Forumul pasionatilor de trenuri din România

Acest forum a fost creat pentru cei care iubesc cu adevarat trenurile din Romania!

AcasaAcasa  CăutareCăutare  Ultimele imaginiUltimele imagini  ConectareConectare  ÎnregistrareÎnregistrare  

Revista presei

In jos 
+29
Dr2005
Adrian78
riciu
Laurentiu Ciobanu
Ony_x
TVlad
DAS 2011
Re6/6
92Dragos
alinx3330
Adirmvl
Johnny84
DUAL
vlad237
AeroX
CalinIonMihai
aris86
MariusM
Vitosa
ldh80
Nesebar
alexspn
cardinal
cfr500
Peter Fodor
IonutCFR2009
cristi_tgv
t1972
dan tm
33 participanți
Mergi la pagina : Înapoi  1 ... 7 ... 10, 11, 12 ... 39 ... 67  Urmatorul
AutorMesaj
Adrian78
Administrator
Administrator
Adrian78

Numarul mesajelor : 18748
Localizare : Hunedoara
Reputatie : 24325
Data de inscriere : 05/10/2010

Revista presei - Pagina 11 Empty
MesajSubiect: Re: Revista presei   Revista presei - Pagina 11 Icon_minitimeVin 10 Iun 2022, 19:20

https://www.tion.ro/stirile-judetului-timis/cjt-vrea-sa-scoata-trenurile-de-marfa-din-centrul-timisoarei-se-fac-demersuri-pentru-centura-feroviara-1599965/
Sus In jos
riciu

riciu

Numarul mesajelor : 1376
Localizare : Bucuresti
Reputatie : 6664
Data de inscriere : 27/06/2010

MesajSubiect: Re: Revista presei   Revista presei - Pagina 11 Icon_minitimeDum 12 Iun 2022, 17:40

Adrian78 a scris:
alexspn nu e chiar asa mare tragedie ca se introduc rame pentru ca se castiga timp la rebrusarea in Adjud , dispar manevrantii si manevrele la formare si sosire ,nu se mai face proba franei,plus avantajul ramelor la demarare si franare totul este sa fie mentenanta corecta la ele si sa ofere confort pentru 8 ore mers.Eu zic ca cu o rama electrica as scadea timpul de mers cu 40 de minute lejer

CFR-ul m-a cam pierdut de calator (cu bilet intreg, fara niciun neam de reducere). Privatii cu ramele lor la fel. De ce sa merg cu trenul daca tot ca in autocar ma simt (adica bou-vagon sau rama???). No way.
Vagonul compartimentat facea diferenta intre tren si autocar/masina personala! Majoritatea prietenilor mei cand ma aud ca eu circul cu trenul se uita la mine ca la un ciudat.

Ultima editare efectuata de catre riciu in Dum 12 Iun 2022, 17:50, editata de 1 ori
Sus In jos
Adrian78
Administrator
Administrator
Adrian78

MesajSubiect: Re: Revista presei   Revista presei - Pagina 11 Icon_minitimeDum 12 Iun 2022, 17:46

riciu a scris:
Adrian78 a scris:
alexspn nu e chiar asa mare tragedie ca se introduc rame pentru ca se castiga timp la rebrusarea in Adjud , dispar manevrantii si manevrele la formare si sosire ,nu se mai face proba franei,plus avantajul ramelor la demarare si franare totul este sa fie mentenanta corecta la ele si sa ofere confort pentru 8 ore mers.Eu zic ca cu o rama electrica as scadea timpul de mers cu 40 de minute lejer

CFR-ul m-a cam pierdut de calator (cu bilet intreg, fara niciun neam de reducere). Privatii cu ramele lor la fel. De ce sa merg cu trenul daca tot ca in autocar ma simt (adica bou-vagon sau rama???). No way.

Pai și dacă garnitura este EA 2x20-68 nu tot autocar este doar că o rama aici are multe avantaje .
Sus In jos
riciu

riciu

MesajSubiect: Re: Revista presei   Revista presei - Pagina 11 Icon_minitimeDum 12 Iun 2022, 17:53

Sa circule si altii si pentru mine. Si asa are destule dezavantaje trenul si am trecut peste ele de atatea ori (intarzieri peste intarzieri, pierderi de legaturi si multe altele, dar pana la bou-vagon (rama)). De aici chiar mi s-a luat. Si ganditi-va ca eu sunt pasionat. Daca nu eram, probabil ca nu mai puneam piciorul in tren din studentie!

Calatoria cu trenul pentru mine inseamna vagon compartimentat. Nu e asa, sa se duca cine o vrea cu ele. Eu strict de nevoie. Cred ca se vede din postarile mele pe youtube, cat de mult mi-am redus numarul de km facuti cu trenul in ultimii ani!

Trenurile se pot face rentabile daca sunt puse la ore cum trebuie, si mai ales daca circula cu o viteza comerciala (medie) de macar 70-80km/h.
Nu conteaza ca-i da cu 140km/h dar din 10 in 10 km are restrictii 15-30km/ora. Prefer sa mearga doar cu 80-90Km/h, dar sa fie CONSTANTA. Constanta si mentenanta ne omoara pe noi romanii!
Sus In jos
Adrian78
Administrator
Administrator
Adrian78

MesajSubiect: Re: Revista presei   Revista presei - Pagina 11 Icon_minitimeDum 12 Iun 2022, 19:49

Când ești prost de mic..

https://m.adevarul.ro/news/politica/gabriela-firea-anuntat-propune-revenirea-gratuitatii-biletelor-tren-studenti-1_62a5d9a95163ec4271804c54/index.html
Sus In jos
riciu

riciu

MesajSubiect: Re: Revista presei   Revista presei - Pagina 11 Icon_minitimeDum 12 Iun 2022, 20:06

Cu parere de rau, dar lumea pune botul la mocangeala... si rezultatele... se vad (in fine, cel putin unii le vad).
Sus In jos
Adrian78
Administrator
Administrator
Adrian78

MesajSubiect: Re: Revista presei   Revista presei - Pagina 11 Icon_minitimeDum 12 Iun 2022, 20:34

Gratis adică tot noi plătim populism de doi bani
Trebuia să facă 50% reducere la tinerii până în 26 de ani și cei peste 55 de ani
Sus In jos
Adirmvl
V.I.P Member
V.I.P Member
Adirmvl

Numarul mesajelor : 8302
Localizare : Stația de domiciliu: R. Vâlcea
Reputatie : 13104
Data de inscriere : 06/04/2012

MesajSubiect: Re: Revista presei   Revista presei - Pagina 11 Icon_minitimeDum 12 Iun 2022, 21:54

Adrian78 a scris:
Gratis adică tot noi plătim populism de doi bani
Trebuia să facă 50% reducere la tinerii până în 26 de ani și cei peste 55 de ani

Peste 55 de ani in ce baza?
Sus In jos
Dr2005
Administrator
Administrator

Numarul mesajelor : 20626
Varsta : 35
Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei
Reputatie : 25567
Data de inscriere : 17/08/2011

MesajSubiect: Re: Revista presei   Revista presei - Pagina 11 Icon_minitimeDum 12 Iun 2022, 22:30

riciu a scris:
Sa circule si altii si pentru mine. Si asa are destule dezavantaje trenul si am trecut peste ele de atatea ori (intarzieri peste intarzieri, pierderi de legaturi si multe altele, dar pana la bou-vagon (rama)). De aici chiar mi s-a luat. Si ganditi-va ca eu sunt pasionat. Daca nu eram, probabil ca nu mai puneam piciorul in tren din studentie!
Fiecare e liber să meargă cu ce vrea. Dacă îţi place să faci 3 ore pe DN1 sau pe Valea Oltului, poţi merge cu autocarul, că sunt destule pentru toţi.
La fel şi cu mersul la mare, dacă vrei să faci 3 ore de la Constanţa la Mangalia (atât am făcut în 2019), poţi să mergi cu maşina sau cu maxi-taxi.

riciu a scris:
Calatoria cu trenul pentru mine inseamna vagon compartimentat. Nu e asa, sa se duca cine o vrea cu ele. Eu strict de nevoie. Cred ca se vede din postarile mele pe youtube, cat de mult mi-am redus numarul de km facuti cu trenul in ultimii ani!
Vagoane compartimentate nu mai există de mult în lumea civilizată (iar unde mai există, nu mai au mult de trăit). Ungurii şi polonezii or să primească o mare lovitură când se vor interzice vagoanele compartimentate în trafic internaţional. Din păcate, asta o să ne omoare şi nouă trenul Dacia, că văd că CFR Călători nu se grăbeşte să facă un salon apt de trafic internaţional.

Adrian78 a scris:
Când ești prost de mic..

https://m.adevarul.ro/news/politica/gabriela-firea-anuntat-propune-revenirea-gratuitatii-biletelor-tren-studenti-1_62a5d9a95163ec4271804c54/index.html
Prost sau nu, înseamnă vreo 200 mil. lei pe an pentru CFR Călători, fără să facă nicio investiţie şi fără niciun soi de reclamă. Oricum nu e ideea ei originală, au mai avut-o şi alţii. Dacă Ministerul Educaţiei promovează o modificare la Legea 1/2011, îţi garantez că într-o săptămână iese modificarea la HG 42/2017 şi trecem la deconturi.
Iar CFR Călători are nevoie ca de aer de banii ăştia.

Adrian78
Administrator
Administrator
Adrian78

MesajSubiect: Re: Revista presei   Revista presei - Pagina 11 Icon_minitimeDum 12 Iun 2022, 22:38

De ce să interzică compartimentele?Urmărește și tu niste review-uri sa vezi ce zic aia care merg cu trenul saloanele sunt pentru cei care vor sa lucreze pe un laptop iar compartimentele sunt pentru cei care vor intimitate pentru grupuri mici și pentru familii
Or avut 200 de mil din 2017 încoace și tot pe pierdere or mers iar până atunci or avut profit și or platit și arierate și fără gratuitate daca așa se gândește la MT închideți șandramaua și gata.Gratuitatea aia este o subvenție mascată că să ascundă incompetenta manageriala doar niste bani mutați între niste conturi
Vezi cat oferte comerciale au dispărut odată cu gratuitatea pacii

Ultima editare efectuata de catre Adrian78 in Dum 12 Iun 2022, 23:17, editata de 2 ori
Sus In jos
Adrian78
Administrator
Administrator
Adrian78

MesajSubiect: Re: Revista presei   Revista presei - Pagina 11 Icon_minitimeDum 12 Iun 2022, 22:58

Ai văzut Dr2005 pe Facebook 10-91 la regio și fraierii înghesuiți la 20-68 că deh dă-i in plm de fraieri au bani de mare

Vagon clasa 1. Curățenie, locuri confortabile + prize funcționale.
R2447, Tg. Mureș - Teiuș

Revista presei - Pagina 11 Fb_im444
Sus In jos
t1972

Numarul mesajelor : 380
Localizare : 01 08 1972
Reputatie : 2979
Data de inscriere : 22/10/2017

MesajSubiect: Vagon   Revista presei - Pagina 11 Icon_minitimeLun 13 Iun 2022, 09:13

Normal ca circula gol...asemenea tipuri de vagoane trebuie sa le introduca pe interregio de lung parcurs dar la clasa 2..trebuiesc intrebuuntate noi modalitati de a atrage publicul calator catre transportul pe calea ferata..in birouri sint scaune mult mai comfortabile ca cele din tren...sint atit de multe regionale mai multe decit vagoane...din 8 regionale trebuiesc lasate doar 4..BUCURESTI CLUJ IASI TIMISOARA..circula locomotiva cu un vagon inchid linii si anuleaza trenuri pe motiv ca sa redus subventia si nu sint calatori dar culmea concurenta are calatori, motivul...Pretul biletului acolo unde cfr are interregio concurenta vine cu regioexpress,bilet mai ieftin..Au mutat trenurile de Galati din Urziceni prin Buzau spre Buc Nord asa a crescut distanta asa a crescut si pretul..
Sus In jos
AeroX
V.I.P Member
V.I.P Member
AeroX

Numarul mesajelor : 2161
Reputatie : 6764
Data de inscriere : 25/05/2012

MesajSubiect: Re: Revista presei   Revista presei - Pagina 11 Icon_minitimeLun 13 Iun 2022, 09:13

De aia nu mai poate Dr2005. Rade cu gura pana la genunchi. Ii pare foarte bine.
Acum a mai venit si Fiirea cu alte gogosi sa propuna reintroducerea pomenilor la studenti (care nu sunt pomeni) si evident ca isi freaca mainile de bucurie. O suma modica de alocat studentilor, nu? Insa cu niste consecinte severe in ocuparea locurilor din trenuri!
Asa e bine! Asa trebuie!
"Fiecare e liber sa mearga cu ce vrea". El nu pricepe si nu ii convine ca noi chiar vrem cu trenul si el nu stie cum sa ne zgorneasca mai tare, il bucura doar pomenile la tren, chiar si asa nu prea mai serveste tren fiindca miroase a fraier sa se mai urce in tren. Nu mai e validat de cineva. Acum isi strange banuti pentru o Tesla ceva. 🤪 in timp ce ne vrajeste ca prinde numai sosele aglomerate prin tara, la bafta lui tot se da de gol ca asta prefera...dar tangenta cu trenurile pe bune nu prea are decat de joi in pasti.
Omul nostru e aici doar ca sa ne streseze, nu are niciun interes pentru buna stare a acestui sistem. Gaseste zeci de vinovati, mai putin ei insisi care au numai frustrari si propuneri demonice de reformat calea ferata pana nu mai ramane nimic din ea. Si o sa avem poate etajate la InterCity intr-o buna zi. Sa ne ajute Dumnezeu ca asa a vazut el intr-o tara cat patru judete de la noi.
Sus In jos
https://www.youtube.com/c/AdiMNET
Laurentiu Ciobanu

Laurentiu Ciobanu

Numarul mesajelor : 1418
Varsta : 40
Reputatie : 4066
Data de inscriere : 24/08/2017

MesajSubiect: Re: Revista presei   Revista presei - Pagina 11 Icon_minitimeLun 13 Iun 2022, 09:54

Dr2005 a scris:

Fiecare e liber să meargă cu ce vrea. Dacă îţi place să faci 3 ore pe DN1 sau pe Valea Oltului, poţi merge cu autocarul, că sunt destule pentru toţi.

Pe DN1 mai zic. Da' pe Valea Oltului e cam greu sa ajungi cu trenul din Bucuresti intr-un timp rezonabil fata de autocar. Si nici CFR nu se grabeste cu o legatura intre Ramnicu Valcea si Pitesti.

Plus ca vine acus canicula si iar vom vedea viteza de 60 de km/h pe Bucuresti-Comarnic...
Sus In jos
Dr2005
Administrator
Administrator

Numarul mesajelor : 20626
Varsta : 35
Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei
Reputatie : 25567
Data de inscriere : 17/08/2011

MesajSubiect: Re: Revista presei   Revista presei - Pagina 11 Icon_minitimeLun 13 Iun 2022, 18:22

Adrian78 a scris:
Ai văzut Dr2005 pe Facebook 10-91 la regio și fraierii înghesuiți la 20-68 că deh dă-i in plm de fraieri au bani de mare
Vagonul vine cu 1645 şi pleacă a doua zi cu 1646. Ori e turnusul lui să facă un R între 1645 şi 1646, ori a rămas la Tg. Mureş o vreme, că între 13 şi 22.06 se face transfer auto Sâncrăieni - Miercurea Ciuc şi a fost pus la muncă o perioadă, ca să nu stea degeaba.
Pe de altă parte, dacă la un tren în loc de 10 20-68 pui 10 10-91 îţi rămân 180 călători pe peron.

Citat :
Da' pe Valea Oltului e cam greu sa ajungi cu trenul din Bucuresti intr-un timp rezonabil fata de autocar. Si nici CFR nu se grabeste cu o legatura intre Ramnicu Valcea si Pitesti.
Păi nu te ajută geografia, pe şosea sunt 60 km, pe calea ferată sunt vreo 130. Nu ar merge nimeni ocolind atât. Dar poţi să vii de la Sibiu la Bucureşti cu trenul, de regulă faci mai puţin decât cu maşina pe Valea Oltului.

AeroX a scris:
Si o sa avem poate etajate la InterCity intr-o buna zi.
Adică România o să fie ca Belgia, Olanda, Elveţia unde IC-urile sunt cu etajate? N-avem noi norocul ăsta.

Continut sponsorizat

MesajSubiect: Re: Revista presei   Revista presei - Pagina 11 Icon_minitime

Sus In jos

Revista presei
Sus 
Pagina 11 din 67Mergi la pagina : Înapoi  1 ... 7 ... 10, 11, 12 ... 39 ... 67  Urmatorul
 Subiecte similare
-
» Revista presei (partea IV)
» Revista presei
» Revista presei
» Revista presei
» Revista presei

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Forumul pasionatilor de trenuri din România :: INFORMATII GENERALE-
Mergi direct la: