Forumul pasionatilor de trenuri din România

Acest forum a fost creat pentru cei care iubesc cu adevarat trenurile din Romania!

AcasaAcasa  CăutareCăutare  Ultimele imaginiUltimele imagini  ConectareConectare  ÎnregistrareÎnregistrare  

UZ-Ucraina

In jos 
+37
get.
florin29sv
Sabik
Vale_ntin
marius664
ciprian71
alex.alexus.tm
baiazid
alex1987
LanceR
cfr500
92Dragos
Re6/6
alliens
Katalyn
TER200
apmatei
Adirmvl
kristi kkk
riciu
DUAL
Adrian78
mielutu zburator
Luna
didinul
TVlad
ldh80
Nesebar
dan tm
Dr2005
delfinson
razvan - trenuri
cristi CFR
mardaryroby
Codrut1985
COSTACHE MIHAIL
discoid21
41 participanți
Mergi la pagina : Înapoi  1, 2, 3, 4 ... 22 ... 42  Urmatorul
AutorMesaj
delfinson

delfinson

Numarul mesajelor : 349
Localizare : Iasi
Reputatie : 3614
Data de inscriere : 24/12/2015

UZ-Ucraina - Pagina 3 Empty
MesajSubiect: Re: UZ-Ucraina   UZ-Ucraina - Pagina 3 Icon_minitimeLun 28 Dec 2015, 19:05

Karpaty a scris:
Uite aici reportajul din 2013 cand am fost in Ucraina. http://www.forumtrenuri.com/t2948-moldova-ucraina-ungaria

De ce fac traseul asa? Pai daca vin de la Bucuresti la Vadu Siret si apoi Cernauti legatura pentru seara am la Kiev cu trenul "Bucovina", alta varianta nu prea este. Din Kiev merg in vest si unde as putea merge ca sa trec si muntii Carpati, deci la Chop sau Uzhhorod si cum la Uzhhorod/Ujhorod e oras mai mare si mai important, hai acolo. De aici e posibil sa fac escala la Lvov si de aici in Kharkiv sau Odessa, de ce strabat tara de la est la vest? Simplu, eu cand merg cu trenu imi place sa merg si sa simt ca merg nu ma incurc cu 2 ore.
Imi pare rau ca nu se mai poate ajunge si la Donetk, era un oras important si merita vazut.
O alta ruta frumoasa este cu trenul direct Kiev-Rakhiv/Rahau, prin zona muntoasa, peisajele sunt superbe doar ca de la Rakhiv/Rahov la Solotvino-Sighet e ceva de mers si trebuie mijloc auto si asta multumita celor ce se ocupau de prostii cu contrabanda de tigari ca exista tren Rakhiv-Sighet dar la scos din cauza contrabandei. Mad
Nu, nu m-ai inteles, traseul e super, intrebam doar de ce ordinea asta, adica de ce intai spre est la Kiev, apoi te intorci in vest, apoi iar la est, asta vroiam sa zic, ma gandeam ca intai sa incepi cu vestul, apoi estul, sudul.... 
La Harkiv as merge si eu, e singurul loc din traseul tau unde nu am fost
Si mie imi place sa merg mult cu trenul, am mers destul de mult in Ucraina, de la Kiev la Cernauti, de la Lviv la Odesa, de la Cernauti la Lutk, de la Lviv la Solotvino/Slatina etc
Eu mergeam pana acum la Cernauti cu autobuzul Suceava-Cernauti si seara, pe la 12 si ceva, luam trenul spre Lviv, unde ajungeam dimineata si de acolo, mai departe, spre Ujgorod etc, am folosit in special vagoane de dormit comune, de clasa a 3-a, pt ca e destul de comod si pretul e f accesibil.
Am fost la Rahau/Rachiv - f frumoasa zona intr-adevar, am plecat de la Lviv cu trenul la Muncaci/Muchaceve, apoi cu autobuzul de la Muncaci la Rahau si iar cu trenul de la Rahau la Lviv. Am fost si la Solotvino chiar de mai multe ori, o data am plecat Iasi - Salva - Sighet - trecut granita pe jos - Solotvino - Lviv si mai departe spre Polonia. pacat intr-adevar de trenul Rahau Sighet.
Sus In jos
Nesebar
Administrator
Administrator
Nesebar

Numarul mesajelor : 16278
Localizare : Бухарест
Reputatie : 22392
Data de inscriere : 06/12/2009

MesajSubiect: Re: UZ-Ucraina   UZ-Ucraina - Pagina 3 Icon_minitimeLun 28 Dec 2015, 19:15

Ar fi o varianta sa merg Bucuresti-Sighet si sa trec la Solotvino de unde sa iau trenul spre Lvov dar merge noaptea prin munti si as vrea sa vad traseul Chop-Lvov pe timp de zi plus ca vreau sa folosesc noul tren Bucuresti-Vadu Siret.
Am mai facut o varianta, Bucuresti-Chisinau cu autocar ca e 85 de lei biletul deci mult mai ieftin ca trenul si ajunge la 5 in Chisinau iar de acolo trenul Chisinau-Odesa e la 7, taman perfect, daca as merge cu martoaga "Prietenia" ma costa si mai mult si nici nu prinde Chisinau-Odesa.
Si eu ma gandesc sa folosesc tot clasa 3-a ca e cel mai ieftin si plus de asta la ei beneficiezi de pat in pretul ala asa micut.
Si la noi ar trebuii sa mai scada putin tarifele ca sunt exagerate la IR dar asta e alta poveste, in alte tarii transportul in comun e in sprijinul populatiei pe cand la noi e o afacere, un serviciu de jecmanit calatorii de cat mai mult posibil, nu este o corelare intre salariul minim pe economie si pretul biletelor.
Bun, deci pana la primavara cand am de gand sa merg in UCRAINA am timp sa ma hotarasc si la traseu.

p.s.-in 2016 se implinesc 30 de ani de la explozia reactorului 4 de la Cernobal, 26 Aprilie, ziua in care un oras ce inflorea a fost sortit abandonului, pacat de Prîpeat si de centrala. Crying or Very sad

delfinson

MesajSubiect: Re: UZ-Ucraina   UZ-Ucraina - Pagina 3 Icon_minitimeLun 28 Dec 2015, 19:44

Karpaty a scris:
Ar fi o varianta sa merg Bucuresti-Sighet si sa trec la Solotvino de unde sa iau trenul spre Lvov dar merge noaptea prin munti si as vrea sa vad traseul Chop-Lvov pe timp de zi plus ca vreau sa folosesc noul tren Bucuresti-Vadu Siret.
Am mai facut o varianta, Bucuresti-Chisinau cu autocar ca e 85 de lei biletul deci mult mai ieftin ca trenul si ajunge la 5 in Chisinau iar de acolo trenul Chisinau-Odesa e la 7, taman perfect, daca as merge cu martoaga "Prietenia" ma costa si mai mult si nici nu prinde Chisinau-Odesa.
Si eu ma gandesc sa folosesc tot clasa 3-a ca e cel mai ieftin si plus de asta la ei beneficiezi de pat in pretul ala asa micut.
Si la noi ar trebuii sa mai scada putin tarifele ca sunt exagerate la IR dar asta e alta poveste, in alte tarii transportul in comun e in sprijinul populatiei pe cand la noi e o afacere, un serviciu de jecmanit calatorii de cat mai mult posibil, nu este o corelare intre salariul minim pe economie si pretul biletelor.
Bun, deci pana la primavara cand am de gand sa merg in UCRAINA am timp sa ma hotarasc si la traseu.

p.s.-in 2016 se implinesc 30 de ani de la explozia reactorului 4 de la Cernobal, 26 Aprilie, ziua in care un oras ce inflorea a fost sortit abandonului, pacat de Prîpeat si de centrala. Crying or Very sad
Nu te supara ca intreb, esti ucrainean? Intreb pt ca am vazut steagul de la avatar!  UZ-Ucraina - Pagina 3 1010591651
E f faina experienta trecerii granitei pe jos, am trecut la Sighet - Slatina pe podul peste Tisa si am mai trecut pe jos intre Ucraina si Polonia, la Shegyni - Medyka.
La ei in general trenurile de distanta lunga sunt facute ca sa mearga noaptea ca sa te odihnesti si intr-adevar nu vezi prea multe pe geam, oricum depinde si de pozitia patului, daca nu e chiar la geam, nu vezi mare lucru.
Si eu mi-am propus sa merg de la Suceava la Vadul Siret cu trenul, de curiozitate si asta cat mai curand, dar sunt f proaste legaturile spre/dinspre Cernauti, ma gandeam ca UZ o sa bage un tren special de legatura, dar.... desi tot au laudat pe internt noile trenuri spre Romania si ca locuitorii din alte zone pot sa le acceseze via Cernauti, numai c amie nu mi se par deloc accesibile legaturile.
De la Solotvino la Chop si Muncaci mi s-a parut si mie intersant traseul, cat merge trenul pe granita cu Romania si mai apoi cu Ungaria si Slovacia, apoi urca spre Ujgorod si Liov/Lviv (Lvov e in rusa) si ori era noapte, ori nu-mi amintesc peisaje prea interesante.
"Prietenia" e intr-adevar cam scump, eu am mers cu el doar de la Chisinau la Iasi unde pretul e cam la fel cu microbuzul, numai ca e mult mai comod decat in autocar. e la Chisinau la Odesa am mers de obicei cu autocarul/microbuzul pt ca trenul e un pic cam dimineata si e si mai ieftin, in Ucraina e invers, trenurile sunt mult mai ieftine, cu trenul de la Chisinau la Odesa si retur e intersant ca treci prin Transnistria si chiar poti cobori putin pe peron in Tighina/Bender sau Tiraspol, iar granicerii moldoveni practic nu fac niciun control la iesire din tara; daca o sa folosesti acest tren cere sau ia bilet in vagonul 5, e vagon cu banchete capitonate si bar-bufet, restul vagoanelor au banchete de lemn, f incomode.
Vagoanele de dormit comune de clasa a 3-a din Ucraina sunt excelente zic eu, pret bun, e destul de comod, asternut curat, prosop, numai ca sunt in general f aglomerate; elevii, studentii, pensionarii le prefera pt pretul mic. La clasa a 2-a am mers doar cand nu am gasit bilet la a 3-a. ar trebui sa fie si la noi ceva de genul, conditii ca pt cei mai putin pretentiosi, pret mic si astfel tinerii si-ar permite sa calatoreasca si ar fi si incurajati pt turism, exact cum fac tinerii ucraineni care pleaca in weekend sau in vacanta cu gasca, cu trenul, la clasa a 3-a.
Total de acord cu ce ai scris legat de pretul biletelor, trenul ar trebui sa fie cel mai accesibil mijloc de transport.
Credea ca te pregatesti acum sa pleci in calatorie, pana in primavara ai tot timpul sa te hotarasti, poate ai nevoie de un mic ghid in anumite zone UZ-Ucraina - Pagina 3 1010591651)), ma ofer UZ-Ucraina - Pagina 3 1010591651
Legat de Cernobal....am fost la muzeul dedicat evenimentului din Kiev.....cutremurator, am trait acelasi sentiment ca la Auschwitz.

Ultima editare efectuata de catre delfinson in Lun 28 Dec 2015, 19:48, editata de 1 ori
Sus In jos
delfinson

delfinson

MesajSubiect: gara din Simferopol - Crimeea (inainte de anexare)   UZ-Ucraina - Pagina 3 Icon_minitimeLun 28 Dec 2015, 20:42

UZ-Ucraina - Pagina 3 N4k5ci
gara din Simferopol
UZ-Ucraina - Pagina 3 2568y7r
UZ-Ucraina - Pagina 3 1126edl
UZ-Ucraina - Pagina 3 Rbb0xg
UZ-Ucraina - Pagina 3 28a441i
UZ-Ucraina - Pagina 3 241v3v7
UZ-Ucraina - Pagina 3 2r5z1u9
UZ-Ucraina - Pagina 3 Kdu1he
UZ-Ucraina - Pagina 3 2a7hli9
UZ-Ucraina - Pagina 3 Okx6ja
UZ-Ucraina - Pagina 3 65bdr7
locomotiva UZ in gara Simferopol - Crimeea
UZ-Ucraina - Pagina 3 2l9m9tk
gara din Simferopol - Crimeea (inainte de anexare)
UZ-Ucraina - Pagina 3 Zkr1mv
UZ-Ucraina - Pagina 3 Zx43o9
UZ-Ucraina - Pagina 3 Fjhrlx
UZ-Ucraina - Pagina 3 Eikoqo
in trenul "Tavria" Simferopol-Odessa,vagon de dormit comun - clasa a 3-a (platzkart)
UZ-Ucraina - Pagina 3 2ur9i54
in trenul "Tavria" Simferopol-Odessa,vagon de dormit comun - clasa a 3-a (platzkart)
UZ-Ucraina - Pagina 3 2crm5p5
gara Simferopol
UZ-Ucraina - Pagina 3 Dxll35
gara Simferopol
UZ-Ucraina - Pagina 3 2j2vpsj
UZ-Ucraina - Pagina 3 50iphs
UZ-Ucraina - Pagina 3 1zwghoi
UZ-Ucraina - Pagina 3 117qudc
UZ-Ucraina - Pagina 3 5zejpk
UZ-Ucraina - Pagina 3 34yo315
Sus In jos
delfinson

delfinson

MesajSubiect: gara din Ivano-Frankivsk (Stanislavov)   UZ-Ucraina - Pagina 3 Icon_minitimeLun 28 Dec 2015, 21:09

UZ-Ucraina - Pagina 3 5x8ufq
gara din Ivano-Frankivsk
UZ-Ucraina - Pagina 3 10nfczp
UZ-Ucraina - Pagina 3 Zveqeq
UZ-Ucraina - Pagina 3 X44sw3
restaurantul garii
UZ-Ucraina - Pagina 3 28rd25i
gara Ivano-Frankivsk
UZ-Ucraina - Pagina 3 2ivxocp
UZ-Ucraina - Pagina 3 Sm39mp
UZ-Ucraina - Pagina 3 29pemax
trenul Liov/Lviv-Cernauti/Chernivtsi
Sus In jos
delfinson

delfinson

MesajSubiect: gara din Lutk   UZ-Ucraina - Pagina 3 Icon_minitimeLun 28 Dec 2015, 21:19

UZ-Ucraina - Pagina 3 16c2tl4
gara din Lutk
UZ-Ucraina - Pagina 3 3326iir
UZ-Ucraina - Pagina 3 15d4bw9
UZ-Ucraina - Pagina 3 122f5ea
UZ-Ucraina - Pagina 3 Dlokg2
UZ-Ucraina - Pagina 3 2rzuxpj
UZ-Ucraina - Pagina 3 Jt9tnd
UZ-Ucraina - Pagina 3 2czebs1
Sus In jos
delfinson

delfinson

MesajSubiect: gara din Ismail   UZ-Ucraina - Pagina 3 Icon_minitimeLun 28 Dec 2015, 21:27

UZ-Ucraina - Pagina 3 2q387q8
gara din Ismail/Izmail
Sus In jos
Nesebar
Administrator
Administrator
Nesebar

Numarul mesajelor : 16278
Localizare : Бухарест
Reputatie : 22392
Data de inscriere : 06/12/2009

MesajSubiect: Re: UZ-Ucraina   UZ-Ucraina - Pagina 3 Icon_minitimeLun 28 Dec 2015, 21:38

delfinson a scris:
Nu te supara ca intreb, esti ucrainean? Intreb pt ca am vazut steagul de la avatar!  UZ-Ucraina - Pagina 3 1010591651

Ti-am raspuns in mesaj privat!

delfinson

MesajSubiect: gara din Sevastopol - Crimeea (inainte de anexare)   UZ-Ucraina - Pagina 3 Icon_minitimeLun 28 Dec 2015, 21:46

UZ-Ucraina - Pagina 3 1pigyx
gara din Sevastopol - Crimeea (inainte de anexare)
UZ-Ucraina - Pagina 3 2evuh4o
UZ-Ucraina - Pagina 3 35jkynp
UZ-Ucraina - Pagina 3 111q8fn
UZ-Ucraina - Pagina 3 2utkjmd
UZ-Ucraina - Pagina 3 Mvhnkp
UZ-Ucraina - Pagina 3 21jon7s
Sus In jos
delfinson

delfinson

MesajSubiect: gara din Colomeea/Kolomyya   UZ-Ucraina - Pagina 3 Icon_minitimeLun 28 Dec 2015, 22:05

UZ-Ucraina - Pagina 3 33bps1e
gara din Colomeea/Kolomyya
UZ-Ucraina - Pagina 3 Fjf3tc
UZ-Ucraina - Pagina 3 24mz30z
Sus In jos
delfinson

delfinson

MesajSubiect: gara Solotvino/Slatina - legatura cu Sighetul Marmatiei   UZ-Ucraina - Pagina 3 Icon_minitimeLun 28 Dec 2015, 23:24

UZ-Ucraina - Pagina 3 J93254
gara Solotvino/Slatina - legatura cu Sighetul Marmatiei
de la Sighetul Marmatiei se trece granita pe jos si in cateva minute esti la gara sin Solotvino/Slatina, de unde poti lua trenul spre Ujhorod/Ujgorod, Muncaci/Mucacheve, Liov/Lviv etc
UZ-Ucraina - Pagina 3 24fd9o6
gara Solotvino/Slatina - trenul Soltvino -Lviv
UZ-Ucraina - Pagina 3 Far49l
gara Solotvino/Slatina - Transcarpatia
UZ-Ucraina - Pagina 3 33tozee
gara Solotvino/Slatina - Transcarpatia
Sus In jos
delfinson

delfinson

MesajSubiect: gara din Rahau/Rakhiv - Transcarpatia   UZ-Ucraina - Pagina 3 Icon_minitimeLun 28 Dec 2015, 23:42

UZ-Ucraina - Pagina 3 5mh2dx
gara din Rahau/Rakhiv - Transcarpatia
UZ-Ucraina - Pagina 3 Ztzsp1
UZ-Ucraina - Pagina 3 R25ge0
Sus In jos
delfinson

delfinson

MesajSubiect: Re: UZ-Ucraina   UZ-Ucraina - Pagina 3 Icon_minitimeMar 29 Dec 2015, 01:53

delfinson a scris:
Legaturi spre/dinspre Cernauti/Chernivtsi pentru nou introdusele trenuri internationale Bucuresti - Vadul Siret (380/381) si Suceava - Vadul Siret (384/385), conform site-ului cailor ferate ucrainene UZ:
- tr. local (personal) nr. 961 Storojinet - Vadul Siret (6,05) - Cernauti (7,30);
- tr. local (personal) nr. 959 Storojinet - Vadul Siret (17,43) - Cernauti (19,10);
- tr. local (personal) nr. 959 Cernauti (9,25) - Vadul Siret (11,08) - Storojinet;
- tr. local (personal) nr. 961 Cernauti (17,36) - Vadul Siret (19,24) - Storojinet;
- tr. local (personal) nr. 963 Cernauti (20,47) - Vadul Siret (22,35);
preturi bilet tren, in grivne, pe teritoriul Ucrainei:
- tren Vadul Siret – Bucuresti nr. 381, clasa a 2-a – 793,09 grivne
- tren Vadul Siret – Bucuresti nr. 381, clasa 1 – 1272,52 grivne
- tren Vadul Siret – Suceava nr. 385, clasa a 2-a – 155,56 grivne
- tren Vadul Siret – Suceava nr. 385, clasa 1 – 237,17 grivne
1 leu=5,75 grivne
1 euro=26,19 grivne
1 dolar=24,04 grivne
1 leu moldovenesc=1,22 grivne
Sus In jos
dan tm
V.I.P Member
V.I.P Member

Numarul mesajelor : 9098
Reputatie : 13002
Data de inscriere : 16/07/2014

MesajSubiect: Re: UZ-Ucraina   UZ-Ucraina - Pagina 3 Icon_minitimeMar 29 Dec 2015, 08:29

Ce curatenie e in gari si ce ingrijite sint cladirile.

Gara Kolomea seamana cu gara Botosani si cu alte gari de la noi(ca principiu de construire).
Sus In jos
delfinson

delfinson

MesajSubiect: Re: UZ-Ucraina   UZ-Ucraina - Pagina 3 Icon_minitimeMar 29 Dec 2015, 12:03

dan tm a scris:
Ce curatenie e in gari si ce ingrijite sint cladirile.

Gara Kolomea seamana cu gara Botosani si cu alte gari de la noi(ca principiu de construire).
Da, foarte corecta observatia ta, lucrul asta l-am remarcat si eu, in gari e f curat si se si pastreaza, multe au perdele si draperii ca pt sali de festivitati si nimeni nu se atinge de ele.
Sus In jos
Continut sponsorizat

MesajSubiect: Re: UZ-Ucraina   UZ-Ucraina - Pagina 3 Icon_minitime

Sus In jos

UZ-Ucraina
Sus 
Pagina 3 din 42Mergi la pagina : Înapoi  1, 2, 3, 4 ... 22 ... 42  Urmatorul
 Subiecte similare
-
» Moldova-Ucraina-Ungaria
» PKP-Polonia