| BUCURESTI VEST - BUCURESTI COTROCENI | |
|
+25NicuS Vitosa Adrian78 mielutu zburator ldh80 adascalu marius664 dan tm 19jimmy84 Shinkasen FelixTheBear030 spiderpc WAYNEN Dr2005 Czirjak Arpad ANDU2100HP Teodor cristi CFR COSTACHE MIHAIL George AlexD DPS Rarau TVlad ionutz85 29 participanți |
|
Autor | Mesaj |
---|
ldh80 V.I.P Member
Numarul mesajelor : 6889 Varsta : 42 Localizare : Pascani Reputatie : 12288 Data de inscriere : 03/11/2010
| Subiect: Re: BUCURESTI VEST - BUCURESTI COTROCENI Lun 11 Ian 2016 - 15:49 | |
| Pana in ce an a fost functionabila semnalizarea mecanica si instalatia SBW a fostei statii Bucuresti-Cotroceni-militari ? |
|
| |
danf
Numarul mesajelor : 13 Reputatie : 5236 Data de inscriere : 09/08/2010
| Subiect: Re: BUCURESTI VEST - BUCURESTI COTROCENI Mar 21 Iul 2020 - 14:09 | |
| Scuze dacă s-a discutat deja în alt fir, dar putem face ceva în speranța că putem salva această linie de transformarea în bulevard? Am văzut tot felul de discuții în ultimul timp, Primarul Sectorului 5 (PSD, cum altfel...) face tot ce poate pentru a distruge această linie.
|
|
| |
Theijs
Numarul mesajelor : 59 Reputatie : 3870 Data de inscriere : 22/06/2014
| Subiect: Re: BUCURESTI VEST - BUCURESTI COTROCENI Mar 6 Oct 2020 - 14:20 | |
| Google maps shows still some tracks at Strada Liniei, but they do not reach Gara Cotroceni any longer. . |
|
| |
ldh80 V.I.P Member
Numarul mesajelor : 6889 Varsta : 42 Localizare : Pascani Reputatie : 12288 Data de inscriere : 03/11/2010
| Subiect: Re: BUCURESTI VEST - BUCURESTI COTROCENI Mar 6 Oct 2020 - 14:43 | |
| Nu vad logica si motivul pentru care sa se construiasca un bulevard in locul caii ferate Bucuresti Vest- fosta statie Bucuresti Cotroceni!
Exista doua bulevarde mari care merg aproximativ paralel cu aceasta cale ferata (Bdul. Iuliu Maniu si Bdul. Timisoara- ultimul ar trebui prelungit pana la soseaua de centura).
Mai degraba s-ar face o strada noua (paralela cu calea ferata si pastrata si calea ferata) prin unirea strazilor Liniei , Murguta si dusa pana la Valea Cascadelor!
Si cateva intrebari legate de aceasta linie:
-Cand a fost construita calea ferata dintre Bucuresti Vest- fosta statie Bucuresti Cotroceni Militari- intersectia Razoare (locul unde aceasta linie se unea cu vechea cale ferata ce venea dinspre Gara de Nord si traversa Gradina Botanica) ?
-Cand a fost infiintata statia CFR Bucuresti Cotroceni Militari ? Din fotografii de pe alte forumuri reiese ca statia Bucuresti Cotroceni Militari aveea (in 1990) instalatie SBW cu semnalizare mecanica! Deci presupun ca in 1990 linia dintre statiile Bucuresti Vest si Bucuresti Cotroceni Militari era considerata linie curenta, circulatia facandu-se atunci probabil in sistemul "intelegerii telefonice a caii libere"!
-Cand fosta statie Bucuresti Cotroceni Militari a fost transformata (retrogradata) ca si antestatie industriala si linia pana la Bucuresti Vest transformata din linie curenta in linie industriala ? |
|
| |
TVlad V.I.P Member
Numarul mesajelor : 2818 Localizare : Bucuresti Reputatie : 8415 Data de inscriere : 16/01/2010
| Subiect: Re: BUCURESTI VEST - BUCURESTI COTROCENI Vin 9 Oct 2020 - 18:16 | |
| Ce se intimpla cu pozele de pe paginile anterioare? Nu se vad. Povestea cu Photobucket? Iata ce am primit azi de la un prieten: S-ar parea ca scot la lumina aceasta linie. In afara de ea mai e una care e mai putin ingropata. Zilele astea poate ma duc si eu sa arunc o privire. Nu imi explic ce au de gind. Pentru transportul anual de pacura e suficienta o linie. Pozele sint facute pe str. Liniei aproape de str. Lujerului. |
|
| |
Dr2005 Administrator
Numarul mesajelor : 20626 Varsta : 35 Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei Reputatie : 25568 Data de inscriere : 17/08/2011
| Subiect: Re: BUCURESTI VEST - BUCURESTI COTROCENI Sam 10 Oct 2020 - 16:33 | |
| Şi anul trecut s-au apucat să taie vegetaţia, doar că trenul cu păcură nu a mai venit. Anul trecut, CET Grozăveşti a mers pe păcură doar câteva zile, ceea ce i-a costat 100.000 lei plus o reclamaţie de la duamna aceea cu sârmă în fund, al cărui nume nu merită scris - https://www.zf.ro/companii/energie/garda-de-mediu-a-amendat-cet-grozavesti-cu-100-000-de-lei-care-este-motivul-18954646 _________________ :TTT:
|
|
| |
Adrian78 Administrator
Numarul mesajelor : 18751 Localizare : Hunedoara Reputatie : 24329 Data de inscriere : 05/10/2010
| Subiect: Re: BUCURESTI VEST - BUCURESTI COTROCENI Sam 10 Oct 2020 - 17:58 | |
| Dar de ce la Viena aia poate sa aiba termocentrala bazata pe arderea gunoiului menajer si ecologica fara poluare? Noi trebuie sa platim subventii la caldura de sute de mil de lei ca dehh |
|
| |
TVlad V.I.P Member
Numarul mesajelor : 2818 Localizare : Bucuresti Reputatie : 8415 Data de inscriere : 16/01/2010
| Subiect: Re: BUCURESTI VEST - BUCURESTI COTROCENI Sam 10 Oct 2020 - 19:23 | |
| Am fost astazi sa vad si eu minunea. Au lucrat de la str. Lujerului pina la str. Rasaritului si un pic dupa. Primele doua poze sint de la str. Rasaritului: Asta e facuta la Lujerului: Urmatoarele doua poze sint facute in dreptul str. Cupolei. Se vad aici resturile unui macaz ce ducea in curtea acelei intreprinderi. Am aflat de la oamenii cu excavatorul ca de fapt amenajeaza o parcare si ca ar fi teren privat. Puneau niste piatra macinata la loc peste linie. Ei erau in dreptul blocurilor noi de la Lujerului. Explicatia e bizara si nu explica extinderea lucrarilor pina la Rasaritului. Pamintul a fost scos cu grija iar sinele au ramas la locul lor. Daca s-ar fi dorit transformarea in parcare nu s-ar fi obosit cu asta, ar fi turnat direct niste beton peste. CET Grozavesti functioneaza in mod normal cu gaze si iarna trecuta a ars pacura, cauzind poluarea aceea monstru? Asa e pacura, poluanta de fel sau de fapt nu le functioneaza sistemul de filtrare? Sau sint inventiile madamei? |
|
| |
dan tm V.I.P Member
Numarul mesajelor : 9103 Reputatie : 13010 Data de inscriere : 16/07/2014
| Subiect: Re: BUCURESTI VEST - BUCURESTI COTROCENI Sam 10 Oct 2020 - 20:19 | |
| Cineva trebuie sa stie ce se intimpla.
documentele astea se refera la linia asta? ca eu nu stiu sectoarele
http://www.sector5.ro/media/46483/documentatie-cfr.pdf |
|
| |
TVlad V.I.P Member
| Subiect: Re: BUCURESTI VEST - BUCURESTI COTROCENI Sam 10 Oct 2020 - 20:58 | |
| Tronsonul cu lucrarile este in sectorul 6. |
|
| |
Shinkasen
Numarul mesajelor : 425 Reputatie : 6126 Data de inscriere : 30/04/2009
| Subiect: Re: BUCURESTI VEST - BUCURESTI COTROCENI Mier 11 Noi 2020 - 21:59 | |
| Din ce am vazut eu prin zona Lujerului, s-au ingropat niste cabluri, dupa ce si-a terminat firma lucrarile au readus linia la starea "initiala" sa zicem, probabil ca nu si-au dorit un scandal cu cei de la CFR, asa cum au patit cei de la RATB in urma cu cativa ani cand au scos linia de tren de pe Calea Rahovei, doar ca sa o monteze la loc, chit ca a fost montata doar asa de sa fie ca nu a fost folosita de nici un tren. |
|
| |
Theijs
Numarul mesajelor : 59 Reputatie : 3870 Data de inscriere : 22/06/2014
| Subiect: Re: BUCURESTI VEST - BUCURESTI COTROCENI Mier 22 Sept 2021 - 16:08 | |
| Trenul Metropolitan Bucureşti: Does TPBI plan to reopen the line Cotroceni - Progresu? https://economedia.ro/trenul-metropolitan-bucuresti-costa-aproape-600-de-milioane-de-euro-metroul-de-suprafata-va-circula-din-2024-dar-tot-cu-trenuri-vechi-intreg-inelul-feroviar-al-capitalei-va-fi-redeschis-pentru-trenu.htm |
|
| |
spiderpc
Numarul mesajelor : 421 Localizare : Bucuresti Reputatie : 4862 Data de inscriere : 12/10/2012
| Subiect: Re: BUCURESTI VEST - BUCURESTI COTROCENI Mar 5 Oct 2021 - 0:05 | |
| Yes, at least from Bucuresti Vest to Bucuresti Cotroceni. |
|
| |
Vitosa
Numarul mesajelor : 9075 Reputatie : 14504 Data de inscriere : 08/01/2011
| Subiect: Re: BUCURESTI VEST - BUCURESTI COTROCENI Sam 8 Ian 2022 - 20:10 | |
| Se face trenul urban al lui Nicușor Dan când mi-oi vedea eu ceafa. Dar e drăguț să vezi cum e toată lumea animată de schimbarea la fruntea PMB. Am fost azi la Dedemanul de pe strada Valea Cascadelor și mi-am aruncat ochii și spre linia CFR și ce am putut vedea, înspre Cotroceni linia e colmatată cu pământ și gunoaie aruncate de lume, în dreapta înspre București Vest junglă de nu vezi nici linia nici în zare, pădurice bălării, cine știe ce șerpărie o fi pe acolo. Și dacă printr-o minune dumnezeiască pe aici va trece vreodată trenul metropolitan clar nu pe actuala linie va trece ci se va construi totul de la zero. Dar până atunci, vise. Nici copii de grădiniță nu mai cred în minciunelele astea politice. |
|
| |
Dr2005 Administrator
Numarul mesajelor : 20626 Varsta : 35 Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei Reputatie : 25568 Data de inscriere : 17/08/2011
| Subiect: Re: BUCURESTI VEST - BUCURESTI COTROCENI Dum 9 Ian 2022 - 12:28 | |
| Poate i-o spune cineva domnului primar că trenurile nu ţin de primărie Altfel, linia e prinsă în planurile ARF pentru un viitor neprevăzut, asta dacă nu se apucă primăria de sector să arunce pământ peste linie fără vreo aprobare. _________________ :TTT:
|
|
| |
Continut sponsorizat
| Subiect: Re: BUCURESTI VEST - BUCURESTI COTROCENI | |
| |
|
| |
| BUCURESTI VEST - BUCURESTI COTROCENI | |
|