Am fost in Italia. pe masura timpului o sa pun aici citeva poze din calatoriile pe care le-am facut.Oricum sintem destul de departe de ei.
2 ianuarie 2020, Orasul Stradella, pe linia dubla Piacenza-Voghera. La 4 km spre Voghera, in Broni se ramifica o linie simpla spre Bressana Bottarone pe linia Genova Brignole-Tortona-Voghera -Milano Rogoredo. Stradela este capat de linie pentru unele trenuri Trenord cu plecare din Milano Greco Pirelli. Trenord este o companie care opereaza cu precadere in Lombardia. Este infiintatde Trenitalia si Ferovie Nord Milano.
am circulat cu un tren regio insa acesta nu a oprit pina in Voghera.
fata de anii trecuti in Stradella au fost facute investitii si acuma in biroul de miscare nu mai este nimeni.
spre Piacenza
fostul birou de miscare
soseste si trenul, am urcat in ultimul vagon care avea post de conducere si sistem de urcare pentru persoane cu dizabilitati.
12.03-12.17 timpul pentru schimbarea trenului in Voghera
trenul cu care am venit
prin pasajul subteran pentru a schimba trenul.
in revizia Voghea se vad si vagoane ale trenului Thello.
trenul opreste doar la Tortona desi este regio.
Statia Alessandria. Este un nod important situat pe linia Torino Porta Nova -Arquata Scrivia. De asemenea circula trenuri pe liniile secundare spre Vercelli, Rho(milano) si spre Pavia
pasajul subteran din Alessandria.In multe gari se lucreaza pentru lifturi.
prin gara
garile mari au un sistem pentru urcarea un tren a persoanelor in scaun rulant
semnale in consola, la ei se circula pe stinga, din cite mi-am dat seama daca semnalul este pe dreapta are fundal patrat in loc de rotund si are o sageata spre stinga.Am vazut semnalizare de restrictie cu 80km/h. Deoarece nu toate geamurile se deschid, nu am putut sa pozez cum am vrut iar viteza depaseste aproape peste tot 100 km/h. Unde mai puteam deschide geamurile, era totusi 2 ianuarie si erau calatori prin vagoane.
Din Alessandria am ales sa ma intorc la Stradella prin Pavia pe o linie secundara.
trenul pleaca de la linia 1A infundata
Aici este linia 1B infundata.
trecem riul Tanaro spre Valenza
Majoritatea statiilor au pasaj subteran chiar daca au doat doua linii(liniile curente. Totusi am remarcat in calatorii si gari fara pasaj subteran.
traversam fluviul Pad pe care ei il numesc Po.
trenul soseste in Torreberetii de unde linia se ramifica spre Pavia. Din cauza unor preobleme la o bariera in parcurs trenul stationeaza aproape 45 de minute.
locul de bagaje al automotorului nu mai este folosit
una din barierele cu probleme, cealalta era in cimp si nu m-a surprins, nu am reusit sa pozez echipa.Trenul a mers mai incet si a amai pus intirziere.
nu am reusit sa mai pozez garile in totalitate fie din cauza sefei de tren care se grabea sa inchida usile fie din cauza soarelui care imi batea din fata. sefa de tren mi-a tot spus ca sintem in intirziere si nu e timp de poze.
am vrut sa va arat o halta din Italia, o simpla copertina, pe care nu am prins-o in poza.
https://www.google.ro/maps/place/Sairano/@45.1390078,9.047039,3a,75y,90t/data=!3m8!1e2!3m6!1sAF1QipPQgmMYSs4FWKP4RqAVvNcPxWgWGi7qaKM9k0jC!2e10!3e12!6shttps:%2F%2Flh5.googleusercontent.com%2Fp%2FAF1QipPQgmMYSs4FWKP4RqAVvNcPxWgWGi7qaKM9k0jC%3Dw114-h86-k-no!7i3264!8i2448!4m13!1m7!3m6!1s0x4787708bd9cb4e0f:0x305e67d473c7dc0!2sProvincia+Alessandria,+Italia!3b1!8m2!3d44.8175587!4d8.7046627!3m4!1s0x478723bad75678e3:0x344a833d11106c8a!8m2!3d45.1388852!4d9.0471125
traversam riul Ticino care in aval se uneste cu Padul.
sosim in Pavia
trenul de la linia 1 este S13 Pavia -Milano Bovisa. Opreste in toate statiile, din Milano Rogoredo intra in subteran circula pe Milano Passante, o cale ferta subterana ca un metrou. Noi nici macar nu ne putem imagina sa avem vreodata ceva ca in Milano. O increngatura de cai ferate suprapuse, racordari si ramificatii greu de imaginat.Nimeni nu spune sa inchida caile ferate pentru ca sint prin oras.
Trenurile S13 opresc in toate garile pina la Milano Rogoredo, restul trenurilor chiar daca sint regio nu opresc pe sectiune Rogoredo-Pavia. Unde opresc trenurile S nu mai opresc restul trenurilor.
garile au loc pentru biciclete. Am vazut oameni care veneau de undeva de la revelion cu un troler mic si au dezlegat bicicleta de la gara.
am ajuns la Stradella pe linia simpla cu tren regio.
biletele de calatorie