Forumul pasionatilor de trenuri din România

Acest forum a fost creat pentru cei care iubesc cu adevarat trenurile din Romania!

AcasaAcasa  CăutareCăutare  Ultimele imaginiUltimele imagini  ConectareConectare  ÎnregistrareÎnregistrare  

Întrebări şi răspunsuri

In jos 
+79
Sabik
catalinu'
Vlad
bobi
AeroX
aris86
CristyanC
lapsanszkitamas
gvd
apmatei
laur 133
AndreiCFRbv
Luna
Daniel Trifu
johnsmoke
florin94
alliens
ravers75
ldh80
19jimmy84
cardinal
kristi kkk
Warrington
theblackstigx
florin29sv
riciu
Jhonyla
trancefan83
traian
razvan - trenuri
SST_EuroBlue
Andrey_tm
bubu
KQQ
Casanova
Norbi
ciprian71
laurentzu
get.
cortexedge
alex.alexus.tm
neluadi
Spartan1948
cfr500
Petre_IFTE
teoiasi
Razvan Tudor
@ndrey
tomi_morar
alkrosis
Rarau
alex.barac.5
sorinache96
DUAL
sp59
LanceR
TVlad
CristianSM
marius664
billy752-istu
IonutCFR2009
baiazid
cristy79
dan tm
didinul
Dr2005
cristi ar
frank81
Katalyn
Vitosa
mielutu zburator
Adirmvl
AndreiSV
Adrian78
Ghioca Bogdan
AndiCFR
ets2oltromânia
Nesebar
alex1987
83 participanți
Mergi la pagina : Înapoi  1 ... 12 ... 21, 22, 23 ... 44 ... 67  Urmatorul
AutorMesaj
dan tm
V.I.P Member
V.I.P Member

Numarul mesajelor : 9079
Reputatie : 12963
Data de inscriere : 16/07/2014

Întrebări şi răspunsuri  - Pagina 22 Empty
MesajSubiect: Re: Întrebări şi răspunsuri    Întrebări şi răspunsuri  - Pagina 22 Icon_minitimeMier 24 Aug 2016, 19:56

Tocmai cem-am intors cu 1837 la cuseta.Am lipsit o vreme si nu am urmarit forumul.

Cred totusi ca nu trebuie plinsi cei care lucreaza pe cusete deoarece stiu la ce se baga si nu cred ca e o mare problema sa se spele la capetele de linie unde isnt spalatoarele sau dusurile comenzilor de personal.

Plus de asta cusetele stau la priza in reviziile de vagoane.

Am mers la mare si m-am intors cu cuseta si eu am scris ca insotitorii umbla ca niste boschetari desi am vazut si altii ingrijiti(chiar azi la 1837 insotitorul era spalat si curat desi venise la Iasi din Bucuresti.Nimic nu ii opreste sa aiba la ei un troler cu atitea camasi cite zile au tura. Nu se pune problema sa ii vedem imputiti si la bustul gol cita vreme la baruri i-am intilnit deja in maieu.

De asemenea am vazut ca lenjeria de la cusete se stringe in Timisoara Nord cu electrocarul reviziei la fel se face si distributia lenjeriei noi pentru drum acolo unde e cazul deci nu cara ei saci cu lenjerie, din ce am inteles de la un insotitor se mai spala si in alte orase.

Probleme apar la intretinerea acestor vagoane, o toaleta din Iasi era infundata, nu avea apa iar la cealalata nu era sapun, probabil s-a terminat pina la Iasi, mocheta de pe hol nu stiu ce rol are in afara de a se face sul sub trolere.

Exista o mare cerere pentru cusete din ce am vazut in gari cel putin zilele astea atit cusetele cit si dormitoarele au circulat pline pe Iasi -Timisoara si retur din ce spuneau casierele atit la dus cit si la intors sigur se mai umplea una.La toate astea se mai adauga faptul ca prima cabina nu e de vinzare fiind anexa a insotitorului.

prostia cu budele care nu pot fi reparate decit la Bucuresti e alta aberatie marca Bucuresti mitici ca sa aiba ei controlul sa nu cumva sa faca prostii din provincie ceva desi e cam suspect ca alea se pot repara doar la Grivita cita vreme si alte revizii au vagoane cu buzi vacuumatice. Ori poate de aia intr-o seara 1695 ducea 2 vagoane de Arad la Bucuresti.

Sus In jos
Dr2005
Administrator
Administrator

Numarul mesajelor : 20591
Varsta : 35
Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei
Reputatie : 25510
Data de inscriere : 17/08/2011

MesajSubiect: Re: Întrebări şi răspunsuri    Întrebări şi răspunsuri  - Pagina 22 Icon_minitimeJoi 25 Aug 2016, 12:03

La Mangalia nu e comandă de personal, nici măcar salubrizare nu se face la Mangalia pentru toate trenurile, iar însoţitorul ăla face un traseu de genul Bucureşti - Timişoara, Timişoara - Mangalia, Mangalia - Timişoara, Timişoara - Bucureşti sau alte combinaţii din astea.
Nici priză de alimentare electrică nu e la Mangalia. Acum câteva zile un însoţitor de pe un 71-31 a ajuns la urgenţe după ce a leşinat în vagon din cauza căldurii.

dan tm
V.I.P Member
V.I.P Member

MesajSubiect: Re: Întrebări şi răspunsuri    Întrebări şi răspunsuri  - Pagina 22 Icon_minitimeJoi 25 Aug 2016, 13:09

Ii scoti mereu fara sa stii, da-ne turnusul lor.
La Mangalia merge partida lui 1992 la dormitor, nu mai spune ca trebuie sa stea in vagon, il inchid si merg la mare.
Hai sa fim seriosi.
Sus In jos
DUAL
Administrator
Administrator
DUAL

Numarul mesajelor : 7874
Localizare : Hunedoara
Reputatie : 13255
Data de inscriere : 05/01/2011

MesajSubiect: Re: Întrebări şi răspunsuri    Întrebări şi răspunsuri  - Pagina 22 Icon_minitimeJoi 25 Aug 2016, 18:01

Dr2005 a scris:
La Mangalia nu e comandă de personal, nici măcar salubrizare nu se face la Mangalia pentru toate trenurile, iar însoţitorul ăla face un traseu de genul Bucureşti - Timişoara, Timişoara - Mangalia, Mangalia - Timişoara, Timişoara - Bucureşti sau alte combinaţii din astea.
Nici priză de alimentare electrică nu e la Mangalia. Acum câteva zile un însoţitor de pe un 71-31 a ajuns la urgenţe după ce a leşinat în vagon din cauza căldurii.
Ori pune la punct revizia.. Ori intoarce trenurile goale inapoi la Constanta fara regim de persona.. pur si simplu GG...
Sus In jos
CristianSM

CristianSM

Numarul mesajelor : 90
Localizare : Satu Mare
Reputatie : 3339
Data de inscriere : 10/12/2015

MesajSubiect: Re: Întrebări şi răspunsuri    Întrebări şi răspunsuri  - Pagina 22 Icon_minitimeJoi 25 Aug 2016, 21:57

Ce s-a intamplat cu 1743 ca are intarziere 2 ore?
Chiar astazi cand am vrut sa merg in gara sa-l vad...
Sus In jos
dan tm
V.I.P Member
V.I.P Member

MesajSubiect: Re: Întrebări şi răspunsuri    Întrebări şi răspunsuri  - Pagina 22 Icon_minitimeJoi 25 Aug 2016, 23:13

Probleme in statia Arad. A asteptat in Aradul Nou apoi a mai stat si in Arad.
Sus In jos
Katalyn

Katalyn

Numarul mesajelor : 7376
Varsta : 34
Localizare : Rugby, UK.
Reputatie : 11172
Data de inscriere : 09/10/2014

MesajSubiect: Re: Întrebări şi răspunsuri    Întrebări şi răspunsuri  - Pagina 22 Icon_minitimeDum 28 Aug 2016, 06:41

Intrebari legate de biletele de tren.

1. De ce sistemul de vanzare a biletelor e atat de prost si infect incat vinde mai intai locurile de la mijlocul vagonului abia apoi spre margini ?? De ce inghesuie toti calatorii la mijlocul vagonului ??

Am venit marti 23 august de la Rosiori Nord la Bucuresti Nord cu IR 1824 Deva - Buc.Nord ne-a dat bilete la RailJet la mijloc, in tren ce sa vezi fix pe locurile noastre 8 turisti straini printre care si 3 negri/negre nu i-am mai deranjat ca la capatul vagonului era liber liber. La Videle urca in vagonul nostru 2 tinere si 2 femei culmea aveau locuri pe bilete tot la mijlocul vagonului nu stiu daca i-au ridicat pe aia de acolo.

2. Am un bilet luat cu anticipatie pe ruta Constanta-Buzau-PL.Sud la trenurile IR 1953 + R 5002 in caz ca vreau sa mai prelungesc cu o zi la mare dar sa ma intorc cu alt tren si anulez biletul, mai elibereaza cineva locul care a fost ocupat de biletul meu ?? Mai umbla cineva la butoane astfel incat sa scoata acel loc sa-l puna pe liber in sistemul de vanzare al biletelor ??
Sus In jos
Dr2005
Administrator
Administrator

MesajSubiect: Re: Întrebări şi răspunsuri    Întrebări şi răspunsuri  - Pagina 22 Icon_minitimeDum 28 Aug 2016, 13:46

Locurile de la mijlocul vagonului sunt cele mai confortabile. Se învaţă asta la orice curs de confort la materialul rulant. Probabil cine a făcut softul a studiat material rulant în facultate.

Dacă anulezi biletul înainte să plece trenul, ar trebui să fie reintrodus locul în sistem ca fiind liber. Oricum, la restituire am impresia că oricum nu se restituie tariful de rezervare.

Katalyn

Katalyn

MesajSubiect: Re: Întrebări şi răspunsuri    Întrebări şi răspunsuri  - Pagina 22 Icon_minitimeDum 28 Aug 2016, 15:29

O sa masor si o sa verific daca e chiar asa in cazul vagoanelor RailJet seria 20-83, mi s-au parut toate egale ca spatiu, pe mine m-a deranjat faptul ca daca ai un vagon ca in cazul asta 20-83 de 78 locuri si ai 40 calatori de ce trebuie sa-i inghesui pe toti la mijlocul vagonului, dupa ce ca sunt scaunele destul de apropiate ?? Noi cand am vazut full locurile noastre de la mijloc cu straini ne-am dus in capatul vagonului unde am stat fiecare pe cate 3-4 locuri.

Puteti sa-mi sariti in cap sau sa faceti ca trenul dar la ce are in momentul de fata CFR Calatori este o rusine pretul aberant de avion e pentru asa zisele masute, aer/climatizare si prize de multe ori nefunctionabile si nu pentru confort. Singurele vagoane din Romania care merita banul de IR sunt doar 21-70, 22-76/96, 21-90 si bijuteriile rare de 84-83, 83-76 si 84-96 vorbim de clasa 2-a ca la clasa 1-a e pentru pomanagii, cfr-isti, ministeriali si cei cu permise, si ar mai fi cele 4 locuri de la mijlocul vagoanelor 20/21-87 si cele 2 locuri individuale de la capetele vagoanelor Railjet atat si nimic mai mutl restul sunt tzeapa curata, tzeapa pe care au primit-o romanii care merg cu CFR Calatori de cand s-a trecut la noile ranguri P, A, R, IC la R si IR.

Ultima editare efectuata de catre Katalyn in Dum 28 Aug 2016, 15:36, editata de 1 ori
Sus In jos
Dr2005
Administrator
Administrator

MesajSubiect: Re: Întrebări şi răspunsuri    Întrebări şi răspunsuri  - Pagina 22 Icon_minitimeDum 28 Aug 2016, 15:32

Nu e vorba de spaţiu, e vorba de izolarea fonică, vibraţii, de siguranţă (statistic vorbind, în caz de accident ai şanse mai mari să scapi întreg dacă eşti la mijlocul vagonului decât la capete - vezi şi accidentul de la Valea Călugărească), eşti la distanţă mai mare de uşile de acces şi de toalete deci eşti deranjat mai rar de cei care le folosesc.

Katalyn

Katalyn

MesajSubiect: Re: Întrebări şi răspunsuri    Întrebări şi răspunsuri  - Pagina 22 Icon_minitimeDum 28 Aug 2016, 15:38

Dr2005 a scris:
Nu e vorba de spaţiu, e vorba de izolarea fonică, vibraţii, de siguranţă (statistic vorbind, în caz de accident ai şanse mai mari să scapi întreg dacă eşti la mijlocul vagonului decât la capete - vezi şi accidentul de la Valea Călugărească), eşti la distanţă mai mare de uşile de acces şi de toalete deci eşti deranjat mai rar de cei care le folosesc.

Boss e un chin sa mergi in salon din 84 locuri cate are un 21-76/86 iti zic eu ca de la Buc.Nord la Costinesti cel putin 40% au fost la toaleta in cele 4 ore de mers Wink
Sus In jos
Nesebar
Administrator
Administrator
Nesebar

Numarul mesajelor : 16278
Localizare : Бухарест
Reputatie : 22372
Data de inscriere : 06/12/2009

MesajSubiect: Re: Întrebări şi răspunsuri    Întrebări şi răspunsuri  - Pagina 22 Icon_minitimeDum 28 Aug 2016, 17:56

Vineri in 1981 mai multi oameni intrebau daca tot trenul e cu saloane iar raspunsul primit a fost da, tot trenul e cu saloane iar ei au zis ok, pe viitor o sa iau masina, sa merg la comun cu toti ....... nu imi convine.

Katalyn

MesajSubiect: Re: Întrebări şi răspunsuri    Întrebări şi răspunsuri  - Pagina 22 Icon_minitimeDum 28 Aug 2016, 18:11

Eu am patit-o vara asta cu locurile in anumite tipuri de vagoane drept urmare in zilele urmatoare imi fac organigrama la toate tipurile de vagoane de clasa 2-a plus Desiro sa stiu dinainte sa imi aleg cel mai bun loc sau cand sunt la inghesuiala macar sa aleg la capatul vagonului ( 20-83 ) ori la mijloc ( 20/21-87 ) etc... sa fie acolo nu ca as merge eu asa de mult cu IR, anul asta am mers ceva cu IR eu care merg doar cu R cu VSD, dus-intors sau IR cu oferte tarif-Regio.

Din pacate trendul e tot dupa cum zice UE deci tot saloane se vor moderniza.

Saloanele astea facute de Astra Arad sunt direct investitie mica porfit maxim, nu e loc pentru bagaje mari, sa vedeti trolere cum stau direct pe culoarul acela minuscul, sa intri sau sa iesi de la geam la 21-76 cu masuta aia inghesuita e o adevarata provocare, un adevarat sport extrem ca sa nu mai zic ca spatiul de sus pentru bagaje e foarte mic pentru cei 84 calatori, bine ca mai sunt calatori care nu isi iau tot dormitorul cu ei.

Am venit din Oltenia cu 1824 am stat lejereanu 2 insi pe 8 locuri la RailJet, ne-am urcat in 1665 ce sa vezi full peste tot la clasa 1-a era plin de pomanagii si angajati de la MT si CFR iar la vagonul 5 jale mare trolere pe culoar, mirosuri de toate regiunile noroc ca eram prea obosit si am bagat 30 minute de somn pana la Ploiesti.

Daca iti pica clima sau nu face fata ( vezi cazul IR 1593 vagonul 12 salon 21-87 cu 95 calatori in el pe 84 locuri ) te antrenezi pentru crematoriu.

Bine ca suntem aproape de Rusia si avem doar 4 luni de vara din care doar doua mai insuportabile ca altfel n-ar mai fi mers nimeni cu trenul in conditile oferite de saloanele low-cost 21-87.

Sa fie clar eu voi folosi anticipatia + fidelitate sau VSD ori alte promotii nu merita CFR Calatori banii de IR pentru doar 15% vagoane adevarate restul tzepe pe 4 osii.

Sus In jos
Adirmvl
V.I.P Member
V.I.P Member
Adirmvl

Numarul mesajelor : 8302
Localizare : Stația de domiciliu: R. Vâlcea
Reputatie : 13082
Data de inscriere : 06/04/2012

MesajSubiect: Re: Întrebări şi răspunsuri    Întrebări şi răspunsuri  - Pagina 22 Icon_minitimeDum 28 Aug 2016, 18:14

Hai ca astea sint basini! Ce sa-ti povestesc, au ei cururile mai lucioase ca ale altora si nu pot merge in vagon salon de la Bucuresti la Constanta.

Cataline, da' oamenii si-au pus bagele sub scaune?
Sus In jos
Adrian78
Administrator
Administrator
Adrian78

Numarul mesajelor : 18688
Localizare : Hunedoara
Reputatie : 24243
Data de inscriere : 05/10/2010

MesajSubiect: Re: Întrebări şi răspunsuri    Întrebări şi răspunsuri  - Pagina 22 Icon_minitimeDum 28 Aug 2016, 18:19

Și când te gândești că alții merg până la Budapesta sau Timisoara- Constanta si noaptea cu 21-76
Eu m-am am saturat sa tot scriu pe facebook de 21-90 care stau fără revizie sau ca 21-80 trebuiau modernizate în 21-70
Eu am venit cu 20-87 acum 2 ani pe 2021 cap coada si a fost bine
Sus In jos
Continut sponsorizat

MesajSubiect: Re: Întrebări şi răspunsuri    Întrebări şi răspunsuri  - Pagina 22 Icon_minitime

Sus In jos

Întrebări şi răspunsuri
Sus 
Pagina 22 din 67Mergi la pagina : Înapoi  1 ... 12 ... 21, 22, 23 ... 44 ... 67  Urmatorul
 Subiecte similare
-
» Întrebări şi răspunsuri
» INTREBARI SI RASPUNSURI
» Informaţii generale

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Forumul pasionatilor de trenuri din România :: INFORMATII GENERALE-
Mergi direct la: