Forumul pasionatilor de trenuri din România

Acest forum a fost creat pentru cei care iubesc cu adevarat trenurile din Romania!

AcasaAcasa  CăutareCăutare  Ultimele imaginiUltimele imagini  ConectareConectare  ÎnregistrareÎnregistrare  

Întrebări şi răspunsuri

In jos 
+79
Sabik
catalinu'
Vlad
bobi
AeroX
aris86
CristyanC
lapsanszkitamas
gvd
apmatei
laur 133
AndreiCFRbv
Luna
Daniel Trifu
johnsmoke
florin94
alliens
ravers75
ldh80
19jimmy84
cardinal
kristi kkk
Warrington
theblackstigx
florin29sv
riciu
Jhonyla
trancefan83
traian
razvan - trenuri
SST_EuroBlue
Andrey_tm
bubu
KQQ
Casanova
Norbi
ciprian71
laurentzu
get.
cortexedge
alex.alexus.tm
neluadi
Spartan1948
cfr500
Petre_IFTE
teoiasi
Razvan Tudor
@ndrey
tomi_morar
alkrosis
Rarau
alex.barac.5
sorinache96
DUAL
sp59
LanceR
TVlad
CristianSM
marius664
billy752-istu
IonutCFR2009
baiazid
cristy79
dan tm
didinul
Dr2005
cristi ar
frank81
Katalyn
Vitosa
mielutu zburator
Adirmvl
AndreiSV
Adrian78
Ghioca Bogdan
AndiCFR
ets2oltromânia
Nesebar
alex1987
83 participanți
Mergi la pagina : Înapoi  1 ... 31 ... 59, 60, 61 ... 63 ... 67  Urmatorul
AutorMesaj
AeroX
V.I.P Member
V.I.P Member
AeroX

Numarul mesajelor : 2142
Localizare : Bucuresti
Reputatie : 6723
Data de inscriere : 25/05/2012

Întrebări şi răspunsuri  - Pagina 60 Empty
MesajSubiect: Re: Întrebări şi răspunsuri    Întrebări şi răspunsuri  - Pagina 60 Icon_minitimeVin 10 Mar 2017, 09:50

Dr2005 a scris:

E o mică problemă aici, că interogarea unei baze de date necesită o conexiune bună la internet. În staţiile mari nu sunt probleme, însă încă există staţii mai mici cu internet prin dial-up sau reţele de viteză redusă, unde ar dura o oră să se verifice o bază de date cu vreo 400.000 intrări.

În schimb, se putea implementa sistemul ăsta pentru on-line şi ATM, adică dacă ai cumpărat o dată bilet de la casă să apari în sistem şi să poţi cumpăra on-line până la noul an universitar.

400k-500k intrari nu reprezinta chiar o baza de date asa mare. Si aplicatia lor ar putea face un cache local in fiecare noapte pe la 1-2. Banuiesc ca din cand in cand are loc o mentenanta la aplicatia asta a lor, e imposibil sa nu fi fost impasuri in atatia ani. Deci plateau frumusel pe aia de la Informatica Feroviara pentru anumite specificatii noi si cu asta basta. Destul de probabil ca ar fi apelat oricum la ei chiar si pentru chestia asta cu registrul studentilor, iar la plata online banuiesc ca tot ei se ocupa de mentenanta, nu?
Dar nu le face nimeni nimic daca CFR Calatori nu stie ce cauta sau ce sa ceara de la un soft. Nu prea vine Dumnezeu sa le puna mana in cap.
Solutii tehnice sunt destule si pentru o indexare eficienta, astfel incat si cu o conexiune slaba poti primi raspuns destul de rapid, dar omuletii trag aiurea de timp si isi bat joc de casiere probabil inconstienti. Deocamdata ramane sa auzim cate milioane de euro vor da pe niste aparate de e-ticketing mai incolo, ca tot vor avea bani extra de la calatoriile gratuite ale studentilor.

Oricum tocmai asta e si faza, la ce sa stai sa importi toata studentimea cand e posibil ca doar 150.000 sa circule mai des (zic asa), iar unii nu s-or fi atins nici acum de tren, luand in calcul ca mai au masini si nu au chef sa stea dupa trenuri chiar si gratis, poate unii o duc mai bine financiar, ori nu au de ce sa plece efectiv prea des acasa, ci de cateva ori pe an, de marile sarbatori.

Si, evident, ai mers o data la casa de bilete, ai facut prima calatorie gratuita, gata, data viitoare iei de la ATM sau online. Nu mai dai pe la casa de bilete, ca vezi domne, abia da un raspuns calculatorul (de ex. cand ceri rute complexe stai minute bune).

La noi in tara, serviciile IT de stat sunt de o calitate inferioara, dar se livreaza pe bani multi. Foarte aiurea sistemul.
Tind sa cred ca nu e de vina firma/societatea care face softul, ci ala care nu stie sa ceara un soft bine specificat.

Deci ideea e ca se poate. Acum se arde gazul de pomana. Iar vara se apropie cu pasi rapizi...nu-i vad bine deloc daca pana la vara nu vor avea gata online-ul.
Sus In jos
https://www.youtube.com/c/AdiMNET
Dr2005
Administrator
Administrator

Numarul mesajelor : 20591
Varsta : 35
Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei
Reputatie : 25510
Data de inscriere : 17/08/2011

MesajSubiect: Re: Întrebări şi răspunsuri    Întrebări şi răspunsuri  - Pagina 60 Icon_minitimeVin 10 Mar 2017, 09:53

Săptămâna trecută am mers la Braşov cu nişte prieteni, unul fiind student. Emiterea biletului pentru el nu a durat mai mult decât dura înainte emiterea unui bilet doar pe bază de legitimaţie.

riciu

riciu

Numarul mesajelor : 1366
Reputatie : 6632
Data de inscriere : 27/06/2010

MesajSubiect: Re: Întrebări şi răspunsuri    Întrebări şi răspunsuri  - Pagina 60 Icon_minitimeVin 10 Mar 2017, 09:54

Nu stiu cum e la CFR, dar stiu ca si la firmele private, vine ala de la soft, iti da un pachet de baza, si daca tu vrei niste lucruri, in plus (si asta pentru chiar ai nevoie de ele), daca nu esti atent la contract te face de platesti de nu mai stii de tine.
Sus In jos
Adrian78
Administrator
Administrator
Adrian78

Numarul mesajelor : 18688
Localizare : Hunedoara
Reputatie : 24243
Data de inscriere : 05/10/2010

MesajSubiect: Re: Întrebări şi răspunsuri    Întrebări şi răspunsuri  - Pagina 60 Icon_minitimeVin 10 Mar 2017, 09:54

Nu stiu de unde ati ajuns la 400000-500000 cand in luna februarie surplusul a fost de 165000 de calatorii din care multe pot fi facute de aceasi persoana
Sus In jos
mielutu zburator

mielutu zburator

Numarul mesajelor : 3172
Varsta : 29
Reputatie : 6965
Data de inscriere : 07/09/2014

MesajSubiect: Re: Întrebări şi răspunsuri    Întrebări şi răspunsuri  - Pagina 60 Icon_minitimeVin 10 Mar 2017, 20:40

Dar de ce nu modifică softul ăla să putem lua așa, cu CNP și legitimație? Știu că-n generație cu mine sunt destui retardați și ratați care nu s-ar descurca, dar sunt și oameni care au creier în cap, nu țin capul doar ca să nu-i plouă-n gât... Mă duc la automat, scriu CNP și serie legitimație (le știu pe ambele pe de rost) și gata. Exact ce face casiera.
Sus In jos
http://theliteratelamb.blogspot.ro/
Dr2005
Administrator
Administrator

MesajSubiect: Re: Întrebări şi răspunsuri    Întrebări şi răspunsuri  - Pagina 60 Icon_minitimeVin 10 Mar 2017, 20:43

Nu ştiu... că până acum se luau bilete de la automat fără probleme, inclusiv pentru studenţi.

Adrian78
Administrator
Administrator
Adrian78

MesajSubiect: Re: Întrebări şi răspunsuri    Întrebări şi răspunsuri  - Pagina 60 Icon_minitimeVin 10 Mar 2017, 20:51

mielutu zburator a scris:
Dar de ce nu modifică softul ăla să putem lua așa, cu CNP și legitimație? Știu că-n generație cu mine sunt destui retardați și ratați care nu s-ar descurca, dar sunt și oameni care au creier în cap, nu țin capul doar ca să nu-i plouă-n gât... Mă duc la automat, scriu CNP și serie legitimație (le știu pe ambele pe de rost) și gata. Exact ce face casiera.

Da probabil trebuie doar modificat programul la secțiunea preț în loc de 50% să fie zero lei
Sus In jos
ets2oltromânia

Numarul mesajelor : 953
Localizare : -
Reputatie : 4052
Data de inscriere : 15/06/2016

MesajSubiect: Re: Întrebări şi răspunsuri    Întrebări şi răspunsuri  - Pagina 60 Icon_minitimeVin 10 Mar 2017, 20:52

Stiu ca e un forum feroviar, dar spuneti-mi si mie un site bun pentru sala.Stiu legistlatia dar vreau ceva de la DRPCIV.Am cautat pe site-ul lor si nu gasesc nimic legat de chestionare Sad Multumesc abere
PS. O sa ma apuc peste o luna probabil de scoala
Sus In jos
Adrian78
Administrator
Administrator
Adrian78

MesajSubiect: Re: Întrebări şi răspunsuri    Întrebări şi răspunsuri  - Pagina 60 Icon_minitimeVin 10 Mar 2017, 20:55

ets2oltromânia a scris:
Stiu ca e un forum feroviar, dar spuneti-mi si mie un site bun pentru sala.Stiu legistlatia dar vreau ceva de la DRPCIV.Am cautat pe site-ul lor si nu gasesc nimic legat de chestionare Sad Multumesc abere
PS. O sa ma apuc peste o luna probabil de scoala

http://www.i-drpciv.ro/chestionare-auto-drpciv/
https://chestionare.auto15.ro/categoria-b
http://www.scoalarutiera.ro/chestionare-drpciv-categoria-b
Sus In jos
Dr2005
Administrator
Administrator

MesajSubiect: Re: Întrebări şi răspunsuri    Întrebări şi răspunsuri  - Pagina 60 Icon_minitimeVin 10 Mar 2017, 21:06

Sunt chestionare pe site-ul lor şi conţin EXACT întrebările de examen. Dacă faci suficient de multe, în timp vei învăţa toate cele 2 - 3000 de întrebări.

http://www.drpciv.ro/info-portal/dlExamSignUp.do

Dar trebuie să îţi faci cont pe site-ul lor (e gratuit şi durează câteva minute).

Ce e pe alte site-uri nu e oficial şi poate să aibă răspunsuri greşite, cel mai bine e să faci chestionarele de pe site-ul DRPCIV. Numai că vezi că porcăria lor de site merge bine numai în Internet Explorer, pe alte browsere mai face figuri.

ets2oltromânia

Numarul mesajelor : 953
Localizare : -
Reputatie : 4052
Data de inscriere : 15/06/2016

MesajSubiect: Re: Întrebări şi răspunsuri    Întrebări şi răspunsuri  - Pagina 60 Icon_minitimeVin 10 Mar 2017, 21:11

Mii de multumiri Smile
abere
Sus In jos
Luna

Numarul mesajelor : 3274
Reputatie : 8279
Data de inscriere : 18/03/2011

MesajSubiect: Re: Întrebări şi răspunsuri    Întrebări şi răspunsuri  - Pagina 60 Icon_minitimeSam 11 Mar 2017, 01:00

Totusi merge sa intrii pe alte site-uri doar pentru intrebarile cu tot cu raspunsuri, explicate.
Sus In jos
AeroX
V.I.P Member
V.I.P Member
AeroX

Numarul mesajelor : 2142
Reputatie : 6723
Data de inscriere : 25/05/2012

MesajSubiect: Re: Întrebări şi răspunsuri    Întrebări şi răspunsuri  - Pagina 60 Icon_minitimeSam 11 Mar 2017, 19:42

Cine raspunde de functionarea acestui forum?
Se poate face ceva cu limita aia de 3 minute? Macar la EDITARE este absurd sa gresesc ceva, sa vin sa editez si sa stau excesiv de mult pana pot salva!
Sa ramana limita doar la postari noi, nu si la editarea lor!
Sus In jos
https://www.youtube.com/c/AdiMNET
Adrian78
Administrator
Administrator
Adrian78

MesajSubiect: Re: Întrebări şi răspunsuri    Întrebări şi răspunsuri  - Pagina 60 Icon_minitimeSam 11 Mar 2017, 19:46

Nu există opțiunea de timp la editare există doar o opțiune antiflood setată la 3 minute
Vom discuta sa modificam limita
Sus In jos
Luna

Numarul mesajelor : 3274
Reputatie : 8279
Data de inscriere : 18/03/2011

MesajSubiect: Re: Întrebări şi răspunsuri    Întrebări şi răspunsuri  - Pagina 60 Icon_minitimeSam 11 Mar 2017, 20:50

Am observat si eu asta. Dar nu exista optiune in panoul administratorului de a pune aceasta limita doar userilor sub x posturi? Ca slabe sanse sa se apuce de flod un user ce are peste sa zic 50-100 de posturi legitime. La unele forumuri asa e.
Sus In jos
Continut sponsorizat

MesajSubiect: Re: Întrebări şi răspunsuri    Întrebări şi răspunsuri  - Pagina 60 Icon_minitime

Sus In jos

Întrebări şi răspunsuri
Sus 
Pagina 60 din 67Mergi la pagina : Înapoi  1 ... 31 ... 59, 60, 61 ... 63 ... 67  Urmatorul
 Subiecte similare
-
» Întrebări şi răspunsuri
» INTREBARI SI RASPUNSURI
» Informaţii generale

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Forumul pasionatilor de trenuri din România :: INFORMATII GENERALE-
Mergi direct la: