Forumul pasionatilor de trenuri din România

Acest forum a fost creat pentru cei care iubesc cu adevarat trenurile din Romania!

AcasaAcasa  CăutareCăutare  Ultimele imaginiUltimele imagini  ConectareConectare  ÎnregistrareÎnregistrare  

BUCURESTI VEST - BUCURESTI COTROCENI

In jos 
+25
NicuS
Vitosa
Adrian78
mielutu zburator
ldh80
adascalu
marius664
dan tm
19jimmy84
Shinkasen
FelixTheBear030
spiderpc
WAYNEN
Dr2005
Czirjak Arpad
ANDU2100HP
Teodor
cristi CFR
COSTACHE MIHAIL
George
AlexD
DPS
Rarau
TVlad
ionutz85
29 participanți
Mergi la pagina : Înapoi  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Urmatorul
AutorMesaj
ldh80
V.I.P Member
V.I.P Member
ldh80

Numarul mesajelor : 6889
Varsta : 42
Localizare : Pascani
Reputatie : 12288
Data de inscriere : 03/11/2010

BUCURESTI VEST - BUCURESTI COTROCENI - Pagina 5 Empty
MesajSubiect: Re: BUCURESTI VEST - BUCURESTI COTROCENI   BUCURESTI VEST - BUCURESTI COTROCENI - Pagina 5 Icon_minitimeLun 11 Ian 2016 - 15:49

Pana in ce an a fost functionabila semnalizarea mecanica si instalatia SBW a fostei statii Bucuresti-Cotroceni-militari ?
Sus In jos
danf

Numarul mesajelor : 13
Reputatie : 5236
Data de inscriere : 09/08/2010

MesajSubiect: Re: BUCURESTI VEST - BUCURESTI COTROCENI   BUCURESTI VEST - BUCURESTI COTROCENI - Pagina 5 Icon_minitimeMar 21 Iul 2020 - 14:09

Scuze dacă s-a discutat deja în alt fir, dar putem face ceva în speranța că putem salva această linie de transformarea în bulevard? Am văzut tot felul de discuții în ultimul timp, Primarul Sectorului 5 (PSD, cum altfel...) face tot ce poate pentru a distruge această linie.
Sus In jos
Theijs

Numarul mesajelor : 59
Reputatie : 3870
Data de inscriere : 22/06/2014

MesajSubiect: Re: BUCURESTI VEST - BUCURESTI COTROCENI   BUCURESTI VEST - BUCURESTI COTROCENI - Pagina 5 Icon_minitimeMar 6 Oct 2020 - 14:20

Google maps shows still some tracks at Strada Liniei, but they do not reach Gara Cotroceni any longer.
.BUCURESTI VEST - BUCURESTI COTROCENI - Pagina 5 Cotroc10
Sus In jos
ldh80
V.I.P Member
V.I.P Member
ldh80

Numarul mesajelor : 6889
Varsta : 42
Localizare : Pascani
Reputatie : 12288
Data de inscriere : 03/11/2010

MesajSubiect: Re: BUCURESTI VEST - BUCURESTI COTROCENI   BUCURESTI VEST - BUCURESTI COTROCENI - Pagina 5 Icon_minitimeMar 6 Oct 2020 - 14:43

Nu vad logica si motivul pentru care sa se construiasca un bulevard in locul caii ferate Bucuresti Vest- fosta statie Bucuresti Cotroceni!

Exista doua bulevarde mari care merg aproximativ paralel cu aceasta cale ferata (Bdul. Iuliu Maniu si Bdul. Timisoara- ultimul ar trebui prelungit pana la soseaua de centura).

Mai degraba s-ar face o strada noua (paralela cu calea ferata si pastrata si calea ferata) prin unirea strazilor Liniei , Murguta si dusa pana la Valea Cascadelor!

Si cateva intrebari legate de aceasta linie:

-Cand a fost construita calea ferata dintre Bucuresti Vest- fosta statie Bucuresti Cotroceni Militari- intersectia Razoare (locul unde aceasta linie se unea cu vechea cale ferata ce venea dinspre Gara de Nord si traversa Gradina Botanica) ?

-Cand a fost infiintata statia CFR Bucuresti Cotroceni Militari ? Din fotografii de pe alte forumuri reiese ca statia Bucuresti Cotroceni Militari aveea (in 1990) instalatie SBW cu semnalizare mecanica! Deci presupun ca in 1990 linia dintre statiile Bucuresti Vest si Bucuresti Cotroceni Militari era considerata linie curenta, circulatia facandu-se atunci probabil in sistemul "intelegerii telefonice a caii libere"!

-Cand fosta statie Bucuresti Cotroceni Militari a fost transformata (retrogradata) ca si antestatie industriala si linia pana la Bucuresti Vest transformata din linie curenta in linie industriala ?
Sus In jos
TVlad
V.I.P Member
V.I.P Member
TVlad

Numarul mesajelor : 2818
Localizare : Bucuresti
Reputatie : 8415
Data de inscriere : 16/01/2010

MesajSubiect: Re: BUCURESTI VEST - BUCURESTI COTROCENI   BUCURESTI VEST - BUCURESTI COTROCENI - Pagina 5 Icon_minitimeVin 9 Oct 2020 - 18:16

Ce se intimpla cu pozele de pe paginile anterioare? Nu se vad. Povestea cu Photobucket?

Iata ce am primit azi de la un prieten:

BUCURESTI VEST - BUCURESTI COTROCENI - Pagina 5 Img_5211

BUCURESTI VEST - BUCURESTI COTROCENI - Pagina 5 Img_5210

S-ar parea ca scot la lumina aceasta linie. In afara de ea mai e una care e mai putin ingropata. Zilele astea poate ma duc si eu sa arunc o privire.

Nu imi explic ce au de gind. Pentru transportul anual de pacura e suficienta o linie.

Pozele sint facute pe str. Liniei aproape de str. Lujerului.
Sus In jos
Dr2005
Administrator
Administrator

Numarul mesajelor : 20626
Varsta : 35
Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei
Reputatie : 25568
Data de inscriere : 17/08/2011

MesajSubiect: Re: BUCURESTI VEST - BUCURESTI COTROCENI   BUCURESTI VEST - BUCURESTI COTROCENI - Pagina 5 Icon_minitimeSam 10 Oct 2020 - 16:33

Şi anul trecut s-au apucat să taie vegetaţia, doar că trenul cu păcură nu a mai venit. Anul trecut, CET Grozăveşti a mers pe păcură doar câteva zile, ceea ce i-a costat 100.000 lei plus o reclamaţie de la duamna aceea cu sârmă în fund, al cărui nume nu merită scris - https://www.zf.ro/companii/energie/garda-de-mediu-a-amendat-cet-grozavesti-cu-100-000-de-lei-care-este-motivul-18954646

Adrian78
Administrator
Administrator
Adrian78

Numarul mesajelor : 18751
Localizare : Hunedoara
Reputatie : 24329
Data de inscriere : 05/10/2010

MesajSubiect: Re: BUCURESTI VEST - BUCURESTI COTROCENI   BUCURESTI VEST - BUCURESTI COTROCENI - Pagina 5 Icon_minitimeSam 10 Oct 2020 - 17:58

Dar de ce la Viena aia poate sa aiba termocentrala bazata pe arderea gunoiului menajer si ecologica fara poluare? Noi trebuie sa platim subventii la caldura de sute de mil de lei ca dehh
Sus In jos
TVlad
V.I.P Member
V.I.P Member
TVlad

MesajSubiect: Re: BUCURESTI VEST - BUCURESTI COTROCENI   BUCURESTI VEST - BUCURESTI COTROCENI - Pagina 5 Icon_minitimeSam 10 Oct 2020 - 19:23

Am fost astazi sa vad si eu minunea. Au lucrat de la str. Lujerului pina la str. Rasaritului si un pic dupa. Primele doua poze sint de la str. Rasaritului:

BUCURESTI VEST - BUCURESTI COTROCENI - Pagina 5 20201010

BUCURESTI VEST - BUCURESTI COTROCENI - Pagina 5 20201012

Asta e facuta la Lujerului:

BUCURESTI VEST - BUCURESTI COTROCENI - Pagina 5 20201011

Urmatoarele doua poze sint facute in dreptul str. Cupolei. Se vad aici resturile unui macaz ce ducea in curtea acelei intreprinderi.

BUCURESTI VEST - BUCURESTI COTROCENI - Pagina 5 20201014

BUCURESTI VEST - BUCURESTI COTROCENI - Pagina 5 20201013

Am aflat de la oamenii cu excavatorul ca de fapt amenajeaza o parcare si ca ar fi teren privat. Puneau niste piatra macinata la loc peste linie. Ei erau in dreptul blocurilor noi de la Lujerului. Explicatia e bizara si nu explica extinderea lucrarilor pina la Rasaritului. Pamintul a fost scos cu grija iar sinele au ramas la locul lor. Daca s-ar fi dorit transformarea in parcare nu s-ar fi obosit cu asta, ar fi turnat direct niste beton peste.

CET Grozavesti functioneaza in mod normal cu gaze si iarna trecuta a ars pacura, cauzind poluarea aceea monstru? Asa e pacura, poluanta de fel sau de fapt nu le functioneaza sistemul de filtrare? Sau sint inventiile madamei?
Sus In jos
dan tm
V.I.P Member
V.I.P Member

Numarul mesajelor : 9103
Reputatie : 13010
Data de inscriere : 16/07/2014

MesajSubiect: Re: BUCURESTI VEST - BUCURESTI COTROCENI   BUCURESTI VEST - BUCURESTI COTROCENI - Pagina 5 Icon_minitimeSam 10 Oct 2020 - 20:19

Cineva trebuie sa stie ce se intimpla.

documentele astea se refera la linia asta? ca eu nu stiu sectoarele

http://www.sector5.ro/media/46483/documentatie-cfr.pdf
Sus In jos
TVlad
V.I.P Member
V.I.P Member
TVlad

MesajSubiect: Re: BUCURESTI VEST - BUCURESTI COTROCENI   BUCURESTI VEST - BUCURESTI COTROCENI - Pagina 5 Icon_minitimeSam 10 Oct 2020 - 20:58

Tronsonul cu lucrarile este in sectorul 6.
Sus In jos
Shinkasen

Shinkasen

Numarul mesajelor : 425
Reputatie : 6126
Data de inscriere : 30/04/2009

MesajSubiect: Re: BUCURESTI VEST - BUCURESTI COTROCENI   BUCURESTI VEST - BUCURESTI COTROCENI - Pagina 5 Icon_minitimeMier 11 Noi 2020 - 21:59

Din ce am vazut eu prin zona Lujerului, s-au ingropat niste cabluri, dupa ce si-a terminat firma lucrarile au readus linia la starea "initiala" sa zicem, probabil ca nu si-au dorit un scandal cu cei de la CFR, asa cum au patit cei de la RATB in urma cu cativa ani cand au scos linia de tren de pe Calea Rahovei, doar ca sa o monteze la loc, chit ca a fost montata doar asa de sa fie ca nu a fost folosita de nici un tren.
Sus In jos
Theijs

Numarul mesajelor : 59
Reputatie : 3870
Data de inscriere : 22/06/2014

MesajSubiect: Re: BUCURESTI VEST - BUCURESTI COTROCENI   BUCURESTI VEST - BUCURESTI COTROCENI - Pagina 5 Icon_minitimeMier 22 Sept 2021 - 16:08

Trenul Metropolitan Bucureşti: Does TPBI plan to reopen the line Cotroceni - Progresu?
https://economedia.ro/trenul-metropolitan-bucuresti-costa-aproape-600-de-milioane-de-euro-metroul-de-suprafata-va-circula-din-2024-dar-tot-cu-trenuri-vechi-intreg-inelul-feroviar-al-capitalei-va-fi-redeschis-pentru-trenu.htm
Sus In jos
spiderpc

spiderpc

Numarul mesajelor : 421
Reputatie : 4862
Data de inscriere : 12/10/2012

MesajSubiect: Re: BUCURESTI VEST - BUCURESTI COTROCENI   BUCURESTI VEST - BUCURESTI COTROCENI - Pagina 5 Icon_minitimeMar 5 Oct 2021 - 0:05

Yes, at least from Bucuresti Vest to Bucuresti Cotroceni.
Sus In jos
http://2wireless.blogspot.ro
Vitosa

Numarul mesajelor : 9075
Reputatie : 14504
Data de inscriere : 08/01/2011

MesajSubiect: Re: BUCURESTI VEST - BUCURESTI COTROCENI   BUCURESTI VEST - BUCURESTI COTROCENI - Pagina 5 Icon_minitimeSam 8 Ian 2022 - 20:10

Se face trenul urban al lui Nicușor Dan când mi-oi vedea eu ceafa. Dar e drăguț să vezi cum e toată lumea animată de schimbarea la fruntea PMB.
Am fost azi la Dedemanul de pe strada Valea Cascadelor și mi-am aruncat ochii și spre linia CFR și ce am putut vedea, înspre Cotroceni linia e colmatată cu pământ și gunoaie aruncate de lume, în dreapta înspre București Vest junglă de nu vezi nici linia nici în zare, pădurice bălării, cine știe ce șerpărie o fi pe acolo.
Și dacă printr-o minune dumnezeiască pe aici va trece vreodată trenul metropolitan clar nu pe actuala linie va trece ci se va construi totul de la zero.
Dar până atunci, vise.
Nici copii de grădiniță nu mai cred în minciunelele astea politice.
Sus In jos
Dr2005
Administrator
Administrator

Numarul mesajelor : 20626
Varsta : 35
Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei
Reputatie : 25568
Data de inscriere : 17/08/2011

MesajSubiect: Re: BUCURESTI VEST - BUCURESTI COTROCENI   BUCURESTI VEST - BUCURESTI COTROCENI - Pagina 5 Icon_minitimeDum 9 Ian 2022 - 12:28

Poate i-o spune cineva domnului primar că trenurile nu ţin de primărie Laughing
Altfel, linia e prinsă în planurile ARF pentru un viitor neprevăzut, asta dacă nu se apucă primăria de sector să arunce pământ peste linie fără vreo aprobare.

Continut sponsorizat

MesajSubiect: Re: BUCURESTI VEST - BUCURESTI COTROCENI   BUCURESTI VEST - BUCURESTI COTROCENI - Pagina 5 Icon_minitime

Sus In jos

BUCURESTI VEST - BUCURESTI COTROCENI
Sus 
Pagina 5 din 7Mergi la pagina : Înapoi  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Urmatorul
 Subiecte similare
-
» LINIA FERATA BUCURESTI NORD-BUCURESTI COTROCENI-BUCURESTI FILARET-BUCURESTI PROGRESU
» 1000. Bucureşti Nord-Ploiesti Sud - Ploieşti Vest
» Bucureşti Cotroceni
» La Sud-Vest de Bucuresti....
» Gari din tara

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Forumul pasionatilor de trenuri din România :: MAGISTRALELE DIN ROMANIA :: ALTE LINII-
Mergi direct la: