|
| INTAMPLARI, PATANII, PERIPETII... | |
|
+67Razvan Tudor mielutu zburator NicuS tcm Cont.dezactivat LanceR dan tm cristy79 baiazid Simply18 c o r v i n mureseanu_976 AndreiStefan George cristi CFR TVlad marcelbanu Katalin4653 Radu Tudor Adisoft1991s Spartan1948 frank81 cortexedge lapsanszkitamas yanis DUAL Nesebar Norbi tudor_vl Andrey_tm membru inactiv Adirmvl Cont dezactivat Nk11 Costin.H Grigor ionutz72 Vitosa IonutCFR2009 AndiCFR Luna Dr2005 laur 133 Alex Avram Cobra cont dezactivat . TonyGFR sp59 Teodor danlascau cont inactiv 060-EA078 AlexD The Legend Adrian78 cristyadaX dan ciprian Vlad Lde 2100 stinky Malaxa-77 Codrut1985 alex.alexus.tm andreikiki lovekomotive MariusM COSTACHE MIHAIL 71 participanți | |
Autor | Mesaj |
---|
Simply18 V.I.P Member
Numarul mesajelor : 1085 Varsta : 30 Localizare : Bacau Reputatie : 5677 Data de inscriere : 25/06/2012
| Subiect: Re: INTAMPLARI, PATANII, PERIPETII... Lun 31 Mar 2014, 09:55 | |
| - Katalyn a scris:
- Cum am mai spus pentru 95% din cei care lucrează la c.f sau cu trenurile NU există termenul de pasionat feroviar.
Cred ca procentul acela e cam ridicat ... sa zicem 60% . Cea mai tare chestie care mi s-a intamplat a fost sa se arunce inspre mine cu un bidon plin cu apa . Era vorba de un mecanic de la CFR Marfa , anu trecut . Dupa ce a stationat pe linia 1 Marfa in triaj la Bacau si i-am facut vreo 10 fotografii din toate unghiurile , cam la 30 de minute s-a pus in miscare. Pana aici toate bune , nu a spus nici "pas" cat a stationat , da' , ce-i drept nu a spus nimic si la plecare , a "actionat" ca o primata frustrata . In dreptul peroanelor eu si cu Eduard faceam poze de la "inaltimea" cocoasei , numai vad usa postului deschizandu-se si desteptul arunca cu bidonul , ratand tinta (aparatul lui Edi) cu maxim 1 metru... Asta cu apa , am vazut ca se practica . Un baiat de la Suceava si-a primit portia de dus pe ziua aia cu un pahar de apa in cap , venind din postul de conducere . Noroc ca nu a cazut mult pe aparat ... |
| | | Vizitator Vizitator
| Subiect: Re: INTAMPLARI, PATANII, PERIPETII... Lun 31 Mar 2014, 11:13 | |
| Du-te pe 302, pe 304, pe 904, dute la Câmpiniţa sau pe M200 sau in oricare alte locuri unde nu pozează nimeni să vezi că aia n-au văzut în viaţa lor pe cineva care să pozeze în zona căi ferate şi ai să vezi de ce am zis 95%. La Braşov sau Bucureşti nu sunt probleme s-a obişnuit lumea cu fenomenul dar la Pl.Sud sau alta mai tare la Târgovişte erau toţi speriaţi de bombe de la mecanici, naşi, IDM şi chiar miliţianul care m-a legitimat : "şi cum faci poze şi filmezi peste tot şi nu-ţi zice nimeni nimic ? " şi "facem o verificare că mă întreabă aştia de la Gara, că ei au sunat" sau "bine dl Sp....r data viitoare mergeţi la şeful gări să vâ dea aprobare".
La mine la muncă o perioadă am fost considerat spion, de cei de la pază-transporturi, că am fost pus de anumiţi şefi să pozez sau să-i urmăresc pe agenţi, când şi-au dat ei seama că sunt "nebun după trenuri" s-au liniştit, când au văzut că mi-am ratat cariera.
Râmân totusi la cei 95% de mai sus. |
| | | baiazid Utilizator Blocat
Numarul mesajelor : 2232 Reputatie : 6737 Data de inscriere : 05/10/2012
| Subiect: Re: INTAMPLARI, PATANII, PERIPETII... Lun 31 Mar 2014, 11:29 | |
| Cam 95% sustin si eu... Pentru ca depinde foarte mult ce se intelege prin ,,pasionat feroviar'', deoarece acel cineva care doar practica o meserie in legatura cu domeniul feroviar este foarte greu sa fie denumit astfel doar pe baza acestui criteriu. Din punctul meu de vedere una e sa fii pasionat strict de meseria pe care o practici si alta e sa dormi pe forumuri de specialitate, sa calatoresti in mare proportie folosind doar acest mijloc de transport, sa faci poze cu nemiluita sau sa citesti si sa aprofundezi cunostinte la nesfarsit... Iar daca mai arunci si cu bidoane de apa in cap la pasionati inseamna ca cineva a uitat sa iti faca testarea de rigoare, pentru ca trebuie sa ai cel putin o doaga in minus sa faci acest lucru cu cineva care chiar e pasionat. Nu zic nu, dar unii confunda ,,masina'' unei institutii de stat cu tractorul personal Imi pare rau dar paginatia nu merge corect, poate face cineva ceva in sensul asta |
| | | Adrian78 Administrator
Numarul mesajelor : 18749 Localizare : Hunedoara Reputatie : 24326 Data de inscriere : 05/10/2010
| Subiect: Re: INTAMPLARI, PATANII, PERIPETII... Lun 31 Mar 2014, 11:34 | |
| Padure fara uscaturi nu exista nici la CFR nici la firmele de paza deci trebuie sa exista cateva exceptii negative.. Acuma nu puteti cere masteranzi la firmele de paza sau s ava primeasca cu flori intre vagoane |
| | | baiazid Utilizator Blocat
Numarul mesajelor : 2232 Reputatie : 6737 Data de inscriere : 05/10/2012
| Subiect: Re: INTAMPLARI, PATANII, PERIPETII... Lun 31 Mar 2014, 12:22 | |
| Aia de la firmele de paza iti spun eu ca toti au un sef mai mare care este baiat citit cu facultate.
Imi povestea cineva ca in armata avea pe unul cu doua clase care intra in cotet si dadea la porci si pe unul cu patru clase care avea grija sa aibe porcul ratia corecta. Din pacate cam asta e sistemul, daca ala mai pregatit nu stie ce indicatii sa dea se intampla ce se intampla...
Nu degeaba e vorba aia cu ,,fereste-te de omul prost...'' |
| Subiect: Re: INTAMPLARI, PATANII, PERIPETII... Mar 01 Apr 2014, 08:57 | |
| Si la mine la munca is cativa cu liceu+bac dar vedeti ce dezastru e in tara noastra cu locurile de munca, de au ajuns paznici la transporturi, dorm acasa 3-4 nopti/luna si castiga vreo 2.000-2.500 lei cu tot cu diurna dar in mana la final le ramane tot 800-900 ca restul se duc pe tigari si mancare cat esti plecat in cursa.
|
| | | Spartan1948 V.I.P Member
Numarul mesajelor : 2108 Varsta : 32 Localizare : Cluj-Napoca Reputatie : 6908 Data de inscriere : 15/03/2012
| Subiect: Re: INTAMPLARI, PATANII, PERIPETII... Mar 01 Apr 2014, 09:43 | |
| Eu chiar nu ii compatimesc pe astia care se plang ca nu au bani suficienti, dar dau o gramada pe tigari/bautura. Inteleg ca salariile sunt foarte scazute, dar cand aud scuza ca trebuie sa dea bani, printre altele, si pe tigari... . Astia chiar isi merita soarta. Apoi mai o baga si pe aia...."nu am cum sa ma las de fumat". Cum ziceam...astia isi merita soarta. Recent imi spunea cineva ca la el e duc cam 450-500 lei/luna doar pe tigari. Cum Dumniezo e posibil asa ceva? Apoi sa se mai planga ca nu are bani de alte-cele. |
| Subiect: Re: INTAMPLARI, PATANII, PERIPETII... Mar 01 Apr 2014, 09:53 | |
| Asta cu tigarile nici mie nu-mi place dar sunt multi care cica nu se pot lasa de fumat sau mai e si varianta ca nu vor sa se lase din vari motive, am destui pe langa mine si un var care fumeaza un pachet la 4 zile desi ar putea sa se lase nu vrea, ca rade baieti din anturaj de el si uite asa toaca cateva sute de mii de lei vechi pe luna pe tigari aiurea. |
Numarul mesajelor : 2108 Varsta : 32 Localizare : Cluj-Napoca Reputatie : 6908 Data de inscriere : 15/03/2012
| Subiect: Re: INTAMPLARI, PATANII, PERIPETII... Mar 01 Apr 2014, 09:59 | |
| Pai cum ziceam, isi merita soarta. Mai bine sa le cante "stomacul" de foame, decat sa nu se mai afume. Treaba cu "nu pot" e doar un pretext simplu. Cat de inconstient trebuie sa fii, sa vezi ca nu te ajungi cu banii, dar sa ii cheltuiesti in continuare pe vicii ? |
Numarul mesajelor : 18749 Localizare : Hunedoara Reputatie : 24326 Data de inscriere : 05/10/2010
| Subiect: Re: INTAMPLARI, PATANII, PERIPETII... Mar 01 Apr 2014, 11:28 | |
| Spartan si daca nu fumezi cand esti plecat de acasa tot consumi pe mancare suc apa mai ales ca acuma vine vara si mancare nu prea tine plus ca ai nevoie o data la o zi doua sa mai manci si o masa calda sau o zeama dreasa!! |
| Subiect: Re: INTAMPLARI, PATANII, PERIPETII... Mar 01 Apr 2014, 12:28 | |
| Uhm...da, stiu asta si nu contest. Eu faceam referire la vicii. |
| | | alex.alexus.tm
Numarul mesajelor : 1311 Varsta : 34 Localizare : Doha - Qatar Reputatie : 7106 Data de inscriere : 28/03/2009
| Subiect: Re: INTAMPLARI, PATANII, PERIPETII... Mier 09 Apr 2014, 22:02 | |
| Nu stiu daca am ales bine sa scriu aici, insa mi se parea inutil sa deschid un nou subiect la topicul ``Impresii de calatorie``, asa ca am ales sa imi spun parerile aici Ziua 1 - VineriAm ales pentru weekendul care tocmai a trecut sa fac o calatorie mai lunga prin frumosul Ardeal. Initial plecarea trebuia sa fie vineri din Timisoara la 05;06 IR 1812 pana la Sibiu, tren pentru care imi si cumparasem bilet cu anticipatie in ideea in care sa pot alege locul dorit. Doar ca am dormit prea mult si am pierdut trenul . Datorita faptului ca nu am ajuns la gara cu cel mult o ora de la plecarea trenului pentru a putea primi viza de amanare a calatoriei si sa pot folosi urmatorul tren, am fost nevoit sa imi cumpar alt bilet pentru IR 1622, plecare 08:20 . Pana la urma, student fiind ... asta e. Am dat banii de 2 ori pentru CFR, deci nu mi-a parut foarte rau. Asadar am folosit IR 1622 de la Timisoara pana la Sibiu, tren compus din 5 vagoane (din care si unul pentru biciclete, dar fara biciclete), tren aproape gol pentru capacitatea pe care o avea. Fara sa exagerez, cred ca nu erau calatori pentru mai mult de 2-3 vagoane. Posibil dupa Sibiu sa mai fi urcat lume. Ziua 2 - SambataA doua zi a calatoriei (sambata) a coincis cu vizite la Alba Iulia, Hunedoara si Deva. De la Sibiu pana la Alba-Iulia am folosit autocarul Transmixtului cu plecare din SB la 06:00, sosire Alba Iulia la 07:25 , pret 18 lei (pret intreg, nu se acorda reducere de student) .Am vizitat cetatea si centrul orasului. Apoi de la Alba Iulia la Simeria am folosit R 2026, compus din 2 vagoane, cu calatori pentru un vagon. Acum, Doamne iarta-ma, daca nici trenul asta nu are succes, care are un mers bun, vagoane foarte bune (20-83) si este si ieftin, atunci ce poti sa mai zici ? Inseamna ca nu pretul biletului sau traseul este problema, ci ... O alta chestie ... Trenul a venit intarziat in Alba Iulia cu 15 minute si a ajuns timpuriu in Simeria cu 5-6 minute :shock: Din Simeria pana la Hunedoara am mers cu un Regio al celor de la Regiotrans, calatori cat pentru un microbuz. Viteza de circulatie destul de buna, insa peisajul de o tristete si agonie incredibila. Am ramas uimit de cat de mare era odata triajul si combinatul de la Hunedoara, fiind prima oara cand am mers la Hunedoara cu trenul . Am vazut totusi ca mai este ceva activitate pe acolo, functionand inca o mica parte a combinatului, care oricum arata ca o ruina. Dupa ce am vizitat Castelul Corvinilor (sau Huniazilor) care este absolut superb (recomand a se vizita !), am plecat cu microbuzul pana la Deva (6 lei) pentru a vizita Cetatea Devei . (si pe asta o recomand, alaturi de AquaPark si centrul de gimnastica ). Apoi de la Deva la Sibiu am folosit IR 373 care spre surprinderea mea avea destui calatori, insa majoritatea lor coborand la Sibiu. Inainte de fiecare statie mecanicul anunta oprirea si partea pe care se afla peronul. Trenul avea in compunere vagon restaurant care a facut ceva vanzare : eu mi-am luat un suc si am stat sa fumez acolo, inca 3 tineri care si-au luat suc si cafea ca sa poata fuma + tot felul de personaje mai dubioase consumatoare de alcool care au facut ceva vanzare la bere . . Ziua 3 - DuminicaAm plecat de la Sibiu pana la Sinaia cu IR 1528 care a fost cam gol pana la Brasov, sau sa zicem pana la Fagaras unde au urcat o mana de oameni, insa de la Brasov pana la Bucuresti trenul a fost full. De la Sinaia pana la Brasov si de aici pana la Bran am mers cu niste semirable de la TransbusCodreanu. Pe Sinaia-Brasov am mers cu o facatura de midibus de la ``Made in Turkey`` OTOKAR, care la Azuga a luat o curba cu viteza mai mare si s-a deschis usa de la sala de bagaje si a sarit o geanta direct pe trotuar ) . De la Bran inapoi la Brasov am mers cu un midibus de la MONDOTRANS, iar apoi mai departe pana la Sibiu cu IR 1527 care, culmea, pt. o zi de duminica a avut destul de multi calatori pentru Sibiu. Ziua 4 - Luni - Drumul catre casaAm ales sa merg acasa la Timisoara cu IR 1621, compus din 6 vagoane care a sosit cu intarziere 25 de minute in Sibiu, insa la Timisoara a ajuns exact la timp. Nu stiu in celelalte vagoane ale trenului, insa vagonul in care am calatorit eu nu era ocupat nici macar 30% . Cam risipesc vagoanele pe trenul asta dupa parerea mea, 4 ar fi de ajuns pe Timisoara-Brasov. ( Si nu este un lucru singular avand in vedere ca am calatorit in doua zile diferite cu aceste trenuri si situatia s-a prezentat la fel ). Privind in ansamblu, in afara de situatia trista in ceea ce priveste numarul de calatori, nu as avea ce sa comentez. Nu am avut parte de intarzieri, curatenia a fost prezenta (poate se datoreaza si faptului ca am mers aproape doar cu IR), personalul CFR-ului a fost amabil, nu tigani, nu blatisti, preturile au fost de bun simt (sunt student ), printre prietenii care m-au insotit s-a aflat si un amic din Germania care a fost placut surprins de pretul mic al biletelor (probabil in comparatie cu ... ), de vagoanele cat de cat confortabile si nu in ultimul rand de frumusetea Romaniei. Cam atat am avut sa va povestesc. Daca are cineva intrebari, va astept ! |
| | | Luna
Numarul mesajelor : 3274 Reputatie : 8301 Data de inscriere : 18/03/2011
| Subiect: Re: INTAMPLARI, PATANII, PERIPETII... Mier 09 Apr 2014, 22:24 | |
| Eu cand am zis ca e mai placuta calatoria din punct de vedere al calatorului cand trenurile sunt aproape goale ... daca erau calatori sa fi vazut si mizerie si tot tacamul. |
| | | alex.alexus.tm
Numarul mesajelor : 1311 Varsta : 34 Localizare : Doha - Qatar Reputatie : 7106 Data de inscriere : 28/03/2009
| Subiect: Re: INTAMPLARI, PATANII, PERIPETII... Mier 09 Apr 2014, 22:32 | |
| Sincer, pastrarea curateniei tine 100% de gradul de civilizatie al calatorilor, nu neaparat de numarul lor. Da, probabil e mai comod sa circuli cu un tren care nu e foarte plin, dar repet inca odata : lipsa calatorilor duce la anularea unor trenuri. Si ca sa iti si dau un exemplu tot din zona Sibiului daca tot am fost pe acolo, fa o comparatie cu MT din sezonul trecut si ai sa vezi ca din 4-5 Regio cate circulau intre Vintu si Sibiu au ramas doar 3 de la mersul actual pentru ca NU SUNT CALATORI !!! Asta doar asa, ca sa iti demonstrez ca teoria ta cum ca trenurile oricum vor circula indiferent daca sunt rentabile sau nu, este falsa. Sau sa ne amintim de IR Timisoara-Sighet, un tren cu maxima traditie, vechi de cand istoria care la un moment dat a fost anulat o perioada din lipsa calatorilor ?! Si daca ma pun acum sa fac o comparatie cu MT-urilor din anii trecuti, cel putin la capitolul trenurilor REGIO am sa descopar si alte linii unde a scazut nr. trenurilor. Asa ca incearca sa pastrezi pt. tine aceasta bucurie de a fii singur in tot vagonul sau in tot trenul, pentru ca nu este un lucru benefic. |
| Subiect: Re: INTAMPLARI, PATANII, PERIPETII... Mier 09 Apr 2014, 23:03 | |
| Daca mergeai cu 1812 vedeai un tren si mai gol De la Vintu la Sibiu calea ferata ocoleste foarte mult prin majoritatea satelor drumul europea trece prin mijlocul lor oamenii merg la ocazie sau cu autobuzu Duminica la 1821 in Deva au fost vreo 25 de persoane si au coborat peste 30 |
| | | Continut sponsorizat
| Subiect: Re: INTAMPLARI, PATANII, PERIPETII... | |
| |
| | | | INTAMPLARI, PATANII, PERIPETII... | |
|
| Permisiunile acestui forum: | Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
| |
| |
| |