|
| Info trafic - trenurile intarziate [3] | |
|
+31Laurentiu Ciobanu TER200 cfr500 Peter Fodor Luna Cipri Andrei Neculai cristi_tgv aris86 Johnny84 Bebe billy752-istu Adirmvl Adrian78 Nesebar allred ets2oltromânia ALEXCFR marius_catalin84 cardinal SMDS alinx3330 Petre_IFTE t1972 IonutCFR2009 dan tm Dr2005 razvan - trenuri Vitosa AeroX iulyan CalinIonMihai 35 participanți | |
Autor | Mesaj |
---|
Laurentiu Ciobanu
Numarul mesajelor : 1417 Varsta : 40 Localizare : Bucuresti Reputatie : 4064 Data de inscriere : 24/08/2017
| Subiect: Re: Info trafic - trenurile intarziate [3] Dum 25 Aug 2024, 10:32 | |
| 10083 a plecat ieri intarziat cu 19 minute din Buzau catre Mangalia. La Mangalia a ajuns cu +81, adica in loc de 12:59, a ajuns la 14:20.
Prin urmare, 10084, nu a mai plecat la 13:33, ci la 14:32, cu +59, doar cat a avut timp mecanicul sa schimbe posturile. Nici la intoarcere n-a fost mai breaz, la Fetesti (unde m-am suit eu in el) a ajuns cu +95 de minute. Noroc ca in gara era umbra si aveam unde sta jos. Un mare minus statiei Fetesti, s-au gasit sa anunte intarzierea fix cand trecea un marfar prin statie, noroc cu Infoferul, ca altfel dracu' stia de cele 70 de minute intarziere de la inceput. Evident, trenul a pierdut legatura din Faurei catre Galati, legatura la 1 minut, asa ca cei care au coborat la Faurei au mai avut noroc de 1730 de la Brasov pentru a ajunge la Galati. Mai frumos era ca, in TFC era si o familie cu copii si bagaje ce trebuiau sa ajung la Targu Bujor, care evident, au ajuns la Galati, dar de acolo cucu legaturi la 10 noaptea.
Banuiala mea e ca TFC-ul a plecat intr-un motor de dimineata de la Buzau, pe Fetesti-Faurei a mers in general cu 60-65 la ora, doar pe o mica portiune a mers cu 90. Pe de alta parte insa, la viteza aia si la lipsa de climatizare a TFC-ului, am putut sa ma bucur de geamurile deschise si de curentul de aer de pe geam. Pe 702 , cel putin dupa Tandarei, trenul a mers pe firul 1, pe falsa (si n-am avut probleme cu balariile cum am avut pe Ramnicu Valcea-Sibiu. Nu am mai mers pe 702 de vreo 25 de ani, asa ca am putut sa analizez starea liniei. Din ce observ, desi e o linie imbatranita, pe multe portiuni sunt schimbate traversele si cupoanele de sina, precum si multe din schimbatoarele de cale, impresia generala e ca, per total, e veche, n-avem bani sa o modernizam, dar avem grija sa nu cada trenurile de pe ea.
Inca ceva, de la Constanta la Faurei puteam sa ajung cu 8204, care ajungea la 20:55. Insa 1730 pleca la 20:57. 8204 a ajuns la timp, ba chiar a asteptat 1730, dar iti trebuie ceva curaj sa vrei sa prinzi o legatura la 2 minute distanta cand nu mai ai alt tren pana a doua zi dimineata. Asta e, macar la TFC se deschideau geamurile. |
| | | IonutCFR2009 Administrator
Numarul mesajelor : 6584 Reputatie : 12455 Data de inscriere : 09/07/2009
| Subiect: Re: Info trafic - trenurile intarziate [3] Dum 25 Aug 2024, 11:39 | |
| Au avut probleme cu automotorul, ramas intr-un singur motor pe toata distanta. Daca au adus toate troacele defecte din strainatate... Asa-i romanul, invatat sa castige peste noapte din nimic... Apropos... In Faurei, IC 571 a avut oprire neitinerarica... I-a preluat pe sinistratii din 10084... I-a taxat corespunzator, nu putea sa-i lase pa ieftineala la 1730 care nici nu avea locuri destule sa-i preia, era full aseara (doar 53 locuri libere in Faurei, IC 571 avea 80 locuri libere dupa Buzau). Cred ca au zbarnait telefoanele aseara din Faurei catre reg Galati... Ce facem cu ei ? Sunt peste 100 la peron... Oprim si IC-ul, ca Brasovul vine full... |
| | | Laurentiu Ciobanu
Numarul mesajelor : 1417 Varsta : 40 Localizare : Bucuresti Reputatie : 4064 Data de inscriere : 24/08/2017
| Subiect: Re: Info trafic - trenurile intarziate [3] Dum 25 Aug 2024, 12:19 | |
| "Sinistratii din 10084" nu erau asa multi, dupa cum se vede si din poza. Poate mai erau prin cladirea garii dar, oricum, nu imi amintesc de mai mult de 5-6 persoane. Poza e facuta la vreo 20 de minute dupa ce sosise 10084, eu am dat o fuga pana la Profi sa-mi iau ceva de mancare. Imi amintesc ca oprise si IC571 odata cu 1730 si nu intelegeam de ce. 1730 a fost suficient, oricum cei care aveau legaturi spre Targu Bujor si-au sunat rudele sa vina sa-i ia din gara de la Gl. Nu cred ca s-a suit cineva in 571. 1730 a fost plin cu ceva elevi ce se intorceau de la munte, era o harmalaie de nedescris, a stat ceva trenul la Braila pana au coborat toti. |
| | | Dr2005 Administrator
Numarul mesajelor : 20625 Varsta : 35 Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei Reputatie : 25565 Data de inscriere : 17/08/2011
| Subiect: Re: Info trafic - trenurile intarziate [3] Dum 25 Aug 2024, 16:44 | |
| - IonutCFR2009 a scris:
- Au avut probleme cu automotorul, ramas intr-un singur motor pe toata distanta. Daca au adus toate troacele defecte din strainatate... Asa-i romanul, invatat sa castige peste noapte din nimic...
Nu-i bai, la TFC e voie. Sau la Astra. Sau la orice alt privat. Că dacă în loc de TFC era CFR Călători, imediat venea toată presa pe peron şi apăreau articole din alea gen "Cum îşi bate statul joc de oameni". - IonutCFR2009 a scris:
- Apropos... In Faurei, IC 571 a avut oprire neitinerarica... I-a preluat pe sinistratii din 10084... I-a taxat corespunzator, nu putea sa-i lase pa ieftineala la 1730 care nici nu avea locuri destule sa-i preia, era full aseara (doar 53 locuri libere in Faurei, IC 571 avea 80 locuri libere dupa Buzau). Cred ca au zbarnait telefoanele aseara din Faurei catre reg Galati... Ce facem cu ei ? Sunt peste 100 la peron... Oprim si IC-ul, ca Brasovul vine full...
Acest aspect ar fi putut fi uşor rezolvat prin modificare OG 7/2005, care reamintesc că nu mi-a fost permis, caz în care "birocraţia" ar fi fost doar între TFC şi CFR Călători, iar călătorii s-ar fi putut urca liniştiţi în alt tren fără să plătească în plus. Sunt curios cum i-a taxat... tarif de tren? Că nu cred că i-au trimis la casa de bilete. Tarif de tren Buzău - Brăila/Galaţi că IC 571 nu are oprire la Făurei? _________________ :TTT:
|
| | | Laurentiu Ciobanu
| Subiect: Re: Info trafic - trenurile intarziate [3] Lun 26 Aug 2024, 10:29 | |
| Nu stiu daca a fost cazul; oamenii si-au cumparat bilete pentru 1730 din gara Faurei, nu stia nimeni ca va opri 571.
Si nici nu vreau sa stiu cam cat era tariful de taxare in tren la 571 de la Faurei la Galati...
Anyway, TFC au avut o groaza de motoare pe care le-au taiat. De ce nu au pastrat cateva de rezerva in stare functionala fix pentru situatiile astea?
Noi taiem si taiem si cand vine vorba de MR de rezerva, oha...nu-ti trebuie multa scoala sa stii asta, sunt sigur ca factorii de decizie de la TFC au macar 4 clase. |
| | | Adrian78 Administrator
Numarul mesajelor : 18745 Localizare : Hunedoara Reputatie : 24321 Data de inscriere : 05/10/2010
| Subiect: Re: Info trafic - trenurile intarziate [3] Lun 26 Aug 2024, 11:41 | |
| Pai ar trebui contracte de atribuire sau CSP ala sa prevadă niste material rulant de rezerva sau niste penalitati la trenuri anulate din cauza defectărilor SI o precizare ca materialul rulant sa nu fie mai vechi de 30 de ani Î
Ultima editare efectuata de catre Adrian78 in Lun 26 Aug 2024, 14:10, editata de 1 ori |
| | | Laurentiu Ciobanu
| Subiect: Re: Info trafic - trenurile intarziate [3] Lun 26 Aug 2024, 11:51 | |
| Nu cred ca vrei prevederea cu "mai vechi de 30 de ani", ca nu stiu cat material rulant avem mai nou de atat.
La TFC nu pot sa zic ca m-a deranjat ca n-avea AC, ba chiar mi-a placut, ca se deschideau geamurile si am stat numai cu capul afara, cat faptul ca mergea cu 60 la ora si s-au pierdut legaturi. Si banuiesc ca a plecat intarziat dimineata fix pentru ca mecanicul a sesizat ca are o problema cu un motor si n-a putut sa o rezolve.
Ah, si faptul ca e tarifat IR desi ofera conditii de tren suburban, nu inteleg de ce e fobia asta de a taxa IR trenurile de la noi, ca foarte putine trenuri ofera si confort.
Ah, sa mai mentionez si tampenia ca nu mai opreste in Cernavoda, iar eu, ca sa prind acest tren, a trebuit sa iau 8010 din Cernavoda pana la Fetesti? Practic am facut cu trenul si am stat prin gari ca sa ajung de la Cernavoda la Galati cam cat am facut cu bicicleta de la Galati la Cernavoda via Macin si Capidava. |
Numarul mesajelor : 18745 Localizare : Hunedoara Reputatie : 24321 Data de inscriere : 05/10/2010
| Subiect: Re: Info trafic - trenurile intarziate [3] Lun 26 Aug 2024, 14:14 | |
| - Laurentiu Ciobanu a scris:
- Nu cred ca vrei prevederea cu "mai vechi de 30 de ani", ca nu stiu cat material rulant avem mai nou de atat.
La TFC nu pot sa zic ca m-a deranjat ca n-avea AC, ba chiar mi-a placut, ca se deschideau geamurile si am stat numai cu capul afara, cat faptul ca mergea cu 60 la ora si s-au pierdut legaturi. Si banuiesc ca a plecat intarziat dimineata fix pentru ca mecanicul a sesizat ca are o problema cu un motor si n-a putut sa o rezolve.
Ah, si faptul ca e tarifat IR desi ofera conditii de tren suburban, nu inteleg de ce e fobia asta de a taxa IR trenurile de la noi, ca foarte putine trenuri ofera si confort.
Ah, sa mai mentionez si tampenia ca nu mai opreste in Cernavoda, iar eu, ca sa prind acest tren, a trebuit sa iau 8010 din Cernavoda pana la Fetesti? Practic am facut cu trenul si am stat prin gari ca sa ajung de la Cernavoda la Galati cam cat am facut cu bicicleta de la Galati la Cernavoda via Macin si Capidava. Nu prea mai au ce cauta DH2 si VT614 ca nu degeaba le-au retras olandezii si germanii.Am fost si eu cu VT614 Bucuresti-Galateni si in afara de caldura in decembrie nu prea am avut ce aprecia la ele zgomotoase intra miros de fum inauntru ,lente la demaraj Erau unii pe facebook se plangeau si de VT642 .Ma refer la material rulant motor mai ales diesel daca stam sa ne gandim si Alstom Lint deja e un automotor de conceptie anul 2000
Ultima editare efectuata de catre Adrian78 in Lun 26 Aug 2024, 16:50, editata de 1 ori |
| | | Laurentiu Ciobanu
| Subiect: Re: Info trafic - trenurile intarziate [3] Lun 26 Aug 2024, 15:24 | |
| Pe logica asta cam 90% din materialul rulant de la noi nu ar mai avea ce cauta pe sine, da' nu ne prea pricepem sa intretinem material rulant nou.
Ca la DA stim sa luam un piston sau vreun injector de pe vreun cadavru, dar la MR nou trebuie invatat injectorul in calculator, d-astea, nu mai merge cu sarma si carpa. |
| | | Dr2005 Administrator
Numarul mesajelor : 20625 Varsta : 35 Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei Reputatie : 25565 Data de inscriere : 17/08/2011
| Subiect: Re: Info trafic - trenurile intarziate [3] Lun 26 Aug 2024, 17:25 | |
| - Laurentiu Ciobanu a scris:
- Anyway, TFC au avut o groaza de motoare pe care le-au taiat. De ce nu au pastrat cateva de rezerva in stare functionala fix pentru situatiile astea?
Nu cred că au tăiat ceva, porbabil excesul rugineşte în curtea de Cluj. În plus, au tot adus diverse chestii, da' alea sunt pentru Braşov şi Otopeni, nu pentru Bărăgan. - Adrian78 a scris:
- SI o precizare ca materialul rulant sa nu fie mai vechi de 30 de ani
Inclusiv în ţările mai cu apă caldă e o groază de material rulant mai vechi de 30 de ani. Nu mai zic de operatorul naţional de la noi, unde deja cele mai noi automotoare se apropie de 20 de ani. - Laurentiu Ciobanu a scris:
- La TFC nu pot sa zic ca m-a deranjat ca n-avea AC, ba chiar mi-a placut, ca se deschideau geamurile si am stat numai cu capul afara, cat faptul ca mergea cu 60 la ora si s-au pierdut legaturi. Si banuiesc ca a plecat intarziat dimineata fix pentru ca mecanicul a sesizat ca are o problema cu un motor si n-a putut sa o rezolve.
La VT614 şi VT624 încă de când le-au adus mergeau într-un singur motor. Climatizarea este obligatorie la IR, dar nimeni nu reclamă. Mulţumim Legii 296/2023 că nu mai are cine să facă controlul la partea asta (da' asta n-aţi auzit-o de la mine). _________________ :TTT:
|
| | | IonutCFR2009 Administrator
Numarul mesajelor : 6584 Reputatie : 12455 Data de inscriere : 09/07/2009
| Subiect: Re: Info trafic - trenurile intarziate [3] Joi 29 Aug 2024, 00:14 | |
| IC 571, Ploiesti Sud, locomotiva EA 241 defecta... SMR cu EA 626 (limitata la 100 km/h) Sosit la statia finala Galati +62 minute Evident... calatorii au primit doar scuzele CFR si cam atat... Cam asta e nivelul tehnic la IC din Romania... Toate jafurile din depoul Bc, la IC... Daca n-ar fi pomenile ma intreb cine ar mai circula cu asa ceva in aceste conditii... |
| | | Laurentiu Ciobanu
| Subiect: Re: Info trafic - trenurile intarziate [3] Joi 29 Aug 2024, 10:07 | |
| A avut vreo zi IC-ul asta cand n-a intarziat? |
| | | cardinal
Numarul mesajelor : 3332 Reputatie : 8735 Data de inscriere : 08/04/2010
| Subiect: Re: Info trafic - trenurile intarziate [3] Joi 29 Aug 2024, 10:54 | |
| - IonutCFR2009 a scris:
- IC 571, Ploiesti Sud, locomotiva EA 241 defecta... SMR cu EA 626 (limitata la 100 km/h)
Sosit la statia finala Galati +62 minute
si 572 a intarziat ieri 109 minute in GdN. (Ploiesti Sud 80 minute). Dar nu stiu ce s-a intamplat. |
| Subiect: Re: Info trafic - trenurile intarziate [3] Joi 29 Aug 2024, 12:48 | |
| O rămas.defect la.Cricov plus vagoane fara tensiune la.plecarea din Galați |
| | | Laurentiu Ciobanu
| Subiect: Re: Info trafic - trenurile intarziate [3] Joi 29 Aug 2024, 14:46 | |
| Poate il fac IR de la noul mers din cauza asta |
| | | Continut sponsorizat
| Subiect: Re: Info trafic - trenurile intarziate [3] | |
| |
| | | | Info trafic - trenurile intarziate [3] | |
|
Subiecte similare | |
|
| Permisiunile acestui forum: | Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
| |
| |
| |