|
| Revista presei | |
|
+29Dr2005 Adrian78 riciu Laurentiu Ciobanu Ony_x TVlad DAS 2011 Re6/6 92Dragos alinx3330 Adirmvl Johnny84 DUAL vlad237 AeroX CalinIonMihai aris86 MariusM Vitosa ldh80 Nesebar alexspn cardinal cfr500 Peter Fodor IonutCFR2009 cristi_tgv t1972 dan tm 33 participanți | |
Autor | Mesaj |
---|
CalinIonMihai
Numarul mesajelor : 421 Reputatie : 1780 Data de inscriere : 25/03/2021
| Subiect: Re: Revista presei Mar 26 Iul 2022, 14:39 | |
| https://www.economica.net/ministrul-transporturilor-au-fost-depuse-6-oferte-pentru-reparatia-a-inca-64-de-linii-de-cale-ferata-in-portul-constanta_601341.html?fbclid=IwAR34HMCoL0zBEcdmqe7_y2YMm0Bt8psjFhtiHyeoc0NG9PDlZot7LrAh_tA |
| | | Dr2005 Administrator
Numarul mesajelor : 20626 Varsta : 35 Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei Reputatie : 25567 Data de inscriere : 17/08/2011
| Subiect: Re: Revista presei Mar 26 Iul 2022, 21:55 | |
| - Laurentiu Ciobanu a scris:
- Prinde mocanita aia mai mult de 15 km/h? Ca in Maramures nu merge cu mai mult de atat.
Sa faca mai putini copii ca sa scada riscul, ce sa zic... Probabil erau parcate prea aproape de linie şi au fost agăţate. Chiar şi la 15 km/h, când vin 50t de fier pe linie, au inerţie suficientă să mute o maşină de 1 t. Amintesc că e interzisă edificarea de construcţii în zona de siguranţă a infrastructurii - 20m de la axul căii - şi permisă doar în condiţii speciale în zona de protecţie - 100m de la axul căii. Acel ,,cartier" cu siguranţă e ilegal, câtă vreme calea ferată există acolo de pe vremea Austro-Ungariei, fiind înscrisă în Cartea Funciară CFR de la Cluj care a preluat Cartea Funciară MAV de la Cluj după 1918. De altfel, toate liniile construite de Imperiu au fost preluate cu cadastru şi carte funciară, documente care se utilizează şi azi pentru atestarea dreptului de proprietate al statului faţă de acestea. Evident, modificările de traseu făcute de români după 1918 nu au avut niciun soi de cadastru şi nici măcar acum nu au toate. Acele terenuri adiacente liniei au fost ale statului încă dinainte să existe statul numit azi România... nu aveau cum să ajungă în proprietate privată pentru a fi naţionalizate şi apoi retrocedate. Întreaga zonă e un focar de infecţie care ar trebui ras cu tancul, dar pe a cărui asanare nimeni nu şi-o asumă, din motive politice. Câţiva km mai jos, la Abdrud, există numeroase blocuri P+4 construite în epoca de glorie a mineritului şi, probabil, în proprietatea primăriei sau a Cuprumin, care pot fi uşor renovate şi folosite ca locuinţe sociale... dar îşi asumă primarul din Abrud costul politic? Probabil că nu... ar însemna pierderea mandatului practic, pentru că acele persoane se vor civiliza mai greu, implicit va creşte infracţionalitatea în Abrud. Şi nici să îi păzeşti cu poliţie nu poţi, că imediat sar ONG-urile cu drepturile omului. - TVlad a scris:
- Si ei sint tinuti special de primarie in conditii mizerabile pentru divertismentul calatorilor
Mă îndoiesc că primăria locală are vreun câştig... autorităţile de acolo erau mari susţinătoare ale proiectului minier din zonă, deci e clar că puţin le păsa de cetăţeni, mai ales de ăia fără acte care oricum nu pot vota. Mai degrabă primăria visează cumva la terenul aferent liniei pentru alte feluri de dezvoltări... că dacă mâine vine cine trebuie şi vrea să facă o pensiune acolo, să vedeţi cum vine primarul cu buldozerul şi nivelează tot în 2 zile. _________________ :TTT:
|
| | | dan tm V.I.P Member
Numarul mesajelor : 9101 Reputatie : 13007 Data de inscriere : 16/07/2014
| Subiect: Re: Revista presei Mar 26 Iul 2022, 22:46 | |
| Acum toate liniile se intabuleaza in carti funciare publice, preluind pe cit posibil vechile amplasamente MAV.
se pot vedea pe geoportal, din pacate nu gasesc linia Abrud.
aia n-au nici un fel de acte acolo, precis. |
| | | Laurentiu Ciobanu
Numarul mesajelor : 1418 Varsta : 40 Localizare : Bucuresti Reputatie : 4066 Data de inscriere : 24/08/2017
| Subiect: Re: Revista presei Mier 27 Iul 2022, 10:17 | |
| - Dr2005 a scris:
- mai ales de ăia fără acte care oricum nu pot vota. Mai degrabă primăria visează cumva la terenul aferent liniei pentru alte feluri de dezvoltări... că dacă mâine vine cine trebuie şi vrea să facă o pensiune acolo, să vedeţi cum vine primarul cu buldozerul şi nivelează tot în 2 zile.
Am dubii ca mai sta cineva de acolo fara acte cat timp astea se fac usor acum, trebuie doar sa gasesti pe cineva sa te ia in spatiu pentru suma corecta. Plus ca fara acte nu ca nu poti vota, ca nu asta e problema, ci nu poti calatori prin UE. Ori respectivii cam sunt amatori de batut UE in lung si lat. |
| | | Peter Fodor
Numarul mesajelor : 205 Varsta : 45 Reputatie : 3377 Data de inscriere : 22/03/2016
| Subiect: Re: Revista presei Mier 27 Iul 2022, 10:41 | |
| Am dubii ca mai sta cineva de acolo fara acte cat timp astea se fac usor acum, trebuie doar sa gasesti pe cineva sa te ia in spatiu pentru suma corecta. Plus ca fara acte nu ca nu poti vota, ca nu asta e problema, ci nu poti calatori prin UE. Ori respectivii cam sunt amatori de batut UE in lung si lat.[/quote]
Acolo e pur şi simplu o colonie de ţigani care s-a stabilit dealungul liniei; au început cu barăci, coşmelii dar în timp au ajuns să construiască şi case. Sunt în afara localităţii, între Abrud şi Roşia Montană, nu au adresă, stradă ... S-a ajuns aici pentru că nimeni nu s-a atins de ei în atâţia ani iar acum nici că nu mai poţi face ceva că s-au înmulţit ca şobolanii, e un focar de infecţie şi o pepinieră infracţională de prima mână. În mod normal acolo ar trebui băgat buldozerul în tot dar nici poliţia sau altcineva nu au curaj, e mai simplu aşa. În 2015 când am fost cu mocăniţa era chiar Hocevar pe locomotivă care, înainte de plecarea din Abrud a spus călătorilor "o să trecem pe la ţigani, nu vă speriaţi dar să nu faceţi poze". Trenul era deja aşteptat de un cârd de 20 - 30 de ciori care au început să sară în vagoanele acelea deschise tip gondolă, s-au aşezat lângă călători şi au început să ceară bani. Era o imagine din vestul sălbatic, ţin minte şi acum că o cioară ţinea un cuţit printre dinţi. Când trenul a ieşit din colonie, s-a oprit iar ciortanii s-au dat jos. Deci existat încă de atunci un fel de "înţelegere" cu Hocevar. Probabil, între timp, şatra s-a lăcomit iar neamţul se zgârceşte şi sşa s-a stricat treaba... nu ştiu, zic şi eu ... |
| | | riciu
Numarul mesajelor : 1376 Localizare : Bucuresti Reputatie : 6664 Data de inscriere : 27/06/2010
| Subiect: Re: Revista presei Mier 27 Iul 2022, 12:35 | |
| Nu sunt fan tigani, dar inainte de a fi tigani, sunt oameni, si nu noi alegem ce sa ne nastem. Puteam sa ma nasc tigan, sau alta etnie care nu e la moda acum. NU alegem noi etnia.
Ca trebuie educati, si aliniati la reguli, de acord, dar insa hai sa ne punem putin in locul lor. Oare nu am face la fel daca nu am avea niciun acces la educatie... E usor sa fii moral cu stomacul plin, mai greu sa fii moral cu burta goala si fara casa. La fel cu cersetorii... ca fura... si sunt nespalati. Corect, dar le da cineva posibilitatea sa munceasca si sa se spele? Va spun ca nu.
Si daca cineva crede ca azilurile pentru oamenii strazii sunt o solutie va sugerez sa vizitati unul din asta. O sa constatati ca e preferabil sa stai in strada decat acolo - incepand cu mizeria si animalute mici (gandaci, paduchi, etc.) si mari (soareci si sobolani) si terminand cu mirosul pestilential chiar si pentru un om al strazii. Singurul lucru bun este iarna unde e ceva mai cald decat afara, adica temperaturile nu sunt negative!
Scuze de off-topic. |
| | | cardinal
Numarul mesajelor : 3335 Reputatie : 8739 Data de inscriere : 08/04/2010
| Subiect: Re: Revista presei Mier 27 Iul 2022, 12:48 | |
| - riciu a scris:
- fara casa.
Păi tocmai, că aveau case, lângă calea ferată... |
| | | Dr2005 Administrator
Numarul mesajelor : 20626 Varsta : 35 Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei Reputatie : 25567 Data de inscriere : 17/08/2011
| Subiect: Re: Revista presei Mier 27 Iul 2022, 15:12 | |
| - Laurentiu Ciobanu a scris:
- Dr2005 a scris:
- mai ales de ăia fără acte care oricum nu pot vota. Mai degrabă primăria visează cumva la terenul aferent liniei pentru alte feluri de dezvoltări... că dacă mâine vine cine trebuie şi vrea să facă o pensiune acolo, să vedeţi cum vine primarul cu buldozerul şi nivelează tot în 2 zile.
Am dubii ca mai sta cineva de acolo fara acte cat timp astea se fac usor acum, trebuie doar sa gasesti pe cineva sa te ia in spatiu pentru suma corecta. Plus ca fara acte nu ca nu poti vota, ca nu asta e problema, ci nu poti calatori prin UE. Ori respectivii cam sunt amatori de batut UE in lung si lat. La mine pe stradă (în Bucureşti) este o femeie care de cel puţin 30 de ani doarme pe bănci. Până acum vreo 25 de ani dormea prin scările de bloc, dar interfoanele nu prea îi mai permit acum. De cel puţin 30 de ani cerşeşte pe străduţele dintre blocuri (probabil şi prin alte zone). Când Poliţia Locală o duce la adăpost, stă maxim o noapte (de regulă când e foarte frig afară şi nu reuşeşte să intre prin blocuri) şi revine pe stradă. Toate colţurile de blocuri îi sunt WC, dacă îţi cade ceva pe geam şi te duci pe lângă bloc, rişti să dai de ea uşurându-se. De-a lungul anilor s-a iubit cu mai mulţi aurolaci, uneori direct în scările de bloc... să mai zic că, stând pe stradă non-stop, automat ştie când suntem plecaţi şi când nu? Dacă te vede că duci valiza la maşină îşi dă seama că pleci mai mult... noroc că am 2 încuietori ţepene şi uşă metalică. Dar cine nu are? A, da, femeia respectivă ARE CARTE DE IDENTITATE şi adresă undeva prin Ilfov. ,,Dar eu am vrut mereu la Bucureşti" zicea când încă mai era sănătoasă la cap (mă rog, mai sănătoasă ca acum), acum vreo 10 ani a luat o cafteală serioasă de la alţi aurolaci aciuaţi prin zonă de a stat câteva luni prin spital. E posibil ca şi cei aşezaţi pe linia mocăniţei să aibă adresă în acte prin alte sate, că fără carte de identitate nu poţi merge la furatmuncă în UE. _________________ :TTT:
|
| | | riciu
Numarul mesajelor : 1376 Localizare : Bucuresti Reputatie : 6664 Data de inscriere : 27/06/2010
| Subiect: Re: Revista presei Mier 27 Iul 2022, 16:52 | |
| Nu stiu cu cati cersetori ai stat de vorba in ultima vreme, dar cazurile sunt foarte diverse si dau doar cateva exemple: -cei nesanatosi la cap -cei cu dizabilitati -cei care sunt pusi sa cerseasca si li se iau banii periodic (pot fi din orice categorie) -cei care si-au pierdut casa din varii motive (din prostie, din lipsa de bani, etc.) -cei care au fost dati afara de parinti/rude -cei care consuma produse psihoactive -cei certati cu legea (si nu ma refer la situatiile in care fura de foame, caci sunt si cazuri din astea)
O parte din ei sunt nascuti in strada si altfel nici nu stiu ca se poate trai.
Repet, am trimis pe cineva la un asemenea azil de noapte, si am fost sa vad si eu cum e. Din pacate e preferabil sa stai pe strada, asa de mizerie este. Iti sugerez sa te duci de pilda la asa zisul azil de noapte din Ferentari...
Eu am avut un soc urat sa vad un asemenea caz, chiar la piata Unirii, si persoana a si decedat anul asta: omul cu probleme la picioare... (rani si viermi!!!). M-a cucerit cu faptul ca mi-a cerut o carte... Si asa am intrat in vorba cu el. Am incercat sa-l duc la spital si ghice ce: a venit ambulanta, l-a luat... si dupa cateva zile il vad iar pe strada fara un picior, fara medicamente fara nimic. Vorbesc cu el si-mi spune ca la spital i-au retinut si buletinul si dupa operatie la 2 zile i-au dat un sut in *** . L-au data afara din spital cu rana deschisa, si a si murit, probabil a facut septicemie.
Inainte de faza cu amputarea piciorului, cei la primarie, mi-au zis ca nu au ce face cu el, ca trebuie sa se duca in locul unde are buletin... La alte institutii mi-au dat cu flit, ba ca ii trebuie aia, ba ca cealalta. Morala povestii ca acum a trecut la cele vesnice si nimeni nu misca un deget pentru ei (si da sunt si unii carora chiar nu ai ce sa le faci!, mai ales cazurile unde exista retea de cersit in spate si sunt destule cazuri de acest gen), dar ne plangem ca de ce exista. Din cauza ca nu face nimeni nimic sa-i ajute. Iar daca incearca cineva sunt atatea piedici birocratice si e asa de mult de umblat incat o iei razna.
Deci atentie ca fie caz e diferit si nu-s doua la fel!
|
| | | CalinIonMihai
Numarul mesajelor : 421 Reputatie : 1780 Data de inscriere : 25/03/2021
| Subiect: Re: Revista presei Joi 28 Iul 2022, 07:12 | |
| https://ecopolitic.ro/trenurile-de-calatori-si-comerciantii-din-gara-de-nord-verificati-de-anpc-au-fost-gasite-ferestre-murdare-toalete-neigienizate/?fbclid=IwAR2NdaPOS0Y3GcWWd9IL8MMdtkjJMC81wOed5tp3EpW29RoZ5PXyIYqxHck |
| | | Vitosa
Numarul mesajelor : 9075 Reputatie : 14503 Data de inscriere : 08/01/2011
| Subiect: Re: Revista presei Joi 28 Iul 2022, 23:20 | |
| Să verifice și garnitura trenului 1641 care vine din Grivița în Gara de Nord, nesalubrizată. Nu doar o dată s-a plâns lumea pe seama acestui tren. Mizerie, coșuri pline, bude pline. |
| | | IonutCFR2009 Administrator
Numarul mesajelor : 6584 Reputatie : 12456 Data de inscriere : 09/07/2009
| Subiect: Re: Revista presei Joi 28 Iul 2022, 23:30 | |
| Eu am zis de n ori ca nu se face salubrizarea garniturilor cu mai mult de un maturat si o carpa inmuiata in apa chioara... dar nu m-a crezut nimeni. Toti dau vina pe calatori... Ei si? Calatorii platesc un bilet... unde se duc banii? Chiar asa? Nici macar lunar sa nu spele geamurile alea jegoase ? Sa nu dea cu un aspirator pe husele scaunelor? Unde traim? In jungla? |
| | | Vitosa
Numarul mesajelor : 9075 Reputatie : 14503 Data de inscriere : 08/01/2011
| Subiect: Re: Revista presei Joi 28 Iul 2022, 23:34 | |
| Banii ajung în buzunarele directorilor. Firmă de curățenie avea și Blăgăilă la Timișoara (pe numele soției), și știm bine cum se făcea curățenia în vagoane, și cu ce costuri. |
| | | Adrian78 Administrator
Numarul mesajelor : 18749 Localizare : Hunedoara Reputatie : 24326 Data de inscriere : 05/10/2010
| Subiect: Re: Revista presei Joi 28 Iul 2022, 23:37 | |
| A principis dels 2000 van arribar a Espanya una quinzena de locomotores romaneses LDE-2100 per tal de participar en les obres de construcció de diverses línies d'alta velocitat. Ara, després d'anys realizant tasques secundàries per a Comsa i Captrain, cinc unitats han estat modernitzades per viatjar a Aràbia Saudí, on realitzaran serveis de rescat a la línia d'alta velocitat Medina-La Meca. Els prototips del model LDE-2100, el més comú a Romania durant la segona meitat del segle XX, van ser desenvolupats l'any 1959 per Sulzer, SLM i Brown Bovery a Suïssa. // A principios de los 2000 llegaron a España una quincena de locomotoras rumanas LDE-2100 para participar en las obras de construcción de diversas líneas de alta velocidad. Ahora, después de años realizando tareas secundarias para Comsa y Captrain, cinco unidades han sido modernizadas para viajar a Arabia Saudí, donde realizarán servicios de rescate en la línea de alta velocidad Medina-La Meca. Los prototipos del modelo LDE-2100, el más común en Rumanía durante la segunda mitad del siglo XX, fueron desarrollados en 1959 por Sulzer, SLM y Brown Bovery en Suiza. |
| | | TVlad V.I.P Member
Numarul mesajelor : 2818 Localizare : Bucuresti Reputatie : 8414 Data de inscriere : 16/01/2010
| Subiect: Re: Revista presei Vin 29 Iul 2022, 08:31 | |
| Le-or fi pus si aer conditionat? Ca de vopsit vad ca le-au vopsit cu cea mai proasta culoare posibila pentru clima din Arabia Saudita. Oricum, nu ma mai satur sa le privesc. E atit de eleganta forma cutiei incit pur si simplu orice alta locomotiva mi se pare urita. |
| | | Continut sponsorizat
| Subiect: Re: Revista presei | |
| |
| | | | Revista presei | |
|
Subiecte similare | |
|
| Permisiunile acestui forum: | Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
| |
| |
| |