|
| UZ-Ucraina | |
|
+37get. florin29sv Sabik Vale_ntin marius664 ciprian71 alex.alexus.tm baiazid alex1987 LanceR cfr500 92Dragos Re6/6 alliens Katalyn TER200 apmatei Adirmvl kristi kkk riciu DUAL Adrian78 mielutu zburator Luna didinul TVlad ldh80 Nesebar dan tm Dr2005 delfinson razvan - trenuri cristi CFR mardaryroby Codrut1985 COSTACHE MIHAIL discoid21 41 participanți | |
Autor | Mesaj |
---|
delfinson
Numarul mesajelor : 349 Localizare : Iasi Reputatie : 3615 Data de inscriere : 24/12/2015
| Subiect: tren nou UZ Ucraina - Polonia Joi 08 Iun 2017, 12:07 | |
| Caile Ferate Ucrainene - UZ introduc, din 11.06.2017, un nou tren ce leaga Ucraina de Polonia si retur: trenul expres Kovel (UA) - Chelm (PL).
- Trenul expres nr. 751 Kovel - Chelm, pleaca zilnic, la 11,53 si soseste in Polonia, la Chelm, la ora 13,41. Din Chelm exista trenuri directe PKP catre marile orase poloneze: Varsovia/Warszawa, Lublin etc. - Trenul expres nr. 752 Chelm - Kovel, pleaca zilnic, la 14,51 si soseste in Ucraina, la Kovel, la ora 18,40. Din Kovel exista trenuri directe UZ catre marile orase ucrainene: Kiev/Kyiv, Cernauti/Chernivtsi, Odesa, Liov/Lviv etc. |
| | | Nesebar Administrator
Numarul mesajelor : 16278 Localizare : Бухарест Reputatie : 22393 Data de inscriere : 06/12/2009
| Subiect: Re: UZ-Ucraina Joi 08 Iun 2017, 12:37 | |
| Care este pretul?
Sau un bilet Lvov-Krakow cat mai este?
|
| | | alliens
Numarul mesajelor : 530 Reputatie : 5430 Data de inscriere : 27/06/2011
| Subiect: Re: UZ-Ucraina Vin 09 Iun 2017, 00:08 | |
| - delfinson a scris:
- Caile Ferate Ucrainene - UZ introduc, din 11.06.2017, un nou tren ce leaga Ucraina de Polonia si retur: trenul expres Kovel (UA) - Chelm (PL).
- Trenul expres nr. 751 Kovel - Chelm, pleaca zilnic, la 11,53 si soseste in Polonia, la Chelm, la ora 13,41. Din Chelm exista trenuri directe PKP catre marile orase poloneze: Varsovia/Warszawa, Lublin etc. - Trenul expres nr. 752 Chelm - Kovel, pleaca zilnic, la 14,51 si soseste in Ucraina, la Kovel, la ora 18,40. Din Kovel exista trenuri directe UZ catre marile orase ucrainene: Kiev/Kyiv, Cernauti/Chernivtsi, Odesa, Liov/Lviv etc. oare daca tot nu se mai cer vize in UE pentru ucraineni, vor introduce si un tren Cernauti-Suceava care sa nu stea 3 ore la granita? poate iau si romanii exemplul polonezilor si introduc control comun, eventual in tren...ma tenteaza o excursie cu trenul la Cernauti si Lviv, dar timpul mare petrecut in vama si viteza foarte scazuta intre Vadul Siret si Cernauti are un efect descurajator...la asta se adauga si mersul nu tocmai avantajos pe segmentul Cernauti-Lviv, astfel ca toate la un loc conduc la imposibilitatea parcurgerii traseului Bucuresti-Lviv intr-o singura zi (de dimineata pana seara) desi distanta este comparabila cu Bucuresti-Budapesta.... |
| | | delfinson
Numarul mesajelor : 349 Localizare : Iasi Reputatie : 3615 Data de inscriere : 24/12/2015
| Subiect: Re: UZ-Ucraina Vin 09 Iun 2017, 09:40 | |
| - Kapпaтй a scris:
- Care este pretul?
Sau un bilet Lvov-Krakow cat mai este?
- 30 de lei; - biletul pe ruta Lviv - Cracovia e scump pt ca momentan nu exista decat vagoane de dormit (trenul Lviv - Wroclaw); din august se preconizeaza introducerea unui tren de zi Lviv - Cracovia si retur, la pret mult mai accesibil; cel mai avantajos e momentan Lviv - Przemysl 30 lei si Przemysl - Cracovia 50 lei; |
| | | delfinson
| Subiect: Re: UZ-Ucraina Vin 09 Iun 2017, 10:20 | |
| - alliens a scris:
- oare daca tot nu se mai cer vize in UE pentru ucraineni, vor introduce si un tren Cernauti-Suceava care sa nu stea 3 ore la granita? poate iau si romanii exemplul polonezilor si introduc control comun, eventual in tren...ma tenteaza o excursie cu trenul la Cernauti si Lviv, dar timpul mare petrecut in vama si viteza foarte scazuta intre Vadul Siret si Cernauti are un efect descurajator...la asta se adauga si mersul nu tocmai avantajos pe segmentul Cernauti-Lviv, astfel ca toate la un loc conduc la imposibilitatea parcurgerii traseului Bucuresti-Lviv intr-o singura zi (de dimineata pana seara) desi distanta este comparabila cu Bucuresti-Budapesta....
- nu exista niciun tren Cernauti - Suceava care sa stea 3 ore la granita; trenurile Bucuresti - Vadul Siret, respectiv Suceava - Vadul Siret stationeaza in gara de frontiera Vicsani intre 40 si 54 de minute, ce-i drept, cu mult mai mult decat e necesar pt controlul de frontiera si vama, aici ar trebui facut ceva; - control comun nu exista nici intre Polonia, Ungaria, Slovacia si Ucraina; control comun este permis doar intre 2 tari UE sau 2 tari non UE; - daca vreti sa ajungeti mai repede in Cernauti si sa nu mai asteptati legatura in Vadul Siret, puteti lua unul din autobuzele Suceava - Cernauti (la 13,00 sau la 15,20) sau autobuzul direct Bucuresti - Cernauti; trenul Vadul Siret - Cernauti e un personal care opreste in fiecare statie, de aia face mai mult; - de la Cernauti la Lviv sunt multe trenuri la ore variate, pt toate nevoile si buzunarele, se fac intre 3,40 ore - cel mai putin, cu expresul si 6,02 ore cu trenul de noapte cu vagoane de dormit - cel mai mult; eu recomand trenul de noapte care, desi face cel mai mult, scuteste de o noapte de cazare, practic se doarme in tren noaptea respectiva, la un pret super avantajos; se poate pleca la 13,00 din Suceava si seara la 21,21 sa fii in Lviv sau plecare dimineata din Bucuresti cu trenul la 6,15 si noptea la 2,14 poti fi la Lviv; - asa cum am scris si in postarile anterioare, UZ a anuntat ca, probabil din luna august, vor lansa un nou tren din Cernauti spre Romania; |
| | | alliens
Numarul mesajelor : 530 Reputatie : 5430 Data de inscriere : 27/06/2011
| Subiect: Re: UZ-Ucraina Vin 09 Iun 2017, 23:04 | |
| da, nu e vorba de un tren fizic (doar vagonul direct Kiev-Bucuresti , o data pe saptamana asteapta atata), e vorba de timpul pe care il pierzi efectiv de cand ajungi in Vicsani pana pleci din Vadul Siret (la fel in sens invers)....varianta cu autobuzul de 15:20 nu pare prea sigura , iar ca sa il prinzi pe cel de 13 venind d ela Bucuresti nu ai cum decat fie mergand cu tren de noaptea pana la Suceava, fie dormind acolo o noapte....autobuzul e exclus, sunt prea mule ore ,e mult mai incomod ca trenul....raman la parerea ca o varianta utila ar fi fost un automotor cu boghiuri variabile (parca 20 de minute se spunea ca ar dura ajsutarea la schimbarea ecartamentului) si la care controlul sa se faca in comun, eventual in tren cum se face intre polonia si Ucraina, si care macar s anu opreasca in toate statiile intre Vadul Siret si Cernauti....asa, cu plecare la 5 din Buc in loc de 6:15 spre exemplu, schimbare in Suceava cu tren UZ, s-ar putea scurta semnificativ timpul intre Vicsani si Cernauti...si eventual o zi pe saptamana sa fie mers diferit sa duca si vagonul ala direct de Kiev.... |
| | | alex1987
Numarul mesajelor : 283 Reputatie : 4850 Data de inscriere : 28/05/2012
| Subiect: Re: UZ-Ucraina Sam 10 Iun 2017, 09:40 | |
| Anul trecut eu am ales trenul de noapte Bucuresti-Suceava, apoi un taxi-ocazie cu care ne-am inteles in prealabil la telefon, am fost 4 pasageri, si am platit de caciula 40 lei Suceava-Cernauti, asa ca am ajuns devreme in Cernauti.Am ales sa petrecem si o noapte la un hostel si sa luam expressul dis de dimineata catre Lvov.Intoarcerea a fost solotvino-Sighetul Marmatiei -Bucuresti, in primul weekend de circulatie al sezonieruli din sighet anul trecut. Era pustiu si frumos in tren |
| | | delfinson
| Subiect: Re: UZ-Ucraina Lun 12 Iun 2017, 11:30 | |
| - alex1987 a scris:
- Anul trecut eu am ales trenul de noapte Bucuresti-Suceava, apoi un taxi-ocazie cu care ne-am inteles in prealabil la telefon, am fost 4 pasageri, si am platit de caciula 40 lei Suceava-Cernauti, asa ca am ajuns devreme in Cernauti.Am ales sa petrecem si o noapte la un hostel si sa luam expressul dis de dimineata catre Lvov.Intoarcerea a fost solotvino-Sighetul Marmatiei -Bucuresti, in primul weekend de circulatie al sezonieruli din sighet anul trecut. Era pustiu si frumos in tren
- dupa parerea mea era mai bine sa luati autobuzul Suceava - Cernauti, e 30 de lei biletul (la 13,00 sau la 15,20), apoi v-ati fi plimbat prin Cernauti, iar la 12 noaptea luati trenul cu vagoane de dormit spre Lviv unde ajungeati dimineata la 6 si astfel nu mai era nevoie si de cazare, practic aveati si cazare si transport in acelasi timp la un pret incapand cu doar 12 lei/pers. |
| | | razvan - trenuri V.I.P Member
Numarul mesajelor : 3354 Varsta : 42 Localizare : Bucuresti, Romania Reputatie : 8364 Data de inscriere : 26/05/2011
| Subiect: Re: UZ-Ucraina Vin 16 Iun 2017, 00:52 | |
| Iata si confirmarea autoritatilor :
http://vivafm.ro/2017/06/15/perechi-de-trenuri-zilnice-pe-ruta-suceava-cernauti-si-retur/ |
| | | Dr2005 Administrator
Numarul mesajelor : 20625 Varsta : 35 Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei Reputatie : 25565 Data de inscriere : 17/08/2011
| Subiect: Re: UZ-Ucraina Vin 16 Iun 2017, 08:52 | |
| Ce-mi place când preşedinţii de CJ şi primarii aberează la greu... trenurile internaţioanle sunt nesubvenţionate şi nu există bază legală pentru a fi subvenţionate. În plus, sunt ecartamente diferite, iar controlul de frontieră durează minim 30 minute de fiecare parte... în afară de pus trenuri la legătură în Dorneşti sau în Vadul Siretului, nu prea sunt şanse de altceva. Că dacă stai să transpui vagoanele, faci 5 ore de la Suceava la Cernăuţi. _________________ :TTT:
|
| | | dan tm V.I.P Member
Numarul mesajelor : 9098 Reputatie : 13003 Data de inscriere : 16/07/2014
| Subiect: Re: UZ-Ucraina Vin 16 Iun 2017, 09:54 | |
| Ei sint politicieni, pot sa anunte ca au bagat niste avioane de la Suceava la Cernauti, nu ii doare gura.
De unde vrei sa stie ei cum stat treaba cu ecartamentele?
Ei zic sa para ca se ocupa , sa justifice deplasarea doar n-ai crezut ca e adevarat.
Miine incep sa circule trenurile spre Putna. S-a hotarit sa aiba legatura la cele nou introduse spre Cernauti pentru romanii de dincolo. o sa fie legatura si la trenul CFM din Socolo pentru moldovenii de peste Prut. Legaturi atit in Dornesti cit si in Suceava Nord.
pentru credinciosiii sositi la Putna s-a analizat oportunitatea unor autobuze spre Moldovita urmind a se repara linia spre Vama pentru a continua calatoria spre Gura Humorului la manastirile din Zona (Voronet si Humor) apoi cu trenul direct la Cacica pentru basilica si salina, urmind sosire in Suceava, CFR Calatori va introduce trenuri moderne de tipul Sageata Albastra in cadrul unui proiect intitulad manastirile Bucovinei. |
| | | dan tm V.I.P Member
Numarul mesajelor : 9098 Reputatie : 13003 Data de inscriere : 16/07/2014
| Subiect: Re: UZ-Ucraina Vin 16 Iun 2017, 09:55 | |
| Dupa ce am scris mesajul de mai sus. am dat cu mina de noptiera ,m-am trezit si mi-am dat seama ca nu sint politician. |
| | | ciprian71
Numarul mesajelor : 1682 Varsta : 53 Localizare : BUCURESTI Reputatie : 4749 Data de inscriere : 19/07/2016
| Subiect: UZ-Ucraina Vin 16 Iun 2017, 10:26 | |
| Din pricina ecartamentelor diferite durata de staionare in Vadu Siret nu poate fi scurtata cum vrea unul din birou ce nu stie decat sa mai castige un mandat la 4 ani.Trenul din Cernauti nu poate fi decat cu vagoane dormitor si deci va avea o cursa lunga Bucuresti sau daca sunt destepti Brasov via Ploiesti Sud.Intre Cernauiti si Suceava, microbuzul ramane campion.
|
| | | Nesebar Administrator
Numarul mesajelor : 16278 Localizare : Бухарест Reputatie : 22393 Data de inscriere : 06/12/2009
| Subiect: Re: UZ-Ucraina Vin 16 Iun 2017, 11:42 | |
| Se poate pune un automotor din Cernauti la Vadu Siret iar dupa o ora maxim sa fie legatura cu ceva Desiro la Suceava, ceva cum se intampla la Vrsac, Timisoara-Vrsac cu Desiro si apoi Vrasac-Beograd cu AM ZS. Dar timpul de stationare intre plecare si sosire sa fie relativ mic iar controlul mult mai simplu ca nu face contrabanda un turist deci controlul nu prea are de ce sa dureze mult, lasa turistul in pace nu il controla la sange chiar daca aduce 10 pachete de tigari, nu saraceste si nu moare bugetul statului ca a castigat Ionica 100 de lei. Circulatia persoanelor trebuie sa fie mult mai libera. |
| | | Dr2005 Administrator
Numarul mesajelor : 20625 Varsta : 35 Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei Reputatie : 25565 Data de inscriere : 17/08/2011
| Subiect: Re: UZ-Ucraina Vin 16 Iun 2017, 12:26 | |
| 10 pachete la unul 10 la altul... se adună banii. Cel mai simplu e ca controlul să se facă între trenuri, adică se dă omul jos din tren, trece printr-o clădire unde se controlează, apoi urcă în celălalt tren. Aşa dispare riscul de a se dosi ţigări în pereţii vagoanelor sau în rezervoarele de apă. Deşi contrabandistul e inventiv, vezi ţigările băgate în burdul Desiro-ului care circulă la Vrsac. _________________ :TTT:
|
| | | Continut sponsorizat
| Subiect: Re: UZ-Ucraina | |
| |
| | | | UZ-Ucraina | |
|
Subiecte similare | |
|
| Permisiunile acestui forum: | Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
| |
| |
| |