|
| Întrebări şi răspunsuri | |
|
+75vlad237 CristianSM bobi laurentzu apmatei TER200 TVlad kristi kkk ravers75 florrinel Capsuneanu NicuS florin29sv bubu cristy79 vatmanul billy752-istu Cipri Andrei Neculai CRT AndiCFR AeroX florin94 costy_92 huiu_goe cfr500 aris86 IonutChircu IonutCFR2009 Andrey_tm Codrut1985 seby1998 qew00 get. sorinache96 Rarau Ciprian LanceR rich1974 @ndrey ldh80 cristi ar Vale_ntin sp59 didinul alex.barac.5 dan tm marius_catalin84 Elful AlexCFRB marius664 Norbi cardinal riciu mielutu zburator DUAL CristyanC Vitosa lapsanszkitamas johnsmoke 92Dragos Jhonyla ciprian71 ets2oltromânia Katalyn Luna Warrington Adirmvl alliens alex.alexus.tm Adrian78 Sabik alex1987 neluadi Dr2005 Nesebar 79 participanți | |
Autor | Mesaj |
---|
marius664
Numarul mesajelor : 2938 Varsta : 45 Localizare : Alexandria Reputatie : 6914 Data de inscriere : 23/01/2014
| Subiect: Re: Întrebări şi răspunsuri Mier 26 Sept 2018, 15:20 | |
| Si la Tarom poti sa-l faci on-line....Eu l-am facut in aeroport cu 2 ore inainte ca sa fii sigur... |
| | | Dr2005 Administrator
Numarul mesajelor : 20626 Varsta : 35 Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei Reputatie : 25569 Data de inscriere : 17/08/2011
| Subiect: Re: Întrebări şi răspunsuri Mier 26 Sept 2018, 15:28 | |
| La Tarom se poate face check-in on-line (inclusiv pe mobil). Dacă ai bagaj de cală doar îl laşi la punctul de "drop-off" al Tarom sau SkyTeam de pe aeroport (oricum scrie acolo ce bagaje se primesc). Pe Otopeni poţi să îţi tipăreşti gratis cartea de îmbarcare la automatele de self check-in doar scanând actul de identitate (CI sau paşaport) dacă nu ai imprimantă acasă. Tot de acolo poţi şi să îţi faci check-in (cred că cu până la 90 minute înaintea decolării) dacă nu ţi-ai făcut on-line şi poţi să îţi şi schimbi locul dacă ai deja check-in-ul făcut. Nu am avut treabă cu ghişeele TAROM-ului decât o singură dată, dar asta din cauza unei greşeli a agenţiei de turism care luase biletele şi care s-a rezolvat la casa de bilete a TAROM-ului de pe Otopeni.
În rest, nu am ce să reproşez TAROM-ului, decât că s-au şmecherit şi nu mai dau mâncare caldă la toate zborurile, ci doar la cele de peste 2 ore. Dar 2 ore faţă de planul de zbor, nu faţă de ora de pe bilet. De exemplu pe Bucureşti - Muenchen (2h05min pe bilet) mi-au dat un sandvici şi o punguţă de alune, pe motiv că e zbor sub 2 ore (1h40min de zbor, chiar dacă pe bilet aveam 2h05min). Desigur, băuturi reci sunt 2, băuturi calde una şi apă plată/minerală nelimitat. _________________ :TTT:
|
Numarul mesajelor : 20626 Varsta : 35 Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei Reputatie : 25569 Data de inscriere : 17/08/2011
| Subiect: Re: Întrebări şi răspunsuri Mier 26 Sept 2018, 15:32 | |
| Apropo, dacă faci check-in-ul la aeroport, poţi cere scaunele de la ieşirile de urgenţă, alea cu spaţiu mare la picioare, că nu costă nimic în plus. Dezavantaje: nu se înclină aşa mult ca celelalte şi ai măsuţa în suportul pentru mână, nu pe spătarul scaunului din faţă. Astea se dau numai la check-in în aeroport la ghuşeu, pentru că solicitanţii lor trebuie să îndeplinească anumite condiţii: să aibă peste 18 ani, să cunoască limba engleză (mă rog, la noi echipajul e român, merge şi pe română), să nu însoţească copii sau alte persoane care necesită atenţie sporită şi să aibă capacitatea fizică de a manipula uşile de urgenţă în caz de nevoie. _________________ :TTT:
|
| | | Katalyn
Numarul mesajelor : 7376 Varsta : 34 Localizare : Rugby, UK. Reputatie : 11196 Data de inscriere : 09/10/2014
| Subiect: Re: Întrebări şi răspunsuri Mier 26 Sept 2018, 19:05 | |
| Am plecat preventiv cu 3 ore inainte in jur de 15 min ajung. Avionul e la 21:30 ma duc intai la automatele acelea de scanat. |
| Subiect: Re: Întrebări şi răspunsuri Mier 26 Sept 2018, 19:46 | |
| Să ne spui cât ţi-a luat de la uşa aeroportului până la poarta de îmbarcare. Ultima oară mi-a luat 17 minute de la coborârea din 449 pe DN1 şi până am trecut de controlul de paşapoarte/cărţi de identitate (aveam doar bagaj de mână). Nu ai mare lucru de făcut prin aeroport, asta doar dacă nu cumva eşti amator de cafea + croissant la 34 lei sau burger la 54 lei ori măcar o apă plată la 0,5 litri la ,,numai" 12 lei. De cafeaua de la automat nici nu mai zic, e 6 lei, ca la Berlin (1,5 euro), că la Bruxelles e 1 euro. _________________ :TTT:
|
| | | dan tm V.I.P Member
Numarul mesajelor : 9104 Reputatie : 13012 Data de inscriere : 16/07/2014
| Subiect: Re: Întrebări şi răspunsuri Mier 26 Sept 2018, 22:04 | |
| Asa preturi de cocaina?
nu-i prost cine cere, ii prost cine da. |
| Subiect: Re: Întrebări şi răspunsuri Joi 27 Sept 2018, 01:00 | |
| Astea sunt preţurile de Otopeni. Culmea e că se găsesc fraieri care să cumpere, abia găseşti un scaun liber pe la vreo cafenea d'asta. Pentru că dă bine să dai 30 de lei pe o cafea şi să-ţi faci selfie acolo, chiar dacă tu zbori cu RyanAir sau cu BlueAir.
În plus, era logic că interdicţia mondială de a transporta lichide aduse din afara aeroportului în bagajul de mână va favoriza localurile de după controlul de securitate, poate asta o fi fost şi ideea. Iar la români, în goana după profit (probabil şi chiriile sunt mari, la fel şi salariile personalului), preţurile tind la infinit, deja sunt mai mari decât cele de pe aeroporturi precum Bruxelles, Zuerich sau Schoenefeld. Patronii români s-au mulat pe percepţia românească că avionul e pentru cei cu bani, un mijloc de transport de lux, chiar dacă, în multe cazuri, avionul e mai ieftin decât trenul, iar condiţiile din multe avioane sunt ca cele de maxi-taxi sau mai rău. În schimb, pentru unul care lucrează la Comisia Europeană, de exemplu, avionul e o cursă de navetă cu care se duce în week-end sau chiar zilnic acasă.
_________________ :TTT:
|
| | | Katalyn
Numarul mesajelor : 7376 Varsta : 34 Localizare : Rugby, UK. Reputatie : 11196 Data de inscriere : 09/10/2014
| Subiect: Re: Întrebări şi răspunsuri Joi 27 Sept 2018, 01:43 | |
| 5 minute am stat. Acum 12 zile la Luton am stat la bagajul de cala 2 minute iar la control 5 minute. Sambata pe Otopeni am stat 15 minute s-au miscat foarte greu din cauza la cei care nu vor sa inteleaga ca lichidele nu pot trece de control iar pastile/creme/parfumuri in punga resigilabila. In schimb in iulie am stat atat la Luton cat si la Otopeni cate 35 minute pentru bagajul de cala la predare.
Incepand cu noiembrie o sa merg doar cu rucsacul/geanta de mana cine vrea bagaj de cala sa se descurce. Sambata la WizzAir pentru geanta de femeie a lui mama i-a cerut sa faca din 2 bagaje unul sau daca nu sa plateasca Ł65. Noroc ca o instruisem cu 10 minute inainte. Apropo sambata la cursa de Luton am avut pe putin 70 insi cu Priority printre care si eu numai ca la mine a fost cadou. Am avut de asemenea scandal in avion sa se bata un tigan cu un roman de 2 ori mai mare ca el. S-a terminat exact cum imi doream romanul i-a umplut frigiderul tiganului care s-a resemnat si s-a linistit cand a vazut ca vrajeala ieftina din cartierul lui nu tine oriunde.
In seara asta am aterizat pe Alicante cu 31 minute mai devreme, frumos cu Tarom dar nu m-au dat pe spate mai ales ca nu am avut bagaj de cala dar biletul ti-l vinde cu bagaj cu tot.
Am 20 zboruri in 19 luni la WizzAir deja au inceput sa ma cunoaca insotitoarele. Fratemiu cel mic ii e frica de avioane are doar un singur zbor Otopeni-Luton.
In week-end inca 2 zboruri un dus-intors pana in Polonia. Mi-as dori sa merg cu Airbus A380 ala da avion nu carutele astea mici de la Wizz/Tarom/Blue/Easy.
P.S Foarte aglomerat spatiul aeriean deasupra Germaniei e jale cat de multe avioane sunt.
P.S 2 : Dupa controlul vamal pe Luton poti sa cumperi apa plata la 0.75 cu Ł0,99 ( 5 lei ) sau 1litru la Ł1,15 ( 5.60 lei )
|
| | | ets2oltromânia
Numarul mesajelor : 957 Localizare : - Reputatie : 4080 Data de inscriere : 15/06/2016
| Subiect: Re: Întrebări şi răspunsuri Joi 04 Oct 2018, 16:27 | |
| Este obligatoriu să am pe legitimația de student trecut CNP-ul? Mulțumesc anticipat! |
| Subiect: Re: Întrebări şi răspunsuri Joi 04 Oct 2018, 18:51 | |
| Potrivit art. 3 alin (6) lit. b) din Anexa la Hotărârea Guvernului nr. 42/2017 pentru aprobarea Normelor metodologice privind acordarea facilităţilor de transport intern feroviar şi cu metroul pentru elevi şi studenţi, ,, b) după începerea anului universitar 2017/2018, în baza legitimaţiei de student pentru reducere/gratuitate la transport, cât şi a unui act de identitate, respectiv carte de identitate sau paşaport; legitimaţia de student pentru reducere/gratuitate la transport este prezentată în cadrul anexei nr. 2;" Anexa nr. 2: Concluzie: ar trebui să ai o legitinmţie ca cea din poză, deci să aibă CNP-ul pe ea. _________________ :TTT:
|
| | | ets2oltromânia
Numarul mesajelor : 957 Localizare : - Reputatie : 4080 Data de inscriere : 15/06/2016
| Subiect: Re: Întrebări şi răspunsuri Joi 04 Oct 2018, 19:48 | |
| Arată exact ca cea din poză. Doar că nu înteleg de ce să îmi scriu cnp-ul din moment ce prezint si cartea de identitate ce are printre altele și cnp-ul |
| | | mielutu zburator
Numarul mesajelor : 3172 Varsta : 29 Reputatie : 6989 Data de inscriere : 07/09/2014
| Subiect: Re: Întrebări şi răspunsuri Joi 04 Oct 2018, 21:46 | |
| Pot lua un bilet Budapesta - Ljubljana de la casele noastre internaționale sau tre să-l iau de la ei? Ambele variante sunt ok dar dacă pot lua doar din Ljubljana tre să rog pe cineva să-mi aducă biletul când vine în țară. |
| | | ciprian71
Numarul mesajelor : 1682 Varsta : 53 Localizare : BUCURESTI Reputatie : 4752 Data de inscriere : 19/07/2016
| Subiect: Re: Întrebări şi răspunsuri Joi 04 Oct 2018, 21:59 | |
| - mielutu zburator a scris:
- Pot lua un bilet Budapesta - Ljubljana de la casele noastre internaționale sau tre să-l iau de la ei?
Ambele variante sunt ok dar dacă pot lua doar din Ljubljana tre să rog pe cineva să-mi aducă biletul când vine în țară. Se poate lua de la noi. |
| Subiect: Re: Întrebări şi răspunsuri Vin 05 Oct 2018, 09:06 | |
| De la noi o să îl iei la tarif global (adică tariful DB). Verifică pe site-ul MAV dacă nu e mai ieftin luat online şi tipărit în gara Keleti. Poţi să suni la Agenţia Griviţa la 021/313.26.42 sau Centrala 021/319.95.39 şi interior 145.686 sau telefon CFR 145.686 să întrebi. - ets2oltromania a scris:
- Doar că nu înteleg de ce să îmi scriu cnp-ul din moment ce prezint si cartea de identitate ce are printre altele și cnp-ul
Ca să se facă legătura între legitimaţie şi CI. _________________ :TTT:
|
| | | mielutu zburator
Numarul mesajelor : 3172 Varsta : 29 Reputatie : 6989 Data de inscriere : 07/09/2014
| Subiect: Re: Întrebări şi răspunsuri Vin 05 Oct 2018, 13:35 | |
| Am să văd. În decembrie am de gând să plec, am să fac ceva gen Dacia + EC Budapest Deli - Ljubljana. Am vreo 3 ore la legătură, e timp berechet, mai ales că Dacia are obiceiuri proaste mai nou.
|
| | | Continut sponsorizat
| Subiect: Re: Întrebări şi răspunsuri | |
| |
| | | | Întrebări şi răspunsuri | |
|
Subiecte similare | |
|
| Permisiunile acestui forum: | Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
| |
| |
| |