| Info trafic - trenurile intarziate [3] | |
|
+52mtk marius_catalin84 c o r v i n DUAL Amiralul t1972 DPS AndreiSita98 matei vulcan @ndrey CRT AndreiCFRbv CristianSM dandel billy752-istu TVlad ALEXCFR florin94 get. Theo A. Rarau bobi Ikarus99 alliens cristy79 cardinal Cipri Andrei Neculai AeroX miguel1975 ets2oltromânia Capsuneanu Jhonyla Nesebar dan tm Andrey_tm alex1987 Petre_IFTE bubu TER200 mielutu zburator Vitosa Dr2005 alinx3330 Katalyn IonutCFR2009 laurentzu Luna Adrian78 marius664 cristi ar Adirmvl aris86 56 participanți |
|
Autor | Mesaj |
---|
marius664
Numarul mesajelor : 2938 Varsta : 45 Localizare : Alexandria Reputatie : 6914 Data de inscriere : 23/01/2014
| Subiect: Re: Info trafic - trenurile intarziate [3] Lun 24 Sept - 19:03 | |
| - Luna a scris:
- 347 - 75 de minute
Cand si unde? Ca astazi a avut 18 la destinatie, ieri a avut 80 la sosirea in Bucuresti intrand in tara cu 45.Daca tot oferi o informatie fa-o pana la capat... |
|
| |
Luna
Numarul mesajelor : 3274 Reputatie : 8303 Data de inscriere : 18/03/2011
| Subiect: Re: Info trafic - trenurile intarziate [3] Lun 24 Sept - 22:31 | |
| @Katalyn Si daca ar circula nu ar avea calatori, prea putini sunt dispusi sa plateasca asa sume. Totusi ar merge discutia asta pe un topic dedicat, ar mai fi si alte informatii interesante. In special pentru potentiali calatori ce ar vrea sa mearga cu trenu in Germania.
@marius664 Asta a fost intarzierea in Gara de Nord. Posibil in sistem sa fi trecut doar atat ca sa nu despagubeasca calatorii cu 25% din tarif. |
|
| |
Dr2005 Administrator
Numarul mesajelor : 20626 Varsta : 35 Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei Reputatie : 25569 Data de inscriere : 17/08/2011
| Subiect: Re: Info trafic - trenurile intarziate [3] Mar 25 Sept - 9:53 | |
| - Katalyn a scris:
- @Dr2005 interesanta experienta ta cu multe lipsuri din Germania. De ce nu ne spui si alte chestii daca tot te-ai apucat sa ti in brate CFR-ul si sa ne gasesti defecte la cei din Vest. Ia spune-ne tu daca ai vazut pasionati pe locomotive dand goarne cum li se scoala, ia spune-ne tu cum se comporta seful de tren cu calatori, fumeaza la capatul vagonului, ia spaga si injura ? Ai vazut blatisti ? La casele de biletele probleme ? Automate de bilete au ? Vanzatori ambulanti pe trenuri? Zi-ne ceva despre mersul cadentat zi tot si bune si rele nu doar ce vrei tu sa credem.
Am zis că aveam aşteptări mai mari de la DB şi că anumite lucruri normale la ei ar putea părea aiurea la noi. De locomotiva DB nu se apropie decât personalul DB, dar dacă eşti pe peron nu urlă nimeni să nu faci poze. Şeful de tren a trecut în mare fugă şi doar ştampila/scana biletele (alea online se scanau, alea de hârtie se ştampilau) sau se uita la abonamente sau alte legitimaţii, dând din cap şi zicând "schön", eventual câte un "danke", fără alte interacţiuni cu călătorii. La ICE în 500 km a trecut de 2 ori, la regio la ,,naveta" zilnică Frankfurt/Oder - Innotrans şi retur apărea o singură dată, deşi lume se mai urca şi după aia. Casele de bilete... în general erau închise la 7 dimineaţa şi la 9 seara când treceam eu prin gări. La Muenchen la aeroport am avut vreo 10 persoane în faţă, a durat vreo 5 minute toată treaba cu 4 ghişee deschise, dar cu coadă comună. Prin alte gări, inclusiv "gărişoara" din Frankfurt an der Oder (61.000 locuitori) întâi iei bon de ordine. În rest, automate care merg şi nu prea, la noroc. Iar dacă nu ai nici automat, îţi emite şeful de tren bilet la preţ de casă. Mersul cadenţat e bun, dar mereu există riscul să se anuleze câte un tren sau să întârzie şi să pierzi legătura, asta trebuie luat în calcul când îţi planifici ruta. Nemţii sunt obişnuiţi cu asta, pe când turiştii străini care se aşteaptă la punctualitate dau din colţ în colţ când văd că nu mai vine trenul şi fac coadă la ghişeele de informaţii (adică la casele de bilete), acolo unde acestea există. _________________ :TTT:
|
|
| |
Vitosa
Numarul mesajelor : 9075 Reputatie : 14505 Data de inscriere : 08/01/2011
| Subiect: Re: Info trafic - trenurile intarziate [3] Mar 25 Sept - 22:01 | |
| Ai dreaq nemțălăii ăștia. Ei ca să vezi tocmai în țara condusă de tanti Merkel se petrec "neregulile" astea, tocmai la băbăciunea aia care cum greșesc țările mici hai cu infringmentul pe ei. La vecinii francezi când întârzie un tren SNCF se acordă la gară pachet călătorilor constând în apă dulciuri și ceva de mâncare. Bravo lor. Acuma revenind pe plaiurile mioritice întreb și eu cfr călători ce oferă călătorilor când le întârzie trenurile? Uite de exemplu ieri la trenurile 1578, 1836 și 2094 ale căror locomotive s-au defectat și întârzierile lor s-au cifrat per fiecare tren între 80 și 100 și ceva de minute !? Răspunsul evident pe lângă indolența factorilor de decizie e o mare m...ie și fraierilor v-am luat banul. Care ban unde se duce și ce se face cu el dumnezeu știe, că nu se vede nimic. Sezonul estival s-a terminat dar trenurile permanente au rămas la fel de scurte (două să zic trei că fac excepție de la această 'regulă'), infrastructura e la fel de varză dar prime pentru directori se dau. Poate doar privatizarea ar mai putea salva compania asta.
Ultima editare efectuata de catre Vitosa in Mar 25 Sept - 22:32, editata de 1 ori |
|
| |
Luna
| Subiect: Re: Info trafic - trenurile intarziate [3] Mar 25 Sept - 22:31 | |
| Cand se strica locomotiva mai inteleg ca e ceva neprevazut, dar cand cauzele intarzierilor sunt lucrari, luat curentul, etc. Cum vine? Nu se poate anticipa?
1836 azi 96 de minute. |
|
| |
Vitosa
| Subiect: Re: Info trafic - trenurile intarziate [3] Mar 25 Sept - 22:45 | |
| Ieri au fost 96. Azi numa' 14. Alaltăieri 62. Mai cu o zi în urmă 97, mai în urmă 70. Când trenul a ajuns la destinație sistemul te direcționează la trenul din ziua precedentă. Ți-arată și data 24.09, azi suntem în 25.09 |
|
| |
marius664
Numarul mesajelor : 2938 Varsta : 45 Localizare : Alexandria Reputatie : 6914 Data de inscriere : 23/01/2014
| Subiect: Re: Info trafic - trenurile intarziate [3] Mier 26 Sept - 0:14 | |
| - Luna a scris:
- Cand se strica locomotiva mai inteleg ca e ceva neprevazut, dar cand cauzele intarzierilor sunt lucrari, luat curentul, etc. Cum vine? Nu se poate anticipa?
Ba tocmai ca defectiunile locomotivelor, cauza cea mai frecventa a intarzierilor se poate anticipa.Astea sunt in ograda lor, daca se asigura o mentenanta corespunzatoare si pleaca 100% apte de drum din depou aceste intarzieri pot fi evitate sau reduse semnificativ.Penele de curent chiar nu pot fi anticipate iar lucrarile la infrastructura in afara de lucrarile majore anuntate inainte de intrarea in vigoare a mersului, iar nu pot fi luate in considerare pentru ca nu tin de ei... |
|
| |
Vitosa
| Subiect: Re: Info trafic - trenurile intarziate [3] Mier 26 Sept - 7:37 | |
| IR 1835 317 minute întârziere și încă e departe de Cluj. Cauze? Locomotiva lui defectă, locomotiva de ajutor s-a defectat și ea. @Luna tocmai pentru că nu poți să previ nimic pentru că nu ai de unde știi ce va urma în secunda următoare. Și apropo, nici când cad copacii pe la Timișu de Sus de stau trenurile cu orele nu le acordă nimic călătorilor. Tu nici acum nu realizezi că trăiești în țara hoțiilor și a lucrului bine (ne)făcut?! Ca să previ trebuie să faci investiții serioase atât în infrastructură cât și în materialul rulant. Deocamdată banii se duc în altă parte, și poate ești băiat isteț să înțelegi și unde. |
|
| |
Dr2005 Administrator
Numarul mesajelor : 20626 Varsta : 35 Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei Reputatie : 25569 Data de inscriere : 17/08/2011
| Subiect: Re: Info trafic - trenurile intarziate [3] Mier 26 Sept - 9:09 | |
| - Vitosa a scris:
- Acuma revenind pe plaiurile mioritice întreb și eu cfr călători ce oferă călătorilor când le întârzie trenurile? Uite de exemplu ieri la trenurile 1578, 1836 și 2094 ale căror locomotive s-au defectat și întârzierile lor s-au cifrat per fiecare tren între 80 și 100 și ceva de minute !? Răspunsul evident pe lângă indolența factorilor de decizie e o mare m...ie și fraierilor v-am luat banul.
Aceeaşi m..e pe care o dă şi DB când se strică trenul. Dacă se blochează linia, pur şi simplu DB-ul opreşte în prima haltă, îţi zice "Bitte alle aussteigen" şi asta e, fără nicio altă explicaţie. Probabil există un mecanism de recuperat banii pe călătoria neefectuată de la o casă de bilete, dar cum casele de bilete DB au program 9 - 17 şi sunt doar în staţiile mari, e cam greu. _________________ :TTT:
|
|
| |
Luna
| Subiect: Re: Info trafic - trenurile intarziate [3] Mier 26 Sept - 11:55 | |
| - marius664 a scris:
Ba tocmai ca defectiunile locomotivelor, cauza cea mai frecventa a intarzierilor se poate anticipa.Astea sunt in ograda lor, daca se asigura o mentenanta corespunzatoare si pleaca 100% apte de drum din depou aceste intarzieri pot fi evitate sau reduse semnificativ.Penele de curent chiar nu pot fi anticipate iar lucrarile la infrastructura in afara de lucrarile majore anuntate inainte de intrarea in vigoare a mersului, iar nu pot fi luate in considerare pentru ca nu tin de ei... Deci sa inteleg ca cfr infrastructura nu poate anunta operatorii si apoi operatorii calatorii ca in data de intre orele x si y vor inlocui firul de contact sau un macaz sau mai stiu eu ce alte lucrari si calatorii sa stie ca nu vor ajunge la ora de pe bilet? Nu imi vine sa cred. Prin pene de curent ma refeream la cele programate, nu la cele accidentale. Cu mentenanta locomotivelor ai dreptate, insa aia costa si am presupus ca cfr nu prea are bani de asa ceva. - Vitosa a scris:
- IR 1835 317 minute întârziere și încă e departe de Cluj. Cauze? Locomotiva lui defectă, locomotiva de ajutor s-a defectat și ea.
@Luna tocmai pentru că nu poți să previ nimic pentru că nu ai de unde știi ce va urma în secunda următoare. Și apropo, nici când cad copacii pe la Timișu de Sus de stau trenurile cu orele nu le acordă nimic călătorilor. Tu nici acum nu realizezi că trăiești în țara hoțiilor și a lucrului bine (ne)făcut?! Ca să previ trebuie să faci investiții serioase atât în infrastructură cât și în materialul rulant. Deocamdată banii se duc în altă parte, și poate ești băiat isteț să înțelegi și unde. Cu 1835 e chiar de rasul curcilor. Da, caderea copacilor este imprevizibila, nu ai ce face, dar alte intarzieri pot fi prevenite. Edit: DR2005 sau altii din sistem stiti cumva, se iau ceva masuri in caz ca intarzie vreun tren? Ceva sanctiuni pentru vinovati, rapoarte, etc. ? |
|
| |
dan tm V.I.P Member
Numarul mesajelor : 9104 Reputatie : 13012 Data de inscriere : 16/07/2014
| Subiect: Re: Info trafic - trenurile intarziate [3] Mier 26 Sept - 12:46 | |
| Penele de curent nu pot fi programate.De aceea sint pene.Programate sint doar intreruperile, de aceea se numesc intreruperi programate. |
|
| |
marius664
| Subiect: Re: Info trafic - trenurile intarziate [3] Mier 26 Sept - 13:40 | |
| - Luna a scris:
Deci sa inteleg ca cfr infrastructura nu poate anunta operatorii si apoi operatorii calatorii ca in data de intre orele x si y vor inlocui firul de contact sau un macaz sau mai stiu eu ce alte lucrari si calatorii sa stie ca nu vor ajunge la ora de pe bilet? Aceste lucrari se fac in 99% din cazuri in intervalul de timp in care nu circula trenuri.Daca observi in mersul trenurilor sunt intervale de timp, chiar si pe marile magistrale cand nu circula niciun tren, si asta nu din cauza ca nu ar fi calatori, ci pentru mentenanta. Si nu-mi aduc aminte cand au fost intarzieri din cauza inlocuirii componentelor la infrastructura mai mari de 10-20 minute...Ultima data s-a intamplat in 2011 in Gara de Nord cu inlocuirea unui macaz si s-a lasat cu demiteri... Restul lucrarilor in care se inchide linia curenta sunt anuntate din timp, fie se suspenda circulatia sau se face transbordare, fie se schimba mersul pe un anumit interval de zile...sau ani in cazul CFR ... |
|
| |
Dr2005 Administrator
| Subiect: Re: Info trafic - trenurile intarziate [3] Mier 26 Sept - 15:35 | |
| - marius664 a scris:
- Si nu-mi aduc aminte cand au fost intarzieri din cauza inlocuirii componentelor la infrastructura mai mari de 10-20 minute...Ultima data s-a intamplat in 2011 in Gara de Nord cu inlocuirea unui macaz si s-a lasat cu demiteri...
Pe Coridor au tot fost cazuri în care firmele private au depăşit intervalul de închidere cu lucrările. Parcă la Teiuş a fost un caz când s-a montat invers un macaz. _________________ :TTT:
|
|
| |
ets2oltromânia
Numarul mesajelor : 957 Localizare : - Reputatie : 4080 Data de inscriere : 15/06/2016
| Subiect: Re: Info trafic - trenurile intarziate [3] Mier 26 Sept - 15:41 | |
| 1811 limitat in Simeria conform IRIS |
|
| |
IonutCFR2009 Administrator
Numarul mesajelor : 6584 Reputatie : 12458 Data de inscriere : 09/07/2009
| Subiect: Re: Info trafic - trenurile intarziate [3] Mier 26 Sept - 16:12 | |
| - ets2oltromânia a scris:
- 1811 limitat in Simeria conform IRIS
AM Desiro, defect. |
|
| |