|
| Autocarele, sicrie pe roti ! | |
|
+75AeroX Norbi aris86 laurentzu laur 133 alliens ldh80 Katalyn alex.barac.5 alinx3330 neluadi Warrington ciprian71 Mihai PH bercenicity ets2oltromânia LanceR IonutChircu IonutCFR2009 Vitosa phnegativ bobi mielutu zburator tcm Teodor dan tm marius664 Razvan Tudor spiderpc NicuS Bobby_TM lapsanszkitamas ATM andreikiki mureseanu_976 Radu Tudor Adirmvl Andrey_tm Rarau membru inactiv andreiutzu Vlad Kriszti219 rich1974 popovici sorin_ncs nenuandrei halmarius M.I.C.I. srazvi Balto Marius Iulian kristi kkk Luna Nesebar bostanescu gigel 060-EA078 razvan - trenuri cardinal Nk11 Adrian78 Dr2005 DUAL AlexD raoul decward alexpopa stegaru Ionutz cristi CFR lovekomotive cristi ar didinul discoid21 COSTACHE MIHAIL 79 participanți | |
Autor | Mesaj |
---|
Warrington
Numarul mesajelor : 787 Reputatie : 3793 Data de inscriere : 03/09/2016
| Subiect: Re: Autocarele, sicrie pe roti ! Mar 11 Oct 2016, 15:58 | |
| - Dr2005 a scris:
- CFR Călători are ca obiect profitul, nu văd de ce nu ar putea opera şi autobuze.
Să mori tu că figurează în CAEN un obiect de activitate numit ”profit”? Obiectul de activitate e o sintagmă cu sens juridic și are doar sensul definit de normele legale. În domeniul juridic nu merge cu metafore. Exact cât profit obține din trenuri, tot atât ar obține și din autobuze. Pentru că ”băieții deștepți” din companie sunt aceiași. - ciprian71 a scris:
- CFR poate primi documentatia necesara precum si pasii de intocmire de licenta de transport colaborand cu o alta institutie a statului,ARR.
Genul ăsta de șmen ar fi mers pe vremea lui Adrian Năstase, însă în niciun caz după aderarea la UE. CFR nu e ”instituție a statului”, nu te îmbăta cu apă rece |
| | | LanceR V.I.P Member
Numarul mesajelor : 6378 Varsta : 57 Localizare : NordulBucurestiului Reputatie : 11403 Data de inscriere : 17/02/2011
| Subiect: Re: Autocarele, sicrie pe roti ! Mar 11 Oct 2016, 22:01 | |
| omul a vrut sa spuna ca are ca obiectiv profitul,nicidecum ca obiect de activitate,daca facem referire la CAEN |
| | | ciprian71
Numarul mesajelor : 1683 Varsta : 53 Localizare : BUCURESTI Reputatie : 4754 Data de inscriere : 19/07/2016
| Subiect: Autocarele, sicrie pe roti ! Mier 12 Oct 2016, 08:59 | |
| https://www.google.ro/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=1&cad=rja&uact=8&ved=0ahUKEwjP2Zj8ydTPAhWB2CwKHUNTAIQQqQIIGjAA&url=http%3A%2F%2Fwww.ziare.com%2Fstiri%2Faccidente-rutiere%2Faccident-de-microbuz-in-iasi-o-persoana-a-murit-alte-6-sunt-la-spital-1439448&usg=AFQjCNHyjBvuBJ2r6jDNy1FMr6umZTEdEA&bvm=bv.135475266,d.bGg Ma intreb, oare de cati morti si raniti avem nevoie ca ARR sa ia atitudine si sa nu mai ofere licente de transport pe banda rulanta? Oare economia de piata si concurenta este paravanul acestor victime? |
| | | neluadi
Numarul mesajelor : 369 Localizare : Timisoara Reputatie : 3519 Data de inscriere : 12/04/2016
| Subiect: Re: Autocarele, sicrie pe roti ! Mier 12 Oct 2016, 10:10 | |
| Microbuz din Rep. Moldova, în tranzit pe la noi spre Italia. A ratat o curbă pe ploaie, imediat după intrarea în RO. Nu aparține unei firme de transport persoane, fiind se pare proprietate a unei persoane fizice. Nu are treabă cu ARR și licențe de transport. |
| | | ets2oltromânia
Numarul mesajelor : 957 Localizare : - Reputatie : 4081 Data de inscriere : 15/06/2016
| Subiect: Re: Autocarele, sicrie pe roti ! Mier 12 Oct 2016, 22:18 | |
| https://www.youtube.com/watch?v=EN8VIFqj2OM
5 raniti usor. |
| | | alinx3330
Numarul mesajelor : 342 Varsta : 39 Localizare : Iasi Reputatie : 5496 Data de inscriere : 23/10/2010
| Subiect: hy Mier 19 Oct 2016, 21:49 | |
| - Andrey_tm a scris:
- A decedat anul trecut un mecanic dupa ce a lovit la o trecere la nivel un camion cu caramida.
nu a fost cu caramida ci cu grau mecanicul apartinea de depoul buzau |
| | | dan tm V.I.P Member
Numarul mesajelor : 9108 Reputatie : 13017 Data de inscriere : 16/07/2014
| Subiect: Re: Autocarele, sicrie pe roti ! Joi 20 Oct 2016, 08:56 | |
| Caramida a fost la Arad cind a lovit trenul ala cu vagoane MAV, au ramas vagoanele in Arad pina acuma la refactia statiei.
|
| | | Luna
Numarul mesajelor : 3274 Reputatie : 8304 Data de inscriere : 18/03/2011
| Subiect: Re: Autocarele, sicrie pe roti ! Sam 29 Oct 2016, 16:30 | |
| - Warrington a scris:
Din câte știam, în România nu ești amendat pentru viteze de până la 10 km/h peste limită (i.e. poți să mergi cu 59 km/h acolo unde limita e 50). În Anglia e 10% marja, ești amendat începând de la 33 mph, dacă limita era 30 mph.
În practică, limita de viteză e doar o convenție, uneori destul de arbitrară. Ceea ce contează cu-adevărat sunt condițiile de trafic. Uneori poți să mergi cu 180 km/h, chiar dacă limita e 50 km/h pe acel sector de drum, iar alteori și 40 km/h e prea mult, chiar dacă limita pe acel sector e 100 km/h. Sigur că poliția română o să te amendeze în funcție de ceea ce prevede legea, nu în funcție de condițiile concrete de trafic, dar în alte țări se consideră că orice regulă poate fi încălcată ”for a good reason”. Stiu ca in Romania nu esti amendat daca depasesti cu maxim 10 km/ora viteza legala, dar nu mi se pare 100% corect. Sau hai ca ar merge asta, dar ar trebui sa se ia masuri mult mai dure in caz de orice incalcare a codului rutier, la fel cum se intampla in cazul transportului feroviar sau aviatic. Ma gandesc chiar la ceva similar benzii din locomotive care sa inregistreze toate abaterile si periodic sa fie predate/trimise politiei. |
| | | Dr2005 Administrator
Numarul mesajelor : 20634 Varsta : 35 Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei Reputatie : 25578 Data de inscriere : 17/08/2011
| Subiect: Re: Autocarele, sicrie pe roti ! Sam 29 Oct 2016, 21:29 | |
| Nu eşti amendat pentru că aia e marja de siguranţă a aparatelor radar. În plus, la maşină nu eşti obligat să ai vitezometru cu înregistrare. Dar la TIR s-ar putea să te poată arde retroactiv dacă te prinde pe diagramă că ai mers cu 120, când viteza maximă pentru camion, pe autostradă, e de 100 sau 110 km/h. _________________ :TTT:
|
| | | kristi kkk V.I.P Member
Numarul mesajelor : 1697 Varsta : 45 Localizare : Alexandria Reputatie : 7658 Data de inscriere : 25/08/2008
| Subiect: Re: Autocarele, sicrie pe roti ! Dum 30 Oct 2016, 12:57 | |
| Tu ai o fixatie cu viteza. Unde ai vazut tu autocamioane care merg cu 120? Nu-si mai permite niciun transportator amenzi de la ARR, au, sa zicem, o mic[ marja superioara peste 90 km/h, sa zicem limitare la 95 km/h! Eu bag anual in jur de 30000 km si, zau, ca n-am intalnit Tiruri cu mai mult, sa zicem, de 100 km/h. Nici autocare sau microbuze licentiate nu am vazut cu viteza mai mare! De cel putin 10 ani s-au invatat minte si transportatorii rutieri, incearca sa tina aceste reguli privind limitarea! |
| | | Dr2005 Administrator
Numarul mesajelor : 20634 Varsta : 35 Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei Reputatie : 25578 Data de inscriere : 17/08/2011
| Subiect: Re: Autocarele, sicrie pe roti ! Dum 30 Oct 2016, 14:37 | |
| Recomandare: dacă ai ocazia sau cunoşti pe cineva, studiază activitatea firmelor de curierat. Să vezi acolo cum se merge Bucureşti - Baia Mare fără tahograf (şi dacă îl prinde e acoperit cu hârtii că are distanţă mai mică de 40 km/h) şi cu un singur şofer.
Acum câţiva ani am mers cu un autocar de la Constanţa la Bucureşti. Viteza pe vitezometru: 120 km/h, că turcii nu puneau limitatoare pe Otomarsan-uri. Iar maşini ca aia mai sunt la firma respectivă şi încă mai circulă. _________________ :TTT:
|
| | | marius664
Numarul mesajelor : 2938 Varsta : 45 Localizare : Alexandria Reputatie : 6915 Data de inscriere : 23/01/2014
| Subiect: Re: Autocarele, sicrie pe roti ! Dum 30 Oct 2016, 15:06 | |
| - kristi kkk a scris:
De cel putin 10 ani s-au invatat minte si transportatorii rutieri, incearca sa tina aceste reguli privind limitarea! Daca soferii acestora ar respecta si celelalte reguli de circulatie acest topic ar deveni inutil, dar mai este pana atunci.Din pacate... |
| | | kristi kkk V.I.P Member
Numarul mesajelor : 1697 Varsta : 45 Localizare : Alexandria Reputatie : 7658 Data de inscriere : 25/08/2008
| Subiect: Re: Autocarele, sicrie pe roti ! Dum 30 Oct 2016, 15:08 | |
| Da, se mai fac mânării cu tahografele cu foaie de parcurs, insă sunt înlocuite treptat cu cele cu card. Dacă acel autocar nu avea limitare e fix problema ARR că nu l-a verificat la autorizare, nu că nu au pus turcii în fabrică. De altfel cred că nu doar turcii nu pun, și alte case mai mari evită limitatorul. Insă când autovehicolul e luat în evidență pentru transport persoane sau marfă(>3,5 t) nu se omologhează fară limitator si tahograf. Vehicolele noi obligatoriu cu card. |
| | | Luna
Numarul mesajelor : 3274 Reputatie : 8304 Data de inscriere : 18/03/2011
| Subiect: Re: Autocarele, sicrie pe roti ! Dum 30 Oct 2016, 21:51 | |
| Si totusi eu am mers frecvent in ultimele luni din lipsa de alternative cu microbuze ce incalca fest regulile rutiere, inclusiv viteza. |
| | | ciprian71
Numarul mesajelor : 1683 Varsta : 53 Localizare : BUCURESTI Reputatie : 4754 Data de inscriere : 19/07/2016
| Subiect: Re: Autocarele, sicrie pe roti ! Lun 31 Oct 2016, 08:40 | |
| - Luna a scris:
- Si totusi eu am mers frecvent in ultimele luni din lipsa de alternative cu microbuze ce incalca fest regulile rutiere, inclusiv viteza.
Microbuzele au un alt regim.Lor li se permite 1001 de nereguli.Nu este aceeasi rigurozitate ca in trasportul feroviar.Inainte sa ma urc intr-un microbuz imi vin in minte multe lucruri legate de siguranta:daca tine frana,daca are ITP-ul pe bune,daca a baut,daca nu cumva presteaza direct proportional cu salariul si apoi ma gandesc la ce gasesc in masina aia,o fi curat,imi da bilet s.a.Asta face diferenta, deoarece astfel de intrebari nu-mi vin cand imi iau bilet de tren. |
| | | Continut sponsorizat
| Subiect: Re: Autocarele, sicrie pe roti ! | |
| |
| | | | Autocarele, sicrie pe roti ! | |
|
Subiecte similare | |
|
| Permisiunile acestui forum: | Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
| |
| |
| |