Forumul pasionatilor de trenuri din România

Acest forum a fost creat pentru cei care iubesc cu adevarat trenurile din Romania!

AcasaAcasa  CăutareCăutare  Ultimele imaginiUltimele imagini  ConectareConectare  ÎnregistrareÎnregistrare  

Întrebări şi răspunsuri

In jos 
+79
Sabik
catalinu'
Vlad
bobi
AeroX
aris86
CristyanC
lapsanszkitamas
gvd
apmatei
laur 133
AndreiCFRbv
Luna
Daniel Trifu
johnsmoke
florin94
alliens
ravers75
ldh80
19jimmy84
cardinal
kristi kkk
Warrington
theblackstigx
florin29sv
riciu
Jhonyla
trancefan83
traian
razvan - trenuri
SST_EuroBlue
Andrey_tm
bubu
KQQ
Casanova
Norbi
ciprian71
laurentzu
get.
cortexedge
alex.alexus.tm
neluadi
Spartan1948
cfr500
Petre_IFTE
teoiasi
Razvan Tudor
@ndrey
tomi_morar
alkrosis
Rarau
alex.barac.5
sorinache96
DUAL
sp59
LanceR
TVlad
CristianSM
marius664
billy752-istu
IonutCFR2009
baiazid
cristy79
dan tm
didinul
Dr2005
cristi ar
frank81
Katalyn
Vitosa
mielutu zburator
Adirmvl
AndreiSV
Adrian78
Ghioca Bogdan
AndiCFR
ets2oltromânia
Nesebar
alex1987
83 participanți
Mergi la pagina : Înapoi  1 ... 7 ... 11, 12, 13 ... 39 ... 67  Urmatorul
AutorMesaj
Katalyn

Katalyn

Numarul mesajelor : 7376
Varsta : 34
Localizare : Rugby, UK.
Reputatie : 11172
Data de inscriere : 09/10/2014

Întrebări şi răspunsuri  - Pagina 12 Empty
MesajSubiect: Re: Întrebări şi răspunsuri    Întrebări şi răspunsuri  - Pagina 12 Icon_minitimeLun 18 Iul 2016, 13:14

baiazid a scris:
Katalyn a scris:

Normal ca se poate imi aduc aminte ca intr-un week-end am facut 3 drumuri anul trecut am mers vinerea PL.Vest-Brasov, sambata PL.Vest-Buzau si duminica PL.Vest-Buc.Nord.

Cartea VSD nu permite acest lucru. Tu poate ai avut bilet de weekend

Eu iti spun ca am avut VSD si am mers de 3 ori intr-un week-end pe 3 relati diferite, nu am avut niciodata bilet de week-end.
Sus In jos
cristi ar

Numarul mesajelor : 866
Varsta : 46
Localizare : Arad
Reputatie : 6533
Data de inscriere : 28/05/2009

MesajSubiect: Re: Întrebări şi răspunsuri    Întrebări şi răspunsuri  - Pagina 12 Icon_minitimeLun 18 Iul 2016, 13:15

Mie pe spatele fiecarui bilet mi-a scris: "s-au emis 3 carti VSD", deci in tren poate sa iti ceara toate biletele sa vada cate calatorii ai facut in respectivul weekend, pana acuma nu s-a intampalt asta. Asa ca se pot face mai multe calatorii intr-un weekend dar cu risc.
Sus In jos
Katalyn

Katalyn

MesajSubiect: Re: Întrebări şi răspunsuri    Întrebări şi răspunsuri  - Pagina 12 Icon_minitimeLun 18 Iul 2016, 13:19

Crezi ca isi bate cineva capul cu asa ceva ?? Crezi ca seful de tren sta sa faca pe militianul atata timp cat esti ok si ai bilet valabil ?? Nu o face supracontrolul asa ca seful de tren de ce s-ar obosi ?? Nu este deloc o meserie usoara. e destul de stresanta si obositoare ca sa mai stai sa despici firul in 4. Eu de 2 ani jumate merg cu VSD de cand am aflat de aceasta oferta si nu am avut probleme niciodata iar aici la mine in zona ma descurc la o adica ca i cunosc pe majoritatea sefilor de tren mai ales ca am si 4 vecini nasi pe trenurile din zona mea.
Sus In jos
tomi_morar

Numarul mesajelor : 2
Varsta : 37
Localizare : Budapest
Reputatie : 4382
Data de inscriere : 04/11/2012

MesajSubiect: Re: Întrebări şi răspunsuri    Întrebări şi răspunsuri  - Pagina 12 Icon_minitimeLun 18 Iul 2016, 17:36

Salutare!

Am nevoie de niste informatii: doresc sa transport o bicicleta pe ruta Carei-Zalau. Ajung in Carei dupa-masa, asadar variantele ar fi 4084 sau 4441. Din cate am vazut la sectiunea compuneri aceste trenuri sunt facute cu automotoare ADH 11. Banuiesc ca aceste automotoare nu au spatii rezervate bicicletelor, asadar intrebarile mele ar fi:

1. Se elibereaza bilete pt. biciclete la aceste trenuri?
2. Daca a transportat careva din voi biciclete in aceste automotoare, se pot pune undeva unde nu deranjeaza pe nimeni (la usi, capat de automotor, culoar) ?

Multumesc!
Sus In jos
Dr2005
Administrator
Administrator

Numarul mesajelor : 20591
Varsta : 35
Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei
Reputatie : 25510
Data de inscriere : 17/08/2011

MesajSubiect: Re: Întrebări şi răspunsuri    Întrebări şi răspunsuri  - Pagina 12 Icon_minitimeLun 18 Iul 2016, 18:14

Automotoarele ADH au un loc pentru scaune rulante în vagonul remorcă. Biletul de bicicletă e strict între tine şi tanti de la bilete şi naş, nu ştiu dacă o să îţi dea.
Întrebări şi răspunsuri  - Pagina 12 2cog4m8
Întrebări şi răspunsuri  - Pagina 12 Ppyqs

tomi_morar

Numarul mesajelor : 2
Localizare : Budapest
Reputatie : 4382
Data de inscriere : 04/11/2012

MesajSubiect: Re: Întrebări şi răspunsuri    Întrebări şi răspunsuri  - Pagina 12 Icon_minitimeLun 18 Iul 2016, 18:27

Ah, e perfect. Multumesc mult pentru informatii si poze!
Sus In jos
Nesebar
Administrator
Administrator
Nesebar

Numarul mesajelor : 16278
Localizare : Бухарест
Reputatie : 22372
Data de inscriere : 06/12/2009

MesajSubiect: Re: Întrebări şi răspunsuri    Întrebări şi răspunsuri  - Pagina 12 Icon_minitimeLun 18 Iul 2016, 19:35

4084 e cu Duewag iar 4441 e Desiro.

Numarul mesajelor : 953
Localizare : -
Reputatie : 4052
Data de inscriere : 15/06/2016

MesajSubiect: Re: Întrebări şi răspunsuri    Întrebări şi răspunsuri  - Pagina 12 Icon_minitimeLun 18 Iul 2016, 19:50

Statia Hunedoara are casa de bilete?sau le luam de la nas?
Sus In jos
@ndrey
V.I.P Member
V.I.P Member
@ndrey

Numarul mesajelor : 902
Localizare : Iasi
Reputatie : 6431
Data de inscriere : 26/09/2009

MesajSubiect: Re: Întrebări şi răspunsuri    Întrebări şi răspunsuri  - Pagina 12 Icon_minitimeLun 18 Iul 2016, 22:33

tomi_morar a scris:
Salutare!

Am nevoie de niste informatii: doresc sa transport o bicicleta pe ruta Carei-Zalau. Ajung in Carei dupa-masa, asadar variantele ar fi 4084 sau 4441. Din cate am vazut la sectiunea compuneri aceste trenuri sunt facute cu automotoare ADH 11. Banuiesc ca aceste automotoare nu au spatii rezervate bicicletelor, asadar intrebarile mele ar fi:

1. Se elibereaza bilete pt. biciclete la aceste trenuri?
2. Daca a transportat careva din voi biciclete in aceste automotoare, se pot pune undeva unde nu deranjeaza pe nimeni (la usi, capat de automotor, culoar) ?

Multumesc!
I-a si urca in tren cu bilet valabil pentru tine, restul se rezolva !
Sus In jos
DUAL
Administrator
Administrator
DUAL

Numarul mesajelor : 7874
Localizare : Hunedoara
Reputatie : 13255
Data de inscriere : 05/01/2011

MesajSubiect: Re: Întrebări şi răspunsuri    Întrebări şi răspunsuri  - Pagina 12 Icon_minitimeMar 19 Iul 2016, 00:43

ets2oltromânia a scris:
Statia Hunedoara are casa de bilete?sau le luam de la nas?

Ai statie de bilete, si ai 800 de metrii pana la Agentia de voiaj.
Sus In jos
Rarau
V.I.P Member
V.I.P Member
Rarau

Numarul mesajelor : 742
Varsta : 44
Localizare : Bucuresti
Reputatie : 5431
Data de inscriere : 23/01/2012

MesajSubiect: Re: Întrebări şi răspunsuri    Întrebări şi răspunsuri  - Pagina 12 Icon_minitimeMar 19 Iul 2016, 16:31

cristi ar a scris:
Am luat la 1 iulie si tot pentru 5 weekenduri. As fi vrut sa iau in august pentru 4 weekenduri dar vad ca nu se poate.

In august sunt 4 week enduri, de ce sa nu se poate lua pentru 4 ?
poti lua 31 iulie - 31 august, sau 1 aug - 1 sept,

daca iei 5 aug - 5 sept intr-adevar sunt 5 week enduri.

Eu luam de exemplu 3 Sinaia Sud + 2 Chitila , asa iesea cel mai ieftin din Bucuresti Nord, Chitila e in primul plan tarifar sunt 9 km.
Nu te intreaba nimeni de ce ti-ai luat doar pana la Chitila.

Eu stiu ca VSD-ul il primeam capsat dar nu e obligatoriu. Iar ca sa nu capseze nasul pe alt bilet deschizi VSD-ul la calatoria respectiva.
Sus In jos
cristi ar

Numarul mesajelor : 866
Varsta : 46
Localizare : Arad
Reputatie : 6533
Data de inscriere : 28/05/2009

MesajSubiect: Re: Întrebări şi răspunsuri    Întrebări şi răspunsuri  - Pagina 12 Icon_minitimeMar 19 Iul 2016, 20:23

Zice ca nu se poate, perioada de valabilitate trebuie sa inceapa obligatoriu vineri, sambata sau duminica, desi in MT si pe cfrcalatori nu scrie decat ca e valabila o luna.
Sus In jos
Katalyn

Katalyn

MesajSubiect: Re: Întrebări şi răspunsuri    Întrebări şi răspunsuri  - Pagina 12 Icon_minitimeMier 20 Iul 2016, 09:59

Rarau a scris:
cristi ar a scris:
Am luat la 1 iulie si tot pentru 5 weekenduri. As fi vrut sa iau in august pentru 4 weekenduri dar vad ca nu se poate.

In august sunt 4 week enduri, de ce sa nu se poate lua pentru 4 ?
poti lua 31 iulie - 31 august, sau 1 aug - 1 sept,

daca iei 5 aug - 5 sept intr-adevar sunt 5 week enduri.

Eu luam de exemplu 3 Sinaia Sud + 2 Chitila , asa iesea cel mai ieftin din Bucuresti Nord, Chitila e in primul plan tarifar sunt 9 km.
Nu te intreaba nimeni de ce ti-ai luat doar pana la Chitila.

Eu stiu ca VSD-ul il primeam capsat dar nu e obligatoriu. Iar ca sa nu capseze nasul pe alt bilet deschizi VSD-ul la calatoria respectiva.

Nu stiu care e treaba cu VSD dar iti spun ca nu ai cum sa prinzi 4 week-end-uri poate doar daca iei de la 1 februarie la 28 februarie cand e an cu luna februarie de 28 zile. Am tot luat VSD de 2 ani jumate incoace si numai 5 week-end-uri am prins mereu ba am luat odata VSD si in ziua de duminica acum nu mai tin minte cum a fost cu valabilitatea dar tot 5 week-end-uri am prins.

Ce treaba are Chitila ??? Nu te intreaba nimeni de ce ai luat Buc.Nord - Chitila poti sa iei si Bobolia sau alte stati mai ciudata ori unde nu urca/coboara nimeni. Eu iau Sinaia.Sud ca intra la 7,30 lei dar merg la Busteni sau cand iau Busteni de 9,3 lei merg la Predeal.

Eu nu l-am primit capsat decat de 2 ori in rest necapsat sau i-am spus eu sa nu-l capseze ba odata nici nu mi-a mai scris pe spate "S-a eliberat 4 carti Vsd"

Mie mi-a picat acum pe VSD la IR chiar azi o sa ma duc sa fac un test la gara e reducere de 35% si locul la IR nu e obligatoriu sa-l achiti lucru care mai faci economie de 7,80 lei la fiecare drum cu IR-ul. De exemplu un Bucuresti-Constanta la IR cu Cartea VSD ar trebui sa coste 72,93 lei adica sa zicem Buc.Nord - Constanta cu IR 1981 si intoarcerea cu IR 1588 unde ar veni 36,46 lei pe sens aproape cat tariful de Regio dar la VSD e buba ca trebuie sa iei 5 week-end-uri la IR unde nu e prea ieftin.

Alt exemplu tot pentru bucuresteni : 5 week-end-uri cu IR 2 la Constanta si 1 la Brasov si 2 la Mangalia :

2 x Constanta = 2 x 72,93 = 145,86
1 x Brasov = 58,50 lei
2 x Mangalia = 2 x 81,77 = 163,54

Total : 367,90 lei si 2.304 km in 5 week-end-uri numai cu trenuri IR.

Pentru Regio e si mai simplu sa zicem ca vreo doar 3 week-end-uri te duci unul la Brasov, unul la Targoviste si unul Predeal mai bagi 2 de Chitila si scoti :

1 x Brasov = 24,20 lei.
1 x Targoviste = 10,60 lei.
1 x Predeal = 18,40 lei.
2 x Chitila = 6,80 lei

Total : 60 lei, cu 60 lei te duci si intorci din Bucuresti la Brasov, Predeal si Targoviste cu Regio pe cand doar un drum cu IR pana la Brasov costa 48.90 lei Wink

Revenind iar la IR e bine sa iei pe distanta cat mai mare caci castigi la bani cu cat distanta creste, cresc si tarifele dar mai lent diferentele le stiti cu toti daca cunoasteti tarifele CFR Calatori.

Sus In jos
ets2oltromânia

Numarul mesajelor : 953
Localizare : -
Reputatie : 4052
Data de inscriere : 15/06/2016

MesajSubiect: Re: Întrebări şi răspunsuri    Întrebări şi răspunsuri  - Pagina 12 Icon_minitimeMier 20 Iul 2016, 23:43

Stie cineva la ce ora e microbuz spre Craiova din Hunedoara?
Cand am mers la Hunedoara am luat-o pe Drobeta Turnu Severin,Caransebeș,Oțelul Roșu,Hațeg. Pt vineri 22 aș vrea să știu ora(stiu ca e de dimineata)
Sus In jos
Razvan Tudor
V.I.P Member
V.I.P Member
Razvan Tudor

Numarul mesajelor : 649
Varsta : 33
Localizare : Bucuresti
Reputatie : 5879
Data de inscriere : 10/01/2011

MesajSubiect: Re: Întrebări şi răspunsuri    Întrebări şi răspunsuri  - Pagina 12 Icon_minitimeJoi 21 Iul 2016, 00:09

Pe autogari.ro apare la ora 6 din Hunedoara, sosire la 13:20 in Craiova.
http://www.autogari.ro/Transport/Hunedoara-Craiova
Sus In jos
Continut sponsorizat

MesajSubiect: Re: Întrebări şi răspunsuri    Întrebări şi răspunsuri  - Pagina 12 Icon_minitime

Sus In jos

Întrebări şi răspunsuri
Sus 
Pagina 12 din 67Mergi la pagina : Înapoi  1 ... 7 ... 11, 12, 13 ... 39 ... 67  Urmatorul
 Subiecte similare
-
» Întrebări şi răspunsuri
» INTREBARI SI RASPUNSURI
» Informaţii generale

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Forumul pasionatilor de trenuri din România :: INFORMATII GENERALE-
Mergi direct la: