|
| Întrebări şi răspunsuri | |
|
+79Sabik catalinu' Vlad bobi AeroX aris86 CristyanC lapsanszkitamas gvd apmatei laur 133 AndreiCFRbv Luna Daniel Trifu johnsmoke florin94 alliens ravers75 ldh80 19jimmy84 cardinal kristi kkk Warrington theblackstigx florin29sv riciu Jhonyla trancefan83 traian razvan - trenuri SST_EuroBlue Andrey_tm bubu KQQ Casanova Norbi ciprian71 laurentzu get. cortexedge alex.alexus.tm neluadi Spartan1948 cfr500 Petre_IFTE teoiasi Razvan Tudor @ndrey tomi_morar alkrosis Rarau alex.barac.5 sorinache96 DUAL sp59 LanceR TVlad CristianSM marius664 billy752-istu IonutCFR2009 baiazid cristy79 dan tm didinul Dr2005 cristi ar frank81 Katalyn Vitosa mielutu zburator Adirmvl AndreiSV Adrian78 Ghioca Bogdan AndiCFR ets2oltromânia Nesebar alex1987 83 participanți | |
Autor | Mesaj |
---|
AndiCFR V.I.P Member
Numarul mesajelor : 3683 Localizare : Braşov Reputatie : 8756 Data de inscriere : 10/06/2011
| Subiect: Re: Întrebări şi răspunsuri Joi 02 Mar 2017, 14:54 | |
| |
| | | sorinache96
Numarul mesajelor : 61 Varsta : 28 Localizare : Brasov Reputatie : 3521 Data de inscriere : 05/06/2015
| Subiect: Re: Întrebări şi răspunsuri Dum 05 Mar 2017, 21:42 | |
| Salut,
Ce trenuri as putea folosi ca sa ajung din Brasov pe sectia Ilva Mica- Suceava, astfel incat sa o vad pe timpul zilei.
|
| | | neluadi
Numarul mesajelor : 369 Localizare : Timisoara Reputatie : 3515 Data de inscriere : 12/04/2016
| Subiect: Re: Întrebări şi răspunsuri Dum 05 Mar 2017, 23:35 | |
| Corona până la Beclean pe Someş şi apoi IR 1838 Timişoara-Iaşi. Dacă pleci în intervalul 20-25 Martie prinzi la lumina zilei 502. Dacă nu, aştepţi pănă la 1 Mai - se schimbă ora oficială la sfărşitul lui Martie. Am procedat identic anul trecut de 1 Mai şi am avut acest traseu cu întrebarea (Topliţa-Vatra Dornei). Merită timpul pierdut între trenuri la Beclean pentru a putea vedea linia 502 în zori - Ilva Mare-Gura Humorului, partea mai spectaculoasă. |
| | | Sabik
Numarul mesajelor : 341 Localizare : Cluj Napoca Reputatie : 4692 Data de inscriere : 24/12/2012
| Subiect: Re: Întrebări şi răspunsuri Lun 06 Mar 2017, 10:33 | |
| - sorinache96 a scris:
- Salut,
Ce trenuri as putea folosi ca sa ajung din Brasov pe sectia Ilva Mica- Suceava, astfel incat sa o vad pe timpul zilei.
IR 366 Brasov - Beclean pe Somes IR 1834 Beclean pe Somes - Suceava din Suceava poti sa te intorci cu IR 1654 sau te duci pana la Iasi, de unde te intorci cu IR 1541 a doua zi |
| | | lapsanszkitamas V.I.P Member
Numarul mesajelor : 1218 Varsta : 29 Localizare : Orasul trandafirilor Reputatie : 5791 Data de inscriere : 21/07/2012
| Subiect: Re: Întrebări şi răspunsuri Lun 06 Mar 2017, 14:17 | |
| Salutare! Am nevoie de niste planuri/schite cat mai detaliate cu vagoane etajate pentru un model, ma poate ajuta cineva? Multam |
| | | ciprian71
Numarul mesajelor : 1682 Varsta : 53 Localizare : BUCURESTI Reputatie : 4749 Data de inscriere : 19/07/2016
| Subiect: Întrebări şi răspunsuri Mar 07 Mar 2017, 11:26 | |
| Adresez intrebarea, celui ce poate da un raspuns clar si la obiect. In legatura cu subventia de 100% a biletelor de calatorie pentru studenti.Se cunoaste cifra calatoriilor la 28.02.2017.In mod normal contabil vorbesc, decontarea acestor subventii ar putea fi facute la 15 zile dupa depunerea sitiatiei. Intrebarea ar fi daca, procedura de decontare este lunara sau este pur estimata undeva la sfarsitul anului calendaristic in functie de posibilitatea bugetului? Cu aceasta ocazie as fi dorit sa aflu si cum se procedeaza si cu celelalte subventii ( reduceri elevi, pensionari, alte cat.) |
| | | Adrian78 Administrator
Numarul mesajelor : 18748 Localizare : Hunedoara Reputatie : 24324 Data de inscriere : 05/10/2010
| Subiect: Re: Întrebări şi răspunsuri Mar 07 Mar 2017, 17:45 | |
| - ciprian71 a scris:
- Adresez intrebarea, celui ce poate da un raspuns clar si la obiect.
In legatura cu subventia de 100% a biletelor de calatorie pentru studenti.Se cunoaste cifra calatoriilor la 28.02.2017.In mod normal contabil vorbesc, decontarea acestor subventii ar putea fi facute la 15 zile dupa depunerea sitiatiei. Intrebarea ar fi daca, procedura de decontare este lunara sau este pur estimata undeva la sfarsitul anului calendaristic in functie de posibilitatea bugetului? Cu aceasta ocazie as fi dorit sa aflu si cum se procedeaza si cu celelalte subventii ( reduceri elevi, pensionari, alte cat.) Despre călătoriile gratuite ale studenților pentru luna februarie: * 4400 abonamente eliberate în 2017, față de 1000 în 2016 * 355 000 bilete eliberate in 2017, față de 209000 în 2016 Contravaloarea de decont aferentă este de 15,7 milioane de lei / februarie / călătorii studenți Aproximativ 10%, creștere la indicatorul călători transportați |
| | | ciprian71
Numarul mesajelor : 1682 Varsta : 53 Localizare : BUCURESTI Reputatie : 4749 Data de inscriere : 19/07/2016
| Subiect: Întrebări şi răspunsuri Mier 08 Mar 2017, 08:27 | |
| Adrian78,multumesc pentru raspuns. Crestere semnificativa la abonamente fata de bilete.Asta desluseste un lucru ce s-a tot vorbit aici si anume la calatoriile suprapuse, nici nu stiu cum sa zic.Adica acei studenti care cumpara bilet dupa care se razgandeste si altul.Contravaloarea dovedeste ca guvernul nu si-a facut bine temele si va fi nevoie de o rectificare de buget prin septembrie. Mecanismul de plata banuiesc ca este lunar. |
| | | Dr2005 Administrator
Numarul mesajelor : 20626 Varsta : 35 Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei Reputatie : 25566 Data de inscriere : 17/08/2011
| Subiect: Re: Întrebări şi răspunsuri Mier 08 Mar 2017, 09:12 | |
| Mecanismul de plată este lunar.
În februarie a fost şi elementul de noutate. În rest, nu au fost creşteri spectaculoase, chiar CFR Călători spune că numărul de călători a crescut doar cu 10%. Asta înseamnă că cei care au călătorit au fost tot studenţii care călătoreau oricum.
N-au dispărut nici naşii care iau un leu - doi, n-a dispărut nici serviciul neoficial de coletărie cu locomotiva sau cu naşul şi nici n-a venit apocalipsa cum lătrau unii postaci pe Facebook şi diverse forumuri. _________________ :TTT:
|
| | | Adrian78 Administrator
Numarul mesajelor : 18748 Localizare : Hunedoara Reputatie : 24324 Data de inscriere : 05/10/2010
| Subiect: Re: Întrebări şi răspunsuri Mier 08 Mar 2017, 09:26 | |
| - Dr2005 a scris:
- Mecanismul de plată este lunar.
În februarie a fost şi elementul de noutate. În rest, nu au fost creşteri spectaculoase, chiar CFR Călători spune că numărul de călători a crescut doar cu 10%. Asta înseamnă că cei care au călătorit au fost tot studenţii care călătoreau oricum.
N-au dispărut nici naşii care iau un leu - doi, n-a dispărut nici serviciul neoficial de coletărie cu locomotiva sau cu naşul şi nici n-a venit apocalipsa cum lătrau unii postaci pe Facebook şi diverse forumuri. DG Szentes spunea ca au intrat banii daca cu intarziere si nu au avut cash si au platit diverse plati cu penalitati Eu am spus fara investitii in material rulant fara eficientizarea lui si investirea in infrastructura transportul feroviar tot acolo va fii |
| | | ciprian71
| Subiect: Re: Întrebări şi răspunsuri Mier 08 Mar 2017, 09:44 | |
| - Dr2005 a scris:
- Mecanismul de plată este lunar.
N-a dispărut nici serviciul neoficial de coletărie cu locomotiva sau cu naşul şi nici n-a venit apocalipsa cum lătrau unii postaci pe Facebook şi diverse forumuri. Apropos de coletarie.Imi aduc aminte ca in august am fost la un concert la Budapesta.Aveam cazare si bilet de concert luat prin agentie.Trei noti de cazare cu spectacol la ultima seara, bine gandit.Deoarece cand am ajuns in camera de hotel am constatat ca mi-am uitat biletul de concert acasa.Am sunat sotiei si biletul a si fost pus pe trenul ISTER, la nasul vagonului de dormit.I-am multumit mult si i-am oferit ca recompensa 10 euro + 10 euro de la sotie din Bucuresti. |
| | | mielutu zburator
Numarul mesajelor : 3172 Varsta : 29 Reputatie : 6986 Data de inscriere : 07/09/2014
| Subiect: Re: Întrebări şi răspunsuri Joi 09 Mar 2017, 22:15 | |
| Să facă odată ceva să putem lua bilete de la automate/online, e jale mare ce e în gară. Astăzi n-am mai stat la coada infernală să-mi iau bilet pentru mâine, o să merg la agenția din Militari și sper să mai prind loc, dacă nu iau la clasa 1. Oricum ar fi, să facă odată ceva! Erau cozi de 25-30 de minute azi la casele de bilete la ora 19:00...
|
| | | alliens
Numarul mesajelor : 530 Reputatie : 5430 Data de inscriere : 27/06/2011
| Subiect: Re: Întrebări şi răspunsuri Joi 09 Mar 2017, 22:32 | |
| nu inteleg de ce nu se elibereaza un card gen Tren PLus pentru studenit care sa permita cumpararea de bilete online/la automate...e chiar asa greu sa implementezi niste mici modificari in soft-ul ala? iar costul cardului e nesiminficativ si oricum va fi achitat de beneficiari....asa se elimina si pretnetia aia absurda de a avea acces la RMU, practic vine omul o data la ghiseu cu actele doveditoare, primeste cardul si apoi il foloseste...da asa e la noi la stat, nu se gandeste in favoarea celor pentur care se presteaza servicii, ci exact pe dos, sa isi bata joc de ei.... |
| | | AeroX V.I.P Member
Numarul mesajelor : 2161 Localizare : Bucuresti Reputatie : 6763 Data de inscriere : 25/05/2012
| Subiect: Re: Întrebări şi răspunsuri Vin 10 Mar 2017, 00:20 | |
| - alliens a scris:
- nu inteleg de ce nu se elibereaza un card gen Tren PLus pentru studenit care sa permita cumpararea de bilete online/la automate...e chiar asa greu sa implementezi niste mici modificari in soft-ul ala? iar costul cardului e nesiminficativ si oricum va fi achitat de beneficiari....asa se elimina si pretnetia aia absurda de a avea acces la RMU, practic vine omul o data la ghiseu cu actele doveditoare, primeste cardul si apoi il foloseste...da asa e la noi la stat, nu se gandeste in favoarea celor pentur care se presteaza servicii, ci exact pe dos, sa isi bata joc de ei....
Sunt mai multi operatori, nu doar CFR Calatori, iar cardul acela ar fi un alt document extra, deci daca vrei sa mergi cu 5 operatori feroviari intr-un an ce faci? Un student ar ajunge sa aiba mai multe carduri de calatorie decat bani in portofel. Asa e normal, sa fii identificat doar dupa actele care atesta ca esti student. Cel putin asa e normal la noi. Cert este un singur lucru: de ce mama naibii la prima calatorie a studentului nu i se retin datele in sistemul xSell automat si voila: data viitoare casiera doar cauta dupa nume (sugestii de cautare ca pe Google). Nu este logic sistemul lor informatic de rasul curcilor. Ok, nu era pregatit, dar intr-o saptamana cel mult se scotea un update. Si odata inregistrat la casa de bilete se putea elibera si la ATM sau online. Dar cum noi nu le avem cu tehnologia ... asta cu registrul matricol de la Ministerul Educatiei ... se câcâie aiurea. E o aberatie asta cu prelucrarea datelor cu caracter personal, din moment ce actualmente vine studentul si-ti lasa CNP-ul. Duuuhhh....ce le trebuie mai mult decat ceea ce au deja la dispozitie cand elibereaza casierele biletele gratuite. Daca isi pot deconta banii astfel, deci efectiv ce le mai trebuie? Sa mai curga apa pe Dunare. |
| | | Dr2005 Administrator
Numarul mesajelor : 20626 Varsta : 35 Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei Reputatie : 25566 Data de inscriere : 17/08/2011
| Subiect: Re: Întrebări şi răspunsuri Vin 10 Mar 2017, 09:08 | |
| - AeroX a scris:
- Cert este un singur lucru: de ce mama naibii la prima calatorie a studentului nu i se retin datele in sistemul xSell automat si voila: data viitoare casiera doar cauta dupa nume (sugestii de cautare ca pe Google). Nu este logic sistemul lor informatic de rasul curcilor. Ok, nu era pregatit, dar intr-o saptamana cel mult se scotea un update. Si odata inregistrat la casa de bilete se putea elibera si la ATM sau online. Dar cum noi nu le avem cu tehnologia ... asta cu registrul matricol de la Ministerul Educatiei ... se câcâie aiurea. E o aberatie asta cu prelucrarea datelor cu caracter personal, din moment ce actualmente vine studentul si-ti lasa CNP-ul. Duuuhhh....ce le trebuie mai mult decat ceea ce au deja la dispozitie cand elibereaza casierele biletele gratuite. Daca isi pot deconta banii astfel, deci efectiv ce le mai trebuie? Sa mai curga apa pe Dunare.
E o mică problemă aici, că interogarea unei baze de date necesită o conexiune bună la internet. În staţiile mari nu sunt probleme, însă încă există staţii mai mici cu internet prin dial-up sau reţele de viteză redusă, unde ar dura o oră să se verifice o bază de date cu vreo 400.000 intrări. În schimb, se putea implementa sistemul ăsta pentru on-line şi ATM, adică dacă ai cumpărat o dată bilet de la casă să apari în sistem şi să poţi cumpăra on-line până la noul an universitar. _________________ :TTT:
|
| | | Continut sponsorizat
| Subiect: Re: Întrebări şi răspunsuri | |
| |
| | | | Întrebări şi răspunsuri | |
|
Subiecte similare | |
|
| Permisiunile acestui forum: | Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
| |
| |
| |