Numarul mesajelor : 21 Reputatie : 3797 Data de inscriere : 05/07/2014
Subiect: Re: M 800 : Bucuresti Nord - Fetesti - Constanta - Mangalia Mier 22 Iun 2016, 04:40
N-are a face pentru ca dupa ce a intrat inapoi pe directa la Ovidiu a accelerat pana la 120 si a mers asa kilometri buni, cam pana la jumatatea distantei dintre poduri, dupa care a accelerat la 160 pentru ca apoi sa franeze la 30 ca sa intre pe podul de la Cernavoda.
baiazid Utilizator Blocat
Numarul mesajelor : 2232 Reputatie : 6715 Data de inscriere : 05/10/2012
Subiect: Re: M 800 : Bucuresti Nord - Fetesti - Constanta - Mangalia Mier 22 Iun 2016, 05:51
Bercenycity, din momentul in care au inceput lucrarile de reabilitare la podurile dunarene, mersul trenurilor intre Fetesti si Cernavoda Pod s-a schimbat, deci nu are cum sa se mearga la fel, si nici cu aceleasi viteze. Trebuie sa compari un livret din 2014 (de pe 04.07 incolo) cu unul din preznt, si o sa te lamuresti cu ce are legatura reducerea vitezelor de circulatie.
Timpii de deplasare pe Fetesti-Cernavoda si retur de atunci au crescut, de unde crezi tu ca sunt diferentele de timp ?In conditiile in care au loc lucrari complexe, trenurile nu mai circula ceas, ba ajung mai repede in Fetesti, ba circula mai incet, nu mai sunt conditii npormale de trafic in acest moment, se circula inclusiv pe Saligny, sunt marje de intarzieri care trebuie luate in circulatie, si cate si mai cate...O sa vezi dupa finalizarea lucrarilor ca timpii se vor reduce semnificativ, si ca vitezele vor reveni la normal...
Ultima editare efectuata de catre baiazid in Mier 22 Iun 2016, 05:52, editata de 1 ori
bercenicity
Subiect: Re: M 800 : Bucuresti Nord - Fetesti - Constanta - Mangalia Mier 22 Iun 2016, 05:52
Eu faceam comparatie cu anul trecut
Subiect: Re: M 800 : Bucuresti Nord - Fetesti - Constanta - Mangalia Mier 22 Iun 2016, 05:53
bercenicity a scris:
Eu faceam comparatie cu anul trecut
Inteleg, dar hai sa vorbim pe livrete si pe ce vedem in mers. Anul trecut lucrarile erau la inceput, si nu se prezentau la fel.
bercenicity
Subiect: Re: M 800 : Bucuresti Nord - Fetesti - Constanta - Mangalia Lun 27 Iun 2016, 15:05
Limitarea la 120km/h de care ziceam (la Km 154+100)
Dar tine mult mai putin decat credeam - pana la 155+500. Cu toate astea trenul a ajuns la 155-160 abia spre Cernavoda.
Acolo am dat de:
Jurnal Feroviar
Numarul mesajelor : 340 Reputatie : 3812 Data de inscriere : 27/05/2015
Subiect: Re: M 800 : Bucuresti Nord - Fetesti - Constanta - Mangalia Mar 28 Iun 2016, 23:42
Am fost si eu ieri pe M800 si e cam ciudata treaba pe acolo, intre Bucuresti si Fetesti nimic de comentat dar intre Fetesti si Constanta dezamagitor, nu ma asteptam la atat de multe restrictii si balbaiala pe zona aia si la dus si la intors.
Subiect: Re: M 800 : Bucuresti Nord - Fetesti - Constanta - Mangalia Mier 29 Iun 2016, 00:03
Jurnal Feroviar a scris:
Am fost si eu ieri pe M800 si e cam ciudata treaba pe acolo, intre Bucuresti si Fetesti nimic de comentat dar intre Fetesti si Constanta dezamagitor, nu ma asteptam la atat de multe restrictii si balbaiala pe zona aia si la dus si la intors.
Suna groaznic ce ne spui tu, dar poti sa ne detaliezi ? Cu ce tren ai fost ?
0 Constanta 16:03 79 Fetesti 17:00 7' 17:07 (-5) 225 Bucuresti Nord Gr. A 18:20
'Constanta-Fetesti si retur mai repede cu 3' respectiv 5' fata de livret... Deci unde au fost asa de multe restrictii in conditiile in care trenul a ajuns de fiecare data mai devreme ? Care-i balbaiala aia de care vorbesti ?
Ultima editare efectuata de catre baiazid in Mier 29 Iun 2016, 00:13, editata de 1 ori
Jurnal Feroviar
Subiect: Re: M 800 : Bucuresti Nord - Fetesti - Constanta - Mangalia Mier 29 Iun 2016, 00:12
Nu neaparat groaznic ci doar un dezinteres total din partea infrastructurii.
Cam asta a fost pe scurt:
Am plecat intarziati din Bucuresti Nord cu 5min la orele 10:00 si am ajuns la Fetesti la fix 11:05. Ceasul cronometrului a spus cand s-a oprit roata, timp efectiv in mers 1h04min32sec.
Dupa Fetesti e balamuc total, de la Basarabi pana in Constanta am tot fost mutati de pe un fir pe altul(am depasit un marfar care circula cu fenomenala viteza de 20km/h) si nu am mai depasit 30km/h pana in Constanta unde am ajuns timpuriu 1min... Foarte multe restrictii si operatori RC uneori depasiti de situatie. La intoarcere pe firul 2 la fel, erau zone unde pe stalpi scria VS 80km/h si noi mergeam cu 30km/h.
Per total, daca luam cel mai bun timp de la dus(Bucuresti-Fetesti) si cel mai bun timp de la intors(Constanta-Fetesti) obtinem un timp total in mers de fix 2h cu o oprire. 1h04min32sec pe Bucuresti-Fetesti si 56min si 33sec pe Constanta-Fetesti.
Concluzia de astazi, RES 001 superb, Bucuresti Nord-Fetesti mai mult decat OK iar Fetesti-Constanta cu indulgenta nota 5, sincer nu ma asteptam.
PS. Am uitat sa spun despre poduri, nu cred ca vor fi gata nici in 2017...
Aveam de gand sa plec cu Craiova -Mangalia dar trenul ala e discriminare pura, 50lei Craiova-MG si 70lei Bucuresti-MG asa ca am dat-o la mijloc, am chemat omul de la MG la CT si am plecat cu RES 001...
Si cand te gandesti ca se aud aberatii cu trenuri din ora in ora sau din 30 in 30 de minute te ia durerea de cap, ieri nu au fost in stare sa traga pe dreapta 2 marfare dar probabil asa merita privatii in RO. Daca era un tren al CFRului si cu ceva oficialitati in el sigur nu circula nimic la ora aia pe directa... Asta e, uneori ne mai si meritam soarta...GM 1179 a cazut ieri in turnanta la Dep Sibiu, locomotiva abia iesita de la RK...iti vine sa-ti dai palme singur cand vezi in ce hal a ajuns institutia asta...
Subiect: Re: M 800 : Bucuresti Nord - Fetesti - Constanta - Mangalia Mier 29 Iun 2016, 00:20
Jurnal Feroviar, sa nu confundam totusi restrictiile cu modul in care a fost indrumat trenul.
Jurnal Feroviar a scris:
PS. Am uitat sa spun despre poduri, nu cred ca vor fi gata nici in 2017...
Ce te face sa crezi asta ?
[quote="Jurnal Feroviar"]Nu neaparat groaznic ci doar un dezinteres total din partea infrastructurii.
Ultima editare efectuata de catre baiazid in Mier 29 Iun 2016, 00:25, editata de 1 ori
Jurnal Feroviar
Subiect: Re: M 800 : Bucuresti Nord - Fetesti - Constanta - Mangalia Mier 29 Iun 2016, 00:24
Din ce am vazut ieri pe traseu, posibil anul asta sa se deschida cate un fir dar tinand cont ca e santier tot cu 30km/h se va circula pana se termina lucrarea 100%.
Subiect: Re: M 800 : Bucuresti Nord - Fetesti - Constanta - Mangalia Mier 29 Iun 2016, 00:26
Jurnal Feroviar a scris:
Si cand te gandesti ca se aud aberatii cu trenuri din ora in ora sau din 30 in 30 de minute te ia durerea de cap, ...
Aici esti foarte rautacios, trenul ala cu care ai mers tu nu a intarziat, dimpotriva, a ajuns mai devreme, deci nu are nicio treaba cu programarea trenurilor din ora in ora cum zici tu.
Eu am pretentii de la un jurnal feroviar ca tine sa se documenteze, si sa stie si unele aspecte ce tin de programarea reala a trenurilor, fara sa se uite pe geam.
Jurnal Feroviar
Subiect: Re: M 800 : Bucuresti Nord - Fetesti - Constanta - Mangalia Mier 29 Iun 2016, 00:35
Ba are, chiar am avut o discutie destul de lunga cu Dl Szentes pe tema asta. Din 2 in 2 ore mai merge, din 30 in 30min mi se pare aberant mai ales pe M1000, gandeste-te ca mai ai si trenurile clasice si marfarele pe aceleasi trase care mai mult ca sigur vor incomoda noile EMU cadentate.
Subiect: Re: M 800 : Bucuresti Nord - Fetesti - Constanta - Mangalia Mier 29 Iun 2016, 01:12
Jurnal Feroviar a scris:
Ba are, chiar am avut o discutie destul de lunga cu Dl Szentes pe tema asta. Din 2 in 2 ore mai merge, din 30 in 30min mi se pare aberant mai ales pe M1000, gandeste-te ca mai ai si trenurile clasice si marfarele pe aceleasi trase care mai mult ca sigur vor incomoda noile EMU cadentate.
Tu nu esti tot ala care i-ai spus lui Szentes ca nu se merita 160km/h pe Bucuresti-Campina ? Cred ca tu si domnul Szentes aveti foarte multe discutii interesante, dar care din pacate tin de partea de infrastructura, de programele MT, si mai putin de domnul director de la CFR Calatori. Adica tin de MT, ca ei se ocupa si de infrastructura , si de realizarea mersului cadentat.
Pentru ca MT se gandeste la interoperabilitate in sensul adevarat al cuvantului, nu guma de acum, si daca CFR Calatori nu pune trenuri multe pe linie, se poate trezi oricand cu un alt operator din Romania sau alta tara ca cere acele trase. E foarte simplu, vezi ce se intampla acum in Cehia si Slovacia, aduna vreo 10 ani ca suntem in urma lor, si te gandesti ca trebuie sa fi pregatit pentru aceiasi treaba, pentru operatori privati puternici care vin si cer trase, care acceseaza fonduri pentru achizitie de material rulant, care prind la public mai bine decat operatorul de stat, si atunci trebuie sa te pregatesti...Pentru ca Romania nu este mai prejos decat tarile astea, vine tare din urma, este o piata puternica, nivelul de trai creste, puterea de cumparare creste, nevoia de mobilitate creste, si atunci cererea pentru acest mijloc de transport va deveni reala, intr-o piata concurentiala.
Nu o sa fie din prima cadentare din jumatate in jumatate de ora pe Bucuresti-Brasov, asta e maximum propus pe MT pentru Bucuresti-Brasov, dupa finalizarea lucrarilor la linie(nclusiv dincolo de Braov), dupa instalarea ETCS functional, si dupa achizitie de material rulant .Deci orizont 2025. Tot maximum isi propune cadentare la 15' spre Ploiesti.
Deci dureaza, e in plan, suntem pe drumul cel bun, dar dureaza. Pana atunci se poate implementa un orar cadentat cu tren la 30' spre Ploiesti, si la 1 ora intre Bucuresti si Brasov, asa, ca sa ne antrenam Asta se poate face acum, fara a fi considerat o aberatie, numeri toate trenurile care merg pe Bucuresti-Brasov si le pui cu plecari la interval de 1 ora si ai mers cadentat cum au si ungurii, cehii, polonezii, si alti estici civilizati.
Plus de asta, clar ca mai trebuie trenuri care sa se opreasca pe Valea Prahovei sau in Brasov, cand vine materialul rulant nou pentru asta VA FI FOLOSIT !
Dr2005 Administrator
Numarul mesajelor : 20591 Varsta : 35 Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei Reputatie : 25510 Data de inscriere : 16/08/2011
Subiect: Re: M 800 : Bucuresti Nord - Fetesti - Constanta - Mangalia Mier 29 Iun 2016, 03:41
baiazid a scris:
Jurnal Feroviar a scris:
Si cand te gandesti ca se aud aberatii cu trenuri din ora in ora sau din 30 in 30 de minute te ia durerea de cap, ...
Aici esti foarte rautacios, trenul ala cu care ai mers tu nu a intarziat, dimpotriva, a ajuns mai devreme, deci nu are nicio treaba cu programarea trenurilor din ora in ora cum zici tu.
Eu am pretentii de la un jurnal feroviar ca tine sa se documenteze, si sa stie si unele aspecte ce tin de programarea reala a trenurilor, fara sa se uite pe geam.
În plus, marfarul ăla plăteşte un TUI mai mare, fiind secţie de categorie A.
_________________ :TTT:
Subiect: Re: M 800 : Bucuresti Nord - Fetesti - Constanta - Mangalia Mier 29 Iun 2016, 03:44
Dr2005 a scris:
În plus, marfarul ăla plăteşte un TUI mai mare, fiind secţie de categorie A.
Asta basca, dar ce problema are el ca nu merge pe nu stiu ce fir...
Continut sponsorizat
Subiect: Re: M 800 : Bucuresti Nord - Fetesti - Constanta - Mangalia
M 800 : Bucuresti Nord - Fetesti - Constanta - Mangalia