De asemenea, inainte de 1989, un alt om deosebit, care a facut mult pentru Husi, a fost si regretatul Teodor Loghin, maistru, sef de sectie la "Sectia de Utilaj Complex SUC Husi" (actuala societate comerciala SC Petal SA Husi). La aceea vreme "SUC Husi" era subordonata intreprinderii de utilaj petrolier "1 Mai" Ploiesti.
Prin relatiile si eforturile lui Teodor Loghin, a reusit sa obtina contracte de export a utilajului petrolier realizat la Husi in China. Ca urmare SUC Husi s-a dezvoltat foarte mult in acei ani, ajungand ca in 1989 sa aibe cca 2000 de salariati, iar un angajat de la SUC Husi ajungea atunci si la un salar de 4000- 5000 lei. In plus SUC Husi sustinea si echipa de fotbal "Steaua Mecanica Husi", la un meci adunandu-se pe stadionul din Husi si 3000 de spectatori.
Dupa revolutie Teodor Loghin a fost "sapat" chiar de propriul sau cumnat, fiind indepartat de la conducerea unitatii si chiar facand puscarie pe nedrept.
Apoi, cand au venit chinezii sa reinoiasca contractele cu SUC Husi dupa revolutie, au spus ca vor sa discute numai cu domnul Loghin! Noua conducere a incercat sa le explice ca nu mai este director domnul Loghin, dar chinezii nici nu au vrut sa auda , au plecat si au renuntat la contractele cu SUC Husi. Ca urmare unitatea a decazut puternic (pierzand acele contracte) iar astazi SC Petal SA Husi se chinuie sa supravietuiasca, cu cca 200 de salariati!
In 1993 din pacate este indepartat de la conducerea SC Vidisamp SA Husi ("urmasa" IAS Husi) si celebrul Ioan Neamtu, desi acesta facusera foarte multe lucruri bune atat pentru unitatea respectiva cat si pentru orasul Husi in general. Indepartarea lui Ioan Neamtu de la conducerea SC Vidisamp SA Husi a insemnat si inceputul decaderii pentru aceasta unitate, dar si a jafului facut la SC Vidisamp SA Husi, care falimenteaza si dispare in anul 2005.
Pentru acesti 3 oameni- Ioan Neamtu (directorul IAS Husi), Teodor Loghin (masistru, sef de sectie la SUC Husi) si Gheorghe Hristea (seful magazinelor ICSM din Husi), la cate au facut pentru Husi (indiferent de regimul politic de atunci), ar merita cred sa li se ridice si statui!
De asemenea amintiri placute au lasat si fostii prim-secretari ai orasului Husi- Ioan Croitoru (1968- 1979, de loc din comuna Lunca Banului) si Aneta Slivneanu (1979- 1987; desi nu era din Husi, fiind de loc din Barlad, a fost apreciata de huseni).
Dimpotriva, o amintire neplacuta au lasat-o fosta prim-secretara Maria Roman (1987- 1989; de loc din comuna Tanacu, a manifestat o atitudine dispretuitoare si aroganta in perioada cat a fost prim-secretara la orasul Husi) si fostul secretar cu propaganda Vasile Munteanu.