Numarul mesajelor : 2162 Localizare : Bucuresti Reputatie : 6768 Data de inscriere : 25/05/2012
Subiect: Re: Diverse Sam Feb 18, 2017 12:33 am
Mega blatist in trenul Astra Transcarpatic urcat din Brasov pentru Sighișoara. E băut și are chef de scandal. Spunea că il doare undeva că e tren particular. Nu am prea reușit să filmez mare lucru. E destul de violent și sfidător cu personalul de tren. Uimiți și aceștia spun că e prima oara când pățesc așa ceva. Și totodată și eu...S-a nimerit acum cu mine la bord. Nașii au sunat la 112. Aștept să văd ce se mai întâmplă. Revin cu update. Am folosit wireless din tren. Merge bine. Dar chiar nu credeam că și un tren aproape perfect atrage așa gunoaie care mai caută și priza pe fuga. Au mai fost si niste elevi obraznici (3 fete si 1 baiat, tare aroganti, dar aratau imbracati bine) de la Campina la Sinaia care n-au vrut sa plateasca. E incredibil.
AeroX V.I.P Member
Numarul mesajelor : 2162 Localizare : Bucuresti Reputatie : 6768 Data de inscriere : 25/05/2012
Subiect: Re: Diverse Sam Feb 18, 2017 2:29 am
L-a dat jos politia TF la Sighișoara. Omul începuse să tragă un somn sănătos. Nu avea treabă. Zicea că se da jos la Sighișoara... se mai dădea el jos la pastele cailor. A crezut că îi merge speriindu-ne cu gura mare.
Scaunele sunt foarte comode. Trenul fiind la vagonul cls 2 cu nici 10 oameni până acum poți rabata ambele scaune fata-fata (cele cu măsuță) și se lasa bine pe spate, bine înclinat, aproape ca un pat. Căldura e super potrivită (e mai cald acum in creierii nopții față de când am plecat). Însă ne-au lăsat lumina aprinsa...Nu e foarte dăunătoare, dar se putea mai bine...oricum foarte mulțumit în rest.
Katalyn
Numarul mesajelor : 7376 Varsta : 34 Localizare : Rugby, UK. Reputatie : 11197 Data de inscriere : 09/10/2014
Subiect: Re: Diverse Sam Feb 18, 2017 2:56 am
Asta nu îmi place mie că e poliție TF doar in marile gări restul Dumnezeu cu mila, depinde de situație acolo unde e cazul poate interveni și Poliția, jandarmi sau chiar comunitari.
Mai merge treaba cu semnalul de alarmă ? În anii 2002-2003 mergeam cu galeria Lupii Galbeni eu eram acolo doar pentru pasiunea de a merge cu trenul, de a mai vizita un oras, să mai văd un meci etc, practic eram cel mai liniștit din grupul de huligani, într-o seară ne aștepta Jandarmi la Ploiești.Vest cu gărgărița și cu pv-urile pregătite dar au tras semnalul la 1,7 km de gară și am coborât din P 3028 direct în spatele blocului eu și încă vreo 3 am ajuns imediat în casă ceilalți au taiato catre statia de tramvai la 5 minute de mers între timp jandarmi au fost anunțați și au ajuns la mine la bloc unde s-a tras semnalul la P 3028 dar nu a mai prins pe nimeni. Altă dată la IC 532 pe vremea când era cu Alstomuri le-a fost frică să tragă semnalul dar s-au răspândit prin tren și au pitit fularele, țin minte că mă dusesem in fața la primul vagon și am ajutat pe cineva cu bagajele că să scap de jandarmi supărați. Pentru unii nu a mers deghizarea și au ajuns în dubă, eu oricum nu făcusem nimic doar că am mers fără bilet la fel ca toți ceilalți dar mi-am văzut de treabă pe când recalcitranți au terorizat călătorii și șefii de tren, au fumat ( atunci nu era fumatul interzis ) au făcut gălăgie, au băut, au stat cu picioarele pe scaune etc...
AeroX V.I.P Member
Subiect: Re: Diverse Sam Feb 18, 2017 3:23 am
Bine că ne-au scăpat cumva de betivanul ăla. Venise cu ditai mai sticla la el și era oripilat că e întrebat unde merge, daca plateste.
L-am întrebat pe nas de lumina din salon. A spus că așa e regulamentul. Înțelege situația dar așa e conceptul din start. Vrei (semi)întuneric te duci la cușetă/vagonul de dormit. Sincer pot sa zic ca nu e criminala lumina din salon. Duminică seară mă întorc înapoi la București și o să încerc și vagonul de dormit. Până acum e decent la salon cls 2. Cred că satisface pretențiile multora. Una peste alta am senzația că timpul trece repede in ciuda șantierului de pe M300.
Inca ceva. Bună rău mocheta aia. Nu credeam că atât de mult contribuie la confort, am stat/umblat numai desculț. Te simți mai degajat. Și până și la baie e caldura. Totul frumos și curat.
Rarau V.I.P Member
Numarul mesajelor : 742 Varsta : 44 Localizare : Bucuresti Reputatie : 5456 Data de inscriere : 23/01/2012
Subiect: Re: Diverse Sam Feb 18, 2017 10:41 am
AeroX a scris:
Mega blatist in trenul Astra Transcarpatic urcat din Brasov pentru Sighișoara. E băut și are chef de scandal. Spunea că il doare undeva că e tren particular. Nu am prea reușit să filmez mare lucru. E destul de violent și sfidător cu personalul de tren. Uimiți și aceștia spun că e prima oara când pățesc așa ceva. Și totodată și eu...S-a nimerit acum cu mine la bord. Nașii au sunat la 112. Aștept să văd ce se mai întâmplă. Revin cu update. Am folosit wireless din tren. Merge bine. Dar chiar nu credeam că și un tren aproape perfect atrage așa gunoaie care mai caută și priza pe fuga. Au mai fost si niste elevi obraznici (3 fete si 1 baiat, tare aroganti, dar aratau imbracati bine) de la Campina la Sinaia care n-au vrut sa plateasca. E incredibil.
buna dimineata ...
eu cand spuneam pe aici anumite lucruri despre mersul cu trenuri spre Oltenia ma lua lumea la misto in special Dr2005
daca pe Sighisoara se intampla asta )) cand or sa vina pe Oltenia o sa fie haos
Si cu cei 4 tineri de la Campina ce s-a intamplat?
p.s. se pare ca nici tu , nici nasii nu prea circulati cu trenul prin Romania. pe Sighisoara - Sinaia - Bucuresti sunt oameni civilizati in comparatie cu alte trasee.
p.p.s. se pare ca tu esti colegul de bloc al lui Karpaty (cred)
Nesebar Administrator
Numarul mesajelor : 16278 Localizare : Бухарест Reputatie : 22397 Data de inscriere : 06/12/2009
Subiect: Re: Diverse Sam Feb 18, 2017 11:09 am
Ce se intampla cand nu platesti? Te da jos la prima, asa e la oricare firma de transport dar cu o conditie, ca in statie respectiva sa existe sala de asteptare, apa si curent(wc) ca daca il dai jos intr-o halta respectivul poate da in judecata operatorul de transport si tot el primeste despagubiri ca i sa pus viata in pericol, te ia pe partea cu drepturile omului si nu e ok. Cei 4 din Campina au urcat, cum trenul nu mai are oprire pana la Sinaia si ei acolo vroiau sa ajunga, totul e perfect, o statie moca. Treburile astea se intampla zilnic doar ca nu apar nicaieri mediatizate.
Ultima editare efectuata de catre Kapпaтй in Sam Feb 18, 2017 11:36 am, editata de 1 ori
Katalyn
Numarul mesajelor : 7376 Varsta : 34 Localizare : Rugby, UK. Reputatie : 11197 Data de inscriere : 09/10/2014
Subiect: Re: Diverse Sam Feb 18, 2017 11:34 am
Rarau a scris:
buna dimineata ...
eu cand spuneam pe aici anumite lucruri despre mersul cu trenuri spre Oltenia ma lua lumea la misto in special Dr2005
daca pe Sighisoara se intampla asta )) cand or sa vina pe Oltenia o sa fie haos
Si cu cei 4 tineri de la Campina ce s-a intamplat?
p.s. se pare ca nici tu , nici nasii nu prea circulati cu trenul prin Romania. pe Sighisoara - Sinaia - Bucuresti sunt oameni civilizati in comparatie cu alte trasee.
p.p.s. se pare ca tu esti colegul de bloc al lui Karpaty (cred)
1. Pe jos e haos de-a binelea, am povestit ce am văzut anul trecut în 1823 la plecarea din Buc.Nord cum 4 cfr-isti cu autorizați/permise/pomană orice dar numai bilete nu erau l-au înjosit pe naș de față cu toți călători din vagonul RJ 20-83 că ei erau prea obosiți și șmecheri să arate nașului dovada. Dacă niște cfr-isti fac asta păi la ce sa ne așteptăm de la blatisti, hoți, anumite etnii etc ?
Pe Valea Prahovei chiar sunt oameni civilizați cu mici excepții ca peste tot dar niciodată nu va fi dezastru că pe Buc-Craiova.
Nu, Aerox nu este acel Gigel vecinul lui Karpaty pentru că Gigelul ăla e student ori Aerox a plătit biletul plus că spunea Karpaty că Gigel e pe forum dar stă ascuns nu postează sau postează destul de rar. Aerox nu este student.
@Aerox tu ai mers mult cu Desiro dar și cu alte tipuri de vagoane, după călătoria de azi-noapte poți să ne confirmi că vagonul de clasa 2-a de la ATC e cel mai luxos și mai bun vagon care circulă în RO ??
Dr2005 Administrator
Numarul mesajelor : 20634 Varsta : 35 Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei Reputatie : 25578 Data de inscriere : 17/08/2011
Subiect: Re: Diverse Sam Feb 18, 2017 11:52 am
Kapпaтй a scris:
Ce se intampla cand nu platesti? Te da jos la prima, asa e la oricare firma de transport dar cu o conditie, ca in statie respectiva sa existe sala de asteptare, apa si curent(wc) ca daca il dai jos intr-o halta respectivul poate da in judecata operatorul de transport si tot el primeste despagubiri ca i sa pus viata in pericol, te ia pe partea cu drepturile omului si nu e ok.
Fals, îl dai jos în prima oprire comercială, indiferent de condiţiile de acolo (am văzut un ţigan dat jos la Derin din trenul de Tulcea la vreo -10 grade C afară... la Derin nemaifiind nimic; seara am dat de el prin Tulcea, probabil a stat juma' de zi acolo şi a venit cu următorul tren). Însă nu ai voie să-l dai jos la semnale, opriri tehnice sau opriri neitinerarice.
_________________ :TTT:
Katalyn
Subiect: Re: Diverse Sam Feb 18, 2017 12:09 pm
Pe vremea când actualul IR 1526 ( fost R 826 ) era cu 5 etajate un prieten a fost dat jos la Brazi, trenul nu avea oprire acolo dar erau lucrările de primăvară și se circula pe un fir până la Crivina, deci e oprire neitinerarica sau poate că s-au schimbat regulamentele între timp. Acum vreo 4 ani IR 1621 a oprit la Buda sa coboare nași 3 blatisti și aș putea continua dar nu am cazuri recente.
Bun îl dai jos dar cum ? Dacă ai sprijin TF la mama dracului ce faci ? Călători din tren nu sunt cadre militare și nici de la SRI, nașul e singur de capul lui de aia majoritatea nu se riscă și își văd de treaba lor. Voi cereți multe dar numai ei știu ce riscuri îi paște in trenuri cu poliție TF din 200 în 200 km.
Andrey_tm Moderator si Regizorul anului
Numarul mesajelor : 5864 Reputatie : 11659 Data de inscriere : 08/09/2011
Subiect: Re: Diverse Sam Feb 18, 2017 12:23 pm
Katalyn a scris:
@Aerox tu ai mers mult cu Desiro dar și cu alte tipuri de vagoane, după călătoria de azi-noapte poți să ne confirmi că vagonul de clasa 2-a de la ATC e cel mai luxos și mai bun vagon care circulă în RO ??
Am călătorit și eu cu acest tren între Arad și Brașov și pot spune că vagonul de clasa a II-a e peste ce oferă CFR Călători. A fost printre cele mai bune călătorii cu trenul la noi în țară.
AeroX V.I.P Member
Subiect: Re: Diverse Sam Feb 18, 2017 3:15 pm
Fata care a scris articolul postat astăzi a stat în vecinătatea mea. http://www.livearad.ro/jurnal-de-calatorie-cu-transcarpaticul-cu-bune-si-cu-rele/ Toată noaptea a lucrat la articol. A luat trenul acesta special sa-l testeze. Și am discutat destule impresii. În general e impresionata lumea. Deși cam putina lumea. Merita sa se afle de ei. E incomparabil cu epava de 1821.
Nu, Rărău, tocmai că am circulat cat de cat și mi s-a părut dubios să avem blatist urcat din Brașov și mai ales în tren particular. Nemernicul căuta o priza cu disperare. Nu i-a arătat nimeni unde se afla.
Nasul a zis că de la 1 martie ar fi gata online-ul.
Cei patru tineri au plătit până la urmă. Fiind copii i-a speriat nasul că îi așteaptă politia la Sinaia și vor plăti amendă mai mare. Bilete intregi că doar unul a avut carnet/legitimație.
Am mai stat la mici discuții cu nasul. Ne-a asigurat că misiunea lui principala e sa nu scape nimeni pe mocangeala și să aibă grijă de întreținerea vagoanelor. A spus că firma își rezervă dreptul de a da un șut în fund cu tot cu biletul lor celor care distrug/vandalizeaza (murdăresc și toate cele). Mă rog, in cuvintele mele, nu a folosit chiar termenii ăștia dar cam la asta se referă.
Scaunele nota 10. Din piele, se rabatează suficient și te mențin intr-o poziție comodă. Părerea mea, mix de Hyperion plus 21-87 la prima vedere (și măsuțe rabatabile). Un upgrade. Cu alte cuvinte, bate orice la clasa a 2-a inclusiv compartimentatele. Mocheta, repet, nu mă așteptam să facă o diferență, dar te simți ca la tine in sufragerie. Vagoanele sunt destul de silențioase pe linie buna. Pe linie proasta se dezmembrează și mult lăudatele 21-90, fiți fara griji.
Singurul minus: nu se stinge lumina. În rest vă garantez că se pretează la lung parcurs. În sensul că se sta bine pe ele și dacă ai și de lucrat/butonat la un laptop sau te uiți la un film. Plus un pui de somn de 3-4 ore acolo. Daca vrei sa dormi efectiv tot drumul exista varianta cușetă la un preț decent, dormitor eventual. Voi mai reveni cu ceva informații/poze/filmări zilele următoare. Mâine seară testez la întoarcere dormitorul cu 2 paturi. Deocamdată dau o raită pe la Oradea și mă întorc înapoi la Arad mâine seară.
Rarau V.I.P Member
Numarul mesajelor : 742 Varsta : 44 Localizare : Bucuresti Reputatie : 5456 Data de inscriere : 23/01/2012
Subiect: Re: Diverse Sam Feb 18, 2017 6:32 pm
Katalyn a scris:
Pe vremea când actualul IR 1526 ( fost R 826 ) era cu 5 etajate un prieten a fost dat jos la Brazi, trenul nu avea oprire acolo dar erau lucrările de primăvară și se circula pe un fir până la Crivina, deci e oprire neitinerarica sau poate că s-au schimbat regulamentele între timp. Acum vreo 4 ani IR 1621 a oprit la Buda sa coboare nași 3 blatisti și aș putea continua dar nu am cazuri recente.
Bun îl dai jos dar cum ? Dacă ai sprijin TF la mama dracului ce faci ? Călători din tren nu sunt cadre militare și nici de la SRI, nașul e singur de capul lui de aia majoritatea nu se riscă și își văd de treaba lor. Voi cereți multe dar numai ei știu ce riscuri îi paște in trenuri cu poliție TF din 200 în 200 km.
Da, la CFR Calatori tot timpul nu se poate. De ce la Regiotrans, Tfc si poate si Softrans se poate sa se circule civilizat ? Cum spune cateodata Karpaty pe alte teme : pe mine unul nu ma intereseaza motivele, eu sunt calator, cum se poate la privati se poate si la stat. Obisnuinta trece greu. Nu am pretentia la trenurile din Transilvania unde un blatist e exceptia ci in Sud unde blatistii sunt la ordinea zilei.
Din ce am citit recent seful de la Cfr Calatori vrea sa aduca paza in (anumite) trenuri . (parca si aici pe forum s-a scris)
p.s. si pe trenurile IR spre Oltenia am vazut politie TF dar cred ca e aproape inutila. p.s. 2 asta vara am venit de 2 ori de la mare cu IR din Eforie , oameni civilizati, probabil blat spre 0, aici de ce s-a putut? La dus nu conteaza spre Constanta erau trenurile goale
pentru Aerox:
Rarau precum muntii Rarau sau Ra-ra unde Ra = este un zeu egiptean reprezentând o personificare a soarelui vad ca exista si o chestie daca vei cauta dupa "rara" dar nu la acest lucru m-am gandit cand mi-am pus userul asta pe un anumit joc
Katalyn
Subiect: Re: Diverse Sam Feb 18, 2017 6:46 pm
De Regiotrans au auzit mulți străini, am prins asta vara niște nemți ei căutau să meargă din Brașov la București cu Regiotrans și nu cu alt tren, că așa le-au spus niște prieteni. Mai sunt și acolo 1-2 blatisti cum sunt și la TFC dar totul pleacă de la șeful de tren ăla dacă nu ar pune botul și ar tăia bilet ar fi ok dar când mergi până la stația X și plătești 7,5 lei iar nașul îți dă 2,5 lei înapoi și zice e bine așa ?
La Softrans nu am văzut astfel de cazuri însă eu am mers in 2016 în iarnă de la Ploiesti.Vest la Sinaia gratis, apoi cu R 3003 până la Predeal tot gratis că 3001 a fost întârziat 2 ore iar 3003 avea 500 călători în 5 vagoane 20-55.
La CFR nu se poate, mai nou te invită ei sa fi spion în tren și să-i anunți pe ei când vezi ceva in neregulă, au început nași sa stea cu frică când vede tineri, mai nou studenți că tot merg gratis.
La Constanța vara sunt mereu controale, șefii de tren știu dinainte pe ce trenuri au controale e o mare rețea mafia asta a controalelor. Am prins pe 1921 supracontrol între CTA și Costinești apoi au coborât și s-au întors cu celălalt la CTA. Acolo vară e detașată și miliție multă e riscant să faci vară blatul spre mare fără acordul șefilor de tren.
Dr2005 Administrator
Numarul mesajelor : 20634 Varsta : 35 Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei Reputatie : 25578 Data de inscriere : 17/08/2011
Subiect: Re: Diverse Sam Feb 18, 2017 11:00 pm
La Softrans se lasă deschise doar 2 uşi şi stau acolo naşii, un împuţit e uşor detectat şi nu e lăsat în tren. La fel şi la garniturile mai scurte, cum sunt cele de la Regiotrans sau automotoarele Desiro. Pe când la 5 vagoane, cu doar 2 naşi în tren, degeaba nu îl laşi tu să urce pe la o uşă, că se duce 2 vagoane mai încolo şi urcă.
_________________ :TTT:
Katalyn
Subiect: Re: Diverse Sam Feb 18, 2017 11:11 pm
La Softrans sunt 2 nași, se deschid toate ușile iar în tramvai unul controlează pe o parte și celălalt pe cealaltă parte dar amândoi vin odată, cel puțin așa era ultima dată.
Când am fost să văd biblioteca din tramvaiul de plastic 02 ( că 002 e spus greșit niciodată nu vor ajunge olteni sa facă 100 de tramvaie de plastic marca Hyperion ) ușile le deschideau doar pe partea cu gara, după câteva insistențe mecanicul m-am văzut în oglindă și a deschis și pe partea cealaltă, atunci când am rămas în tren și a trebuit să mă duc până la Capitală de m-am întors înapoi.
La Desiro de mai practica sa urce călători doar pe la o ușa.