|
| Întrebări şi răspunsuri | |
|
+75vlad237 CristianSM bobi laurentzu apmatei TER200 TVlad kristi kkk ravers75 florrinel Capsuneanu NicuS florin29sv bubu cristy79 vatmanul billy752-istu Cipri Andrei Neculai CRT AndiCFR AeroX florin94 costy_92 huiu_goe cfr500 aris86 IonutChircu IonutCFR2009 Andrey_tm Codrut1985 seby1998 qew00 get. sorinache96 Rarau Ciprian LanceR rich1974 @ndrey ldh80 cristi ar Vale_ntin sp59 didinul alex.barac.5 dan tm marius_catalin84 Elful AlexCFRB marius664 Norbi cardinal riciu mielutu zburator DUAL CristyanC Vitosa lapsanszkitamas johnsmoke 92Dragos Jhonyla ciprian71 ets2oltromânia Katalyn Luna Warrington Adirmvl alliens alex.alexus.tm Adrian78 Sabik alex1987 neluadi Dr2005 Nesebar 79 participanți | |
Autor | Mesaj |
---|
Dr2005 Administrator
Numarul mesajelor : 20626 Varsta : 35 Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei Reputatie : 25569 Data de inscriere : 17/08/2011
| Subiect: Re: Întrebări şi răspunsuri Vin 04 Ian 2019, 09:00 | |
| Controlul de frontieră (al actelor de identitate) nu e acelaşi lucru cu controlul vamal, chiar dacă mulţi nu fac diferenţa între poliţistul de frontieră şi vameş.
Pe aeroport ai şanse mari să ţi se ceară actul de identitate la îmbarcare chiar dacă zbori în Schengen şi nu te controlează poliţia de frontieră... te trezeşti că ţi se cere la poarta de îmbarcare sau la uşa avionului. La Tarom, de regulă, nu te lasă stewardesele în avion fără să îţi vadă actul de identitate. Oricum eşti obligat prin lege să ai actul de identitate la tine în permanenţă. _________________ :TTT:
|
| | | marius664
Numarul mesajelor : 2938 Varsta : 45 Localizare : Alexandria Reputatie : 6914 Data de inscriere : 23/01/2014
| Subiect: Re: Întrebări şi răspunsuri Vin 04 Ian 2019, 18:36 | |
| Eu de cate ori am zburat cu avionul nu mi-a cerut nicio stewardesa actul de identitate.Oricum se presupune ca verificarea biletelor si a actelor se fac la poarta, daca ajunge si stewardesa sa ma legimiteze...Oricum nu vrea sa fiu rau, dar sunt unele care daca le-as da pasaportul s-ar uita un pic crucis in el... |
| | | TER200
Numarul mesajelor : 412 Varsta : 45 Reputatie : 3653 Data de inscriere : 13/01/2016
| Subiect: Re: Întrebări şi răspunsuri Vin 04 Ian 2019, 19:24 | |
| - Dr2005 a scris:
- Controlul de frontieră (al actelor de identitate) nu e acelaşi lucru cu controlul vamal, chiar dacă mulţi nu fac diferenţa între poliţistul de frontieră şi vameş.
Pe aeroport ai şanse mari să ţi se ceară actul de identitate la îmbarcare chiar dacă zbori în Schengen şi nu te controlează poliţia de frontieră... te trezeşti că ţi se cere la poarta de îmbarcare sau la uşa avionului. La Tarom, de regulă, nu te lasă stewardesele în avion fără să îţi vadă actul de identitate. Oricum eşti obligat prin lege să ai actul de identitate la tine în permanenţă. Am precizat in postarea de mai sus diferenta intre control vamal si control ID! |
| | | @ndrey V.I.P Member
Numarul mesajelor : 902 Varsta : 37 Localizare : Iasi Reputatie : 6455 Data de inscriere : 26/09/2009
| Subiect: Re: Întrebări şi răspunsuri Sam 05 Ian 2019, 07:25 | |
| - ets2oltromânia a scris:
- Ce risca mecanicul trenului de aseara daca va fi gasit vinovat?
Exceptand dosarul penal deschis pentru distrugere sau semnalizare falsa da unde scrie ca ia făcut dosar penal, ca a semnalizat fals ce? Probabil se pregătește '' ghilotina'' la Brașov:face: |
| | | Katalyn
Numarul mesajelor : 7376 Varsta : 34 Localizare : Rugby, UK. Reputatie : 11196 Data de inscriere : 09/10/2014
| Subiect: Re: Întrebări şi răspunsuri Dum 06 Ian 2019, 07:46 | |
| Deci Dr2005 va spune doar ce a vazut el. Hai sa va spun si eu ca doar am 25 zboruri in perioada 28.01.2017-04.12.2018 si mai urmeaza cel putin 4 in urmatoarele 2 luni. Am calatorit cu WizzAir pe rutele Otopeni-Luton, Luton-Otopeni, Gatwick-Otopeni, Suceava-Luton, Luton-Vilnius si retur, Luton-Gdansk si retur, Alicante-Otopeni toate cu WizzAir si Otopeni-Alicante cu Tarom.
Doar la Vilnius cand am plecat inapoi spre Luton ( Anglia ) au dat prin statie si a intrebat in rusa ca are un pasager cu pașaport romanesc daca e ok si a primit confirmarea in 20 secunde asta fiind la imbracare in rest nu am avut niciun fel de probleme pe aeroporturi, la imbarcarea in avioane sau chiar in avioane. Si a mai fost o chestie minora la Gdansk tot la imbarcare cand am dat buletinul la fel se uita ca la felul 14 a trebuit so intrebe pe colega ei.
Am stat pe unul din locurile cele mai scump din avion cu bilet pentru loc ieftin spre Polonia nu mi-a zis nimeni nimic oricum am stiut cum sa ma prefac inca de la urcarea in avion ca sa nu le dau de banuit. In schimb la un zbor spre România cu bilet pentru acel loc am fost pus sa arat biletul ( însoțitorul respectiv nu era roman )
La Bulgaria v-am mai povestit cand am fost prima data cu bicicleta singur aia de la vama nu vroiau sa ma bage in seama eu le spuneam ca vreau sa trec spre Bulgaria si aveam buletinul in mana si ei ca sa ma misc mai repede ca ei nu verifica biciclisti sa imi vad de drum.
Am intalnit si romani prosti care nu stiau sa citeasca locul de pe bilet a trebuit insotitoarea sa le ceara biletele la verificat ca apoi in zbor dupa decolare sa-i redistribuie pe fiecare la locul lui dupa ce se incinsese nervi in jumatate de avion.
Cand am trecut granita cu "Romania" la Giurgiu Nord spre Bulgaria vamesul era foarte recalcitrant chiar a injurat pe unii de vorbea limba lui Stalin.
Dar sa mai spuna si alti ce au vazut nu doar Dr2005 care pentru el trecerea in Bulgaria inseamna 45 minute in vama si scanatul buletinului in vreme ce pe mine m-au fugarit spunandu-mi sa ma las de glume trecand Vama in nici 1 minut.
Am lucrat 7 ani in securitate eram Politie acolo 2.500 de angajati ne stiau ca fiind Politia Combinatului si eram respectați si de aia cu 1.200 lei si de cei la 4 ace cu salari de 4 cifre in Euro. Opream dimineata numai ciudati, dubiosi si alti pe care i banuiam ca ar fi bauti. N-ati vrea sa stiti cati si-au pierdut serviciul si cati si-ar fi putut pierde serviciul din cauza la bautura si tigari. Asa si la avioane se mai uita si la om. Ieri m-am certat cu o moldoveanca care vb la perfectie engleza si rusa e ca si sora mea doar ca nu le are cu matematica vroia sa ma trimita dupa pauza la alt departament sa supraveghez oameni sa recupereze 20 minute. Pai daca nu te pricepi la matematica, economie, management, statistica si contabilitate cum ai ajuns FLM pe ochi frumosi ? I-am spus ca face abuz de functie, am tipat la ea i-am zis ca i fac complain, nu mai m-a trimis nicaieri, si-a cerut scuze si am reusit sa recuperam astfel ca am terminat la 12:35 cu doar 5 min mai tarziu fata de program. Ma uitam la ea si ma gandeam cum au ajuns uni prin CFR Calatori si MT sa lucreze doar pe baza norocului nu exista altceva decat soarta si norocul. Eu nu cred in alte povesti viata mi-a aratat atat in Romania cat si in Anglia ca totul tine numai de noroc ( de aţă mai exact ) |
| | | Dr2005 Administrator
Numarul mesajelor : 20626 Varsta : 35 Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei Reputatie : 25569 Data de inscriere : 17/08/2011
| Subiect: Re: Întrebări şi răspunsuri Dum 06 Ian 2019, 15:46 | |
| - Katalyn a scris:
- La Bulgaria v-am mai povestit cand am fost prima data cu bicicleta singur aia de la vama nu vroiau sa ma bage in seama eu le spuneam ca vreau sa trec spre Bulgaria si aveam buletinul in mana si ei ca sa ma misc mai repede ca ei nu verifica biciclisti sa imi vad de drum.
Aşa se făcea pe vremuri, am trecut şi eu cu un ,,Eşti român? Hai treci" de la ai noştrii, iar bulgarii la intrare în ţara lor se uitau doar cu coada ochiului la cartea de identitate. Acum nu se mai face aşa, pentru că românii ţin morţiş să scaneze toate cărţile de identitate, iar situaţia asta e de vreo 2 ani. Înainte nici la aeroport nu se scanau cărţile de identitate, dar de când cu evenimentele de la Paris, Bruxelles şi din alte părţi, se scanează tot. - Katalyn a scris:
- Cand am trecut granita cu "Romania" la Giurgiu Nord spre Bulgaria vamesul era foarte recalcitrant chiar a injurat pe unii de vorbea limba lui Stalin.
Vameşi la Giurgiu Nord? Ştiam că Bulgaria e în UE şi nu se mai face control vamal. Sau o fi vorba de poliţistul de frontieră? Să vezi ce frumos e când ai prin tren un cetăţean non-UE şi se duce românul cu paşaportul în birou, lăsându-l pe ăla fără act vreo 10 minute, timp în care tipul (un brazilian) îmi zice că a bătut juma' de Glob şi e prima dată când pleacă poliţaiul cu paşaportul lui. Welcome to Romania, ce altceva să-i mai zic? - Katalyn a scris:
- Dar sa mai spuna si alti ce au vazut nu doar Dr2005 care pentru el trecerea in Bulgaria inseamna 45 minute in vama si scanatul buletinului in vreme ce pe mine m-au fugarit spunandu-mi sa ma las de glume trecand Vama in nici 1 minut.
Ia să treci cu maşina, să vezi cât stai pe nenorocirea aia de pod. - Katalyn a scris:
- Am lucrat 7 ani in securitate eram Politie acolo 2.500 de angajati ne stiau ca fiind Politia Combinatului si eram respectați si de aia cu 1.200 lei si de cei la 4 ace cu salari de 4 cifre in Euro. Opream dimineata numai ciudati, dubiosi si alti pe care i banuiam ca ar fi bauti. N-ati vrea sa stiti cati si-au pierdut serviciul si cati si-ar fi putut pierde serviciul din cauza la bautura si tigari. Asa si la avioane se mai uita si la om.
Deci lumea băga ţigările în rafinărie şi tu, ca un român adevărat şi de treabă, le luai zeciuială la ţigări şi îi lăsai cu ele. De aia merge ţara asta cum merge... oare în Anglia faci la fel? _________________ :TTT:
|
| | | Katalyn
Numarul mesajelor : 7376 Varsta : 34 Localizare : Rugby, UK. Reputatie : 11196 Data de inscriere : 09/10/2014
| Subiect: Re: Întrebări şi răspunsuri Dum 06 Ian 2019, 18:34 | |
| Asa ai inteles tu. Nu am lasat niciodata sa intre vreunul care duhnea sau il banuiam ca ar fi baut. IL trimiteam acasa si sa sune la firma ca e rau, eu puteam sa-l las sa treaca de mine si de turnicheti dupa care il opream si i faceam raport si ramanea fara munca. Nu ai tu prieteni si rude cati m-au amenintat si din 2004 pana in prezent nu am primit nici macar o palma. Eu am mare boala pe fumatori, pe cei care dau bani la lautari sau joaca la pacanele. La un sofer bulgar i-am confiscat 3 doze de Kamenitza avea vreo 20 nu a stat sa le numere la intrarea si iesirea din combinat. Si apropo pentru fiecare constatare luam prima deci nu aveam motiv sa iert vreunul. Dar pe cei din cartier nu puteam sa-i ard si ii trimiteam acasa. Nu le mai suci cum vrei tu.
In Anglia nu telefoanele sunt tinute in vestiar, exceptie Managerul, FLM si Lead OP. Nu ai voie sa faci poze la munca, nu ai voie sa vi cu sticla/borcane sau cu nuci, gume, oua fierte cu coaja pe ele, ciocolata sau alune. Iar jos in Assembly nu ai voie cu nimic in buzunare si nici ceas la mana. Sunt niste reguli pe care daca le respecti nunai treaba dar daca in Romania majoritatea laso ca merge si asa de aia a ajuns tara asta cum a ajuns.
Eu am aere dalea de militian n-ai vrea sa ma fi vazut vreodată cum lucram in Romania la securitate.
Si cand spun ca ramaneai fara servici era simplu ca erau firme terte care aveau lucrări pe termen lung doar in rafinaria X daca tu ramaneai fara permis de intrare in rafinarie ramaneai somer. Si au ramas prosti cu salari de 2.000 lei in mana ca s-au calicit si si-au incercat norocul. Sotul unei colege a incercat sa iasa prin poarta X cu 4 litri de motorina il controla nevasta-sa toate bune si frumoase la 5 metri opreste Dusterul cu seful de tura. Sotul colegei a pierdut salariu de 2.300 lei in mana iar colega mea ( nevasta-sa ) a avut vremuri grele timp de 2 ani nu a mai luat nicio prima adica vreo 2.400 lei/an din prime. Si totul pentru ca romanul nu se pricepe la matematica, e calic, incalca una dintre cele 10 porunci si nu poate dormi noaptea daca nu pune mana pe ceva asta se traduce in cleptomanie. Eu de ce nu pun mana ? Sunt prost ? Nu sunt prost deloc doar ca nu am sange asa ceva si ma pricep mai bine ca oricine la matematica, economie si management desi nu am vreo facultate terminata. |
| | | marius664
Numarul mesajelor : 2938 Varsta : 45 Localizare : Alexandria Reputatie : 6914 Data de inscriere : 23/01/2014
| Subiect: Re: Întrebări şi răspunsuri Dum 06 Ian 2019, 19:02 | |
| - Dr2005 a scris:
- Katalyn a scris:
- Dar sa mai spuna si alti ce au vazut nu doar Dr2005 care pentru el trecerea in Bulgaria inseamna 45 minute in vama si scanatul buletinului in vreme ce pe mine m-au fugarit spunandu-mi sa ma las de glume trecand Vama in nici 1 minut.
Ia să treci cu maşina, să vezi cât stai pe nenorocirea aia de pod.
Ma duc la Ruse si de doua ori pe zi cateodata, cel mai am stat in a doua zi de Craciun fix 15 minute.In rest nu cred ca am stat mai mult de 2-3 minute.Nu neg ca mai sunt probleme si se asteapta cat ai zis tu, dar asta sunt de maxim 5 ori pe an.Daca te-ai nimerit intr-una din zilele astea inseamna ca esti "norocos" rau... |
| | | Vitosa
Numarul mesajelor : 9075 Reputatie : 14505 Data de inscriere : 08/01/2011
| Subiect: Re: Întrebări şi răspunsuri Dum 06 Ian 2019, 20:48 | |
| El asa e norocos tot timpul, sau daca a patit-o doar odata in viata lui o tine asa langa-danga pana moare. |
| | | Nesebar Administrator
Numarul mesajelor : 16278 Localizare : Бухарест Reputatie : 22396 Data de inscriere : 06/12/2009
| Subiect: Re: Întrebări şi răspunsuri Lun 07 Ian 2019, 00:11 | |
| - Dr2005 a scris:
- Katalyn a scris:
- Am lucrat 7 ani in securitate eram Politie acolo 2.500 de angajati ne stiau ca fiind Politia Combinatului si eram respectați si de aia cu 1.200 lei si de cei la 4 ace cu salari de 4 cifre in Euro. Opream dimineata numai ciudati, dubiosi si alti pe care i banuiam ca ar fi bauti. N-ati vrea sa stiti cati si-au pierdut serviciul si cati si-ar fi putut pierde serviciul din cauza la bautura si tigari. Asa si la avioane se mai uita si la om.
Deci lumea băga ţigările în rafinărie şi tu, ca un român adevărat şi de treabă, le luai zeciuială la ţigări şi îi lăsai cu ele. De aia merge ţara asta cum merge... oare în Anglia faci la fel? Iar vorbesti sa nu adormi. Unde era corectitudinea. Tara merge cum merge din cauza celor din diferite functii nu ca Gigel aduce un cartus de tigari din Ucraina sau din Moldova, dar ce sa stii tu, esti genul ala care daca prinzi pe unu ca a furat o gaina ii dai 5 ani si daca il prinzi pe unu ca a furat 10000000 de euro ii dai cu suspendare si e liber bine mersi. |
| | | Dr2005 Administrator
| Subiect: Re: Întrebări şi răspunsuri Lun 07 Ian 2019, 00:50 | |
| - Vitosa a scris:
- El asa e norocos tot timpul, sau daca a patit-o doar odata in viata lui o tine asa langa-danga pana moare.
De câte ori am mers cu maşina la Ruse, am stat minim 30 de minute pe pod, o dată am stat 2 ore (în mai 2018 am stat 30 de minute la coadă şi era 5 dimineaţa). Şi cu bicicleta era cârdul de maşini de la jumătatea podului, iar din 2014 până în 2016 treceam minim o dată pe lună pe acolo... niciodată nu era lejer, dar cu bicicletele ne băgam în faţă. Aşa mult s-a schimbat situaţia în 2 ani? Îmi vine greu să cred. _________________ :TTT:
|
| | | marius664
| Subiect: Re: Întrebări şi răspunsuri Lun 07 Ian 2019, 17:59 | |
| Lumea ce crezi mai evolueaza in doi ani, ca n-o fi peste tot ca-n palat unde se da inapoi |
| | | ets2oltromânia
Numarul mesajelor : 957 Localizare : - Reputatie : 4080 Data de inscriere : 15/06/2016
| Subiect: Re: Întrebări şi răspunsuri Joi 10 Ian 2019, 09:12 | |
| Am inteles ca cei de la Regional Calatori s-au retras din zona Marghita. Vor reveni trenurile celor de la CFR? |
| | | dan tm V.I.P Member
Numarul mesajelor : 9104 Reputatie : 13012 Data de inscriere : 16/07/2014
| Subiect: Re: Întrebări şi răspunsuri Joi 10 Ian 2019, 21:43 | |
| Ce a fost azi pe linia 300, a mers un tren G Cluj Napoca-Medias, apoi a pendulat pe la Dumbraveni si s-a intors la Cluj Napoca?
A mai mers un G de la Aiud la Cluj Napoca dar a venit mai intii la Teius. |
| | | Nesebar Administrator
Numarul mesajelor : 16278 Localizare : Бухарест Reputatie : 22396 Data de inscriere : 06/12/2009
| Subiect: Re: Întrebări şi răspunsuri Joi 10 Ian 2019, 22:03 | |
| - marius664 a scris:
- Lumea ce crezi mai evolueaza in doi ani, ca n-o fi peste tot ca-n palat unde se da inapoi
Omu si peste 15 ani o sa posteze ce a patit el in urma cu 30 de ani, asa ca ce pretentii sa ai. |
| | | Continut sponsorizat
| Subiect: Re: Întrebări şi răspunsuri | |
| |
| | | | Întrebări şi răspunsuri | |
|
Subiecte similare | |
|
| Permisiunile acestui forum: | Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
| |
| |
| |