Forumul pasionatilor de trenuri din România

Acest forum a fost creat pentru cei care iubesc cu adevarat trenurile din Romania!

AcasaAcasa  CăutareCăutare  Ultimele imaginiUltimele imagini  ConectareConectare  ÎnregistrareÎnregistrare  

Tramvaie

In jos 
+32
DAS 2011
CalinIonMihai
SMDS
jabels
riciu
Luna
Lineus646
tcm
alex.alexus.tm
Desiro256
Vale_ntin
Nesebar
Semafor
c o r v i n
ets2oltromânia
electrica912
ciprian71
Amiralul
TVlad
vatmanul
19jimmy84
NicuS
Adirmvl
IonutCFR2009
Dutzu
Adrian78
ldh80
dan tm
LanceR
florin.lifticariu
Katalyn
Jhonyla
36 participanți
Mergi la pagina : Înapoi  1 ... 12 ... 21, 22, 23 ... 26 ... 31  Urmatorul
AutorMesaj
CalinIonMihai

Numarul mesajelor : 421
Reputatie : 1758
Data de inscriere : 25/03/2021

Tramvaie - Pagina 22 Empty
MesajSubiect: Re: Tramvaie   Tramvaie - Pagina 22 Icon_minitimeJoi 11 Aug 2022, 17:56

dupa voi. care credeti ca este cea mai intretinuta retea de tramvaie din tara?
din cate stiu eu avem tramvaie in urmatoarele localitati
Timisoara
Bucuresti
Oradea
Arad
Iasi (?)
Botosani
Resita
Sibiu
Braila (?)
Galati (?)
Craiova
Constanta
Mai sunt si altele? Am gresit lista? Care din ele nu mai exista? Multumesc.
Sus In jos
TVlad
V.I.P Member
V.I.P Member
TVlad

Numarul mesajelor : 2818
Localizare : Bucuresti
Reputatie : 8392
Data de inscriere : 16/01/2010

MesajSubiect: Re: Tramvaie   Tramvaie - Pagina 22 Icon_minitimeJoi 11 Aug 2022, 18:15

Mai e Clujul pe lista; din cite stiu, reteaua a fost integral refacuta in ultimii ani.
Sus In jos
CalinIonMihai

MesajSubiect: Re: Tramvaie   Tramvaie - Pagina 22 Icon_minitimeJoi 11 Aug 2022, 18:18

Se pare ca si Ploiesti are tramvaie...
Sus In jos
DAS 2011

Numarul mesajelor : 384
Reputatie : 5181
Data de inscriere : 18/09/2011

MesajSubiect: Re: Tramvaie   Tramvaie - Pagina 22 Icon_minitimeJoi 11 Aug 2022, 21:22

Sibiul si Constanta nu mai au tramvai de mult timp. Recent a intrat si Botosani pe lista oraselor fara tramvai. Iasiul cred ca are cea mai mare portiune reabilitata ( majoritatea in ultimii 10 ani ). In septembrie se termina lucrarile la linia spre Dancu, astfel ca 85 % din cei 34 km linie dubla sunt reabilitati. Depourile sunt praf si pulbere.
Sus In jos
Adrian78
Administrator
Administrator
Adrian78

Numarul mesajelor : 18687
Localizare : Hunedoara
Reputatie : 24242
Data de inscriere : 05/10/2010

MesajSubiect: Re: Tramvaie   Tramvaie - Pagina 22 Icon_minitimeJoi 11 Aug 2022, 21:31

Nici Reșița nu mai are linie și nici tramvaie
Sus In jos
riciu

riciu

Numarul mesajelor : 1366
Reputatie : 6632
Data de inscriere : 27/06/2010

MesajSubiect: Re: Tramvaie   Tramvaie - Pagina 22 Icon_minitimeMar 16 Aug 2022, 10:44

CalinIonMihai a scris:
dupa voi. care credeti ca este cea mai intretinuta retea de tramvaie din tara?
din cate stiu eu avem tramvaie in urmatoarele localitati
Timisoara
Bucuresti
Oradea
Arad
Iasi (?)
Botosani
Resita
Sibiu
Braila (?)
Galati (?)
Craiova
Constanta
Mai sunt si altele? Am gresit lista? Care din ele nu mai exista? Multumesc.
PS: pentru Craiova si Braila de anul asta puteti intra pe canalul meu de youtube, unde au playlist-uri separate. Pentru Bucuresti sunt foarte multi care posteaza deci aveti destule canale de youtube la dispozitie.

Bucuresti - in mandatul d-nei Firea, nu s-a reabilitat absolut NIMIC din transportul electric - nu poti sa furi curent electric, nu-i asa?!!!; in mandatul lui Nicusor Dan, se reabiliteaza foarte greu (au terminat bucla de la Granitul care ar fi trebuit terminata de cand haul, si speram sa termine pe Vasile Milea cat mai curand, ca si acolo dureaza o vesnicie. Cert e ca se mai face ceva, dar incet si foarte incet, dar tot e mai bine decat nimic!
Oradea - inteleg ca acolo sunt si linii noi
Arad - nu cunosc
Iasi - sunt multe reabilitate
Sibiu - a ramas doar linia spre Rasinari
Timisoara - nu cunosc
Galati - sunt ceva reabilitate, dar si foarte multe scoase
Braila - partial reabilitata, o parte e in reabilitare.
Craiova - reabilitat tot, afara de linia spre Isalnita
Ploiesti - reabilitat tot
Cluj - reabilitate majoritatea
In restul oraselor nu mai circula tramvaie.
Sus In jos
Adrian78
Administrator
Administrator
Adrian78

Numarul mesajelor : 18687
Localizare : Hunedoara
Reputatie : 24242
Data de inscriere : 05/10/2010

MesajSubiect: Re: Tramvaie   Tramvaie - Pagina 22 Icon_minitimeMar 16 Aug 2022, 17:06

In Timișoara se reabilitează traseul 5 spre Ronat Triaj
Sus In jos
Dr2005
Administrator
Administrator

Numarul mesajelor : 20591
Varsta : 35
Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei
Reputatie : 25510
Data de inscriere : 17/08/2011

MesajSubiect: Re: Tramvaie   Tramvaie - Pagina 22 Icon_minitimeMar 16 Aug 2022, 20:03

Adrian78 a scris:
Se mai face? E închisă de ani buni... să nu cumva să se ,,reabiliteze" cum s-a reabilitat linia 3, adică înlocuită câţiva ani cu autobuze şi apoi scoase şi autobuzele. Mă rog, pe 5 circulă nişte dubiţe mai mari, nici măcar nu se pot numi autobuze decât dacă urmăm la literă definiţia din Codul Rutier (autovehicul pentru transport de persoane cu mai mult de 8 locuri pe scaune, exclusiv conducătorul vehiculului).

CalinIonMihai

MesajSubiect: Re: Tramvaie   Tramvaie - Pagina 22 Icon_minitimeMier 17 Aug 2022, 08:53

În ultima perioadă, tot mai mulți constănțeni și-au pus întrebarea ”Cum ar fi dacă s-ar reintroduce liniile de tramvai?!”. Ei bine, ar fi greu, din mi multe puncte de vedere, spune primarul Vergil Chițac. În primul rând, pe marile bulevarde este exclus realizarea proiectului, pentru că acestea deja sunt inclus într-un program de reabilitare. Prezent, recent, în studioul Replica de Constanța, primarul Vergil Chițac a afirmat că singura variantă de tramvai ar mai fi pe strada Dezrobirii spre zona Industrială și până la Gară.
„M-am gândit la așa ceva. Am analizat-o pe toate părțile. Atâta timp cât noi ne vom înlocui flota de transport cu autobuze electrice și anul viitor vom mai primi 40 de autobuze electrice, mă tem că nu e fezabil. Lucrul acesta ar congestiona și mai mult traficul. Răul s-a făcut de când s-a desființat. S-a plecat de la ideea că dacă desființezi tramvaiul înseamnă că vei micșora fluxul de mașini. Lucrul s-a dovedit că nu este așa pentru că, din contră, s-a aglomerat mai mult. Pe fonduri europene, în momentul de față nu e eligibil. Singura variantă de tramvai ar mai fi pe strada Dezrobirii spre zona Industrială și până la Gară”, a spus Vergil Chițac.

Sursa Replica
Sus In jos
dan tm
V.I.P Member
V.I.P Member

Numarul mesajelor : 9078
Reputatie : 12962
Data de inscriere : 16/07/2014

MesajSubiect: Re: Tramvaie   Tramvaie - Pagina 22 Icon_minitimeMier 17 Aug 2022, 10:17

Dr2005 a scris:
Adrian78 a scris:
Se mai face? E închisă de ani buni... să nu cumva să se ,,reabiliteze" cum s-a reabilitat linia 3, adică înlocuită câţiva ani cu autobuze şi apoi scoase şi autobuzele. Mă rog, pe 5 circulă nişte dubiţe mai mari, nici măcar nu se pot numi autobuze decât dacă urmăm la literă definiţia din Codul Rutier (autovehicul pentru transport de persoane cu mai mult de 8 locuri pe scaune, exclusiv conducătorul vehiculului).

las- o încolo cu mesajele astea. pe linia 5 circula mixrobuze, mare definiție.
pe linia 4 de la intersecția cu linia 5 s- au înlocuit sinele pînă la buclă.
pe linia 5 se repara strada e un șantier mare acolo.
o sa se refacă pentru că au în plan sa treaca prin pasajul Solventul cu tramvaiele.
Sus In jos
CalinIonMihai

MesajSubiect: Re: Tramvaie   Tramvaie - Pagina 22 Icon_minitimeMier 17 Aug 2022, 10:44

Sus In jos
ldh80
V.I.P Member
V.I.P Member
ldh80

Numarul mesajelor : 6831
Varsta : 42
Localizare : Pascani
Reputatie : 12197
Data de inscriere : 03/11/2010

MesajSubiect: Re: Tramvaie   Tramvaie - Pagina 22 Icon_minitimeMier 17 Aug 2022, 11:42

CalinIonMihai a scris:
În ultima perioadă, tot mai mulți constănțeni și-au pus întrebarea ”Cum ar fi dacă s-ar reintroduce liniile de tramvai?!”. Ei bine, ar fi greu, din mi multe puncte de vedere, spune primarul Vergil Chițac. În primul rând, pe marile bulevarde este exclus realizarea proiectului, pentru că acestea deja sunt inclus într-un program de reabilitare. Prezent, recent, în studioul Replica de Constanța, primarul Vergil Chițac a afirmat că singura variantă de tramvai ar mai fi pe strada Dezrobirii spre zona Industrială și până la Gară.
„M-am gândit la așa ceva. Am analizat-o pe toate părțile. Atâta timp cât noi ne vom înlocui flota de transport cu autobuze electrice și anul viitor vom mai primi 40 de autobuze electrice, mă tem că nu e fezabil. Lucrul acesta ar congestiona și mai mult traficul. Răul s-a făcut de când s-a desființat. S-a plecat de la ideea că dacă desființezi tramvaiul înseamnă că vei micșora fluxul de mașini. Lucrul s-a dovedit că nu este așa pentru că, din contră, s-a aglomerat mai mult. Pe fonduri europene, în momentul de față nu e eligibil. Singura variantă de tramvai ar mai fi pe strada Dezrobirii spre zona Industrială și până la Gară”, a spus Vergil Chițac.

Sursa Replica

In momentul in care a fost elaborat proiectul pentru reabilitarea acelor bulevarde din Constanta (pe care circulau in trecut si tramvaie), proiectul trebuia sa includa si reconstructia (cu tehnologii moderne) liniilor de tramvaie de pe acele bulevarde! Desigur proiectul poate fi modificat!

Evident ca ar trebui reintrodus tramvaiul in Constanta!

Fosta "zona industriala" Palas din Constanta nu cred ca astazi genereaza fluxuri de transport care sa faca necesara utilizarea tramvaielor! Acolo, in afara de fabrica de bere si fabrica de ulei "Argus", nu cred a mai ramas vreo unitate industriala cu foarte multi angajati!

Daca s-ar reintroduce tramvaiele in Constanta acestea ar trebui reintroduse pe marile bulevarde, unde exista un flux de pasageri important (Gara- Bdul. 1 Decembrie 1918- Bdul. Alexandru Lapusneanu- Sat Vacanta, Gara- Bdul. Mangalia sau Bdul. 1 Mai- Bdul. Aurel Vlaicu- Strada Cumpenei- Bdul. Dezrobirii- Bdul. Soveja- Faleza Nord). Pe aceste doua linii (Gara- Sat Vacanta si Gara- Faleza Nord) ar trebui reintroduse tramvaiele, fiind linii lungi, care strabat Constanta de la sud la nord. Fostele linii de tramvaie spre "zona industriala Palas" si spre "Poarta 6 Port" nu stiu cati calatori ar mai genera astazi!
In plus pe aceste mari bulevarde din Constanta , fiind destul de late, linia de tramvaie ar putea fi separata de restul carosabilului, inclusiv prin garduri metalice, ceea ce ar permite tramvaielor sa mearga cu o viteza mai mare si sa nu fie incurcate in trafic de autoturisme si autovehicule!

Nu cred ca daca autoritatile locale din Constanta ar dori sa acceseze fonduri europene pentru reconstructia retelei de tramvaie nu ar putea obtine astfel de fonduri!
Sus In jos
riciu

riciu

Numarul mesajelor : 1366
Reputatie : 6632
Data de inscriere : 27/06/2010

MesajSubiect: Re: Tramvaie   Tramvaie - Pagina 22 Icon_minitimeMier 17 Aug 2022, 12:02

Evident ca nu va fi introdus... pentru ca... nu poti sa furi curent electric.
Sau daca vrei mai optimist nu va fi introdus in urmatorii 10-20 de ani.
Sus In jos
CalinIonMihai

MesajSubiect: Re: Tramvaie   Tramvaie - Pagina 22 Icon_minitimeVin 02 Sept 2022, 09:29

https://caon.ro/asa-arata-tramvaiul-resitean-de-la-proiect-la-realitate/2399729/
Sus In jos
ldh80
V.I.P Member
V.I.P Member
ldh80

Numarul mesajelor : 6831
Varsta : 42
Localizare : Pascani
Reputatie : 12197
Data de inscriere : 03/11/2010

MesajSubiect: Re: Tramvaie   Tramvaie - Pagina 22 Icon_minitimeSam 03 Sept 2022, 23:47

La Resita au inceput cumva lucrarile efective de reconstructie a infrastructurii pentru tramvaie ?! Mi se pare cumva exagerat optimismul primariei Resita ca intr-un an si cateva luni (mai ales ca pe perioada iernii nu cred ca se poate lucra) sa termine de reconstruit intreaga retea si infrastructura pentru tramvaie!
Sigur, e vorba de reconstruit practic o singura linie (in lungime de cca 10 km), dar mai trebuie reconstruite si: retea electrica de alimentare, substatia/substatiile de redresare si depoul pentru tramvaie!
Sus In jos
Continut sponsorizat

MesajSubiect: Re: Tramvaie   Tramvaie - Pagina 22 Icon_minitime

Sus In jos

Tramvaie
Sus 
Pagina 22 din 31Mergi la pagina : Înapoi  1 ... 12 ... 21, 22, 23 ... 26 ... 31  Urmatorul
 Subiecte similare
-
» Galerie AndreyCJ

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Forumul pasionatilor de trenuri din România :: DIVERSE :: DISCUTII LIBERE-
Mergi direct la: