Numarul mesajelor : 751 Varsta : 36 Localizare : Piatra Neamt Reputatie : 6379 Data de inscriere : 20/08/2009
Subiect: Re: M 500 : Bucureşti Nord - Buzău - Bacău - Suceava - Vicşani Lun 16 Aug 2010, 20:29
asta chiar e o veste buna
ionutz85 V.I.P Member
Numarul mesajelor : 319 Varsta : 39 Localizare : Bucuresti/Suceava Reputatie : 5905 Data de inscriere : 27/08/2009
Subiect: Re: M 500 : Bucureşti Nord - Buzău - Bacău - Suceava - Vicşani Dum 29 Aug 2010, 12:10
lovekomotive a scris:
asta chiar e o veste buna
inca o veste buna dupa vizita marinerului in bucovina. noroc cu chioru de base care mai vede ca e rupta si linia ferata. ca slugele lui din PDL stiu doar sa si apare interesele s-au alocat 11 milioane de lei pentru reparatia liniei suceava nord- dornesti articol in presa locala: http://www.obiectivdesuceava.ro/v2/local/guvernul-a-alocat-11-milioane-de-lei-pentru-repararea-caii-ferate-intre-dornesti-si-suceava/
Guvernul a suplimentat fondurile Ministerului Transporturilor [i Infrastructurii la circa o s\pt\m=na dupa vizita lui Traian B\sescu la Dorne[ti, c=nd [eful statului a aflat ca s-au alocat sume doar pentru refacerea podului rutier, nu [i a c\ii ferate afectate de inunda]ii pre[edintele Consiliului Jude]ean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat ca refacerea c=t mai rapida a por]iunii de cale ferata afectata în zona Dorne[ti este foarte important\, în primul r=nd pentru transportul c\rbunelui necesar pentru înc\lzirea Sucevei
Printr-o Hot\r=re de Guvern adoptata în [edin]a de miercuri a Executivului, s-a aprobat suplimentarea bugetului Ministerului Transporturilor [i Infrastructurii cu 11 milioane de lei. Ace[ti bani au fost aloca]i pentru finan]area proiect\rii [i execu]iei lucr\rilor necesare redeschiderii circula]iei trenurilor pe linia de cale ferata Suceava Nord – Dorne[ti, afectata de calamit\]ile naturale produse în ultima decada a lunii iunie [i începutul lunii iulie. „Guvernul sus]ine demararea în regim de urgen]a a procedurilor pentru repara]ia infrastructurii feroviare pe traseul Suceava Nord – Dorne[ti [i reluarea circula]iei în condi]ii de siguran]\”, a afirmat, într-un comunicat de pres\, Ioana Muntean, purt\torul de cuv=nt al Guvernului.
Pre[edintele Consiliului Jude]ean (CJ) Suceava, Gheorghe Flutur, considera ca repararea c\ii ferate între Suceava [i Dorne[ti va avea ca efect reluarea traficului feroviar spre Ucraina, ceea ce înseamna ca va putea fi adus [i c\rbunele necesar pentru func]ionarea centralei electrice de termoficare (CET) a Sucevei. În lipsa unei c\i ferate care sa asigure transportul huilei la SC Termica SA Suceava, pre]ul pentru c\rbunele necesar CET pentru înc\lzirea Sucevei ar fi crescut cu circa 20 de euro/ton\.
Conform celor afirmate de pre[edintele CJ Suceava, lucr\rile vor trebui sa înceapa în cursul s\pt\m=nii viitoare [i este de dorit a se finaliza într-un interval c=t mai scurt posibil, chiar o s\pt\m=n\. Potrivit lui Gheorghe Flutur, sunt necesare lucr\ri la un pod feroviar [i la re]eaua de cale ferat\, pe o lungime de circa 1,5 kilometri.
Reamintim ca pe[edintele Rom=niei, Traian B\sescu, a inspectat în urma cu o s\pt\m=na lucr\rile de refacere a podului rutier de la Dorne[ti, afectat [i acesta de inunda]ii. Pre[edintele Rom=niei s-a interesat, la acea dat\, [i de modul în care se lucreaza la repararea c\ii ferate afectata în zon\. Atunci, [eful statului a aflat însa ca lucr\rile de reparare a c\ii ferate nu au început, iar Gheorghe Flutur i-a spus ca nu au fost alocate înca fondurile necesare. (Dan PRICOPE)
bogdan srl
Numarul mesajelor : 629 Varsta : 36 Localizare : Brasov Reputatie : 6205 Data de inscriere : 16/11/2009
Subiect: Re: M 500 : Bucureşti Nord - Buzău - Bacău - Suceava - Vicşani Dum 29 Aug 2010, 12:36
Asta si datorita lui Gheorghe Flutur care o influenta mare in partidul sau... Acum trei ani in cadrul unei emisiuni locale ale postului local Somax Tv Botosani presedintele Consiliului judetean era intrebat despre posibilitatea terminarii liniei Harlau-Botosani ,iar acesta a raspuns ca acest lucru depinde numai de factorii de decizie de la Bucuresti...
cont inactiv
Numarul mesajelor : 1550 Reputatie : 7014 Data de inscriere : 25/04/2010
Subiect: Re: M 500 : Bucureşti Nord - Buzău - Bacău - Suceava - Vicşani Dum 29 Aug 2010, 13:54
S-a dat drumul la tronsonul nou modernizat intre Valea-Seaca si Bacau. Despre zona restrictionata din cauza inundatiilor produse in lunile mai si iunie ale lui 2010, din apropierea garii Valea-Seaca,poze sunt pe paginile precedente, se pare ca s-au efectuat unele lucrari in proportie de cca. 80% de indepartare a pamantului depus pe terasament,insa restrictia se mentine in continuare.
lovekomotive V.I.P Member
Numarul mesajelor : 751 Varsta : 36 Localizare : Piatra Neamt Reputatie : 6379 Data de inscriere : 20/08/2009
Subiect: Re: M 500 : Bucureşti Nord - Buzău - Bacău - Suceava - Vicşani Dum 29 Aug 2010, 14:59
Ce mi-a placut cum i-a dat R 651 in apropiere de Bacau. Am observat ca au inlocuit sinele, traversele, si se ating viteze de 120 poate 140. Super fain, dar pacat ce am vazut pe traseul de la Ploiesti pana la Bacau. Cred ca o gramada de macaze pe langa care am trecut cu viteza mica au limbile sau cum se cheama varful lor, ciontie, sarite bucati din ele, ma mir cum de nu sar trenurile de pe ele.
jionutz
Numarul mesajelor : 614 Varsta : 42 Localizare : Sat Calacea judetul Timis Reputatie : 5996 Data de inscriere : 28/04/2010
Subiect: M 500 : Bucuresti Nord - Buzau - Bacau - Suceava Nord - Vicsani Dum 17 Oct 2010, 22:02
ce se intampla intre dornesti si vicsani de nu se circula ?
ionutz85 V.I.P Member
Numarul mesajelor : 319 Varsta : 39 Localizare : Bucuresti/Suceava Reputatie : 5905 Data de inscriere : 27/08/2009
Subiect: Re: M 500 : Bucureşti Nord - Buzău - Bacău - Suceava - Vicşani Lun 18 Oct 2010, 14:07
Jono a scris:
ce se intampla intre dornesti si vicsani de nu se circula ?
au inceput lucrarile la segmentul suceava-nord -darmanesti se lucreaza din doua directii si suceava nord si darmanesti...felicitari cfr... am trecut ieri seara pe dn2 spre radauti si am vazut utilajele la linia ferata..am inteles ca pana pe 11 noiembrie trebuie sa fie gata.. urmand ca mai apoi sa intre in reparatii si segmentul 513 darmanesti-cacica
intre dornesti si vicsani nu se circula pentru ca nu are ce... calatori=0 ruta scurta si transport funerar "maxi taxi" la greu iar marfa fara legatura cu suceava nu se poate circula...
Bogdan-CFR
Numarul mesajelor : 105 Varsta : 29 Localizare : Suceava Reputatie : 5471 Data de inscriere : 27/03/2010
Subiect: Re: M 500 : Bucureşti Nord - Buzău - Bacău - Suceava - Vicşani Mar 19 Oct 2010, 21:15
Foarte adevarat! Lucrarile pe linia Suceava-Darmanesti au inceput foarte bine, in 2 locuri fiindca 2 locuri au fost afectate puternic de inundatii , ar fi totusi o mica problema, Incepe sezonul ploios, unde se lucreaza langa Darmanesti, e un teren , nisipos, de asta a fost spalat terasamentul complet. Astazi, a venit si un automotor de la CFR INFRASTRUCTURA - Regionala IASI, sincer nu stiu pentru ce...insa cred ca pentru verificarea stadiului in care se afla reparatia aceasta. Cat despre Suceava-Cacica, mm, nu prea cred ca vor intra repede si acolo. Daca a durat 3 luni sa inceapa M500, pai o submagistrala... Trenuri circula numai in relatia Dornesti-Putna, spre Dornesti vin numai trenurile de marfa rusesti dinspre Vicsani, cu lemn si azbest.
jionutz
Numarul mesajelor : 614 Varsta : 42 Localizare : Sat Calacea judetul Timis Reputatie : 5996 Data de inscriere : 28/04/2010
Subiect: M 500 Mar 19 Oct 2010, 21:24
Multumesc pt informatii (despre Putna - Nisipitu ce stiti sunt sanse so mai vedem vreodata circulata ?)
Bogdan-CFR
Numarul mesajelor : 105 Varsta : 29 Localizare : Suceava Reputatie : 5471 Data de inscriere : 27/03/2010
Subiect: Re: M 500 : Bucureşti Nord - Buzău - Bacău - Suceava - Vicşani Mier 20 Oct 2010, 21:03
Jono a scris:
Multumesc pt informatii (despre Putna - Nisipitu ce stiti sunt sanse so mai vedem vreodata circulata ?)
Gura Putnei* Nu, nu cred, nici eu sau poate ca nici altcineva, ca aceasta sectie va mai fi vreodata circulata Nu am fost in zona, nu stiu exact gravitatea situatiei, dar din alte pooze prezentate, imi dau seama ca... nu va fi prea curand refacuta.
jionutz
Subiect: M 500 Mier 20 Oct 2010, 21:25
Multumesc Bogdan Pacat dar asta este Traim in Romania ...
mureseanu_976 Moderator
Numarul mesajelor : 2215 Localizare : I eh, no, nooo, no es possible Reputatie : 8096 Data de inscriere : 07/02/2009
Subiect: Re: M 500 : Bucureşti Nord - Buzău - Bacău - Suceava - Vicşani Mier 20 Oct 2010, 22:01
ionutz85 a scris:
intre dornesti si vicsani nu se circula pentru ca nu are ce... calatori=0 ruta scurta si transport funerar "maxi taxi" la greu iar marfa fara legatura cu suceava nu se poate circula...
De fapt a circulat "Bulgaria Express" (R 382 / 383) Moskva - Sofia. Acum este deviat pe Ungheni - Iasi, dar nu stiu cat isi mai permit si rusii sa-l trimita pe-acolo. :roll:
_________________ D 320 "VICENTIJE RAKIC" BEOGRAD - BUCURESTI
ionutz85 V.I.P Member
Subiect: Re: M 500 : Bucureşti Nord - Buzău - Bacău - Suceava - Vicşani Mier 20 Oct 2010, 22:09
mureseanu_976 a scris:
ionutz85 a scris:
De fapt a circulat "Bulgaria Express" (R 382 / 383) Moskva - Sofia. Acum este deviat pe Ungheni - Iasi, dar nu stiu cat isi mai permit si rusii sa-l trimita pe-acolo. :roll:
am vb cu cineva de la cfr gara suceava si mi a zis ca de la 15 noiembrie sau dupa noul mers al trenurilor sa circule iar pe la suceava.odata cu refacerea liniei Suceava Nord -Dornesti
mishu88 V.I.P Member
Numarul mesajelor : 1019 Varsta : 36 Localizare : Fălticeni, jud. Suceava Reputatie : 6960 Data de inscriere : 12/02/2009
Subiect: Re: M 500 : Bucureşti Nord - Buzău - Bacău - Suceava - Vicşani Lun 25 Oct 2010, 06:45
Vă invit la un Cabview Paşcani - Suceava propuse de un prieten de-al nostru din Suceava!
Bogdan-CFR
Subiect: Re: M 500 : Bucureşti Nord - Buzău - Bacău - Suceava - Vicşani Joi 04 Noi 2010, 10:37
S-au finalizat lucrarile de pe M500 in zona Suceava-Dornesti. Si se vor repune si stalpii cazuti, fiindca se doreste refacerea submagistralei 513, dar e alt topic Baietii s-au tinut de cuvant, pana in data de 11 noiembrie avem trenuri din nou pe ruta Trenul blocat in Darmanesti a fost scos ieri la pranz si dus la depou cel mai probabil.
Continut sponsorizat
Subiect: Re: M 500 : Bucureşti Nord - Buzău - Bacău - Suceava - Vicşani
M 500 : Bucureşti Nord - Buzău - Bacău - Suceava - Vicşani