Forumul pasionatilor de trenuri din România

Acest forum a fost creat pentru cei care iubesc cu adevarat trenurile din Romania!

AcasaAcasa  CăutareCăutare  Ultimele imaginiUltimele imagini  ConectareConectare  ÎnregistrareÎnregistrare  

Revista presei

In jos 
+58
florin94
Vale_ntin
Norbi
mishu88
CristyanC
Balto
Jhonyla
Amiralul
IonutChircu
@ndrey
Warrington
bobi
DAS 2011
ldh80
AndreiCFRbv
AndiCFR
CristianSM
92Dragos
bubu
neluadi
alex.alexus.tm
IonutCFR2009
ets2oltromânia
Sabik
johnsmoke
LanceR
cristi CFR
cristy79
M.I.C.I.
apmatei
COSTACHE MIHAIL
crystynyca
riciu
Vitosa
lifetec
cristi ar
dan tm
19jimmy84
Rarau
Adirmvl
alliens
aris86
razvan - trenuri
TVlad
cfr500
saint
marius664
Luna
Katalyn
mielutu zburator
AeroX
cardinal
ciprian71
kristi kkk
Nesebar
laurentzu
Dr2005
Adrian78
62 participanți
Mergi la pagina : Înapoi  1 ... 5, 6, 7 ... 36 ... 67  Urmatorul
AutorMesaj
Dr2005
Administrator
Administrator

Numarul mesajelor : 20631
Varsta : 35
Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei
Reputatie : 25575
Data de inscriere : 17/08/2011

Revista presei - Pagina 6 Empty
MesajSubiect: Re: Revista presei   Revista presei - Pagina 6 Icon_minitimeDum 19 Feb 2017, 15:47

Păi şi dacă nu e casă de bilete, ce fac, plătesc bilet de IR de la Carpaţi H la Brazi la 1577?

Mă refer strict la situaţiile în care personalul de tren poate vinde bilet la preţ de casă (lipsă casă de bilete sau casă de bilete închisă, bilete vândutre de IDM care nu poate da decât bilete de R pe maxim 160 km, sosire în staţie cu alt tren care a fost luat dintr-o staţie fără xSell).

Era mai bun sistemul de acum câţiva ani, când în tren puteai lua şi bilet cu schimbare, am avut bilet Bucureşti Basarab h, - Curtea de Argeş.

De altfel, până prin 2010, dacă nu mă trezeam suficient de devreme, ajungeam la Gara de Nord, urcam în tren şi după ce trecea de Basarab h. sau Bucureşti Triaj, mergeam la naş să iau bilet la preţ de casă Smile)

Nesebar
Administrator
Administrator
Nesebar

Numarul mesajelor : 16278
Localizare : Бухарест
Reputatie : 22397
Data de inscriere : 06/12/2009

MesajSubiect: Re: Revista presei   Revista presei - Pagina 6 Icon_minitimeDum 19 Feb 2017, 15:48

De la statiile fara vanzator de bilete se aplica aceleasi facilitati ca la casa de bilete si in tren.

cardinal

Numarul mesajelor : 3338
Reputatie : 8745
Data de inscriere : 08/04/2010

MesajSubiect: Re: Revista presei   Revista presei - Pagina 6 Icon_minitimeDum 19 Feb 2017, 15:58

Dr2005 a scris:

,,1. la tarif de casă – [...] - când călătorul prezintă un bilet eliberat în tren la tarif de casă sau tarif de taxare în tren / un bilet eliberat de distribuitor autorizat sau de IDM, valabil la un tren care a sosit în staţia de îmbarcare pentru noul tren într-un interval de până la 15 minute (oră de sosire conform program sau datorită întârzierii primului tren), caz în care pe biletul eliberat în tren se va înscrie la menţiuni speciale numărul biletului valabil la trenul anterior.
Asta chiar e logic, m-am lovit de chestia asta, am vrut sa plec din Barbosi la Focsani, si nu aveam nici o vina ca nu era nimeni dimineata la 5 fara un sfert in Barbosi sa vanda bilete.
In Marasesti nu aveam timp sa iau bilet, asa ca luam altul in noul tren, tot de la controlor, la pret de casa.
Sus In jos
Luna

Numarul mesajelor : 3274
Reputatie : 8304
Data de inscriere : 18/03/2011

MesajSubiect: Re: Revista presei   Revista presei - Pagina 6 Icon_minitimeDum 19 Feb 2017, 16:50

Kapпaтй a scris:
Trenurile IR tarifate Regio sau cu oferte, bemneficiaza de tarifele reduse DOAR daca calatorul cumpara bilet de la casa, in tren se elibereaza bilet conform rangului si tarifului de taxare in tren, practic daca nu ai luat bilet de la casa si ai urcat in trenul IR cu oferta Regio, ti se taie bilet de IR si plus taxarea in tren.
Simplu si perfect normal!
Obligatia calatorului este sa se prezinte la casa de bilete pentru a cumpara legitimatie de caltorie, esti comod sau indiferent din ce situatie nu ai bilet in tren, atunci platesti in plus. CFR are nevoie de incasari la urma urmei. Orice greseala din partea calatorului se plateste.
Situatia mea era asa, sa zicem ca ajung la gara de nord din Bucuresti in ultimul moment din vina mea si plec cu 3001, vreau sa ajung la Busteni, cer la controlor bilet cu taxare in tren pana la P.mac. R1 Buciumeni apoi cand ajung acolo sau aproape acolo ma razgandesc si vreau bilet la tarif de casa pana la Busteni, e ceva mai ieftin, dar tot nu asa ieftin ca si cum as fi luat bilet de la casierie din Gara de Nord.
Sus In jos
Adirmvl
V.I.P Member
V.I.P Member
Adirmvl

Numarul mesajelor : 8302
Localizare : Stația de domiciliu: R. Vâlcea
Reputatie : 13107
Data de inscriere : 06/04/2012

MesajSubiect: Re: Revista presei   Revista presei - Pagina 6 Icon_minitimeDum 19 Feb 2017, 17:05

Se pare ca Doctoru' a avut dreptate, gratuitatea ramane pentru studenti: http://adevarul.ro/educatie/universitar/ministerul-transporturilor-gratuitatea-calatoriilor-studentilor-calea-ferata-nu-modificata-1_58a8726b5ab6550cb8970940/index.html

Gratuitatea călătoriilor studenţilor pe calea ferată nu va fi modificată şi va rămâne în forma prevăzută în OUG nr. 2/2017, a anunţat Ministerul Transporturilor, după discuţiile de sâmbătă dintre ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, şi preşedintele PSD, Liviu Dragnea, pe marginea amendamentului depus în Parlament.

"În urma discuţiei, s-a convenit cu privire la faptul că toate măsurile cuprinse în Programul de Guvernare vor fi respectate şi implementate, iar în cazul gratuităţii călătoriilor studenţilor pe calea ferată aceasta nu va fi modificată şi va rămâne în forma prevăzută în OUG nr 2/2017", se arată în comunicatul transmis sâmbătă de Ministerul Transporturilor. Senatorul PNL Florin Cîţu, care a susţinut în Comisia de buget un amendament la OUG 2/20017 privind gratuitatea pentru studenţi la călătoria pe CFR, a anunţat, vineri, pe Facebook, că renunţă la această propunere. Cîţu susţinea că amendamentul său a fost admis de către PSD doar ca să mascheze alte ”cheltuieli faraonice” prevăzute în bugetul pe 2017. Comisia de buget-finanţe a Senatului a dat, marţi, aviz favorabil, cu amendamente, proiectului de Lege de aprobare a OUG 2/2017 care prevede că studenţii beneficiază de gratuitate la călătoriile cu trenurile companiei CFR. Unul dintre amendamentele admise a fost cel al lui Florin Cîţu (PNL) şi Eugen Teodorovici (PSD) prin care gratuitatea era restrânsă doar la călătoriile pe care un student le face între localitatea de domiciliu şi cea în care studiază. Un alt amendament, propus de Eugen Tedorovici şi Ştefan Mihu (PSD), stipulează că de acelaşi tratament preferenţial vor beneficia şi elevii de liceu.

Sus In jos
Dr2005
Administrator
Administrator

MesajSubiect: Re: Revista presei   Revista presei - Pagina 6 Icon_minitimeDum 19 Feb 2017, 17:57

Luna a scris:
Kapпaтй a scris:
Trenurile IR tarifate Regio sau cu oferte, bemneficiaza de tarifele reduse DOAR daca calatorul cumpara bilet de la casa, in tren se elibereaza bilet conform rangului si tarifului de taxare in tren, practic daca nu ai luat bilet de la casa si ai urcat in trenul IR cu oferta Regio, ti se taie bilet de IR si plus taxarea in tren.
Simplu si perfect normal!
Obligatia calatorului este sa se prezinte la casa de bilete pentru a cumpara legitimatie de caltorie, esti comod sau indiferent din ce situatie nu ai bilet in tren, atunci platesti in plus. CFR are nevoie de incasari la urma urmei. Orice greseala din partea calatorului se plateste.
Situatia mea era asa, sa zicem ca ajung la gara de nord din Bucuresti in ultimul moment din vina mea si plec cu 3001, vreau sa ajung la Busteni, cer la controlor bilet cu taxare in tren pana la P.mac. R1 Buciumeni apoi cand ajung acolo sau aproape acolo ma razgandesc si vreau bilet la tarif de casa pana la Busteni, e ceva mai ieftin, dar tot nu asa ieftin ca si cum as fi luat bilet de la casierie din Gara de Nord.

Te sui în tren, aştepţi să treci de Bucureşti Triaj şi după aia te duci la naş şi ceri bilet la preţ de casă până la Buşteni. Ai şanse de vreo 99% să funcţioneze.

Rarau
V.I.P Member
V.I.P Member
Rarau

Numarul mesajelor : 742
Varsta : 44
Localizare : Bucuresti
Reputatie : 5456
Data de inscriere : 23/01/2012

MesajSubiect: Re: Revista presei   Revista presei - Pagina 6 Icon_minitimeLun 20 Feb 2017, 17:54

Adrian78 a scris:
Luna a scris:
Uneori poti scuti niste bani luand bilet la tarif de tren doar pana la prima statie fara casa de bilete de unde ceri alt bilet pana la destinatie dar la tarif de casa.

Oricum minimul e 8 lei și de unde ști unde coboară supracontrolul?
Karpaty deobicei da dar mai sunt și cazuri când ajungi la limita și mi se pare normal să îmi taie din prima oprire odată ce mă duc la nas

Karpaty de ce la privat exista intelegere si la Cfr Calatori nu?

La toti privatii am putut lua bilet din tren
O singura data mi s-a intamplat la Regiotrans sa nu imi dea bilet normal si mi-a dat la taxare in tren.
Sus In jos
Adrian78
Administrator
Administrator
Adrian78

Numarul mesajelor : 18762
Localizare : Hunedoara
Reputatie : 24342
Data de inscriere : 05/10/2010

MesajSubiect: Re: Revista presei   Revista presei - Pagina 6 Icon_minitimeLun 20 Feb 2017, 18:45

Rarau a scris:
Adrian78 a scris:
Luna a scris:
Uneori poti scuti niste bani luand bilet la tarif de tren doar pana la prima statie fara casa de bilete de unde ceri alt bilet pana la destinatie dar la tarif de casa.

Karpaty deobicei da dar mai sunt și cazuri când ajungi la limita și mi se pare normal să îmi taie din prima oprire odată ce mă duc la nas

O singura data mi s-a intamplat la Regiotrans sa nu imi dea bilet normal si mi-a dat la taxare in tren.

Pentru că ia nu au atâția inspectori de control angajati..
Karpaty atuncea veneam de la munca și am zis că mă duc cu maxi la Petrosani nu m-am gândit că prind pe 2708 și vorbisem cu blochistul să îl țină și câștigă și CFRul un bilet tăiat în tren că poate data viitoare o să mă gândesc de doua ori daca mai urc sau nu în tren că uite asa alungă birocrația călătorii de la tren
Sus In jos
Adrian78
Administrator
Administrator
Adrian78

MesajSubiect: Re: Revista presei   Revista presei - Pagina 6 Icon_minitimeLun 20 Feb 2017, 21:28

Istanbul-Sofia-based train starts today
Night train to work between Istanbul and Sofia The Bosporus express is coming out of Halkalı this evening.

Istanbul-Sofia train, which can be constructed between Istanbul and Kapıkule by bus connection, is starting to serve as a direct train service from this evening due to a long road work.

The new service is faster than its predecessor (10 hours of travel) and more comfortable with sleeper / sleeper wagons.

The trains' departure times are as follows:

Halkali-Sofia Sofia-Halkalı
Departure 22:40 21:00
Arrival 08:30 07:00
Turkey's new train operator, TCDD Transport, also gave the distinction of new European destinations. According to the statement, train services are being launched in Bucharest and Belgrade in the summer.
Trains to Bucharest and Belgrade will be made with wagons to be added to the Bosporus Express
Sus In jos
Nesebar
Administrator
Administrator
Nesebar

MesajSubiect: Re: Revista presei   Revista presei - Pagina 6 Icon_minitimeLun 20 Feb 2017, 23:17

Rarau a scris:
Adrian78 a scris:
Luna a scris:

Ce intelegere sa fie? Obligatia calatorului este sa cumpere bilet de la casa acolo unde e casa, daca ai urcat fara regulamentul zice clar ca esti tratat cu tarif de tren. Seful de tre, conductorul ce obligatie are sa iti faca tie favoruri? Nu are! Conform regulamentului aplica tarifuld e tren si astfel aduce si o incasare mai mare in contul companiei.

V.I.P Member
V.I.P Member
19jimmy84

Numarul mesajelor : 3168
Localizare : Bucuresti
Reputatie : 8568
Data de inscriere : 05/06/2010

MesajSubiect: Re: Revista presei   Revista presei - Pagina 6 Icon_minitimeMar 21 Feb 2017, 07:40

http://www.libertatea.ro/stiri/mersul-pe-sine-s-a-inventat-in-romania-1750678
Sus In jos
https://www.youtube.com/user/19Jimmy84
Adrian78
Administrator
Administrator
Adrian78

MesajSubiect: Re: Revista presei   Revista presei - Pagina 6 Icon_minitimeMar 21 Feb 2017, 10:58

Kapпaтй a scris:
Rarau a scris:
Adrian78 a scris:
Luna a scris:

Ce intelegere sa fie? Obligatia calatorului este sa cumpere bilet de la casa acolo unde e casa, daca ai urcat fara regulamentul zice clar ca esti tratat cu tarif de tren. Seful de tre, conductorul ce obligatie are sa iti faca tie favoruri? Nu are! Conform regulamentului aplica tarifuld e tren si astfel aduce si o incasare mai mare in contul companiei.

De ce sa imi aplice tarif mai mare ca nu sunt blatist doar ca nu am mai putut lua bilet de la casa
Acum 3 ani m-am dus cu 346 la Curtici cand am ajuns la Deva nu mai functiona softul era in mentenanta am platit 81 de lei tarif de tren pentru ca CFR CALATORI are un sistem birocratic prin care nu iti poate da bilet la pret de casa doar daca se ia curentul si nu poate emite calculatorul biletu ca aia de la casa cand taie bilet de mana trebuie sa ceara dispozitie din ce motiv emite manual daca nu plateste ea contravaloarea biletului
Sus In jos
Nesebar
Administrator
Administrator
Nesebar

MesajSubiect: Re: Revista presei   Revista presei - Pagina 6 Icon_minitimeMar 21 Feb 2017, 11:19

Domnule asta e regula, asa spune regulamentul, obligatia calatorului este sa se prezinte din timp la gara pentru a avea timp de a procura legitimatia de calatorie, nu a facut asa, atunci plateste mai mult in tren, este cat se poate de logic, daca toata lumea se urca asa aiurea in tren ca pe camp si zice ca nu a avut timp, ce face seful de tren/conductorul, sta sa scrie bilete si casiera din gara sta la cafele si tigari?
NU, casiera din gara e pusa acolo sa vanda bilete, asta e treaba ei, seful de tren si conductorul au alte atributii plus vanzarea de bilete din statiile unde NU sunt case de bilete. Unde e casa de bilete si ai urcat fara bilet platesti in plus.
Este o vorba, domnia se plateste. Nu intereseaza pe nimeni ca nu ai avut timp 5 minute sa ajungi mai devreme pentru a cumpara bilet, nu vrei sa platesti in plus, il iei pe urmatorul la care poti sa cumperi bilet.

Administrator
Administrator

MesajSubiect: Re: Revista presei   Revista presei - Pagina 6 Icon_minitimeMar 21 Feb 2017, 11:25

Mă îndoiesc că în situaţia prezentată de Adrian era vina lui, câtă vreme casa de bilete NU emitea bilete din motive tehnice.

Nesebar
Administrator
Administrator
Nesebar

MesajSubiect: Re: Revista presei   Revista presei - Pagina 6 Icon_minitimeMar 21 Feb 2017, 11:30

Emiterea de bilete se face cu 30 de zile inainte, deci nu trebuie sa stai pana in ultimul minut cand faci calatoria pentru a cumpara biet. De regula pauza de mentenanta se face in intervalul cand nu exista trenuri in circulatie prin statia respectiva.

MesajSubiect: Re: Revista presei   Revista presei - Pagina 6 Icon_minitime

Sus In jos

Revista presei
Sus 
Pagina 6 din 67Mergi la pagina : Înapoi  1 ... 5, 6, 7 ... 36 ... 67  Urmatorul
 Subiecte similare
-
» Revista presei
» Revista presei
» Revista presei
» Revista presei