|
| Accidente si Incidente CFR | |
|
+34laurentzu ets2oltromânia cristi_tgv IonutFanRailway cardinal cfr500 razvan - trenuri Ionut31 @ndrey CalinIonMihai c o r v i n DPS Luna Adrian78 AeroX Adirmvl daniel_c Cipri Andrei Neculai ldh80 George CFR aris86 Nesebar t1972 Johnny84 IonutCFR2009 SMDS Laurentiu Ciobanu Dr2005 TVlad DAS 2011 Bebe Ony_x DUAL dan tm 38 participanți | |
Autor | Mesaj |
---|
Bebe
Numarul mesajelor : 92 Reputatie : 707 Data de inscriere : 06/03/2023
| Subiect: Re: Accidente si Incidente CFR Joi 23 Mar 2023, 10:03 | |
| Sunt foarte curios ce explicatie va da mecanicul de locomotiva in privinta depasirii semnalului pe rosu cu viteza de 50km/h.Era Galben si sa facut Rosu din scurt? |
| | | TVlad V.I.P Member
Numarul mesajelor : 2818 Localizare : Bucuresti Reputatie : 8401 Data de inscriere : 16/01/2010
| Subiect: Re: Accidente si Incidente CFR Joi 23 Mar 2023, 11:09 | |
| Autorul articolului a scris de mai multe ori pe Republica, pe aceleasi teme. Nu e cel mai stralucit autor, mai spune si bazaconii dar in fond are dreptate. Sentimentul de siguranta la deplasarea cu trenul a disparut demult. De confort nu prea a fost vorba vreodata (in timpul vietii mele, poate inainte) dar macar se stia ca 100% ajungi intreg la destinatie. Acum nu mai e deloc asa, nici ca perceptie publica, nici ca realitate. E doar o chestiune de timp pina vom avea un accident cu victime.
Nici nu trebuie sa fie neaparat vina firmelor feroviare. E suficient - de exemplu - sa intre un TIR sau un autocar mai inalt si sa disloce un pod care nu mai are limitatoare de inaltime si trenul sa deraieze. Sint nenumarate cazuri din tare, intre Busteni si Azuga, de exemplu, fiind cel mai cunoscut punct periculos. Limitatoarele de pe DN1 au fost demult mincate de rugina si distruse iar podul feroviar e neprotejat. Linia fiind modernizata, se circula cu viteza mai mare, sint si calatori mai numerosi; reteta sigura pentru un eveniment de rasunet.
Am semnalat de nu stiu cite ori problema asta, nu s-a reparat nimic. "Las' ca poate avem noroc si nu se intimpa nimic!"
Ultima editare efectuata de catre TVlad in Joi 23 Mar 2023, 12:45, editata de 1 ori |
| | | Dr2005 Administrator
Numarul mesajelor : 20599 Varsta : 35 Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei Reputatie : 25527 Data de inscriere : 17/08/2011
| Subiect: Re: Accidente si Incidente CFR Joi 23 Mar 2023, 11:52 | |
| O mai fi scris autorul pe aceeaşi temă, dar asta nu-l face expert. Am scris şi eu despre bere de multe ori, dar nu mă consider expert în bere CFR Călători este la fel de falimentară sau de ne-falimentară ca MAV Start, DB, PKP IC, OeBB, SNCF, RENFE, FS, CD şi BDJ. Toate ţările îşi subvenţionează la greu operatorii naţionali, toate ţările au dat contracte pe cât de mult a fost legal posibil tocmai de asta. Toate companiile alea ar fi moarte fără subvenţii. Numai că, odată cu companiile alea, ar muri şi trei sferturi din rutele de circulaţie. Asta trebuie să înţeleagă şi ,,bloggerul", asta trebuie să înţeleagă şi Johny84 - fără subvenţii nu poţi avea transport feroviar de călători! Cât despre condiţii, hai să fim serioşi, nu avem noi trenuri mai rele decât alţii. Nu-s nici mai bune, ce-i drept. Dar după ce mergi cu Desiro ML ca InterCity în Belgia (9 euro pentru 60 km), 21-76-le de la noi o să ţi se pară lux, plus că la noi cu 9 de euro te duci până la Sinaia cu IR-ul. Cât despre drobul de sare... pe DN1 nu prea ai voie cu maşini mari, iar un pod feroviar nu e chiar aşa uşor de dislocat. Nu ştiam că e punct periculos acolo, nu am văzut niciodată revizorul de puncte periculoase acolo. Îmi aduc aminte că acum câţiva ani mai scrisese unul un ,,articol" în care se plângea că în România nu se întâmplă accidente feroviare cu morţi şi că doar atunci când se vor întâmpla va însemna că aveam trafic feroviar. Adevărul e că mulţi aşteaptă un astfel de accident... presa noastră nu mai are de mult subiecte ,,senzaţionale", câtă vreme cele 2 mari partide s-au împăcat şi mai toate ,,vedetele" care umpleau ştirile acum câţiva ani s-au cuminţit şi au ieşit din viaţa publică. Le trebuie subiecte şocante, ca să facă rating! Vă daţi seama cât ar exploata un accident feroviar? Păi şi la ăla de la Roşiori au făcut din ţânţar armăsar! _________________ :TTT:
|
| | | Adrian78 Administrator
Numarul mesajelor : 18706 Localizare : Hunedoara Reputatie : 24270 Data de inscriere : 05/10/2010
| Subiect: Re: Accidente si Incidente CFR Joi 23 Mar 2023, 15:55 | |
| Dr2005 legat de Belgia am vazut azi fotografii cu un IC spre Luxemburg care avea vagon 21-70 compartimentat si cu locuri de bicicleta si nu are rost sa ne comparam Belgia care probabil in doua ore o traversezi cu trenul fata de Romania In rest despre accident am ajuns toti sa ne autopronuntam in toate domeniile .Ghinionul lui a fost ca se afla in capul unui tren de calatori si a lovit trenul de marfa.Anul trecut a mai fost un caz cand un tren GFR a depasit semnalul de iesire la Gura Motrului norocul acolo fiind ca linia avea evitare |
| | | Bebe
| Subiect: Re: Accidente si Incidente CFR Joi 23 Mar 2023, 16:28 | |
| O bomba cu ceas ticaie tot pe M 100,la iesirea din statia Bucurestii Noi spre Chiajna este un pod efectiv distrus,are tonajul restrictionat la 3,5 tone,se vede armatura ruginita,nu mai are balustrade si NIMENI nu face nimic!!!Si cu o bicicleta iti este frica sa mergi pe el |
Numarul mesajelor : 20599 Varsta : 35 Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei Reputatie : 25527 Data de inscriere : 17/08/2011
| Subiect: Re: Accidente si Incidente CFR Joi 23 Mar 2023, 16:59 | |
| Podul ăla e închis şi programat pentru demolare de vreo 2 ani. Dar la nicio licitaţie nu a venit vreo firmă. Nu-i bai, mai încearcă CFR S.A. cu alte licitaţii. Evident, localnicii trec pe barba lor pe pod. Frumos o să fie după demolarea podului, că următorul pod ar trebui să îl construiască doamna Clătite. _________________ :TTT:
|
| | | Bebe
| Subiect: Re: Accidente si Incidente CFR Joi 23 Mar 2023, 20:31 | |
| Podul nu este inchis,am trecut astazi pe el.Nu are nici un indicator rutier Acces Interzis.Doar sub 3,5 tone.Cand trece un tren pe sub el trepideaza ca naiba.Nu stiu de ce nu baga restrictie de viteza cu 30 |
| | | Adrian78 Administrator
Numarul mesajelor : 18706 Localizare : Hunedoara Reputatie : 24270 Data de inscriere : 05/10/2010
| Subiect: Re: Accidente si Incidente CFR Sam 25 Mar 2023, 20:18 | |
| Acum, în gara Galați. Vom reveni. |
| | | t1972
Numarul mesajelor : 380 Localizare : 01 08 1972 Reputatie : 2966 Data de inscriere : 22/10/2017
| Subiect: Mers Sam 25 Mar 2023, 20:51 | |
| Haz de necaz...Un vagon tracta, la boțit si pe acela..Sa vedeti anchete, comisii, rapoarte, saracul acarul paun vai de mama lui.. |
| | | Bebe
| Subiect: Re: Accidente si Incidente CFR Sam 25 Mar 2023, 20:54 | |
| Nimeni nu isi da demisia dupa aceste nenorociri?Chiar nu vede nimeni ca CFR ul este o bomba?Cat de nesimtit sa fi ca ministru sau sef la Calatori sa tot stai in functie?Romania Stat Esuat Mafiot |
| | | t1972
Numarul mesajelor : 380 Localizare : 01 08 1972 Reputatie : 2966 Data de inscriere : 22/10/2017
| Subiect: Mers Sam 25 Mar 2023, 21:40 | |
| Sistemul este de vina, Cineva spunea in aceasta seara la tv,..Este un haos total, Operatorul de stat, nu are bani cu ce să-și repare materialul rulant, Ceilalti operatori, nu toti, circula cu diesel sub fir electric,,Brasov Buc, Galati Buc, etc, si cum spuneam..acarul paun este vinovat...nu acuz si nu defaimez,..ma uit de ce nu se anuleaza locomotivele cu un singur vagon,,trenuri,, de ce o asemenea cheltuiala, spre exemplu, daca tot se circula cu diesel pe linie electrificata, de ce nu introduc in serviciu automotoare malaxa, operatorul de stat detine o grămadă, pe sectia Galati Marasesti se circula cu malaxa..plimbi o locomotiva cu un vagon, cu un calator si personal feroviar...Ce matematica grea, pentru cei din serviciul miscare...Puneti fratilor automotoare...Am uitat consuma foarte mult, de aceea au anulat trenurile de Galati Urziceni Bucuresti Nord, din cauza consumului.Concurenta circula cu diesel sub fir electric de la Galati la Bucuresti, de ce nu circula prin Urziceni...Nu se poate asa ceva...sint sectii neinteroperabile declarate de minister,,,inchise traficului de calatori,,,, se inghesuie toate trenurile de Galati Bucuresti prin Buzau, toate ridicate la rang de interregio...Nici macar un regioexpress. Asa ca omul se orienteaza catre alte mijloace...Se face tot felul de artificii si inginerii numai pentru a tine cit mai multe trenuri in miscare,,,chiar si cu un vagon,,pentru a incasa subventia de la stat, si pentru a tine cit mai multe scaune in birouri...ma uitam si la opetatorii privati, care vintura cit mai multe curse pe o sectie, multe din trenuri circula goale...Cit mai mult fum pe linia electrificata,,sintem prieteni cu mediul,,,nu am nimic ci nimeni si nu defaimez pe cineva anume, dar la noi in minister sint numai orbi,,,inchipuiti,,, |
| | | Ony_x
Numarul mesajelor : 297 Reputatie : 4488 Data de inscriere : 21/05/2013
| Subiect: Re: Accidente si Incidente CFR Sam 25 Mar 2023, 21:48 | |
| despre acelasi accident: https://www.antena3.ro/actualitate/locale/accident-feroviar-grav-galati-locomotiva-izbit-puternic-vagon-tren-calatori-4-victime-669625.html Nici nu au trecut bine cateva zile de la accidentul de la Rosiori si acum avem altul, tot legat de o locomotiva care a lovit ceva, de data aceasta chiar trenul (de un vagon) pe care trebuia sa il tracteze. Realmente nu pot sa cred ce se intampla. La CFR calatori este deja o situatie foarte grava. Daca nici accidentul asta nu trezeste pe nimeni la realitate, urmatorul accident s-ar putea sa fie ca cel din Larissa, cu zeci de ranti sau morti. |
| | | Ony_x
Numarul mesajelor : 297 Reputatie : 4488 Data de inscriere : 21/05/2013
| Subiect: Re: Accidente si Incidente CFR Sam 25 Mar 2023, 22:07 | |
| Din pacate se pare ca o persoana, o doamna controlor in varsta de 53 de ani ar fi decedat. Condoleante familiei indoliate. Acest accident nu poate sa ramana fara urmari, atat Preoteasa cat si Grindeanu ar fi normal sa isi dea amandoi demisia de onoare sau sa fie destituiti. Daca locomotiva avea defectiuni la sistemul de franare, evident la nivel de ipoteza, numai comisia de ancheta va stabili exact circumstantele, cum a fost posibil ca acea masina sa fie lasata sa plece in cursa cu defectiuni majore. |
| | | dan tm V.I.P Member
Numarul mesajelor : 9085 Reputatie : 12978 Data de inscriere : 16/07/2014
| Subiect: Re: Accidente si Incidente CFR Sam 25 Mar 2023, 22:08 | |
| A murit o femeie care era conductorul trenului, raniti mecanicul si seful de tren precum si un calator. Am mai vazut lacatusi sau ce sint care asteapta locomotiva deja intre sine cu cupla in mîna, nu asteapta sa se apropie si apoi sa coboare pe sub tampoane.
https://www.g4media.ro/grav-accident-feroviar-la-galati-in-aceasta-searta-mai-multe-persoane-ranite-un-tren-de-calatori-a-fost-lovit-de-o-locomitiva.html
PDATE 21:48 Femeia care a fost resuscitată în urma accidentului feroviar din Galați a murit la spital. În urma accidentului feroviar, ea a fost resuscitată la fața locului de medicii de pe ambulanța SMURD, fiind transportată la spital, unde a murit. Femeia era conductor, pe trenul care a fost lovit de locomotivă.
Potrivit CFR Călători, în urma accidentului au rezultat 4 victime: mecanicul trenului (picior accidentat), un calator descarcerat (accidentat la membrul drept inferior), femeia conductor, care a avut nevoie să fie resuscitată, fiind transportată la spital, unde a și decedat. Al doileaconductor, bărbat, a fost accidentat la membrul drept superior si traumatism la cap, fiind de asemenea transportat la spital. |
| Subiect: Re: Accidente si Incidente CFR Sam 25 Mar 2023, 22:13 | |
| - Bebe a scris:
- Nimeni nu isi da demisia dupa aceste nenorociri?Chiar nu vede nimeni ca CFR ul este o bomba?Cat de nesimtit sa fi ca ministru sau sef la Calatori sa tot stai in functie?Romania Stat Esuat Mafiot
Românii întotdeauna au căutat vinovaţi pentru orice. Sigur, întotdeauna e de vină statul, ministrul, directorul... oricine numai nu ăla care a semnat că locomotiva e bună de drum sau care a făcut ultima reparaţie. _________________ :TTT:
|
| | | Continut sponsorizat
| Subiect: Re: Accidente si Incidente CFR | |
| |
| | | | Accidente si Incidente CFR | |
|
Subiecte similare | |
|
| Permisiunile acestui forum: | Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
| |
| |
| |