|
| Mersul Trenurilor 2016/2017 | |
|
+67kristi kkk Luna Norbi mariuscfrbucuresti bubu Katalin4653 Tony-PH traian riciu alliens alex.barac.5 nenuandrei CristyanC rich1974 didinul teoiasi cristi CFR Cipri Andrei Neculai Jhonyla dandel matei vulcan Andrey_tm cfr500 miguel1975 Razvan Tudor Rarau florin94 MariusM Vale cristi ar Petre_IFTE Andrei Andras marius664 neluadi @ndrey Vice30 Saruman AndiCFR billy752-istu 19jimmy84 Adirmvl cristy79 Vitosa mielutu zburator delly marius_catalin84 ALEXCFR raulberian theblackstigx CristianSM IonutCFR2009 bobi ECata Adrian78 Ikarus99 laurentzu ciprian71 AeroX dan tm 92Dragos cardinal razvan - trenuri Dr2005 Cris_Cr ets2oltromânia Katalyn Nesebar 71 participanți | |
Autor | Mesaj |
---|
ciprian71
Numarul mesajelor : 1682 Varsta : 53 Localizare : BUCURESTI Reputatie : 4749 Data de inscriere : 19/07/2016
| Subiect: Mersul Trenurilor 2016/2017 Vin 09 Dec 2016, 19:56 | |
| Cei ce merg la Craiova nu aleg ruta prin Pitesti.Iar tarifele la dube nu sunt cele reale.Aici e problema.Din 2005 si pana in prezent motorina s-a scumpit cu 45%.Tarifele la ei s-au majorat cu doar cativa lei, poate un 5%.Ce sa inteleg de aici, ca in 2005 luau pielea de pe calator sau ca acum nu se justifica contabil. Daca vrei sa ajungi mai repede de la Bucuresti la Craiova, clar ca alegi trenul. Personal am avut ocazia vara anului trecut sa am numeroase deplasari la Slatina.Microbuzul a fost alegerea dar de nevoie.Experienta e cat se poate de trista.Burdusita bine, pasageri in picioare, din 10 curse doar la 6 curse am primit bilet si asta la rugamintea mea sa-mi dea pe intreaga ruta nu pe 20 km. cum imi baga sub nas biletul acela.Dupa acel sofer cam atat era distanta de la Slatina la Bucuresti.Decontarea la firma o faceam din buzunarul meu pana la urma ca asa se poarta la microbuz. |
| | | cristy79
Numarul mesajelor : 1539 Varsta : 44 Localizare : Bucuresti Reputatie : 5868 Data de inscriere : 27/02/2013
| Subiect: Re: Mersul Trenurilor 2016/2017 Vin 09 Dec 2016, 20:06 | |
| IR 1893 care in prezent are oferta-tarife Regio e singurul care nu mai apare cu aceasta oferta, cel putin pana in prezent. Totusi. CFR Calatori Craiova a postat un mic tabel pe facebook cu trenurile IR tarifate R de la noul mers 2016/2017 in care apare si acest tren IR 1893, plecare Buc N 13.30. Vom vedea daca e o scapare sau intr-adevar e singurul tren care nu mai are oferta de la noul mers. Au aparut intr-adevar o multime de oferte in tara, in general la trenurile asa-zise IR facute cu tramvaie Desiro. Deci se continua tendinta de la actualul mers, ceea ce e un lucru bun. |
| | | Nesebar Administrator
Numarul mesajelor : 16278 Localizare : Бухарест Reputatie : 22393 Data de inscriere : 06/12/2009
| Subiect: Re: Mersul Trenurilor 2016/2017 Vin 09 Dec 2016, 21:50 | |
| - matei vulcan a scris:
- Acum ca am vazut minunea cu ochii mei,revin la sentimente mai bune.se poate pleca de la cta cu 1588 la 19.00 si de la buc spre Cluj exista celebrul deja vad express la ora 22.00.acum sa vedem concret cum va arata
Eu as fi facut 10641 combinat cu 1588 sa fie direct Constanta-Bucuresti-Cluj iar pe retur 10642 cu 1581 |
| | | Vitosa
Numarul mesajelor : 9075 Reputatie : 14502 Data de inscriere : 08/01/2011
| Subiect: Re: Mersul Trenurilor 2016/2017 Vin 09 Dec 2016, 22:28 | |
| - karpaty a scris:
- se poate si fara revizie in tranzit. Iar cartea zice ca la trenurile de calatori se poate merge pana la 450 km.
Drept dovada noul IR10650 care va parcurge fix 450 km fara revizie tehnica in tranzit spre deosebire de IR1650 ce trebuia sa faca RTT la Buzau. Si astfel de trenuri sprintene ar mai trebuii introduse si pe alte trasee. Ce nu apreciez eu la voi e ca unii se chinuie sa faca ceva bun si frumos iar voua nu va convine nimic. Tot timpul criticati negativ. |
| | | laur 133
Numarul mesajelor : 415 Varsta : 39 Localizare : Craiova Reputatie : 5701 Data de inscriere : 01/06/2010
| Subiect: Re: Mersul Trenurilor 2016/2017 Vin 09 Dec 2016, 22:31 | |
| - Cris_Cr a scris:
- laur 133 a scris:
Sageata aia nu are niciodata mai mult de 5 calatori. Saptamana asta nu am vazut nici un calator in ea , era seful de tren singur. Unde mai punem si ca circula pe o linie electrificata, si dupa ea mai sunt 2 IR(Caracal - Filiasi) si un R (Craiova- Petrosani) care acopera rutele respective. O sa cer sa dea explicatie la Ministerul Transporturilor asupra profitului pe care il are, de asemenea cred ca o sa semnalez si presa ca CFR plimba trenuri fantoma doar pt angajati. Cred ca daca mai multi am cere justificari pt aceste trenuri, dar si daca prea ar face un reportaj aceste trenuri ar putea in sfarsit sa circule acolo unde trebuie, si nu goale! Acest tren a fost mereu trasat cu oprire in Turburea (comuna in Gorj) , care am inteles ca este tot cu dedicatie pt un sef. Vad de multe ori cfr -isti badarani si mai ales foarte galagiosi calatorind la clasa 1. Trebuie facut ceva in privinta asta. De ex sa ofere anumitor călători călătorii la clasa 1( călatori care circula pe distante mari , etc, si exclus cfr-isti) |
| | | CristyanC
Numarul mesajelor : 153 Varsta : 36 Localizare : Hunedoara Reputatie : 3415 Data de inscriere : 01/01/2016
| Subiect: Re: Mersul Trenurilor 2016/2017 Vin 09 Dec 2016, 22:46 | |
| Salutare...As vrea sa va intreb stimati colegi de forum,la IR 1836 Cluj-Napoca-Tirgu-Jiu-Bucuresti Nord compus din vagoane 20-83 care ar fi locurile la geam?Multumesc.
|
| | | Nesebar Administrator
Numarul mesajelor : 16278 Localizare : Бухарест Reputatie : 22393 Data de inscriere : 06/12/2009
| Subiect: Re: Mersul Trenurilor 2016/2017 Vin 09 Dec 2016, 23:15 | |
| - CristyanC a scris:
- Salutare...As vrea sa va intreb stimati colegi de forum,la IR 1836 Cluj-Napoca-Tirgu-Jiu-Bucuresti Nord compus din vagoane 20-83 care ar fi locurile la geam?Multumesc.
Tot ce se termina in 5 si 6 sau in 1 si 2 , de exemplu 31 si 32 sau 35 si 36 sau 71 si 72 sau 75 si 76 |
| | | alliens
Numarul mesajelor : 530 Reputatie : 5430 Data de inscriere : 27/06/2011
| Subiect: Re: Mersul Trenurilor 2016/2017 Sam 10 Dec 2016, 00:51 | |
| - Dr2005 a scris:
- Cele care nu opresc probabil merg cu mecanic ajutor. Atunci, existând acolo agentul autorizat, nu mai e nevoie să urce şeful de tren pe locomotivă la Bârnova.
Apropo de oferte, am văzut că trenurile de Galaţi au oferte cu tarif de Regio... dar doar pentru cei care merg cap-coadă (şi, probabil, şi pentru cei de la Brăila), de e mai scump un bilet Bucureşti - Buzău decât unul Bucureşti - Galaţi ) Evident, excepţia e acel IR cu opriri de R, care e tarifat ca R pe toată distanţa. Romanu se descurca, cand se va prinde, va cumpara bilet de Galati si va cobori in Buzau |
| | | alliens
Numarul mesajelor : 530 Reputatie : 5430 Data de inscriere : 27/06/2011
| Subiect: Re: Mersul Trenurilor 2016/2017 Sam 10 Dec 2016, 01:04 | |
| - rich1974 a scris:
- Tarifarea asta regio/IR nu are nici o justificare economica. Pe traseul bucuresti-pitesti -craiova sunt calatori multi, cara dubele la ei intr-o veselie. Cfr-ul tine cu dintii de niste tarife absurde. Prin ce calcul economic rezulta ca un tren IR costa mai mult in exploatare decat un regio? iti zic eu, ca fac naveta pe linia asta: cu trenurile IR merg astia cu autorizatii si lucratorii de la CFR, probabil ca vor sa circule numai ei, sunt deranjati de ceilalti calatori.
sistemul asta de tarifare inflexibil ramas demult si nimeni nu vrea sa se atinga de el (in sensul de a modific baza legislativa pe care se bazeaza), si sa treaca la un sistem flexibil, in care oferta sa fie facuta in functie de gradul de solicitare al trenului...e o ora de varf, mai putine bilete la pret mic si mai multe la pret mai mare, nu e ora de varf, invers....asta e tendinta in Europa acum, variatia pretului in fucntie de gradul de solicitare al trenului si nu neaparat de rang...sunt tari in care si tariful al Regio variaza in acest mod, dar la noi macar la interregio sa incercam ....dar nu cu sistemuld e acum , ci cu promotii gen 19 lei/29 lei/39 lei etc |
| | | Katalyn
Numarul mesajelor : 7376 Varsta : 34 Localizare : Rugby, UK. Reputatie : 11193 Data de inscriere : 09/10/2014
| Subiect: Re: Mersul Trenurilor 2016/2017 Sam 10 Dec 2016, 01:13 | |
| - Dr2005 a scris:
Apropo de Tg. Frumos, nu ar strica o oprire acolo pentru Prietenia. Şi tot apropo de Prietenia, dacă 1659 nu va mai opri la Rm. Sărat şi Paşcani, ar trebui să mai primească 2 vagoane în plus măcar vineri şi duminică.
Am luat astăzi cartea Mersul Trenurilor. Evident, noile ,,exprese" nu apar acolo, s-ar putea ca în primele zile să iasă scandal pe Bucureşti - Suceava şi Bucureşti - Iaşi. Ce slab poti sa fi si ce postari de necalificat poti sa dai, probabil ca sunt pentru cei care n-au habar de trenuri si de mersul trenurilor. 1. Cine mama naibi iti coboara tie din 2 vagoane de clasa la Tg.Frumos cand e somnul cel mai dulce ? Boss trebuie sa intelegi odata ca cine merge in municipi se poate baza pe taxiuri dar cine merge in comune si sate noaptea e direct babau. Eu am mers noaptea cu trenul in vremurile bune si am vazut ce e prin gari sau pe langa gari nu are rost sa intram in amanunte mai ales ca majoritatea care merg cu trenul isi continua mai departe calatoria cu rata pana la tara. La fel ai mai spus niste tampeni si mai in urma legate de Medias cine dracu vine ca turist la Medias dinspre Bucuresti sa ajunga la Medias la 2-3 dimineata cand poate veni cu 1745 sau 1539 si se cazeaza ca oameni. Dar asa e cand ne place sa aratam ca stim noi tot dar de fapt nu stim nimic. 2. Legat de Prietenia s-ar putea sa ai dreptate dar doar cu 1 vagon in plus ( salon de 84 locuri e suficient ) si doar pentru ziua de vineri nu stiu de ce ti s-a pus pata si pe duminica. 3. Inca de cand au inceput discutile despre Express s-a stiut ca nu vor aparea in brosura bine ca te-ai trezit tu dupa 20 ani sa spui asta de parca noi nu am fi stiut. 4. Nu are ce scandal sa iasa ca automatul sau la casa nu iti la 1659 din Buc spre R.Sarat iar brosura se tipareste din an in an tot mai putine exemplare si la vâloarea ta ar fi trebuit sa sti ca nu o cumpara nici dracu in afara de cativa batrani, ceva nostalgici si pasionati in rest nu o cumpara nimeni in zilele cand ai internet gratis si gasesti mersul trenurilor pe net. Eu am cumparato ptr colectie o sa imi scot tabela 300 si 1000 la imprimanta dupa modelul cu care ne-a obisnuit IonutCFR2009 in care voi trece doar R, privati si IR-urile cu oferte restul nu ma intereseaza. Cand am nevoie de o alta ruta deschid cartea si compar si cu ce gasesc pe site. |
| | | razvan - trenuri V.I.P Member
Numarul mesajelor : 3355 Varsta : 42 Localizare : Bucuresti, Romania Reputatie : 8365 Data de inscriere : 26/05/2011
| Subiect: Re: Mersul Trenurilor 2016/2017 Sam 10 Dec 2016, 01:27 | |
| Regionala Timisoara observ ca NU doreste tarifarea trenurilor IR la pret de REGIO, sau cel putin cu reduceri ale tarifelor. Cel putin pe rutele unde sunt lucrari si intarzieri zilnice.
Sunt interese, incompetenta si coruptie daca sunt (si probabil vor ramane) destule Interregionale in toata tara, dar mai ales pe raza regionalelor Timisoara, Craiova fara reduceri la clasa a II - a.
De asemenea se va putea introduce o pereche de trenuri IR fara reduceri speciale intre EST si VEST, respectiv Iasi - Oradea - Timisoara si retur, si va avea rare intarzieri.
|
| | | Katalyn
Numarul mesajelor : 7376 Varsta : 34 Localizare : Rugby, UK. Reputatie : 11193 Data de inscriere : 09/10/2014
| Subiect: Re: Mersul Trenurilor 2016/2017 Sam 10 Dec 2016, 01:34 | |
| - dandel a scris:
- IR 10642, va avea oprire in Campina. O mare tampenie tinand seama ca este fix in coada lui IR1642. Dar banuiesc caci este bonus pentru ceva navetisti de CFR-isti care sunt sus pusi prin Regionala...caci se pare ca acesta este unul din principiile dupa care se acorda unele opriri, nu neaparat de fluxul de calatori. Un alt exemplu elocvent este acela al lui IR 1642 care are oprire la FLORESTI PRAHOVA si nu are oprire in Busteni, statie care sa fim seriosi concureaza lejer la calatori cu Sinaia.
10642 oprire ptr cfr-isti ai punctat corect dar 1642 opreste la Floresti si in prezent pentru cativa navetisti dar cand spui navetisti prima data ne gandim la cfr-isti si abia apoi la cei cu abonamente. Ca fapt divers un angajat de la fostul loc de munca sta in Poiana Campina ( aproape de gara Campina ) si lucreaza la Petrotel-Lukoil in ture de 12 ore program 12/24 si 12/48. Cand vine la tura de zi vine cu 1642 de la Campina la Pl.Vest cu abonament de Regio si nu are nicio problema vorba lui "nu zice nimeni nimic important e sa ai abonament". Seara il aduce cineva cu masina si prinde pe 3009 iar cand vine la tura de noapte vine cu 3008 si pleaca cu 3001 daca il pierde pleaca cu 3003. Ca sa faca naveta cu duba e nasol ca trebuie sa urce din Poiana Campina sus in oras cu duba ce pleaca de la gata Campina si merge la Banesti apoi trebuie sa ia duba Campina-Ploiesti care e destul de scump abonamentul apoi autobuzul 28 alti bani alta distractie. Despre Sinaia si Busteni s-a mai discutat ce are in plus Sinaia fata de Busteni nici noi nu stim. La prima strigare ar fi nr de locuri de cazare si posibilitatea sa ajungi cu telecabina/telegondola sus pe cand Busteniul e cautat mai mult in sezonul cald. Sinaia e cautata tot timpul anului iarna are partii pe cand Busteniul pierde teren in fata orasului regal. Oricum in Busteni sunt taxiuri care te duc in maxim 10 minute la gara Sinaia. Cine are buletin de Busteni are si nr de tel de la taximetristi din oras iar turisti ai de unde afla de la cei care i cazeaza. La Floresti opreste pentru ca e ora la.care pleaca lumea la munca sunt cativa navetisti pe cand la Busteni nu vad cine s-ar trezi la 3 dimineata sa ia trenul spre Capitala cand au trenuri puhoi intre 6 si 8. Eu cand plec la Pietrosita odata pe luna cu 3023 in zi de sambata stau in gara de la 06:00 pana vine autocarul la 07:15-07:20 si vad cati calatori vin ptr 1742 si 1644 majoritatea vin cu taxiurile si nu mai trec pe la casa de bilete semn ca au biletele luate cu o zi inainte sau poate onnline. Ca fapt divers maxim 15-20 calatori vin la Sinaia in zi de sambata ptr 1742 si 1644 iar 10 din ei tot timpul sunt peste 50 ani. |
| | | Cris_Cr
Numarul mesajelor : 204 Varsta : 43 Localizare : Pelendava Reputatie : 3173 Data de inscriere : 06/10/2016
| Subiect: Re: Mersul Trenurilor 2016/2017 Sam 10 Dec 2016, 02:55 | |
| Azi e ultima zi a mizeriei de 480/481 Doamne ajuta ca am scapt de o hazna de tren, care a facut praf un tren care mergea ceas, inca mai cer demisia retardatului care a facut 480/72-1 si 73-2/481 are de la mine premiul: Cel mai retard anagajat al CFR Calatori ! Mai sunt si altii dar el e primul !
Nu inteleg de ce IR 1823 are pret pe Craiova Tirgu Jiu de 16.5 cand avea de 15.5 ca un Regio normal, nu ca ma deranjeaza 1 leu in + pt ca il merita dar de ce? |
| | | cristy79
Numarul mesajelor : 1539 Varsta : 44 Localizare : Bucuresti Reputatie : 5868 Data de inscriere : 27/02/2013
| Subiect: Re: Mersul Trenurilor 2016/2017 Sam 10 Dec 2016, 06:27 | |
| La trenurile IR tarifate R pt care acum rezervarea locului este optionala s-a introdus incepand cu noul mers o rezervare simbolica de 1 leu.
Pe Bucuresti-Targoviste/Pitesti la pretul fara rezervare se adauga acum 1 leu, dar avand in vedere ca pe aceste rute scurte rezervarea de 3.9 lei era foarte mult raportat la pretul biletului (10 lei pe Targoviste, aproape jumatate!!!) eu cred ca e binevenita aceasta masura. Mai ales ca la unele trenuri era obligatoriu sa iti iei cu loc rezervat din cauza aglomeratiei si multi isi luau si on-line dupa cate am vazut. Asadar pentru acestia este o ieftinire a biletului cu aproape 3 lei.
O alta necorelare pe care am vazut-o si care cred ca e o scapare ca si la IR 1893: trenul IR 1886 Targoviste-Bucuresti apare ca IR dar trenul 1786 Pitesti-Bucuresti la care se ataseaza in statia Titu apare ca si pana acum cu tarife Regio, ambele sosire Bucuresti la 14.40. Lucru practic imposibil...
Mai au de lucrat si azi se pare. |
| | | cristy79
| Subiect: Re: Mersul Trenurilor 2016/2017 Sam 10 Dec 2016, 10:06 | |
| Intre timp s-a rezolvat problema si apar si IR 1893 si IR 1886 tarifate Regio. Insa cine are curiozitatea sa caute pe Bucuresti-Brasov o sa observe aparitia unui rang nou RE . Parca nu aveau voie sa utilizeze acest rang . Ei bine, se pare ca au - e vorba insa doar de o manevra prin care la unele trenuri Regio de 4 ore de pe aceasta ruta, cele mai utilizate evident : 3001, 3008, 3010, 3012 sa se perceapa si o asa-zisa "rezervare optionala" de 3.9 lei. Fix asta mai lipsea: la un drum de 4 ore in etajat sa mai platesti si rezervarea, asa incat pretul ajunge aproape cat la Hyperion care face 2 ore jumatate in conditii de lux. Din ciclul hai sa ii jumulim pe fraieri ca prosti sunt destui. Si ma intreb cat de legala e utilizarea rangului RE. Deci sa ne intelegem: nu s-a suprimat nicio oprire, fac tot 4 ore, numai ca a aparut aceasta rezervare care duce pretul la 28 de lei. In fine, cine le utilizeaza sa fie sanatosi cu rezervarea lor cu tot. Mi se pare insa o manevra sa mai ciupeasca niste banuti...treaba lor. Sunt multe oferte in plus si mai ales in Moldova am vazut ca ploua cu oferte - tarife Regio pe Iasi-Galati si Iasi-Barlad, Cluj-Suceava etc |
| | | Continut sponsorizat
| Subiect: Re: Mersul Trenurilor 2016/2017 | |
| |
| | | | Mersul Trenurilor 2016/2017 | |
|
Subiecte similare | |
|
| Permisiunile acestui forum: | Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
| |
| |
| |