Forumul pasionatilor de trenuri din România

Acest forum a fost creat pentru cei care iubesc cu adevarat trenurile din Romania!

AcasaAcasa  CăutareCăutare  Ultimele imaginiUltimele imagini  ConectareConectare  ÎnregistrareÎnregistrare  

INTAMPLARI, PATANII, PERIPETII...

In jos 
+67
Razvan Tudor
mielutu zburator
NicuS
tcm
Cont.dezactivat
LanceR
dan tm
cristy79
baiazid
Simply18
c o r v i n
mureseanu_976
AndreiStefan
George
cristi CFR
TVlad
marcelbanu
Katalin4653
Radu Tudor
Adisoft1991s
Spartan1948
frank81
cortexedge
lapsanszkitamas
yanis
DUAL
Nesebar
Norbi
tudor_vl
Andrey_tm
membru inactiv
Adirmvl
Cont dezactivat
Nk11
Costin.H
Grigor
ionutz72
Vitosa
IonutCFR2009
AndiCFR
Luna
Dr2005
laur 133
Alex Avram
Cobra
cont dezactivat .
TonyGFR
sp59
Teodor
danlascau
cont inactiv
060-EA078
AlexD
The Legend
Adrian78
cristyadaX
dan ciprian
Vlad
Lde 2100
stinky
Malaxa-77
Codrut1985
alex.alexus.tm
andreikiki
lovekomotive
MariusM
COSTACHE MIHAIL
71 participanți
Mergi la pagina : Înapoi  1 ... 10 ... 17, 18, 19 ... 23  Urmatorul
AutorMesaj
Vizitator
Vizitator

INTAMPLARI, PATANII, PERIPETII... - Pagina 18 Empty
MesajSubiect: Re: INTAMPLARI, PATANII, PERIPETII...   INTAMPLARI, PATANII, PERIPETII... - Pagina 18 Icon_minitimeVin 17 Ian 2014, 08:25

Azomures-Constanta alea au paza pe toata distanta indiferent ca e cu Tals-uri, containere sau G/H-uri.
Sus In jos
lapsanszkitamas
V.I.P Member
V.I.P Member
lapsanszkitamas

Numarul mesajelor : 1218
Varsta : 29
Localizare : Orasul trandafirilor
Reputatie : 5795
Data de inscriere : 21/07/2012

MesajSubiect: Re: INTAMPLARI, PATANII, PERIPETII...   INTAMPLARI, PATANII, PERIPETII... - Pagina 18 Icon_minitimeVin 17 Ian 2014, 15:56

Katalyn a scris:
Azomures-Constanta alea au paza pe toata distanta indiferent ca e cu Tals-uri, containere sau G/H-uri.

ai vreo modalitate de a ne anunta cand vine vreun marfar? asa de bine mi-ar prinde... de cand sunt forumist si pasionat convins am prins un singur marfar, si acela din pura coincidenta pe E60 in Chetani (si ghici, vitezomanul de taica-meu n-a vrut sa mearga langa loco sa-i vad nrul)
Sus In jos
Vizitator
Vizitator

MesajSubiect: Re: INTAMPLARI, PATANII, PERIPETII...   INTAMPLARI, PATANII, PERIPETII... - Pagina 18 Icon_minitimeVin 17 Ian 2014, 16:02

Azomures-Constanta stiu ca pleaca fie seara fie dimineata. Baieti care vin de la Ploiesti la TG.Mures sa ia trenul in primire vin cu IR 1645 ajung seara si pleaca dupa ora 21:00 iar cei care vin cu IR 1641/4541 pleaca undeva intre 09:00 si 11:00. De intors Constanta-Azomures nu cred ca e vreo ora stabilita, cel putin pe la mine pe la Ploiesti trec trenurile la orice ora atat ziua cat si noaptea.
Sus In jos
Vizitator
Vizitator

MesajSubiect: Re: INTAMPLARI, PATANII, PERIPETII...   INTAMPLARI, PATANII, PERIPETII... - Pagina 18 Icon_minitimeVin 17 Ian 2014, 20:14

Iata ca acest tren - Constanta-Tirgu Mures Sud- a avut si probleme

http://www.afer.ro/rom/OIFR/rap_investigare_finale/Raport%20incident%20Darste%2026%2010%202013%20FINALA%20TAB.pdf
Sus In jos
lapsanszkitamas
V.I.P Member
V.I.P Member
lapsanszkitamas

Numarul mesajelor : 1218
Varsta : 29
Localizare : Orasul trandafirilor
Reputatie : 5795
Data de inscriere : 21/07/2012

MesajSubiect: Re: INTAMPLARI, PATANII, PERIPETII...   INTAMPLARI, PATANII, PERIPETII... - Pagina 18 Icon_minitimeVin 17 Ian 2014, 22:33

asta l-am citit de vreo 3-4 zile. e un miracol ca nu s-a intamplat nimic grav
Sus In jos
TVlad
V.I.P Member
V.I.P Member
TVlad

Numarul mesajelor : 2818
Localizare : Bucuresti
Reputatie : 8417
Data de inscriere : 16/01/2010

MesajSubiect: Re: INTAMPLARI, PATANII, PERIPETII...   INTAMPLARI, PATANII, PERIPETII... - Pagina 18 Icon_minitimeVin 17 Ian 2014, 22:57

Deci a fost din cauza ca cinva nu a asezat corect manetele in pozitia 'incarcat"? Sistemul de frina are doua pozitii: "gol" si "incarcat": forta de frinare e mai mica, respectiv mai mare pentru a pastra eficienta, corect?. Ce se intimpla daca vagonul e gol si maneta e pe "incarcat", se blocheaza rotile? In cazul de fata bag de seama ca o circumstanta agravanta a fost si uzura excesiva a sabotilor. Mi se pare mie sau cineva isi cam baga picioarele in ea de disciplina?
Sus In jos
Vizitator
Vizitator

MesajSubiect: Re: INTAMPLARI, PATANII, PERIPETII...   INTAMPLARI, PATANII, PERIPETII... - Pagina 18 Icon_minitimeSam 18 Ian 2014, 00:34

Au completat piesele lipsa, descompletind alt tren. Pina unde s-a ajuns.

Vagoane cu frina defecta.

Nu considera Palas ca fiind panta, gindindu -se la rampe si pante doar in parcurs, departe de Constanta.

Sustin ca manetele erau pe pozitia incarcat.

Anchetatorii le-au gasit pe gol.

Cei de la indrumare sugereaza ca le-au comutat mecanicii?

O parte din saboti s-au uzat incercind sa frineze trenul, oare cei uzati complet , ba chiar pina la portsabot, nu trebuiau inlocuiti din timp?

O tragedie evitata.
multe evenimente s-au intimplat doar cu marfare, dar cine stie ce va urma.

Sus In jos
Vlad
Administrator
Administrator
Vlad

Numarul mesajelor : 7252
Varsta : 37
Localizare : Vatra Dornei
Reputatie : 13810
Data de inscriere : 08/04/2009

MesajSubiect: Re: INTAMPLARI, PATANII, PERIPETII...   INTAMPLARI, PATANII, PERIPETII... - Pagina 18 Icon_minitimeSam 18 Ian 2014, 08:25

Mersul trenului de marfă 43052/43052-1 (despre care s-a vorbit mai sus) din livretul de marfă pe Braşov 2012-2013
INTAMPLARI, PATANII, PERIPETII... - Pagina 18 149_zps96b4e4fe
Sus In jos
IonutCFR2009
Administrator
Administrator
IonutCFR2009

Numarul mesajelor : 6585
Reputatie : 12460
Data de inscriere : 09/07/2009

MesajSubiect: Re: INTAMPLARI, PATANII, PERIPETII...   INTAMPLARI, PATANII, PERIPETII... - Pagina 18 Icon_minitimeSam 18 Ian 2014, 11:50

In raportul de investigare scrie ca trenul de marfa 91742-1 (implicat in incident) pe distanta Ploiesti Est-Targu Mures Sud a circulat in conditiile livretului trenului de marfa 21102-1. Doar pana la Ploiesti Est a circulat in conditiile stabilite de livretul trenului de marfa 43052.
Sus In jos
Vlad
Administrator
Administrator
Vlad

Numarul mesajelor : 7252
Varsta : 37
Localizare : Vatra Dornei
Reputatie : 13810
Data de inscriere : 08/04/2009

MesajSubiect: Re: INTAMPLARI, PATANII, PERIPETII...   INTAMPLARI, PATANII, PERIPETII... - Pagina 18 Icon_minitimeSam 18 Ian 2014, 11:57

91742 a fost partea a 2a a trenului 43052. Din cauza urcuşului de pe Valea Prahovei, trenul s-a împărţit în 2 în Ploieşti.
Sus In jos
c o r v i n
V.I.P Member
V.I.P Member
c o r v i n

Numarul mesajelor : 3759
Varsta : 48
Localizare : Hunedoara
Reputatie : 8514
Data de inscriere : 16/10/2013

MesajSubiect: Re: INTAMPLARI, PATANII, PERIPETII...   INTAMPLARI, PATANII, PERIPETII... - Pagina 18 Icon_minitimeMar 18 Feb 2014, 19:57

...Ca tot ati vorbit de voia si nevoia de a face poze prin gari... Am mers pe 12 feb prin aceiasi Simeria, pe la ora 11! Am gasit activitate intensa, m-am apucat de pozat, mai ales ca am reperat imediat prezenta "bucurestencei" 40-0024 (fab.1968). Apuc sa fac cateva si, deodata apare unu care se prezinta ca sef de tura si imi toarna repede ca in gari nu am voie sa fac poze desi ma mai observase de vreo 5 ori pana atunci dar acum si-a luat "inima in dinti" si mi-a spus-o!
Eu am replicat sec prin a-i spune ca sunt pasionat de trenuri, nu ziarist, deci nu tre sa isi faca probleme cu mine! L-am rugat sa imi spuna ce tre sa fac ca sa am "acoperire" ...a zis ceva de genul ca trebuiesc "multe" aprobari de "sus'", fara a-mi dat detalii si fara a vedea ca era sa ma pufneasca rasul! Nu parea genul care sa inteleaga ca peronul unei gari este spatiu public, omul poa sa faca aproape tot ce doreste, de aceea nu i-am mai spus asta!
Insa mi-am propus ca, la prima ocazie, sa inmanez o cerere conducerii statiei sa imi ofere acceptul de a face fotografii nestingherit in aceasta gara, asigurandu-i ca nu le provoc nici un deserviciu, din contra, ma straduiesc sa le fac o reclama cel putin buna!... Cool :roll: Cool 
Sus In jos
Alex Avram
User Dezactivat
User Dezactivat
Alex Avram

Numarul mesajelor : 2610
Varsta : 30
Localizare : FETESTI-langa gara unde se aud non-stop goarne+glasu rotilor de tren
Reputatie : 8378
Data de inscriere : 20/06/2009

MesajSubiect: Re: INTAMPLARI, PATANII, PERIPETII...   INTAMPLARI, PATANII, PERIPETII... - Pagina 18 Icon_minitimeDum 30 Mar 2014, 20:54

In seara asta mi s-a intamplat cel mai tampit lucru:
Stateam pe pasarela si pe platforma garii timp de 1 ora 1 ora jumate si in triaj era un DB cu TM 006 cu paznici si fiecare care ma intalneam in cale imi spunea sa nu ma caltaputez in triaj SA RUP sigiile vagoanelor.... x(
Cand am auzit asa ceva am zis ori eu sunt NEBUN ori ei sunt UN PIC PE ARATURA....(scuzati expresiile dar nu am ce face)
Si cand ma indrept spre REVIZIA TEHNICA DE VAGOANE sa vad ce s-a intamplat cu macazu de nu mai facea contact SE GASESTE un tupeist tot de la ei sa ma ia la injuraturi si sa imi spuna ca ma impusca daca ma gaseste la vagoane....si plus de astea m-a facut si tot felul...
Am avut noroc cu un politai de la TF care era prin zona si a auzit ce ia iesit prin gura aia...
Am asteptat sa termine treaba cu cineva si cand a venit spre Mine i-am spus ca vreau sa fac o reclamatie....Si mi s-a spus sa vin maine dupa 9....
DECI AVETI GRIJA CAND POZATI/FILMATI TRENURI DE MARFA CU PAZNICI....CA NU SE STIE CUM IESE....
P.S: Si plus de asta nici nu m-am apropriat de tren sa fac poza sau mai sti eu ce!!!!!!!!!!Daca faceam asa ceva mai ziceam...
Sus In jos
Adrian78
Administrator
Administrator
Adrian78

Numarul mesajelor : 18762
Localizare : Hunedoara
Reputatie : 24342
Data de inscriere : 05/10/2010

MesajSubiect: Re: INTAMPLARI, PATANII, PERIPETII...   INTAMPLARI, PATANII, PERIPETII... - Pagina 18 Icon_minitimeDum 30 Mar 2014, 22:11

Iti dai seama cat de bucurosi pot fi si paznicii aia plecati de joi seara de la Santana si pentru un sigiliu rupt iasa cam urat si tinand cont de la Fetesti spre Constanta incepe zona Zoster
Sus In jos
Vizitator
Vizitator

MesajSubiect: Re: INTAMPLARI, PATANII, PERIPETII...   INTAMPLARI, PATANII, PERIPETII... - Pagina 18 Icon_minitimeDum 30 Mar 2014, 22:24

Iti dai seama ca in timp ce ei se uita pe pasarela cine are interes poate sa le rupa toate sigiliile?

Ca doar altfel de ce ar striga hotul: hotii?

Nu vad problema ca sint plecati de joi, au stiut cind s-au angajat. Trebuie si ceva discernamint in executarea serviciului.
Sus In jos
Vizitator
Vizitator

MesajSubiect: Re: INTAMPLARI, PATANII, PERIPETII...   INTAMPLARI, PATANII, PERIPETII... - Pagina 18 Icon_minitimeLun 31 Mar 2014, 06:17

Ce frumos o fi să stai la vreo 15-20 km de Ploieşti să-ţi sune tel la 22.00 că la 04.00 să te prezinţi la muncă să pleci în misiune. Să mai ai norocul să vi cu un tren de la Azomureş spre Ct via 501 la Adjud să constaţi că ai vreo 8 sigili rupte din cauza la vegetaţia de pe margine, iar la Feteşti să prinzi în flagrant un cfr-ist tâmpit şi supărat pe viaţâ care îţi mai rupe 2 sigili in joacă sau de plictiseală. Frumos nu ? O să inceapă adevăraţi pasionaţi să zicâ că aşa le trebuie că n-au învăţat carte. Mi-aduc aminte când în generală ne întreba învăţătorul şi profa de franceza ce vrei să te faci când o să fi mare. Toată clasa răspundea : miliţian, doctor, patron sau şofer, doar eu am zis mecanic de locomotivă. Dar munca de jos cine o face ? Nu vrea nimeni lâcătus, strungar sau sudor ? Imediat toata clasa era redusă la tăcere. Asa si cu paznici ăştia, e normal sâ stea în gardă, numai ei stiu cât e de greu sâ fi plecat 5-7 zile de acasă şi sa ai grijâ de tren de la luatul în primire până la predare. Că sunt uni certaţi cu limba română e partea a doua. Cum am mai spus pentru 95% din cei care lucrează la c.f sau cu trenurile NU există termenul de pasionat feroviar.
Sus In jos
Continut sponsorizat

MesajSubiect: Re: INTAMPLARI, PATANII, PERIPETII...   INTAMPLARI, PATANII, PERIPETII... - Pagina 18 Icon_minitime

Sus In jos

INTAMPLARI, PATANII, PERIPETII...
Sus 
Pagina 18 din 23Mergi la pagina : Înapoi  1 ... 10 ... 17, 18, 19 ... 23  Urmatorul

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Forumul pasionatilor de trenuri din România :: DIVERSE :: DISCUTII LIBERE-
Mergi direct la: