Numarul mesajelor : 20626 Varsta : 35 Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei Reputatie : 25568 Data de inscriere : 17/08/2011
Subiect: Re: CFM-Moldova Mier 26 Sept 2018, 09:55
Paşaportul românesc aduce dreptul de muncă în UE, de aia râvnesc moldovenii la el.
_________________ :TTT:
ldh80 V.I.P Member
Numarul mesajelor : 6889 Varsta : 42 Localizare : Pascani Reputatie : 12288 Data de inscriere : 03/11/2010
Subiect: Re: CFM-Moldova Mier 26 Sept 2018, 10:16
dan tm a scris:
ldh80 a scris:
Foarte interesante reportaje si va multumesc pt ca le-ati postat!
Din ce am vazut, parerile privind unirea RM cu Romania sunt impartite- unii sunt pentru (si nu putini) iar altii sunt contra.
Dar o intrebare pe care ar fi trebuit sa le puna reporterul celor care se declara impotriva, ar fi de ce sunt impotriva ?
Pentru ca propaganda mincinoasa oficiala a Rusiei a reusit sa raspandeasca ideea ca cei din RM ar fi chipurile "diferiti' de romani, ar aveea chipurile alte "traditii", alta "istorie", ca ar vorbi chipurile o limba "diferita" de cea romana, iar, in randul minoritatilor etnice din RM, ca daca aceasta s-ar uni cu Romania, acele minoritati etnice ar fi "amenintate" cu nu stiu ce "catastrofe", etc.
Tocmai cu aceasta propaganda mincinoasa a Rusiei trebuie sa lupte unionistii, tocmai la acesti oameni dezinformati de propaganda rusa trebuie sa li se explice, pe intelesul lor, de ce RM trebuie sa se uneasca cu Romania, iar la minoritatile etnice din RM trebuie sa li se explice ca statul roman asigura absolut toate drepturile minoritatilor etnice si ca nu au de ce se teme de unirea RM cu Romania.
Pe cetatenii de etnie rusa din RM I-as invita sa vada cum traiesc cetatenii rusi-lipoveni din Romania, in conditii de deplina intelegere si buna convietuire cu populatia majoritar romaneasca.
Nu oamenii sunt de vina, ci propaganda agresiva si imperialista a Rusiei.
In rest, prin Balti am trecut de cateva ori in drum spre Soroca, dar din pacate nu am avut ocazia sa stau mai mult in Balti si sa-l vizitez. Asta pentru ca din pacate in Balti nu cunoasteam pe nimeni, si de obicei cand mergeam in Basarabia mergeam la rude la Chisinau sau Soroca.
Dar din ce am citit stiu ca Balti este un oras destul de frumos, si mi-ar place sa-l vizitez.
Ce propaganda? nu vezi cum ii manipuleaza? o sa fie pensii si salarii mari. Pai de unde o sa fie? Vezi ca Romania inca are zone subdezvoltate precum vezi in filmari.
dar uite ca mergind pe firul filmuletelor am gasit si oameni foarte impotriva Romaniei. Ba chiar unu isi face pasaport romanesc dar nu vrea sa auda de Romania. Pacat ca filmul vine prea tirziu ca sa il fi respins la cetatenie.
Ma refer la propaganda pe care o face Rusia, prin diverse mijloace (posture tv, mass-media, etc) in randul cetatenilor din RM, prin care I minte si I manipuleaza, spunandu-le ca se va intampla nu stiu ce "catastrofa" daca RM se va uni cu Romania! Tot propaganda rusa a facut cel mai mare rau printre romanii din RM, facandu-i in mare parte sa creada lucruri false, contrare adevarului istoric si stiintific, precum prostia cu "poporul moldovenesc" si "limba moldoveneasca".
Tot propaganda rusa este cea care imprastie informatii false despre Romania si despre romani in randul populatiei din RM.
Cu aceasta propaganda trebuie sa lupte unionistii.
Cat priveste nivelul salariilor si pensiilor, evident ca imediat dupa ce RM se va uni cu Romania, de a doua zi nivelul pensiilor si salariilor va trebui sa fie la fel ca in Romania. Dar aceste lucruri trebuie pregatite din timp.
Cat priveste problema acordarii cetateniei romane locuitorilor din RM aici evident ca statul roman ar trebui sa fie mai atent. De exemplul in Romania este criza de cadre medicale. De exemplul se poate adopta o solutie de genul acordarii cetateniei romane celor care au efectuat studii medicale in RM, cu conditia ca acestia sa lucreze cel putin un anumit numar de ani intr-o unitate sanitara de stat din Romania.
Veaceslav_MD
Numarul mesajelor : 240 Localizare : CFM Reputatie : 3636 Data de inscriere : 09/08/2015
Subiect: Re: CFM-Moldova Mier 26 Sept 2018, 10:37
Cipri Andrei Neculai
Numarul mesajelor : 387 Localizare : M400, km 130 Reputatie : 3365 Data de inscriere : 29/09/2016
Subiect: Re: CFM-Moldova Mier 26 Sept 2018, 12:43
O curiozitate: ce fel de boghiuri au vagoanele de calatori de la CFM? Dupa cum suna, imi par a fi unele cu frane pe disc. Multumesc!
Veaceslav_MD
Numarul mesajelor : 240 Localizare : CFM Reputatie : 3636 Data de inscriere : 09/08/2015
Subiect: Re: CFM-Moldova Mier 26 Sept 2018, 12:49
Cipri Andrei Neculai a scris:
O curiozitate: ce fel de boghiuri au vagoanele de calatori de la CFM? Dupa cum suna, imi par a fi unele cu frane pe disc. Multumesc!
Dr2005 Administrator
Numarul mesajelor : 20626 Varsta : 35 Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei Reputatie : 25568 Data de inscriere : 17/08/2011
Subiect: Re: CFM-Moldova Mier 26 Sept 2018, 15:40
Vagoanele de călători au la bază un model cumpărat de URSS de la Uzinele Goerlitz în cca. 11.000 bucăţi. Se observă că boghiul e asemănător cu cele Goerlitz V prezente şi sub unele vagoane din România (20-50). Ţinând cont că Republica Moldova a ,,moştenit" de la Căile Ferate Sovietice unele dintre cele mai vechi vehicule feroviare, e posibil ca vagoane Goerlitz să fie încă în exploatare acolo. Desigur, la ce nevoie de vagoane avea URSS, proiectul a fost ,,asimilat" în mai multe uzine, precum cea de la Tveri.
_________________ :TTT:
Veaceslav_MD
Subiect: Re: CFM-Moldova Joi 04 Oct 2018, 11:52
dan tm V.I.P Member
Numarul mesajelor : 9103 Reputatie : 13010 Data de inscriere : 16/07/2014
Subiect: Re: CFM-Moldova Joi 04 Oct 2018, 13:04
Ai putea sa postezi instructia de semnalizare CFM?
Veaceslav_MD
Subiect: Re: CFM-Moldova Joi 04 Oct 2018, 13:07
dan tm a scris:
Ai putea sa postezi instructia de semnalizare CFM?
Subiect: Re: CFM-Moldova Joi 04 Oct 2018, 13:25
Daca ne unim o sa invatam noi rusa?
O sa fie o provocare sa traduc cu translate, cite ceva de pe acolo.
Oricum,mersi.
La voi fluiera trenul la punerea in miscare?
Veaceslav_MD
Subiect: Re: CFM-Moldova Joi 04 Oct 2018, 13:29
dan tm a scris:
Daca ne unim o sa invatam noi rusa?
O sa fie o provocare sa traduc cu translate, cite ceva de pe acolo.
Oricum,mersi.
La voi fluiera trenul la punerea in miscare?
Sigur ca o so invatati Sunt imagini cu semnalizare/semafoare... cred ca se intelege si fara traducere.
Da, se da semnal inainte de plecare.
dan tm V.I.P Member
Subiect: Re: CFM-Moldova Joi 04 Oct 2018, 13:52
Se intelege, dar sint unele diferite fata de Romania. A voastra pare mai complicata.
Veaceslav_MD
Subiect: Re: CFM-Moldova Joi 04 Oct 2018, 13:58
dan tm a scris:
Se intelege, dar sint unele diferite fata de Romania. A voastra pare mai complicata.
Cel mai des se utilizeaza
Luna
Numarul mesajelor : 3274 Reputatie : 8302 Data de inscriere : 18/03/2011
Subiect: Re: CFM-Moldova Vin 05 Oct 2018, 11:16
@Reaboi Veaceslav Ceva despre functionarea instalatiilor vagoanelor se poate? Sunt curios cum functioneaza aerul conditionat sau incalzirea fara a fi legate vagoanele la un generator montat pe locomotiva.
Veaceslav_MD
Subiect: Re: CFM-Moldova Vin 05 Oct 2018, 11:45
Luna a scris:
@Reaboi Veaceslav Ceva despre functionarea instalatiilor vagoanelor se poate? Sunt curios cum functioneaza aerul conditionat sau incalzirea fara a fi legate vagoanele la un generator montat pe locomotiva.
Vagoanele nu sunt dotate cu clima. Incalzirea pe timp de iarna se face cu carbune in vagoanele trenurilor internationale, in cele suburbane nici atat.