Forumul pasionatilor de trenuri din România

Acest forum a fost creat pentru cei care iubesc cu adevarat trenurile din Romania!

AcasaAcasa  CăutareCăutare  Ultimele imaginiUltimele imagini  ConectareConectare  ÎnregistrareÎnregistrare  

Întrebări şi răspunsuri

In jos 
+79
Sabik
catalinu'
Vlad
bobi
AeroX
aris86
CristyanC
lapsanszkitamas
gvd
apmatei
laur 133
AndreiCFRbv
Luna
Daniel Trifu
johnsmoke
florin94
alliens
ravers75
ldh80
19jimmy84
cardinal
kristi kkk
Warrington
theblackstigx
florin29sv
riciu
Jhonyla
trancefan83
traian
razvan - trenuri
SST_EuroBlue
Andrey_tm
bubu
KQQ
Casanova
Norbi
ciprian71
laurentzu
get.
cortexedge
alex.alexus.tm
neluadi
Spartan1948
cfr500
Petre_IFTE
teoiasi
Razvan Tudor
@ndrey
tomi_morar
alkrosis
Rarau
alex.barac.5
sorinache96
DUAL
sp59
LanceR
TVlad
CristianSM
marius664
billy752-istu
IonutCFR2009
baiazid
cristy79
dan tm
didinul
Dr2005
cristi ar
frank81
Katalyn
Vitosa
mielutu zburator
Adirmvl
AndreiSV
Adrian78
Ghioca Bogdan
AndiCFR
ets2oltromânia
Nesebar
alex1987
83 participanți
Mergi la pagina : Înapoi  1 ... 24 ... 45, 46, 47 ... 56 ... 67  Urmatorul
AutorMesaj
ravers75

Numarul mesajelor : 427
Reputatie : 5499
Data de inscriere : 15/12/2010

Întrebări şi răspunsuri  - Pagina 46 Empty
MesajSubiect: Re: Întrebări şi răspunsuri    Întrebări şi răspunsuri  - Pagina 46 Icon_minitimeDum 15 Ian 2017, 21:51

Daca poate sa-mi spuna cineva, estimativ, cand ar putea fi finalizate tunelurile Sighisoara si Danes pentru a fi dat in folosinta noul traseu?
Sus In jos
Luna

Numarul mesajelor : 3274
Reputatie : 8279
Data de inscriere : 18/03/2011

MesajSubiect: Re: Întrebări şi răspunsuri    Întrebări şi răspunsuri  - Pagina 46 Icon_minitimeLun 16 Ian 2017, 00:37

Dr2005 a scris:
Avizul se poate prelungi. Dar să vedem dacă CFR Călători are bani şi dispoziţie pentru asta.
Si sa vedem si daca mai e nevoie de atat de multe 20-54/55 tinand cont ca din iunie mai au voie sa circule doar pe neinteroperabile.
Sus In jos
Dr2005
Administrator
Administrator

Numarul mesajelor : 20591
Varsta : 35
Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei
Reputatie : 25510
Data de inscriere : 17/08/2011

MesajSubiect: Re: Întrebări şi răspunsuri    Întrebări şi răspunsuri  - Pagina 46 Icon_minitimeLun 16 Ian 2017, 02:34

Nu scrie nicăieri că mai au voie doar pe neinteroperabile. E prevăzut doar că materialul rulant nou achiziţionat sau modernizat pus în circulaţie începând cu anul 2016 şi utilizat pe secţii interoperabile trebuie să aibă aer condiţionat.

AndiCFR
V.I.P Member
V.I.P Member
AndiCFR

Numarul mesajelor : 3683
Localizare : Braşov
Reputatie : 8735
Data de inscriere : 10/06/2011

MesajSubiect: Re: Întrebări şi răspunsuri    Întrebări şi răspunsuri  - Pagina 46 Icon_minitimeLun 16 Ian 2017, 10:15

ravers75 a scris:
Daca poate sa-mi spuna cineva, estimativ, cand ar putea fi finalizate tunelurile Sighisoara si Danes pentru a fi dat in folosinta noul traseu?

Pana la sfarsitul anului ar trebui sa fie gata, ziceau constructorii ca in decembrie 2016 tunelurile in sine vor fi finalizate. Mai ramane de construit podul peste Tarnava de la intrare in Sighisoara dar sa vedem cum se vor misca, avand in vedere ca pe lotul Sighisoara-Atel se avanseaza destul de greu.
Sus In jos
Luna

MesajSubiect: Re: Întrebări şi răspunsuri    Întrebări şi răspunsuri  - Pagina 46 Icon_minitimeLun 16 Ian 2017, 19:52

Dr2005 a scris:
Nu scrie nicăieri că mai au voie doar pe neinteroperabile. E prevăzut doar că materialul rulant nou achiziţionat sau modernizat pus în circulaţie începând cu anul 2016 şi utilizat pe secţii interoperabile trebuie să aibă aer condiţionat.
Nasol atunci. Deci ramanem cu malaxe, musama maro si 20-54/55 multa vreme inca. Sad
Sus In jos
Dr2005
Administrator
Administrator

Numarul mesajelor : 20591
Varsta : 35
Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei
Reputatie : 25510
Data de inscriere : 17/08/2011

MesajSubiect: Re: Întrebări şi răspunsuri    Întrebări şi răspunsuri  - Pagina 46 Icon_minitimeMar 17 Ian 2017, 08:35

Era tehnic imposibil să se climatizeze câteva sute de vagoane şi automotoare în câteva luni.

Ce nu înţeleg eu e de ce se mai admite lipsa climatizării la clasa I la IR.

dan tm
V.I.P Member
V.I.P Member

Numarul mesajelor : 9079
Reputatie : 12963
Data de inscriere : 16/07/2014

MesajSubiect: Re: Întrebări şi răspunsuri    Întrebări şi răspunsuri  - Pagina 46 Icon_minitimeMar 17 Ian 2017, 09:41

Am citit in raportul AFER ca un tren compus din doua Desiro, s-a defectat si a continuat drumul doar cu un automotor, celalalt raminind in curenta pina a fost tras de LDH.

In astfel de cazuri un Desiro functional nu il poate trage si pe celalalt defect macar pina in prima statie?
Sus In jos
riciu

riciu

Numarul mesajelor : 1366
Localizare : Bucuresti
Reputatie : 6632
Data de inscriere : 27/06/2010

MesajSubiect: Re: Întrebări şi răspunsuri    Întrebări şi răspunsuri  - Pagina 46 Icon_minitimeMar 17 Ian 2017, 10:00

Am mai spus-o si o repet, nu climatizarea e problema CFR, ci infrastructura. Macar de n-am avea niciun vagon climatizat dar o viteza medie (deci cu tot cu stat in gari!) de 80km/ora pe 80% din CF.
Sus In jos
AeroX
V.I.P Member
V.I.P Member
AeroX

Numarul mesajelor : 2142
Reputatie : 6723
Data de inscriere : 25/05/2012

MesajSubiect: Re: Întrebări şi răspunsuri    Întrebări şi răspunsuri  - Pagina 46 Icon_minitimeMar 17 Ian 2017, 10:07

dan tm a scris:
Am citit in raportul AFER ca un tren compus din doua Desiro, s-a defectat si a continuat drumul doar cu un automotor, celalalt raminind in curenta pina a fost tras de LDH.

In astfel de cazuri un Desiro functional nu il poate trage si pe celalalt defect macar pina in prima statie?

Depinde si de defectiuni. Poate ala cedase de tot.
Eu am patit acum 2 ani la 1793 (avea doar "temperatura" motorul), a venit pe la Gaesti alt AM de la Pitesti si ne-a dus mai departe cuplati. Insa in AM-ul nostru mai functiona totusi lumina, caldura, cam orice in afara de motorul buclucas...sau motoarele, ca toate o luau razna.
Sus In jos
https://www.youtube.com/c/AdiMNET
Luna

MesajSubiect: Re: Întrebări şi răspunsuri    Întrebări şi răspunsuri  - Pagina 46 Icon_minitimeMar 17 Ian 2017, 21:27

riciu a scris:
Am mai spus-o si o repet, nu climatizarea e problema CFR, ci infrastructura. Macar de n-am avea niciun vagon climatizat dar o viteza medie (deci cu tot cu stat in gari!) de 80km/ora pe 80% din CF.
Sincer nu. Decat sa ajung mai repede cu ceva timp dar cat totusi stau in tren sa curga apele de pe mine de cald, cu mirosurile de rigoare nu, mai bine sa ajung mai tarziu dar sa fie aer conditionat peste tot. Din pacate la cfr deseori ajungi si tarziu dar nu ai nici aer conditionat. Cine vrea sa ajunga repede dar nu conteaza in ce conditii calatoreste are alternativa transportului auto.
Sus In jos
riciu

riciu

Numarul mesajelor : 1366
Reputatie : 6632
Data de inscriere : 27/06/2010

MesajSubiect: Re: Întrebări şi răspunsuri    Întrebări şi răspunsuri  - Pagina 46 Icon_minitimeMar 17 Ian 2017, 22:22

Da... daca asta ne e mentalitatea, asta meritam.

Daca vin din Berceni la Pipera la ora de varf, ce daca fac 1 ora jumate, dar uite ce xxx masina de lux am. ... Daca fac 30 minute un drum de 10-12 km dar il fac cu metroul e CAH... Si asta e un caz real, nu ipotetic.

Era si o gluma, precum ca cei de pe Wall Street care au Rolls Royce primesc sfaturi de la cei care vin cu metroul... Gluma, gluma, dar si cu ceva adevar in ea.

Mirosurile si aerul conditionat... nu prea... au treaba una cu alta...
Sus In jos
get.

Numarul mesajelor : 165
Reputatie : 5227
Data de inscriere : 24/12/2010

MesajSubiect: buff buff   Întrebări şi răspunsuri  - Pagina 46 Icon_minitimeMier 18 Ian 2017, 01:12

Duminica am luat ultimul IR catre Oradea si din cauza ca am asteptat nu stiu ce tren, am avut bonus 10 minute intarziere. Asta nu este tot, a trebuit mai apoi sa asteptam in Stana si IRN-ul de Bucuresti.
Cand am ajuns la Huedin, ne-au impins incolo-incoa de zici ca vroiau sa ne imbete! Nicicum nu reuseau sa cupleze un alt Desiro, asa ca intre timp a ajuns si Desiro spre Cluj si se gandeau eventual sa faca schimb! Calatorii din trenul Oradea-Cluj urmau sa fie mutati in automotorul cu probleme stationat in Huedin si acel Desiro bun sa il ataseze compunerii noastre.

Na, dupa vreo aproape 8 incercari, cand in fata, cand in spate, a reusit intr-un final sa cupleze Desiro-ul buclucas. Pentru ce se trimit in teren automotoare cu probleme la cupla?! Uite asa s-a dat peste cap circulatia celor 2 trase! Întrebări şi răspunsuri  - Pagina 46 7yhvejob2h6w7wp8
Sus In jos
Katalyn

Katalyn

Numarul mesajelor : 7376
Varsta : 34
Localizare : Rugby, UK.
Reputatie : 11172
Data de inscriere : 09/10/2014

MesajSubiect: Re: Întrebări şi răspunsuri    Întrebări şi răspunsuri  - Pagina 46 Icon_minitimeMier 18 Ian 2017, 08:01

La Desiro pe vremea asta le îngheață cuplele pt ca majoritatea nu mai au acele prelate pt protecție. Si iarna nu-i ca vara cum a spus fostul presedinte.
Sus In jos
Warrington

Warrington

Numarul mesajelor : 787
Reputatie : 3768
Data de inscriere : 03/09/2016

MesajSubiect: Re: Întrebări şi răspunsuri    Întrebări şi răspunsuri  - Pagina 46 Icon_minitimeMier 18 Ian 2017, 14:53

Acele prelate ar trebui să fie considerate consumabile și înlocuite săptămânal, dacă e cazul.

Dar fiind vorba de CFR, probabil în acte costă de 20 de ori sau de 50 de ori prețul lor real.
Sus In jos
dan tm
V.I.P Member
V.I.P Member

Numarul mesajelor : 9079
Reputatie : 12963
Data de inscriere : 16/07/2014

MesajSubiect: Re: Întrebări şi răspunsuri    Întrebări şi răspunsuri  - Pagina 46 Icon_minitimeMier 18 Ian 2017, 15:39

Caz in care le baga la mijloace fixe. sunny
Sus In jos
Continut sponsorizat

MesajSubiect: Re: Întrebări şi răspunsuri    Întrebări şi răspunsuri  - Pagina 46 Icon_minitime

Sus In jos

Întrebări şi răspunsuri
Sus 
Pagina 46 din 67Mergi la pagina : Înapoi  1 ... 24 ... 45, 46, 47 ... 56 ... 67  Urmatorul
 Subiecte similare
-
» Întrebări şi răspunsuri
» INTREBARI SI RASPUNSURI
» Informaţii generale

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Forumul pasionatilor de trenuri din România :: INFORMATII GENERALE-
Mergi direct la: