Forumul pasionatilor de trenuri din România

Acest forum a fost creat pentru cei care iubesc cu adevarat trenurile din Romania!

AcasaAcasa  CăutareCăutare  Ultimele imaginiUltimele imagini  ConectareConectare  ÎnregistrareÎnregistrare  

Întrebări şi răspunsuri

In jos 
+95
nelucozac
teoiasi
neluadi
Vlad
StefanD_
Norbi
Sabik
Traveller
TonyGFR
DB Robert
Bobby_TM
ALEXCFR
florin94
cristi ar
alliens
mariuscfrbucuresti
Ryan Anderson
Ghioca Bogdan
theblackstigx
raulberian
celmaifidel
LascuB_1980
Spartan1948
rich1974
CristyanC
marius_catalin84
get.
johnsmoke
tzifrea
miguel1975
alex_trs
ldh80
bubu
bobi
rizelgeorgel2004
AeroX
cardinal
riciu
Razvan Tudor
lapsanszkitamas
DAS 2011
Luna
AndiCFR
TonyCFR
KQQ
TudorVD
Luca tgv
Vale
razvan - trenuri
COSTACHE MIHAIL
DPS
spiderpc
vatmanul
Dionis
apmatei
DUAL
marius664
alex.barac.5
92Dragos
AndreiSV
LanceR
Adirmvl
enstendhal
EA025
Elful
mihaitzateo
Laur
Andrey_tm
frank81
Adrian78
@ndrey
mureseanu_976
vanchorusebulgaria
Jhonyla
cfr500
user dezactivat...
lifetec
daniel_c
cristy79
kristi kkk
alinutz23
qew00
NicuS
florin.lifticariu
alex.alexus.tm
IonutCFR2009
dan tm
didinul
Vitosa
mielutu zburator
Jurnal Feroviar
Katalyn
Teodor
Dr2005
Nesebar
99 participanți
Mergi la pagina : Înapoi  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 36 ... 67  Urmatorul
AutorMesaj
cristy79

cristy79

Numarul mesajelor : 1539
Varsta : 44
Localizare : Bucuresti
Reputatie : 5868
Data de inscriere : 27/02/2013

Întrebări şi răspunsuri  - Pagina 5 Empty
MesajSubiect: Re: Întrebări şi răspunsuri    Întrebări şi răspunsuri  - Pagina 5 Icon_minitimeLun 7 Sept - 7:55

Apropo de discutia de mai sus: patanie recenta din trenul IR 10805 cu care am calatorit pe ruta Mangalia-Constanta...

Trenul ca toate IR-urile e considerat Regio pana la Constanta si ca urmare biletul se elibereaza fara loc. 
Cand am urcat am vazut ca era aproape plin deja, 90% din calatori fiind batrani care se intorceau de la tratament, acestia beneficiind de anumite pomeni sunt cam singurii care mai tin in viata asa-zisele IR-uri de la CFR. Problema era ca acesti bartrani erau foarte agresivi, se certau mereu intre ei si cu ceilalti calatori - nu stiu, probabil caldura ii innebunise... Se urcau din fiecare statie destul de multi asa ca trenul era tot mai plin. Pe la Eforie Sud am patit-o si eu (tot scandaluri am vazut in vagon de la Mangalia, batranii isi cereau drepturile si erau foarte surescitati). Urca o pereche de astfel de stafide si se tot frasuiau pe langa locul meu cu biletele in mana. Stiind scandalurile provocate anterior pe locuri - am indraznit sa ii intreb eu daca au locul pe care stau eu cu gandul sa ma ridic si sa evit discutii inutile. Atata mi-a trebuit, stafida-sefa a inceput sa urle ca nu trebuie sa imi dea mie explicatii, ca sa ii arat eu biletul (!!!) si sa ma ridic urgent ca stau pe locul ei si reprezint tanara generatie care este foarte nesimtita etc etc Degeaba ii explicam ca biletele se elibereaza fara loc, ca nu merg decat pana in Constanta, ca tocmai de-aia o intrebasem ca sa ma ridic etc - nu aveai cu cine te intelege mai ales ca au intervenit celelalte stafide de pe scaune tinandu-i isonul... Noroc cu nasha care a venit atrasa de zgomot si i-a explicat babaciunii cu reducere cum sta treaba cu locurile... Doi oameni care au auzit discutia m-au chemat sa stau langa ei si asa s-a potolit doamna cu bilet redus ca incepuse sa ii tremure barba de nervi si se facuse grena la fata - doar era vorba de o conspiratie a universului care o impiedica sa isi ocupe locul binemeritat... 

Toti acesti pomanagii sunt singurii care umplu IR-urile - repet peste 90% din calatori erau batrani pusi pe harta si foarte agresivi. Cei ce platesc pret intreg nu mai au loc de ei, trenurile IR sunt adevaratele trenuri sociale (nu R-urile), ele fiind pline de invalizi, batrani in carucioare si alte asemenea personaje... Nu am nimic cu nimeni - dar oare e normal asa ceva? Nici unii tineri nu sunt mai breji - odata un student care isi butona de zor I-Phoneul din dotare s-a suparat foc pe nash cum de a indraznit sa ii ceara legitimatia sau ce dracu avea ca sa arate ca are dreptul la pomana respectiva. Asa ne-am obisnuit mereu cu mana intinsa si tot pomanagiii cei mai mari scandalagii.  

Cam asa stau trenurile cu IR-urile destinate persoanelor defavorizate si interzise publicului larg, va spun sincer ca m-am simtit ca intr-un azil de batrani in acel tren... Sad Sad
Sus In jos
Dr2005
Administrator
Administrator

Numarul mesajelor : 20625
Varsta : 35
Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei
Reputatie : 25565
Data de inscriere : 17/08/2011

MesajSubiect: Re: Întrebări şi răspunsuri    Întrebări şi răspunsuri  - Pagina 5 Icon_minitimeLun 7 Sept - 8:30

Ministerul Muncii asigură diferenţa de bani, deci CFR Călători încasează biletul întreg.

Katalyn

Katalyn

Numarul mesajelor : 7376
Varsta : 34
Localizare : Rugby, UK.
Reputatie : 11193
Data de inscriere : 09/10/2014

MesajSubiect: Re: Întrebări şi răspunsuri    Întrebări şi răspunsuri  - Pagina 5 Icon_minitimeLun 7 Sept - 8:41

Eu pe trenul tineretului RE 13808 in 3 mai am mers de la Mangalia la Constanta la primul etajat cu o pereche de la mine din cartier la primul etajat sus si am avut parte de unul care facea glume si bancuri mai ceva ca aia de la Divertis, Leana sau Bendeac, radea tot etajul ba chiar l-am inregistrat pe telefon vreo cateva minute. De la Constanta la Medgidia am mers la Acvila iar de la Medgidia la Buc.Nord la ultimul etajat in capatul vagonului sa vad unde si cand ne va depasi vitezomanul 1588. Grupul de tineri bucuresteni de maxim 16 ani aveau niste fetze ciudate si obosite, am crezut ca sunt de la oboseala dar de unde ca dupa Fetesti sscoate unul un pliculet il intinde pe o foaie apoi scoate un pai si trage pe nas. Nici macar nu se ferise de mine desi vorbisem la telefon codificat. Pacat ca camerele din vagoane nu inregistreaza nimic si sunt puse doar de ornament. Apoi m-am luat de ei si le-am facut o morala, unii dintre ei se panicasera un pic cand le-am spus ca la Buc.Nord ar putea sa-i astepte cineva in uniforma.

Si erau cu haine scumpe toti aveau IpHone iar fetele lor erau numai una si una. Astia suntem cu astia defilam.

La 1732/1 vagonul de cls 1-a e tot timpul plin de batrani, eu nu stiu cine a facut legile astea de pe vremea impuscatului ca cei cu gratuitati sa beneficieze de lux cand vagonul ala ar trebui sa aduca bani in plus la bugetul CFR dar e mai bine sa circule si sa nu incaseze nimic. Ce mama dracului au muncit bosorogii aia de au gratis la 1-a ? Imi place cand vad trenuri IR cu vag de cls 2-a cu toate cele si la cls 1-a fara conditile minime care le gasesti la a 2-a.

Sus In jos
daniel_c

Numarul mesajelor : 475
Reputatie : 5043
Data de inscriere : 25/05/2012

MesajSubiect: Re: Întrebări şi răspunsuri    Întrebări şi răspunsuri  - Pagina 5 Icon_minitimeLun 7 Sept - 8:55

kerpeten ali a scris:
Ce mama dracului au muncit bosorogii aia de au gratis la 1-a ?
nu este prea greu sa aibe permis la a-I-a, dupa '90 de la o anumita treapta salariala care corespundea cat a-6-a pentru personalul de atelier (tractiune) aveai autorizatie pentru clasa a-I-a, mecanici, ma gandesc ca si la celelalte ramuri era cam la fel, rezultand multi pensionari cu permise de clasa a-I-a
Sus In jos
dan tm
V.I.P Member
V.I.P Member

Numarul mesajelor : 9099
Reputatie : 13004
Data de inscriere : 16/07/2014

MesajSubiect: Re: Întrebări şi răspunsuri    Întrebări şi răspunsuri  - Pagina 5 Icon_minitimeLun 7 Sept - 8:59

Normal gratuitatile alea nu sint gratuitati pentru CFR ca ministerele trebuie sa deconteze catre CFR banii pentru calatorie.
Sus In jos
Katalyn

Katalyn

MesajSubiect: Re: Întrebări şi răspunsuri    Întrebări şi răspunsuri  - Pagina 5 Icon_minitimeLun 7 Sept - 9:11

O sa se ajunga in situatia in care vagonul de cls 1-a sa fie plin de pomeni si inca un vagon de cls 2-a, daca acel IR e format din 3-4 calculati cati calatori cu bilete sunt si cati cu pomeni.

Acum cativa ani erau trenuri Acc chiar si cu 3 vag de cls 1-a, acum sunt IR care nu au in compunere decat vag de cls 2-a, un exemplu este IR 1663/1668.

Sus In jos
lifetec

Numarul mesajelor : 329
Localizare : Bucuresti
Reputatie : 4735
Data de inscriere : 01/11/2012

MesajSubiect: Re: Întrebări şi răspunsuri    Întrebări şi răspunsuri  - Pagina 5 Icon_minitimeLun 7 Sept - 9:28

Gratuitatile alea se deconteaza undeva
Sus In jos
user dezactivat...

Numarul mesajelor : 168
Varsta : 45
Localizare : Vatra Moldovitei, Suceava
Reputatie : 5525
Data de inscriere : 10/04/2010

MesajSubiect: 1663   Întrebări şi răspunsuri  - Pagina 5 Icon_minitimeLun 7 Sept - 11:23

1663 a inceput sa aiba din nou clasa 1. Nu stiu exact de cand, de vreo 3 saptamani.
Sus In jos
Katalyn

Katalyn

MesajSubiect: Re: Întrebări şi răspunsuri    Întrebări şi răspunsuri  - Pagina 5 Icon_minitimeLun 7 Sept - 11:55

Eu l-am prins in iulie si august cu 4 saloane 21-76, au mai revizuit din vagoane, unele din ele au bagat Buc-Brasov-Buc pe post de vag de cls 2-a. 19-83 005 de o luna jumate circula pe 1638/9 ca vagon de cls 2-a.
Sus In jos
cfr500

Numarul mesajelor : 2599
Varsta : 24
Reputatie : 7370
Data de inscriere : 18/11/2011

MesajSubiect: Re: Întrebări şi răspunsuri    Întrebări şi răspunsuri  - Pagina 5 Icon_minitimeLun 7 Sept - 18:11

Unde pot gasi livretul Regionalei Iasi?
Sus In jos
Jhonyla

Jhonyla

Numarul mesajelor : 1458
Reputatie : 6555
Data de inscriere : 30/01/2011

MesajSubiect: Re: Întrebări şi răspunsuri    Întrebări şi răspunsuri  - Pagina 5 Icon_minitimeMar 8 Sept - 12:57

Un tren de calatori format din locomotiva + 3 vagoane
Oprind in statie IDM constata la vagonul din mijloc un defect si vagonul nu poate sa circule mai departe
Care este procedura in acest caz?
Sus In jos
Dr2005
Administrator
Administrator

Numarul mesajelor : 20625
Varsta : 35
Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei
Reputatie : 25565
Data de inscriere : 17/08/2011

MesajSubiect: Re: Întrebări şi răspunsuri    Întrebări şi răspunsuri  - Pagina 5 Icon_minitimeMar 8 Sept - 13:21

Se scoate vagonul din tren.

Katalyn

Katalyn

MesajSubiect: Re: Întrebări şi răspunsuri    Întrebări şi răspunsuri  - Pagina 5 Icon_minitimeMar 8 Sept - 13:36

La automotorul DH2 78-3222 ce numar are celalalt vagon ? 78-32XX ?

Mi s-a parut ca am vazut 3210 in viteza in care a trecut trenul iar la topicul cu indexul automotoarelor am gasit 3223.

Întrebări şi răspunsuri  - Pagina 5 21249752071_a91ba8f8c3_bP9081342 by Ali Karpeten, on Flickr
Sus In jos
cfr500

Numarul mesajelor : 2599
Varsta : 24
Reputatie : 7370
Data de inscriere : 18/11/2011

MesajSubiect: Re: Întrebări şi răspunsuri    Întrebări şi răspunsuri  - Pagina 5 Icon_minitimeMar 8 Sept - 14:01

Ce cauta locomotiva Diesel? Ce-i cu trenul acesta?
Sus In jos
Katalyn

Katalyn

MesajSubiect: Re: Întrebări şi răspunsuri    Întrebări şi răspunsuri  - Pagina 5 Icon_minitimeMar 8 Sept - 14:05

E tren de marfa TFG care aduce 2 automotoare de la reparatii de la Cluj Napoca. Pe PL.Sud-Brasov si Brasov-PL.Sud mereu sunt duse de catre un Diesel de la TFG. DH2-ul 3222 a plecat la Slanic iar VT2407 va pleca spre Titan.Sud-Oltenita sau Galati-Barlad.
Sus In jos
Continut sponsorizat

MesajSubiect: Re: Întrebări şi răspunsuri    Întrebări şi răspunsuri  - Pagina 5 Icon_minitime

Sus In jos

Întrebări şi răspunsuri
Sus 
Pagina 5 din 67Mergi la pagina : Înapoi  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 36 ... 67  Urmatorul
 Subiecte similare
-
» Întrebări şi răspunsuri
» Revista presei
» INTREBARI SI RASPUNSURI

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Forumul pasionatilor de trenuri din România :: INFORMATII GENERALE-
Mergi direct la: