenuri internaţionale Joi 02 Feb 2012, 17:27 | |
| Treaba e ca pe vagoanele Bulgaresti scrie clar BDZ si cu alfabet latin asa ca nu are treaba acel J , acel J se aude in pronuntia lor ! si este corect spus BDZ . Adresa de net este www.bdz.bg nu bdj . |
| Subiect: Re: Trenuri internaţionale Joi 02 Feb 2012, 17:32 | |
| De fapt, scrie BD Ž. Care Ž se citeşte J. O să încerc să pun Ž, dar e cam greu, că nu îl am pe tastatură. _________________ :TTT:
|
| | | LanceR V.I.P Member
Numarul mesajelor : 6378 Varsta : 57 Localizare : NordulBucurestiului Reputatie : 11400 Data de inscriere : 17/02/2011
| Subiect: Re: Trenuri internaţionale Dum 05 Feb 2012, 19:28 | |
| MUNTENIA346 Gara de Nord,05.02.2012 |
| | | Continut sponsorizat
| Subiect: Re: Trenuri internaţionale | |
| |
| | | | Trenuri internaţionale | |
|
Subiecte similare | |
|
| Permisiunile acestui forum: | Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
| |
| |