|
| Discuții 2016 | |
|
+22@ndrey alex.barac.5 COSTACHE MIHAIL NicuS Amiralul Adirmvl IonutCFR2009 kristi kkk mielutu zburator dan tm ldh80 DAS 2011 riciu LanceR TVlad Katalyn Adrian78 Dr2005 ciprian71 cardinal Nesebar 92Dragos 26 participanți | |
Autor | Mesaj |
---|
Adrian78 Administrator
Numarul mesajelor : 18748 Localizare : Hunedoara Reputatie : 24324 Data de inscriere : 05/10/2010
| Subiect: Re: Discuții 2016 Joi 15 Dec 2016, 13:00 | |
| - ciprian71 a scris:
- Daca e vorba de istorie va spun eu cum stau lucrurile.
Luati harta administrativa a Romaniei si uitati-va la infrastructura feroviara un pic.Vreau sa vedeti deosebirea cat de deasa este intr-o parte a tarii si cat de rara este in cealalta parte.Si atunci sa tragem concluzia cine a muncit a lasat ceva in urma si generatiei de conducatori de acum avea datoria s-o pastreze si s-o fructifice. In Banat reteaua e foarte densa dar sa tinem cont si de relief e zona de campie |
| | | Adrian78 Administrator
Numarul mesajelor : 18748 Localizare : Hunedoara Reputatie : 24324 Data de inscriere : 05/10/2010
| Subiect: Re: Discuții 2016 Joi 15 Dec 2016, 13:22 | |
| Copiate din cateva comentarii de pe HotNews. Pentru cei care tot intreaba: ce rahat a facut Ciolos intr-un an?
"Dezastrul anului cu Ciolos:
Mai întâi a înfiinţat “comisia de tăiat hârtii”; Apoi a eliminat complet copiile legalizate; Desfiinţează taxa de timbru; Intabularea gratuită a terenurilor agricole !!!!!!!; 193 de milioane de euro pentru programul “Şcoala pentru toţi”!!!!!; Toată lumea îşi poate plăti taxele online prin ghişeul.ro !!!!; De anul acesta se poate plăti cu cardul la ANAF; Scrisoare care l-a trimis pe Sebastian Ghiţă la DNA; Scutiri de impozite pentru cercetători, reduceri TVA în agricultură, preţul gazelor nu a mai crescut; Autorizaţii de construcţie pentru autostrăzi !!!; Reparaţii pentru firmele care nu îşi mai puteau recupera TVA-ul; Procedura de adopţie simplificată; Toate modelele de cereri şi formulare au fost reunite pe un singur site; Toate minunăţiile pe care GovITHub le-a făcut GRATIS (platformă digitală de petiţii, cazier auto); Bani pentru şomerii care-şi găsesc de muncă în alte localităţi decât cea în care locuiesc; Legea salarizării, creşteri pentru salariile mici; Rezultatele economice: 150.000 locuri noi de muncă, salaruiu mediu mai mare, creştere economică; Posibilitatea de a sesiza prin SMS cazuri de corupţie din sistemul sanitar; Pagină nouă pentru pentru Ministerul Sănătăţii; A eliminat coada de la permise şi înmatriculări din Pipera. Coada pe care Tăriceanu o ocolea; Camere de video pentru a filma numărarea corectă a voturilor; Radar pentru a monitoriza în timp real prezenţa la vot (actualizat la fiecare 5 minute!) Lansarea aplicației „Inspectorul Pădurii”. Populația poate verifica, în timp real, legalitatea unui transport de masă lemnoasă identificat în trafic. (acțiuni ample de împădurire: 3.761 de hectare au fost împădurite deja cu puieţi și 10.250 de hectare sunt conservate prin lucrări de regenerare a pădurii pe cale naturală). Bani europeni: În 2016, până la finalul lunii septembrie, circa 6,3 miliarde de euro au intrat în țară în total, de la Uniunea Europeană. (La începutul mandatului rata de absorbție a acestor fonduri era de 58,67%. În prezent acest procent este de 80,16%). TVA redus la 9% pentru materie primă și lucrări agricole. Investiții din bugetul de stat în infrastructura locală (2 miliarde lei au fost acordate autorităților locale pentru infrastructură de apă, canal, drumuri, educație, sănătate și proiecte socialculturale). Pachetul anti-sărăcie – destinat sprijinirii persoanelor vulnerabile."
Mai completez si eu cu doua aflate astazi:
Investiţiile străine directe în România, la nivel record după 2008: Urcă în primele zece luni cu 9% şi ajung la 3,7 mld. euro.
De astazi, in ghiseul.ro a fost inrolat si ANAF. Deci obligatiile fiscale catre ANAF pot fi platite si online.
Intr-un singur an, da? |
| | | riciu
Numarul mesajelor : 1376 Localizare : Bucuresti Reputatie : 6663 Data de inscriere : 27/06/2010
| Subiect: Re: Discuții 2016 Joi 15 Dec 2016, 13:31 | |
| - ldh80 a scris:
- Iar aici in Husi, nici dupa 1982-1983 nu au existat restrictii in aprovizionarea cu produse alimentare! Venea lumea de la Bucuresti, iasi, Brasov, etc, sa cumpere carne si alte produse alimentare de la Husi!
Si asta s-a datorat la 3 oameni deosebiti, care practic- prin interventiile, relatiile si priceperea lor- au facut ca toate magazinele sa fie bine aprovizionate, chiar si in anii 80
-Ioan Neamtu, directorul IAS-ului. Era renumitul Neamtu de la Husi, cunoscut la nivel national, avand mai multa trecere si influienta chiar si decat prima secretara a orasului.
el se bucura de acceiasi apreciere si pozitie la nivel national, asa cum de exemplul se bucura Florentin Carpanu, directorul Comtim-ULUI! Daca sunteti din Timisoara, când am zis Florentin Carpanu si Comtim, stiti la ce ma refer!
-Teodor Loghin, maistru, sef de sectie la Sectia de utilaj complex
-Hristea , directorul ICSM-ului (comertul de stat), care aveea o relatie mare la Ilie Ceausescu. Pana aici, mi-am petrecut verile la Husi si mamae nu avea ce sa ne puna in farfurie! Visine si mere din copac! Dadea "cota" din via pe care n-o avea si altele similara! Avea dreptul la 2 butelii pe an... In general NU vreau sa ma bag in discutii de tipul asta, dar cand aud ca totul era bine in Husi... am o problema. Nu de alta dar faceam foamea la Husi, si nu ca nu ne-ar fi dat mamae, ca saraca-si lua de la gura sa ne dea noua! Degeaba trimitea mama bani de la Bucuresti ca n-avea ce si de unde sa ia! |
| | | ldh80 V.I.P Member
Numarul mesajelor : 6889 Varsta : 42 Localizare : Pascani Reputatie : 12286 Data de inscriere : 03/11/2010
| Subiect: Re: Discuții 2016 Joi 15 Dec 2016, 13:40 | |
| Domnule, imi pare rau, dar nu cred ca era asa!
Cu buteliile erau probleme in special pentru cei care locuiau la case, care, in mod absurd, aveau dreptul la mai putine butelii pe an, decat cei care locuiau la bloc!
Dar cu aprovizionarea cu produse alimentare, nu era asa cum spuneti! Magazinele erau totusi bine aprovizionate, chiar si in anii 80! |
| | | Adrian78 Administrator
| Subiect: Re: Discuții 2016 Joi 15 Dec 2016, 13:44 | |
| - ldh80 a scris:
- Domnule, imi pare rau, dar nu cred ca era asa!
Cu buteliile erau probleme in special pentru cei care locuiau la case, care, in mod absurd, aveau dreptul la mai putine butelii pe an, decat cei care locuiau la bloc!
Dar cu aprovizionarea cu produse alimentare, nu era asa cum spuneti! Magazinele erau totusi bine aprovizionate, chiar si in anii 80! Stateam la Vaslui 12 ore la rand pentru o butelie si asta si dupa revoutie Da era pline magazinele cu creveti si tocana de legume Si unchiumeu era macelar am trait bine dar pentru restul a fost groaznic mai ales dupa 85 incoace |
| | | Katalyn
Numarul mesajelor : 7376 Varsta : 34 Localizare : Rugby, UK. Reputatie : 11193 Data de inscriere : 09/10/2014
| Subiect: Re: Discuții 2016 Joi 15 Dec 2016, 15:45 | |
| @Adrian78 ce șanse mai am să fac pașaportul gratis sau la preț redus și totuși să nu plătesc cei 283 lei ? Nu e o problemă bani dar dacă aș ști că aș putea să-l fac la preț redus nu m-aș mai grăbi.
@ldh80 am un plan în caz că aș sparge o bancă ( teoretic și practic se poate ) crede-ma că oricât m-ar urmări miliția pe mine și pe toate rudele mele plus ceva prieteni sau vecini tot nu ar găsi bani. După 3-4 ani de calaboso aș avea asigurat viitorul eu si toate rudele mele departe de pușcăria asta de țară. Așa și cu Iliescu doar că a fost băiat deștept măcar și-a asigurat ce va putut dacă tot a distrus o țară. Oricine cu cap ar fi făcut la fel. E de cursă lungă omul, bătrân hoț dar deștept. |
| | | kristi kkk V.I.P Member
Numarul mesajelor : 1697 Varsta : 45 Localizare : Alexandria Reputatie : 7654 Data de inscriere : 25/08/2008
| Subiect: Re: Discuții 2016 Joi 15 Dec 2016, 15:56 | |
| M-am abţinut da' văd că alcoolul husean face ravagii, blondele sunt mai bogate în neuroni decât ldh80! Păi băi băiatule, securitatea era de treabă la voi da' era din cauză că consumul de tuică de electrozi/pufoaică ori trascăul de Huși făcea ca să fie o iubire frăţească nemaiîntâlnită în nicio zonă a României comuniste. Așa se face că nu mai vedeau nici rafturile goale din "Alimentara" sau cel mult pline cu conserve de pește stricat ori ghiveci și credeau că sunt în magazin de delicatese. Nu știu, ori eu sunt nebun, ori alţii trăiesc în lumi paralele! |
Numarul mesajelor : 1697 Varsta : 45 Localizare : Alexandria Reputatie : 7654 Data de inscriere : 25/08/2008
| Subiect: Re: Discuții 2016 Joi 15 Dec 2016, 15:59 | |
| - Adrian78 a scris:
- ciprian71 a scris:
Luati harta administrativa a Romaniei si uitati-va la infrastructura feroviara un pic.Vreau sa vedeti deosebirea cat de deasa este intr-o parte a tarii si cat de rara este in cealalta parte.Si atunci sa tragem concluzia cine a muncit a lasat ceva in urma si generatiei de conducatori de acum avea datoria s-o pastreze si s-o fructifice. In Banat reteaua e foarte densa dar sa tinem cont si de relief e zona de campie
Mai e un motiv, poate dureros, densitatea se datorează cumva și faptului că respectiva provincie era subordonată dualismului austro-ungar? Peste munţi o puneau de-o șpagă, concesiunea "Strousberg" vă spune ceva? |
| | | ldh80 V.I.P Member
Numarul mesajelor : 6889 Varsta : 42 Localizare : Pascani Reputatie : 12286 Data de inscriere : 03/11/2010
| Subiect: Re: Discuții 2016 Joi 15 Dec 2016, 16:03 | |
| - kristi kkk a scris:
- M-am abţinut da' văd că alcoolul husean face ravagii, blondele sunt mai bogate în neuroni decât ldh80! Păi băi băiatule, securitatea era de treabă la voi da' era din cauză că consumul de tuică de electrozi/pufoaică ori trascăul de Huși făcea ca să fie o iubire frăţească nemaiîntâlnită în nicio zonă a României comuniste. Așa se face că nu mai vedeau nici rafturile goale din "Alimentara" sau cel mult pline cu conserve de pește stricat ori ghiveci și credeau că sunt în magazin de delicatese. Nu știu, ori eu sunt nebun, ori alţii trăiesc în lumi paralele!
Lasati domnule, ca habar nu aveti ce spuneti! Dupa 1964, securitatea si militia era doua institutii nationale, romanesti, care au servit tara si poporul roman, indiferent de regimul politic de atunci! Daca vreti sa discutam pe baza de dovezi si documente despre activitatea militiei si securitatii romane dupa 1964, discutam! Dar la provocari nu raspund! Cinste tuturor lucratorilor de militie si securitate din perioada 1964-1989, din Romania! Cum a zis si adjunctul sefului IGM-ului la revolutie- colonelul Romeo Campeanu- Militia este a poporului si apara poporul, nu altceva! |
| Subiect: Re: Discuții 2016 Joi 15 Dec 2016, 16:15 | |
| Da măh, veneau la tine în anii '80 securiștii să-ţi arate cu cât patriotism strângeau degetele Nadiei în usă sau cum executau pe Ursu ori alte lucrări patriotice. Pardon, ai putea avea dreptate, a venit și patriotul Vlad la taică-tu să-i dea o mașină de spălat Albalux 11. Ești și tu unu' din patriotii vasluieni care aplaudă multitudinea de violatori și condamnă victima că are păsărică și nu o eliberează din cuib s-o vadă toţi? |
| Subiect: Re: Discuții 2016 Joi 15 Dec 2016, 18:03 | |
| http://m.adevarul.ro/locale/vaslui/marturia-profesoarei-batute-elev-teava-calorifer-a-continuat-loveasca-i-am-spus-nu-e-sisa-opreasca-mi-a-replicat-vrei-fae-1_5851a3b75ab6550cb86f04c6/index.html Ăsta e cumva rodul belsugului din comunism? |
| | | Dr2005 Administrator
Numarul mesajelor : 20625 Varsta : 35 Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei Reputatie : 25565 Data de inscriere : 17/08/2011
| Subiect: Re: Discuții 2016 Joi 15 Dec 2016, 18:26 | |
| - kristi kkk a scris:
- Adrian78 a scris:
- ciprian71 a scris:
Luati harta administrativa a Romaniei si uitati-va la infrastructura feroviara un pic.Vreau sa vedeti deosebirea cat de deasa este intr-o parte a tarii si cat de rara este in cealalta parte.Si atunci sa tragem concluzia cine a muncit a lasat ceva in urma si generatiei de conducatori de acum avea datoria s-o pastreze si s-o fructifice. In Banat reteaua e foarte densa dar sa tinem cont si de relief e zona de campie
Mai e un motiv, poate dureros, densitatea se datorează cumva și faptului că respectiva provincie era subordonată dualismului austro-ungar? Peste munţi o puneau de-o șpagă, concesiunea "Strousberg" vă spune ceva? Era o mare diferenţă de mentalitate între Imperiu şi Vechiul Regat. Şi la nivel politic, dar şi la nivel social. Budapesta era la concurenţă cu Viena, evident ungurii încercau să aducă teritoriile anexate la nivelul Austriei. Aşa că au investit masiv în infrastrctură, au făcut şcoli, spitale, drumuri, poduri, căi ferate, iar satele ungureşti erau extrem de bine organizate, după regulamente stricte, efect care se poate vedea şi azi. În domeniul infrastructurii feroviare, MAV a preluat modelul austriac (şi occidental) de a trece căile ferate cât mai aproape de centrele localităţilor, pentru a asigura un maxim de călători şi marfă. În plus, clădirile şi instalaţiile erau standardizate pe întreaga reţea (că te duci la Praid sau că te duci pe linia Bekescsaba - Szeged sau Vrsac - Belgrad găseşti fix aceleaşi 4 tipuri de clădiri - canton (tip IV), staţie fără corpuri laterale (tip III), staţie cu un corp lateral (tip II) şi staţie cu 2 corpuri laterale (tip I)). Pe partea cealaltă a Carpaţilor prima şpaga, vezi scandalul Stroussberg. În plus, ţăranii români, proaspăt împroprietăriţi de Cuza, dar şi boierii erau convinşi că vine calul de foc şi le mănâncă sufletul (deh, Biserica Catolică se reformase de câteva sute de ani, pe când cea Ortodoxă rămăsese la nivelul medieval), aşa că liniile s-au tras cât mai drepte şi cât mai departe de localităţi, ca să iasă mai ieftin dar şi pe principiul că oricum oamenii nu au de ales. Singurii care s-au abătut de la ,,principiile" astea au fost proprietarii de linii private (Ploieşti - Văleni, Ploieşti - Slănic, Buzău - Nehoiaşu), linii care sunt construite după modelul occidental şi nu ratează niciun sat de pe traseu, gările fiind plasate cât mai aproape de centrele satelor de la vremea construcţiei. Să nu mai vorbim de materialul rulant, că în vreme ce ungurii aveau deja automotoare (am impresia că la 1918, câteva au şi intrat în patrimoniul CFR) şi investeau la greu în ele (inclusiv pe perioada comunismului au procedat la fel), noi preferam să facem trenuri puţine şi grele (ca şi acum...). Practic, CFR, după loturile de Malaxe din anii '30, livrate până prin 1950 (care, apropo, erau copiate după Arpad-urile maghiare) nu a mai achiziţionat niciun automotor până în 2003 când au venit Desiro-urile (nu pun la socoteală cele 2 experimente MARUB + cel de la Faur + cele 2 Duewag-uri). _________________ :TTT:
|
| | | ldh80 V.I.P Member
| Subiect: Re: Discuții 2016 Joi 15 Dec 2016, 19:48 | |
| - kristi kkk a scris:
- Da măh, veneau la tine în anii '80 securiștii să-ţi arate cu cât patriotism strângeau degetele Nadiei în usă sau cum executau pe Ursu ori alte lucrări patriotice. Pardon, ai putea avea dreptate, a venit și patriotul Vlad la taică-tu să-i dea o mașină de spălat Albalux 11. Ești și tu unu' din patriotii vasluieni care aplaudă multitudinea de violatori și condamnă victima că are păsărică și nu o eliberează din cuib s-o vadă toţi?
1. Nu stiu de unde ati scos aceste aberatii, ca securistii at fi strans degetele Nadiei in usa! Aveti ceva vreo dovada pentru asemenea elucubratii ? 2. Cat il priveste pe Iulian Vlad personal, il consider in mare patriot, si in profesionist desavarsit in munca de informatii! Conform istoricului military Alex Mihai Stoenescu, datorita a doi mari patrioti- generalii Iulian Vald si Stefan Gusa, s-a evitat in decembrie 1989 razboiul civil spre care se indrepta Romania! Discutiile de la malta din 1 decembrie 1989, dintre Mihail Gorbaciov si George Bush au fost interceptate de Securitate romana. Cunoscand continutul acelor discutii si stiind ce va urma, si stiind starea de nemultumire a populatiei, Iulian Vlad da ordin tuturor cadrelor de Securitate sa ramana in unitati, sa depuna armamentul la rastel si sa adopte o atitudine de non-combat. De asemenea, sefii inspectoratelor judetene a MI au refuzat categoric sa dea ordin unitatilor "Scutul" a militiei si batalioanelor mixte de militia-Securitate, sa faca vreo actiune de represiune, si au refuzat sa execute ordinele date de unii prim-secretari ai judetelor, in acest sens! De exemplul la Vaslui, revolutia s-a desfasurat extreme de pasnic! Cativa revolutionary s-au prezentat la colonelul Mihaila, comandantul inspectoratului judetean al MI, iar acesta I-a asigurat pe revolutionari ca organele MI sunt de partea revolutionarilor, totul lamurindu-se printr-o simpla discutie, care a durat cateva minute! Apoi primul secretar al judetului- Ioan Pavel- s-a suit in primul tren si s-a intors acasa la Timisoara, iar intrarea revolutionarilor in sediul palatului administrativ s-a facut fara nici in fel de incidente! La Husi cativa cetateni mai recalcitrant s-au prezentat la sediul militiei, solicitand eliberarea "detinutilor politici"! Cu mult tact si diplomatie, comandantul de atunci al militiei orasului Husi- Constantin Grigoras- le-a explicat ca nu exista detinuti politici in arrest! Apoi unii militieni erau vecini de cartier cu acei cetateni, reusind sa-i linisteasca ("Mai vecine, ieri am baut in pahar de vin cu tine, si acuma vii sa-mi faci problem ?!" Apoi unii cetateni s-au adunat in fata blocului unde locuia prima secretara a orasului- Maria Roman- scandand lozinci! Dar poate si pentru faptul ca sotul Roman Stelica- acesteia era seful statiei CFR Husi- in om deosebit de respectat si apreciat in oras, s-au linistit repede si au plecat. In sedinta CPEx din 17 decembrie 1989, Iulian Vlad, ca si Tudor Postelnicu si Vasile Milea, sunt aspru criticati de Ceausescu, care le spune ca "ce ati facut voi la Timisoara se cheama pactizare cu inamicul si meritati pusi la zid!". Dupa esecul mitingului din 21 decembrie, in noaptea de 21 spre 22 decembrie 1989, Iulian Vlad I propune lui Vasile Milea ca impreuna sa dea o lovitura de stat, oamenii Directiei 5 a securitatii (care asigurau paza sediului CC) sa aresteze cuplul Ceausescu, pe membri guvernului si ai CPEx-ului, iar armata sa preia puterea, pana se linistesc lucrurile! Din pacate Vasile Milea nu a avut taria de character sa accepte varianta propusa, preferand apoi sa se sinucida! In momentul cand generalul Victor Atanasie Stanculescu I-a spus lui Ceausescu ca alta solutie nu mai exista decat sa paraseasca sediul CC-ului si practice sa abandoneze puterea, a aparut idea ca Ceausescu sa paraseasca sediul CC-ului prin tunelurile subterane! Dar generalul Marin Neagoe, seful Directiei 5 a securitatii, a spus ca nu este posibil asa ceva, acele tuneluri subterane "nefiind functionale". Dupa fuga lui Ceausescu din sediul CC-ului, Iulian Vlad da ordin tuturor cadrelor Directiei 5, care asigurau paza sediului CC, sa se retraga si sa abandoneze armamentul (Declaratia lui Iulian Vlad- "Aveam 150 de oameni inarmati pana in dinti in CC! Daca dadeam ordin sa deschida focul, iesea macel"). Apoi cuplul Ceausescu este abandonat la marginea drumului si de ce doi ofiteri de Securitate, care-I insoteau pe Nicolae si Elena Ceausescu! 3. Pentru infractiuni deosebit de grave precum violul, eu as fi de accord cu pedeapsa cu moartea! Ce au facut acele animale care au violat aceea eleva este cu totul condamnabil, iar acei indivizi at merita sa li se aplice pedeapsa cu moartea! Daca eram tatal acelei eleve nu stiu- nu cred- ca nu le luam viata! Ceea ce frapeaza este cum de multi oameni din satul respective- si unii din ei chiar oameni in varsta- le-au luat apararea acelor violatori! Nu pot sa inteleg in asemenea comportament! |
| Subiect: Re: Discuții 2016 Joi 15 Dec 2016, 20:43 | |
| Hai mai bagă o cinzeacă și un copy-paste de la vreun istoric pârât ce vede în securiștii comuniști patrioţi! Ai un retard în fază avansată, doar nu de bine a fugit Nadia de aici, mai caută! Găsești tu! Doar să vrei! Doar nu a stat ţaţa Leana cu mâinele-n sân, la fel cizmaru'! |
| | | dan tm V.I.P Member
Numarul mesajelor : 9099 Reputatie : 13004 Data de inscriere : 16/07/2014
| Subiect: Re: Discuții 2016 Joi 15 Dec 2016, 20:48 | |
| - Adrian78 a scris:
- ciprian71 a scris:
Este adevarat ca e zona de cimpie insa a fost o zona mlastinoasa, care da probleme si acuma in unele zone.rRealizarea primului drum pietruit din zona, respectiv Timisoara-Jimbolia a fost marcata printr-un monument, deci constructia unei retele dense de cai ferate in zona Voievodinei si Banatului Timisan trebuie privita ca o mare realizare indiferent de relieful de cimpie.O oarecare densitate a fost si in zona austriaca a Imperiului respectiv in Bucovina, unde relieful e mult mai greu. Nu cred ca trebuie sa mai vorbim de laptele si mierea care curgeau la Husi in comunism in conditiile in care si aici in vest penuria era mare si restrictiile draconice. Ciudat, noi stiam ca vagoanele din garile de Sud si Vest plecau in URSS ca erau sovietice insa se pare ca nea Onose reusea sa traga din ele carnea \Comtimului. Asa se explica de ce avea nevoie de vagon sa aduca frigidere de la Gaesti. |
| | | Continut sponsorizat
| Subiect: Re: Discuții 2016 | |
| |
| | | | Discuții 2016 | |
|
Subiecte similare | |
|
| Permisiunile acestui forum: | Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
| |
| |
| |