Forumul pasionatilor de trenuri din România

Acest forum a fost creat pentru cei care iubesc cu adevarat trenurile din Romania!

AcasaAcasa  CăutareCăutare  Ultimele imaginiUltimele imagini  ConectareConectare  ÎnregistrareÎnregistrare  

Întrebări şi răspunsuri

In jos 
+79
Sabik
catalinu'
Vlad
bobi
AeroX
aris86
CristyanC
lapsanszkitamas
gvd
apmatei
laur 133
AndreiCFRbv
Luna
Daniel Trifu
johnsmoke
florin94
alliens
ravers75
ldh80
19jimmy84
cardinal
kristi kkk
Warrington
theblackstigx
florin29sv
riciu
Jhonyla
trancefan83
traian
razvan - trenuri
SST_EuroBlue
Andrey_tm
bubu
KQQ
Casanova
Norbi
ciprian71
laurentzu
get.
cortexedge
alex.alexus.tm
neluadi
Spartan1948
cfr500
Petre_IFTE
teoiasi
Razvan Tudor
@ndrey
tomi_morar
alkrosis
Rarau
alex.barac.5
sorinache96
DUAL
sp59
LanceR
TVlad
CristianSM
marius664
billy752-istu
IonutCFR2009
baiazid
cristy79
dan tm
didinul
Dr2005
cristi ar
frank81
Katalyn
Vitosa
mielutu zburator
Adirmvl
AndreiSV
Adrian78
Ghioca Bogdan
AndiCFR
ets2oltromânia
Nesebar
alex1987
83 participanți
Mergi la pagina : Înapoi  1 ... 25 ... 46, 47, 48 ... 57 ... 67  Urmatorul
AutorMesaj
Nesebar
Administrator
Administrator
Nesebar

Numarul mesajelor : 16278
Localizare : Бухарест
Reputatie : 22372
Data de inscriere : 06/12/2009

Întrebări şi răspunsuri  - Pagina 47 Empty
MesajSubiect: Re: Întrebări şi răspunsuri    Întrebări şi răspunsuri  - Pagina 47 Icon_minitimeMier 18 Ian 2017, 21:29

Katalyn a scris:
Si iarna nu-i ca vara cum a spus fostul presedinte.

Fostul pacalici care a distrus tot, si acum avem un alt pacalici si tot asa. Mai grav e ca lumea chiar aplauda cu 10 maini cand cineva distruge.

Administrator
Administrator
cortexedge

Numarul mesajelor : 3087
Reputatie : 9339
Data de inscriere : 20/08/2008

MesajSubiect: Re: Întrebări şi răspunsuri    Întrebări şi răspunsuri  - Pagina 47 Icon_minitimeJoi 19 Ian 2017, 01:20

Salutari si La multi ani!

Intrebare: Ce trenuri in Romania mai au vagoane restaurant / bar bistro?

Administrator
Administrator
Nesebar

Numarul mesajelor : 16278
Localizare : Бухарест
Reputatie : 22372
Data de inscriere : 06/12/2009

MesajSubiect: Re: Întrebări şi răspunsuri    Întrebări şi răspunsuri  - Pagina 47 Icon_minitimeJoi 19 Ian 2017, 12:04

cortexedge a scris:

Internationalele, Dacia si Ister dar sunt ale CFR si e cu dus si intors, la Ister e doar un bar amarat unde primesti o cafea si ceva de baut in schimb la Dacia e posibil sa nu circule restaurantul asa ca mai ramane Corona si Harghita unde e restaurant MAV si acolo gasesti mancarica gatita, adica standarde europene, normale demne de lumea civilizata, noroc cu MAV ca la CFR Dumnezeu cu mila. Avem trenuri care strabat tara Bucuresti-Satu Mare si Iasi-Timisoara iar daca nu au mancare la bagaj mori de foame pe drum si cica suntem o tara civilizata.............

Numarul mesajelor : 1681
Varsta : 53
Localizare : BUCURESTI
Reputatie : 4727
Data de inscriere : 19/07/2016

MesajSubiect: Întrebări şi răspunsuri   Întrebări şi răspunsuri  - Pagina 47 Icon_minitimeJoi 19 Ian 2017, 12:41

In primul rand nu suntem educati sa mancam la restaurant.Sunt prea saraci romanii sa-si poata permite o masa la restaurant.Daca nu este inclusa in pretul biletului, adio masa la restaurant.La drum lung, toti calatorii mananca un sanvice de acasa sau alte produse cumparate din magazin.Mai grav, multi si-au pierdut educatia de a manca sanatos.Pana la urma romanul nu calatoreste in fiecare zi cu trenul, asa ca o exceptie de la regula nu omoara pe nimeni.Daca in mod obisnuit la pranz serveste o supa si felul doi, ce l-ar determina sa faca la fel sa presupunem ca pleaca cu IR.1621 de la Bucuresti la Arad.Ati crede ca daca acst tren ar avea vagon restaurant ar fi servit doua feluri de mancare in cazul in care ar avea un meniu bogat afisat si amintit de catre personalul CFR prin difuzoare?Putin probabil si ar apela mai degraba la ce are in traista de acasa.Restaurante pline cu clienti pasageri am intalnit in schimb in Austria, Elvetia in tari cu pasageri ce isi respecta ora mesei si care pretul afisat nu reprezinta o problema pentru portofelul lui.Pana cand mancarea nu reprezinta maxim 10% din bugetul fiecaruia, este putin probabil sa avem cerere de restaurante pe calea ferata.Deocamdata sa ne rezumam la o bere,suc, cafea.
Sus In jos
bobi

bobi

Numarul mesajelor : 733
Localizare : Iasi
Reputatie : 4606
Data de inscriere : 06/05/2014

MesajSubiect: Re: Întrebări şi răspunsuri    Întrebări şi răspunsuri  - Pagina 47 Icon_minitimeJoi 19 Ian 2017, 12:41

Kapпaтй a scris:
cortexedge a scris:

Internationalele, Dacia si Ister dar sunt ale CFR si e cu dus si intors, la Ister e doar un bar amarat unde primesti o cafea si ceva de baut in schimb la Dacia e posibil sa nu circule restaurantul asa ca mai ramane Corona si Harghita unde e restaurant MAV si acolo gasesti mancarica gatita, adica standarde europene, normale demne de lumea civilizata, noroc cu MAV ca la CFR Dumnezeu cu mila. Avem trenuri care strabat tara Bucuresti-Satu Mare si Iasi-Timisoara iar daca nu au mancare la bagaj mori de foame pe drum si cica suntem o tara civilizata.............

Nu mai spunem ca toate trenurile de lung parcurs, ar trebui sa aiba vagoane restaurant cu preturi decente , atat la mancare, cat si la bautura.Nu zic ca preturi sa fie de supermarket , dar nici sa ia pielea de pe om.Trenuri precum Bucuresti-Satu Mare sau Oradea, precum Iasi-Timisoara , ar trebui obligatoriu sa aiba un astfel de serviciu. De asemenea , pe rutele cu durata de pe ste 6 ore, ar trebui sa fie vagoane bar-bistro!!!
Sus In jos
bobi

bobi

Numarul mesajelor : 733
Localizare : Iasi
Reputatie : 4606
Data de inscriere : 06/05/2014

MesajSubiect: Re: Întrebări şi răspunsuri    Întrebări şi răspunsuri  - Pagina 47 Icon_minitimeJoi 19 Ian 2017, 12:45

ciprian71 a scris:
In primul rand nu suntem educati sa mancam la restaurant.Sunt prea saraci romanii sa-si poata permite o masa la restaurant.Daca nu este inclusa in pretul biletului, adio masa la restaurant.La drum lung, toti calatorii mananca un sanvice de acasa sau alte produse cumparate din magazin.Mai grav, multi si-au pierdut educatia de a manca sanatos.Pana la urma romanul nu calatoreste in fiecare zi cu trenul, asa ca o exceptie de la regula nu omoara pe nimeni.Daca in mod obisnuit la pranz serveste o supa si felul doi, ce l-ar determina sa faca la fel sa presupunem ca pleaca cu IR.1621 de la Bucuresti la Arad.Ati crede ca daca acst tren ar avea vagon restaurant ar fi servit doua feluri de mancare in cazul in care ar avea un meniu bogat afisat si amintit de catre personalul CFR prin difuzoare?Putin probabil si ar apela mai degraba la ce are in traista de acasa.Restaurante pline cu clienti pasageri am intalnit in schimb in Austria, Elvetia in tari cu pasageri ce isi respecta ora mesei si care pretul afisat nu reprezinta o problema pentru portofelul lui.Pana cand mancarea nu reprezinta maxim 10% din bugetul fiecaruia, este putin probabil sa avem cerere de restaurante pe calea ferata.Deocamdata sa ne rezumam la o bere,suc, cafea.

Ar trebui sa existe mai multe variante de meniuri, in jur de 4-5, cu un felul 1 si un felul 2 ca sa fie diversitate; fara alte sf-uri!
Sus In jos
Rarau
V.I.P Member
V.I.P Member
Rarau

Numarul mesajelor : 742
Varsta : 44
Localizare : Bucuresti
Reputatie : 5431
Data de inscriere : 23/01/2012

MesajSubiect: Re: Întrebări şi răspunsuri    Întrebări şi răspunsuri  - Pagina 47 Icon_minitimeJoi 19 Ian 2017, 12:47

ciprian71 a scris:
In primul rand nu suntem educati sa mancam la restaurant. Sunt prea saraci romanii sa-si poata permite o masa la restaurant. Daca nu este inclusa in pretul biletului, adio masa la restaurant. La drum lung, toti calatorii mananca un sanvice de acasa sau alte produse cumparate din magazin. Mai grav, multi si-au pierdut educatia de a manca sanatos. Pana la urma romanul nu calatoreste in fiecare zi cu trenul, asa ca o exceptie de la regula nu omoara pe nimeni. Daca in mod obisnuit la pranz serveste o supa si felul doi, ce l-ar determina sa faca la fel sa presupunem ca pleaca cu IR.1621 de la Bucuresti la Arad. Ati crede ca daca acst tren ar avea vagon restaurant ar fi servit doua feluri de mancare in cazul in care ar avea un meniu bogat afisat si amintit de catre personalul CFR prin difuzoare? Putin probabil si ar apela mai degraba la ce are in traista de acasa. Restaurante pline cu clienti pasageri am intalnit in schimb in Austria, Elvetia in tari cu pasageri ce isi respecta ora mesei si care pretul afisat nu reprezinta o problema pentru portofelul lui. Pana cand mancarea nu reprezinta maxim 10% din bugetul fiecaruia, este putin probabil sa avem cerere de restaurante pe calea ferata.Deocamdata sa ne rezumam la o bere,suc, cafea.

Pai si la MAV de ce se poate? Nu circula in Romania?
Am mers la Corona si au fost destui oameni la vagonul restaurant
Prea saraci? Cat costa biletul Bucuresti - Oradea?
Daca ar fi conditii oricine si ar lua o ciorba pana in 10 lei, chestii lejere nu fripturi sau mai stiu eu ce.
In Corona nu am simtit ca trece timpul in timp ce pe alte trenuri te ia plicitiseala.

Sunt destui, am vazut pe Bucuresti - Constanta care cumpara de la un reprezentant Cfr diverse chestii frugale.
Sus In jos
riciu

riciu

Numarul mesajelor : 1366
Reputatie : 6632
Data de inscriere : 27/06/2010

MesajSubiect: Re: Întrebări şi răspunsuri    Întrebări şi răspunsuri  - Pagina 47 Icon_minitimeJoi 19 Ian 2017, 12:51

Eu am folosit vagonul restaurant acum cativa ani buni la Dacia, ca pe vremea aia era singurul loc in care puteai sa fumezi. Si evident am facut si consumatie, dar era totusi cam piperat.
Sus In jos
Dr2005
Administrator
Administrator

Numarul mesajelor : 20591
Varsta : 35
Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei
Reputatie : 25510
Data de inscriere : 17/08/2011

MesajSubiect: Re: Întrebări şi răspunsuri    Întrebări şi răspunsuri  - Pagina 47 Icon_minitimeJoi 19 Ian 2017, 12:54

Rarau a scris:
Sunt destui, am vazut pe Bucuresti - Constanta care cumpara de la un reprezentant Cfr diverse chestii frugale.

CFR Călători nu face comerţ ambulant. Acei ,,reprezentanţi CFR" sunt nişte şmecheraşi, care cumpără de la hipermarket şi vând în tren la preţ de ţ'şpe ori mai mare.

ciprian71

MesajSubiect: Re: Întrebări şi răspunsuri    Întrebări şi răspunsuri  - Pagina 47 Icon_minitimeJoi 19 Ian 2017, 13:11

Dr2005 a scris:
Rarau a scris:

CFR Călători nu face comerţ ambulant. Acei ,,reprezentanţi CFR" sunt nişte şmecheraşi, care cumpără de la hipermarket şi vând în tren la preţ de ţ'şpe ori mai mare.
Asa este.Am vazut si eu pe Bucuresti - Constanta, trece cu un cos plin cu bere, suc chipsuri s.a. tip supermarket sau cu o tavita de cafea si nici vorba de bon fiscal.Softrans arezolvat problema asta cu acele aparate tip automat.Se putea amplasa aceste aparate si in vagoanele cfr.La OBB, TRENITALIA am vazut un angajat cu un aparat pe roti, cam incomod printre scaune, haios este acel clopotel de bicicleta Smile
Sus In jos
Katalyn

Katalyn

Numarul mesajelor : 7376
Varsta : 34
Localizare : Rugby, UK.
Reputatie : 11172
Data de inscriere : 09/10/2014

MesajSubiect: Re: Întrebări şi răspunsuri    Întrebări şi răspunsuri  - Pagina 47 Icon_minitimeJoi 19 Ian 2017, 14:21

Dr2005 a scris:
Rarau a scris:

Si cine le permite sa faca comertul asta in tren ? Ca eu mereu I vedeam pe IR si chiar pe R pe Valea Prahovei imbracati specific uniformei de la CFR panataloni albastri si camasa ba unul avea si un ecuson desi trenul avea doar vagoane de clasa.

@cortexedge : Dacia are doar pe Buc.Nord-Brasov-Sibiu-Arad si retur. A fost pana de curand Bord-Restaurant seria 88-96 apoi a fost mini-bar seria 89-87 iar acum e cu Bar-Bistro seria 89-76. Pe Isteru a fost Bar-Bistro 89-76 pe intreaga relatie acum e doar mini-bar 89-87 doar pe Buc-Brasov si retur.

89-76 Bar-Bistro a circulat 2 saptamani si pe 1539/1538.
Sus In jos
ciprian71

MesajSubiect: Întrebări şi răspunsuri   Întrebări şi răspunsuri  - Pagina 47 Icon_minitimeJoi 19 Ian 2017, 14:31

Sunt cumva angajati CFR ? Inainte parca erau angajati Romvared sau cam asa ceva stiu.
Sus In jos
Katalyn

Katalyn

MesajSubiect: Re: Întrebări şi răspunsuri    Întrebări şi răspunsuri  - Pagina 47 Icon_minitimeJoi 19 Ian 2017, 14:45

S-ar putea sa fie exact cei care au lucrat la firma respectiva din moment ce nu le zice nimeni nimic pe trenuri iar majoritate sunt mai inchisi la ten ptr meseria asta nu puteau sa lucreze fricosi sau cei care se sperie si de umbra lor.

Nu am luat la ei niciodata nimic in schimb au luat cei cu care eram in tren Bergenbier la doza 6 lei o posirca de bere, mai buna era apa dar la Campina am facut cheta si am coborat cat am stat sa ne depaseasca IR-ul si am luat Ciucas rece cu 2,5 lei doza.

Totusi am o curiozitate in ajunul Craciunului cand a fost suplimentat IR 472 Buc-Budapesta cu 3 vagoane la coada grupa de Brasov cand a ajuns la Pl.Vest la ultimul vagon era unul cu un platou plin de doze si cafele avea chiar si sort de bucatarie pe el. Ca sa ajunga la ultimul vagon de la Bar-Bistro a trebuit sa treaca pen cusete, dormitor si inca 2 vagoane de clasa.

Apropo la trenurile ce au mini-bar 89-87 in compunere multe nu au angajat e liber acolo la mini-bar.
Sus In jos
TVlad
V.I.P Member
V.I.P Member
TVlad

Numarul mesajelor : 2818
Reputatie : 8392
Data de inscriere : 16/01/2010

MesajSubiect: Re: Întrebări şi răspunsuri    Întrebări şi răspunsuri  - Pagina 47 Icon_minitimeJoi 19 Ian 2017, 15:44

Eu credeam ca smecherasii aia sint de la vagonul bar/restaurant (in acele trenuri care au astfel de vagoane). Cum zicea si Katalin, unii au si ecuson. Ce sa zic, acopera si ei un segment de piata neglijat de CFR Calatori, vin cu o oferta acolo unde este cerere.

Ca tot veni vorba de comert in trenuri, cei mai agasanti sint cei cu carti/reviste/integrame, "surdo-mutii" si aia cu donatiile umanitare, sint uneori mai multi decit calatorii. Se urca in Gara de Nord si incurca lumea iar unii mai sint si insistenti si agresivi. Era sa il pocnesc odata pe unul cu donatia pentru ca mi-a bagat sub nas un fel de legitimatie si mi-a raspuns ofensat cind i-am zis sa ma scuteasca.

Ultima editare efectuata de catre TVlad in Joi 19 Ian 2017, 17:11, editata de 1 ori
Sus In jos
Katalyn

Katalyn

MesajSubiect: Re: Întrebări şi răspunsuri    Întrebări şi răspunsuri  - Pagina 47 Icon_minitimeJoi 19 Ian 2017, 16:14

Cea mai tare oferta am prinso de 2 ori in IRN 1667 baba neagra si grasa cu o sacosa de rafie vindea bere Albrau cu 6 lei doza "dar ti-o las si la 5 lei" nu avea bilet pentru ea iar berea respectiva in supermarket-uri era atunci 1,7 - 1,8 lei.

Am prins smecherasi cu cosuletul si pe IR 1630 actualul 1634 cu oferta sa dai 6 lei pe un Albrau dupa ce treci de Crivina si mai ai 30 minute pana la destinatie mi se pare o afacere proasta. Stau si ma gandesc daca berea de 1.8 lei e 6 lei un Beck's sau Heineken cat o costa 10 lei ?
Sus In jos
Continut sponsorizat

MesajSubiect: Re: Întrebări şi răspunsuri    Întrebări şi răspunsuri  - Pagina 47 Icon_minitime

Sus In jos

Întrebări şi răspunsuri
Sus 
Pagina 47 din 67Mergi la pagina : Înapoi  1 ... 25 ... 46, 47, 48 ... 57 ... 67  Urmatorul
 Subiecte similare
-
» Întrebări şi răspunsuri
» INTREBARI SI RASPUNSURI
» Informaţii generale

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Forumul pasionatilor de trenuri din România :: INFORMATII GENERALE-
Mergi direct la: