|
| Întrebări şi răspunsuri | |
|
+61Ionut31 Bebe comradetymo Johnny84 Laurentiu Ciobanu Costin.B vlad237 frank81 LokDiesel Chemnitzer sp59 Ony_x Pandelea50 TGV 4515 bubu MariusM CalinIonMihai Norbi DAS 2011 pwilk47490 TVlad riciu Cipri Andrei Neculai Adrian78 cardinal Peter Fodor SMDS daniel_c sytrus cristi ar razvan - trenuri Lumunita Stana cristi CFR bobi alinx3330 ldh80 CristianSM lokomo69 AeroX vanchorusebulgaria TER200 cfr500 Vitosa Adirmvl alex.alexus.tm rizelgeorgel2004 AndreiCFRbv Luna didinul ravers75 ciprian71 marius664 dan tm get. Veaceslav_MD @ndrey Nesebar Katalyn Dr2005 DUAL IonutCFR2009 65 participanți | |
Autor | Mesaj |
---|
Dr2005 Administrator
Numarul mesajelor : 20626 Varsta : 35 Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei Reputatie : 25566 Data de inscriere : 17/08/2011
| Subiect: Re: Întrebări şi răspunsuri Joi 13 Iun 2019, 10:41 | |
| - AeroX a scris:
- Dar...ce imi pare mie rau e ca n-au reusit sa finalizeze acel card TrenPlus Gold. Era chiar bijuterie. Nu stiu unde s-au impotmolit cu el. Probabil undeva prin vreun minister (evident ca oricare din ele exista doar ca sa puna bete-n roate).
Vorbeşti ca să te afli în treabă. Toate ofertele CFR Călători se dispun de către directorul general de acolo. ATÂT, doar de către Directorul General, el poate să aprobe sau nu. _________________ :TTT:
|
| | | lokomo69
Numarul mesajelor : 89 Varsta : 55 Localizare : Timisoara Reputatie : 4605 Data de inscriere : 28/07/2012
| Subiect: numar de telefon regionala CF Brasov Joi 13 Iun 2019, 11:41 | |
| Multumesc mult pentru informatie,
Va doresc o zi placuta, Cristi |
| | | marius664
Numarul mesajelor : 2938 Varsta : 45 Localizare : Alexandria Reputatie : 6911 Data de inscriere : 23/01/2014
| Subiect: Re: Întrebări şi răspunsuri Joi 13 Iun 2019, 14:13 | |
| - Dr2005 a scris:
Vorbeşti ca să te afli în treabă. Toate ofertele CFR Călători se dispun de către directorul general de acolo. ATÂT, doar de către Directorul General, el poate să aprobe sau nu. Director general care e numit de minister, care e numit de prim-ministru, si care logicl nu poate refuza vreo cerere din partea partidului.Ca in cazul asta nu are vreo legatura cu oferta de card gold , este adevarat, dar sa spui ca ministrul nu poate impune DG CFR Calatori sau CFR SA anumite aspecte ce tin de circulatia trenurilor e o minciuna, atat timp cat are puterea sa-i demita...Vrei sa stii de ce Alexandria-Zimnicea este trecuta la neinteroperabile si Alexandria-Rosiori la interoperabile??? Ca asa a vrut Dragnea si PSD-ul la momentul respectiv...Adica un singur om a decis ca o linie CF sa fie impartita in doua...si toti din MT si CFR-uri au fost de acord |
| | | Dr2005 Administrator
Numarul mesajelor : 20626 Varsta : 35 Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei Reputatie : 25566 Data de inscriere : 17/08/2011
| Subiect: Re: Întrebări şi răspunsuri Joi 13 Iun 2019, 14:45 | |
| - marius664 a scris:
- Director general care e numit de minister, care e numit de prim-ministru, si care logicl nu poate refuza vreo cerere din partea partidului.Ca in cazul asta nu are vreo legatura cu oferta de card gold , este adevarat,
Nu stă nimeni din minister să îşi bage nasul în ofertele comerciale ale CFR Călători. A, că mai toate ajustările de tarife maximale s-au făcut la solicitarea CFR Călători e altă treabă, dar au fost destule astfel de solicitări respinse (dacă te uiţi pe rapoartele de activitate ale MT, cred că în fiecare an apare la acte un lucru un proiect de OMT privind tarifele de deservire generală la transportul de călători, fără a fi aprobat). - marius664 a scris:
- Vrei sa stii de ce Alexandria-Zimnicea este trecuta la neinteroperabile si Alexandria-Rosiori la interoperabile??? Ca asa a vrut Dragnea si PSD-ul la momentul respectiv...Adica un singur om a decis ca o linie CF sa fie impartita in doua...si toti din MT si CFR-uri au fost de acord
Crezi tu că Dragnea era omniprezent şi omnipotent? Şi, mai mult, că-l interesa pe el calea ferată? La vremea aia nu s-au trecut în neinteroperabil liniile spre frontiere de stat şi cele spre reşedinţe de judeţ, că era cutuma asta cu reşedinţele de judeţ. De aia avem neinteroperabilă şi Târgovişte - Pietroşiţa sau Vâlcele (!) - Curtea de Argeş... şi exemple din astea mai sunt. Când s-a reactualizat HG 643/2011, s-au mai introdus nişte secţii, fără a se mai ţine cont de reşedinţele de judeţ şi de frontiere, dar mă îndoiesc că a fost mâna lui Dragnea acolo. Mai degrabă le trebuia secţia celor de la Călători, ca să nu rămână fără obiectu' muncii în zona aia, după ce Roşiori - Costeşti, Roşiori - Tr. Măgurele şi Caracal - Corabia fuseseră deja închiriate. Ar mai fi şi treaba că de la Alexandria la Roşiori sunt călători pentru toată lumea, inclusiv pentru tren, pe când Zimnicea e moartă economic... ultimele 2 drumuri la Zimnicea le-am făcut cu bicicleta, vrei să ştii câte maşini m-au depăşit pe DN51 de la ieşirea din Smărdioasa şi până la Zimnicea (21 km)? La primul drum una singură, la al doilea niciuna. Şi nu-s vreun Lance Armstrong să pedalez cu 80 la oră. De altfel, tot sudul Teleormanului e mort economic (probabil are şi Dragnea partea lui de vină), oamenii au plecat, cei rămaşi sunt săraci-lipiţi... pe DN65A de la Roşiori la Turnu Măgurele, făcut cu bicla de 2 ori, în 45 km am întâlnit 2 maşini la primul drum şi una singură la al doilea. _________________ :TTT:
|
| | | Adrian78 Administrator
Numarul mesajelor : 18748 Localizare : Hunedoara Reputatie : 24324 Data de inscriere : 05/10/2010
| Subiect: Re: Întrebări şi răspunsuri Joi 13 Iun 2019, 15:33 | |
| Dragos zici ca ministerul nu se implica nu? Ia doua exemple in 2014 cand se duceau trenuri pe spranceana la Curtici DB fiind la putere iar trenurile de marfa stateau 3-4 zile pe sectie cineva a sesizat ministerul si hop dupa doua saptamani venea lista de sus cu ce trenuri intra din tara la Curtici 2. Cineva a lucrat la un OTF si il tineaua aia ca avea pe cineva prin minister la care mai suna sa mai duca niste trenuri |
| | | Adrian78 Administrator
Numarul mesajelor : 18748 Localizare : Hunedoara Reputatie : 24324 Data de inscriere : 05/10/2010
| Subiect: Re: Întrebări şi răspunsuri Joi 13 Iun 2019, 15:36 | |
| Plus ca membrii CA la CFR Calatori sunt numiti de ministru |
| | | marius664
Numarul mesajelor : 2938 Varsta : 45 Localizare : Alexandria Reputatie : 6911 Data de inscriere : 23/01/2014
| Subiect: Re: Întrebări şi răspunsuri Joi 13 Iun 2019, 15:40 | |
| Stiu faza cu opozitia lui Dragnea pentru ca Alexandria-Rosiori sa ramana la CFR pentru ca am participat la o discute in acest sens, chiar cu "maria sa" Dragnea(pe atunci eram prieten cu familiai Fiscuci)...In privinta calatorilor ai perfecta dreptate, dar in trenurile RegioTrans era destula lume, dar erau puse si la ore potrivite |
| | | Dr2005 Administrator
| Subiect: Re: Întrebări şi răspunsuri Joi 13 Iun 2019, 18:01 | |
| - Adrian78 a scris:
- in 2014 cand se duceau trenuri pe spranceana la Curtici DB fiind la putere iar trenurile de marfa stateau 3-4 zile pe sectie cineva a sesizat ministerul si hop dupa doua saptamani venea lista de sus cu ce trenuri intra din tara la Curtici
De fapt, cineva de la DB s-a dus cu jalba-n proţap pe la DG MOVE... evident, primul Coordonator European pentru CNC OEM, Mathiew Grosch exact asta a făcut, a cerut (mă rog, a impus) un plan de acţiuni de la administratorii de infrastructură de pe Coridor, inclusiv CFR S.A.. Până la urmă, el a ajuns anexă a Declraţiei de la Rotterdam din 2016, declaraţie semnată şi de ministrul de atunci, Dan Costescu, în baza unui referat de vreo 5 pagini al direcţiei de specialitate. Apoi a doua şi ultima implicare a ministerului aici a fost că raportul de implementare al acestui plan de măsuri - făcut de administratorii de infrastructură, după cum am zis - a fost aprobat de Comitetul Executiv al Coridorului Feroviar de Marfă Orient/Est-mediteraneean, la care a participat şi reprezentantul Ministerului Transporturilor şi care a votat pentru, la capătul unei şedinţe începute la ora 8:30 şi încheiată pe la ora 19, ţinută la Ministerul Transporturilor din Slovacia. Există raportul delegatului, nu ştiu dacă e document public. În rest, toată treaba a făcut-o CFR S.A. fără să îi ceară cineva din minister să facă ceva. Probabil ai auzit zvonuri de depou, că printre "ceferiştii de rând" oricine vine din Central e de la minister... şi pe mine mă întreabă naşii dacă sunt de la Trafic sau de la Vagoane, că atâta ştiu ei când aud de Ministerul Transporturilor, nu înţeleg că aparatul central al fiecărei companii e diferit de minister. _________________ :TTT:
|
| | | Luna
Numarul mesajelor : 3274 Reputatie : 8300 Data de inscriere : 18/03/2011
| Subiect: Re: Întrebări şi răspunsuri Joi 13 Iun 2019, 18:38 | |
| - AeroX a scris:
Luna, ce ar fi sa te mai opresti vreodata din fabulat si sa pui chiar in practica tot ce dai tu ca exemple? Cand iti iei carte de calatorie doar ca sa faci naveta Busteni - Bucuresti sau 20 de drumuri Satu Mare - Mangalia? Asta e rentabila numai pentru firme (si poate merge oricare dintre angajati), omul de rand n-are timp de frecat pisoiul in tren 6 luni de zile (nici macar in toate weekendurile). Un prieten chiar a facut naveta pe ruta aia cel putin un an. Am pierdut legatura cu el si nu stiu daca in prezent o mai face sau nu. Se angajase in Bucuresti. Calatorii Satu Mare - Mangalia nu pot face si ca nu am timp dar nici nu ma pasioneaza, m-as plictisii, mi s-ar face foame, etc. |
| | | marius664
| Subiect: Re: Întrebări şi răspunsuri Joi 13 Iun 2019, 23:10 | |
| Poti sa faci Mangalia-Satu Mare in schimb.Drumul dureaza mai putin cu o ora, aceiasi km, aceleasi vagoane, aceleasi locomotive...Dar e bine sa ai timpi in plus nu-i asa, anul trecut a avut doua intazieri pe care le-a recuperat in totalitate aproape.Si daca tot sunt doua intarzieri in tot sezonul, de ce sa nu ne batem joc 3 luni de calatori...pana la urma ce mie 20 de ore ce mie 19... |
| | | Adirmvl V.I.P Member
Numarul mesajelor : 8302 Localizare : Stația de domiciliu: R. Vâlcea Reputatie : 13103 Data de inscriere : 06/04/2012
| Subiect: Re: Întrebări şi răspunsuri Joi 13 Iun 2019, 23:48 | |
| - Adrian78 a scris:
- Adi de ce nu l-ai mai luat?
In linii mari am explicat. Si m-a completat si AeroX. Trag linie la sfarsitul anului si nu renteaza. Desi, la cum au scos astia din reduceri... Scuze, am mintit (nu a fost cu intentie). Cam acum un an mi-a expirat cardul. |
| | | Luna
Numarul mesajelor : 3274 Reputatie : 8300 Data de inscriere : 18/03/2011
| Subiect: Re: Întrebări şi răspunsuri Vin 14 Iun 2019, 02:19 | |
| - marius664 a scris:
- Poti sa faci Mangalia-Satu Mare in schimb.Drumul dureaza mai putin cu o ora, aceiasi km, aceleasi vagoane, aceleasi locomotive...Dar e bine sa ai timpi in plus nu-i asa, anul trecut a avut doua intazieri pe care le-a recuperat in totalitate aproape.Si daca tot sunt doua intarzieri in tot sezonul, de ce sa nu ne batem joc 3 luni de calatori...pana la urma ce mie 20 de ore ce mie 19...
Imi dai tu niste timp si fac Mangalia - Satu Mare promit, ca si asa la ce stres si ore nedormite am perioada, abea astept sa vina vacanta odata. Da, m-as plictisii la drum asa lung cu un singur tren sa stau pe acelasi loc, cam aiurea, dar decat tot cu ochii in laptop, carti si hartii mi-ar prinde bine. Timpii clar sunt exagerati, mai ales ca legaturi la ala nu prea cred ca are nimeni. Off-topic: Doar daca as merge cu treburi nu in calatorii din pasiune/placere as merge cu 1945 de la Mangalia la Satu Mare si daca as avea timp. Altfel un posibil intinerar ar fi fost: Mangalia - Bucuresti cu Astra, daca nu sunt locuri cu regio pana la Bucuresti Obor, apoi a doua zi 16033 din Bucuresti la Brasov, de acolo Popas la Sighisoara sau Cluj ori alte variante cu mai multe popase pe drum, nu prea am timp acum sa caut/calculez intinerarii de ajuns in Satu Mare si ce as putea vizita pe traseu. |
| | | AeroX V.I.P Member
Numarul mesajelor : 2161 Localizare : Bucuresti Reputatie : 6763 Data de inscriere : 25/05/2012
| Subiect: Re: Întrebări şi răspunsuri Vin 14 Iun 2019, 07:59 | |
| Cum se apucau omuletii din regionala Craiova sa faca dans prin online si offline cu acest nou card Gold mult asteptat si brusc se face ERASE la tot? Erau gata 90% sa-l lanseze pe la un targ de turism. Erau pregatite partial si multe dintre ATM-urile de bilete cu el prin meniu. Demersul nu se facea daca nu exista deja o garantie ca iesea bine. Nu a avut sigur nicio treaba directorul general al CFR Calatori, ba chiar in mandatul dlui Szentes au fost introduse cele mai multe oferte comerciale foarte profitabile. Asta e doar o afirmatie ticaloasa din partea lui Dr2005. Aici nu e chestia ca nu s-a dorit intern la CFR Calatori, e chestia ca s-au lovit de ceva extern, ceva juridic. Si clar nu din cauza ca le-ar fi adus pagube uriase acest card dupa cum ne-ar asigura Dr2005 cu teoriile lui. |
| | | Nesebar Administrator
Numarul mesajelor : 16278 Localizare : Бухарест Reputatie : 22393 Data de inscriere : 06/12/2009
| Subiect: Re: Întrebări şi răspunsuri Vin 14 Iun 2019, 08:41 | |
| - get. a scris:
- Nu îmi vine să cred ce porcărie de sistem dat peste cap! Costinești-Oradea, 21.06
Pe cfrcalatori nicicum nu vrea sa imi faca legătură la 8806+1682+12741
Nu mai sunt bilete la cușetă și m-ar interesa legătura din București.
Bine că trebuie să știu din cap mersul trenurilor..... 1945+144 cuseta locuri libere pana la Cluj sau Dej. La 12931 nu mai sunt locuri ca are doar o cuseta! Nu mai sunt doua, poate mai spre varf de sezon sa suplimenteze. |
| | | Nesebar Administrator
Numarul mesajelor : 16278 Localizare : Бухарест Reputatie : 22393 Data de inscriere : 06/12/2009
| Subiect: Re: Întrebări şi răspunsuri Vin 14 Iun 2019, 08:45 | |
| - Luna a scris:
Un prieten chiar a facut naveta pe ruta aia cel putin un an. Am pierdut legatura cu el si nu stiu daca in prezent o mai face sau nu. Se angajase in Bucuresti. Calatorii Satu Mare - Mangalia nu pot face si ca nu am timp dar nici nu ma pasioneaza, m-as plictisii, mi s-ar face foame, etc. Si daca ti se face foame nu ai mancare la tine? Crezi ca sutele de oameni din acel tren nu mananca nimic de la 12 pana la 10 a doua zi cand ajung? |
| | | Continut sponsorizat
| Subiect: Re: Întrebări şi răspunsuri | |
| |
| | | | Întrebări şi răspunsuri | |
|
Subiecte similare | |
|
| Permisiunile acestui forum: | Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
| |
| |
| |