|
| Autocarele, sicrie pe roti ! | |
|
+75AeroX Norbi aris86 laurentzu laur 133 alliens ldh80 Katalyn alex.barac.5 alinx3330 neluadi Warrington ciprian71 Mihai PH bercenicity ets2oltromânia LanceR IonutChircu IonutCFR2009 Vitosa phnegativ bobi mielutu zburator tcm Teodor dan tm marius664 Razvan Tudor spiderpc NicuS Bobby_TM lapsanszkitamas ATM andreikiki mureseanu_976 Radu Tudor Adirmvl Andrey_tm Rarau membru inactiv andreiutzu Vlad Kriszti219 rich1974 popovici sorin_ncs nenuandrei halmarius M.I.C.I. srazvi Balto Marius Iulian kristi kkk Luna Nesebar bostanescu gigel 060-EA078 razvan - trenuri cardinal Nk11 Adrian78 Dr2005 DUAL AlexD raoul decward alexpopa stegaru Ionutz cristi CFR lovekomotive cristi ar didinul discoid21 COSTACHE MIHAIL 79 participanți | |
Autor | Mesaj |
---|
Adirmvl V.I.P Member
Numarul mesajelor : 8302 Localizare : Stația de domiciliu: R. Vâlcea Reputatie : 13107 Data de inscriere : 06/04/2012
| Subiect: Re: Autocarele, sicrie pe roti ! Mar 28 Aug 2012, 15:13 | |
| Acum o ora si jumatate am fost in autogara din Cluj, dupa pachet. Fany are un anunt cum ca la ei un bilet intre Cluj si Sibiu costa 20 de lei. Nu cu reducere, nu cu anticipatie, nu daca il cumperi intre 03:51 si 03:54 noaptea, nu doar daca ai card de fidelitate la Kaufland sau mai stiu eu ce bazaconii. Nu, 20 de lei punct. Stiu ca e o situatie rara un astfel de pret, dar chiar si cu preturile si timpii de mers de la celelalte curse auto, va mai mirati ca merge lumea cu duba sau cu autocarul, in loc sa ia trenul? |
| | | rich1974
Numarul mesajelor : 430 Varsta : 50 Localizare : jud Arges Reputatie : 5278 Data de inscriere : 20/08/2011
| Subiect: Re: Autocarele, sicrie pe roti ! Mar 28 Aug 2012, 15:50 | |
| pai CFR are tot interesul sa mearga cu trenurile goale fiindca un tren plin consuma mai multa motorina/curent. asa ca, stiu ei ce stiu! |
| | | Luna
Numarul mesajelor : 3274 Reputatie : 8304 Data de inscriere : 18/03/2011
| Subiect: Re: Autocarele, sicrie pe roti ! Mier 29 Aug 2012, 00:16 | |
| Pentru mortii de pe sosele eu consider vinovati indirecti si pe cei care au pus pe butuci transportul feroviar. Inteleg si partea cu preturile, sunt zone unde trenu regio e mai scump decat transportul auto. Asa ceva nu e aceeptabil. |
| | | Dr2005 Administrator
Numarul mesajelor : 20631 Varsta : 35 Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei Reputatie : 25575 Data de inscriere : 17/08/2011
| Subiect: Re: Autocarele, sicrie pe roti ! Mier 29 Aug 2012, 01:48 | |
| Un accident, indiferent de tipul lui, e rezultatul unui cumul de factori. Aici avem: - vehicul care nu a fost conceput pentru transport de persoane, interzis de Legea 92/2007, dar agrementat de RAR pe ochi frumoşi - vehicul încărcat peste capacitatea maximă (din nou, lucru interzis), cu oameni în picioare (care au zburat de colo-colo ca popicele şi şi-au rupt gâturile) - şofer care circula cu viteză mult prea mare şi a pierdut controlul volanului (tipic celor care se cred regii şoselelor)
Toate se puteau preveni destul de simplu, prin respectarea Codului Rutier şi alocarea unui midibuz mai mare, care să ţină toţi călătorii pe scaune. Cu transportul feroviar e discutabil... poate cei din dubă erau din zone pe unde gara e la câţiva km depărtare... atunci, chiar dacă aveau tren la ora aia, nu cred că mergeau 2 ore pe jos până la el.
Apropo de şosele, ne văităm că nu avem autostrăzi, că avem drumuri proaste ş.a. ... nu ştiu dacă aţi văzut un DN în Austria... îngust, cu asfalt peticit, cu acostament îngust de dacă prinzi un biciclist mergi 30 km după el până să ai loc să-l depăşeşti (pentru că dacă-l şicanezi te ia Poliţia imediat, nu ai voie). Pe când la noi sunt şosele largi, asfalt relativ OK pe majoritatea (a, că la noi camionul de 20t cară 30t e altă mâncare de peşte), chiar nu ai de ce să te plângi (poate doar de starea proastă a indicatoarelor rutiere). Poate dacă Miliţia nu ar mai pune volanul în mâna tuturor dobitocilor, nu s-ar mai întâmpla accidente din astea. _________________ :TTT:
|
| | | COSTACHE MIHAIL
Numarul mesajelor : 7990 Reputatie : 15508 Data de inscriere : 06/03/2009
| Subiect: Re: Autocarele, sicrie pe roti ! Mier 29 Aug 2012, 13:26 | |
| Unii martori spun ca soferul a pierdut controlul volanului nu numai din cauza carosabilului umed, dar si pentru ca isi numara banii incasati de la clienti.
Aceste blestemate cosciuge pe roti sunt o paguba intregii societati. Statul pierde pentru ca aproape in nici un microbuz nu se mai elibereaza bilete. Si tot cei de sus inchid ochii atunci cand trebuie controlat acest aspect. Un biet calator al transportului in comun (ex. R.A.T.B.) comite infractiune daca nu valideaza cardul. Saracul poate nu isi poate achita calatoria din cauza lipsei. Dar nu este iertat. Dar acesti soferi care nu elibereaza bilet nu sunt mai de condamnat decat amaratii de calatori? De ce nu se i-au masuri impotriva lor?
Apoi aceste cosciuge aduc o paguba imensa transportului feroviar. Sa nu mai vorbim si de faptul ca s-au aglomerat soselele din cauza lor. Ar fi putut intra calatorii a 3-4 microbuze intr-un singur autobuz. Ca pe vremuri. Si soselele ar fi ramas mai libere.
Ce sa mai zic de numarul mare de morti care se zbat in mormant si care striga fara sa ii auzim, cerand razbunare de la Dumnezeu pentru ca li s-au curmat vietile inainte de sfarsitul obisnuit! Din cauza acestor cosciuge pe roti au avut parte de o moarte amara si napraznica!
Si se sta cu mainile in san! Cate vieti mai trebuiesc curmate ca sa se destepte odata cei de sus? Ce sa mai vorbim de cei infirmi pe viata?
Ar trebui desfiintate astfel de mizerii ! In cel mai rau caz sa existe doar autobuze si sa circule numai pe drumurile unde nu exista transport feroviar!!!
Vai si amar de noi! De ce suntem oare condamnati sa circulam cu astfel de cosciuge pe roti? Din ele sarim direct in cosciugele din lemn care ajung in cimitir!!! |
| | | Adirmvl V.I.P Member
Numarul mesajelor : 8302 Localizare : Stația de domiciliu: R. Vâlcea Reputatie : 13107 Data de inscriere : 06/04/2012
| Subiect: Re: Autocarele, sicrie pe roti ! Mier 29 Aug 2012, 14:50 | |
| Calatoria fara bilet e contraventie, nu infractiune! Contraventia nu se trece in cazier, primesti doar o sanctiune financiara, nu condamnare, etc. Pe langa banii negri care ajung si la cei care ar trebui sa faca controale si sa se ocupe ca totul sa fie in regula, cei de sus nici macar nu circula, nici cu trenul, nici cu dubele, deci ce interes personal ar avea sa mearga treaba, din moment ce ei nu calatoresc cu mijloacele de transport in comun, dar le mai si convine ce se intampla din punct de vedere financiar? Cat despre interzicerea transportului autot pe rutele pentru care exista cel feroviar, sa fim seriosi, pentru 100 km faci un pic peste doua ore cu autocarul, e drept, la fel si cu IR-ul. Dar cu Regio faci vreo 3, daca nu mai mult. Autocar 20 de lei, Regio (pe Valcea Oltului mergi cu 21-47) 12,4 lei, iar la IR 28,7 lei... Daca ar fi trenuri cadentate, conditii, preturi similare cu transportul auto da, altfel ti-ar sari lumea in cap pentru o astfel de masura. |
| | | COSTACHE MIHAIL
Numarul mesajelor : 7990 Reputatie : 15508 Data de inscriere : 06/03/2009
| Subiect: Re: Autocarele, sicrie pe roti ! Mier 29 Aug 2012, 19:54 | |
| - adirmvl a scris:
- Calatoria fara bilet e contraventie, nu infractiune! Contraventia nu se trece in cazier, primesti doar o sanctiune financiara, nu condamnare, etc.
. Da, imi cer scuze. Contraventie am vrut sa spun dar m-am grabit. |
Numarul mesajelor : 20631 Varsta : 35 Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei Reputatie : 25575 Data de inscriere : 17/08/2011
| Subiect: Re: Autocarele, sicrie pe roti ! Joi 30 Aug 2012, 23:21 | |
| Orice transport de pasageri făcut cu încălcarea legii (Cod Rutier, evaziune etc.) e periculos. Dar nimeni nu ia măsuri.
Apropo de călătorii din 3 dube într-un autobuz, la început aşa erau, dar venea autobuzul la 3 ore. Nu zic să nu existe transport auto, dar să fie verificat bine, să nu se depăşească capacitate, să se dea bilete... păcat că sunt interese imense, altfel bugetul statului se umplea la greu din contravenţiile din domeniul auto, atât a dubelor/autobuzelor cât, mai ales a camioanelor (supratonate, cu şofer cu orele depăşite, eventual angajat la negru şi care nu dă prioritate în intersecţie), dar şi a autoturismelor. E o mină de aur transportul rutier, prin numărul mare de contravenţii săvârşite care ar putea fi sancţionate. Dacă erau radare fixe la fiecare 15 - 20 km şi poliţie în locurile periculoase, poate nu se mai întâmpla accidentul ăsta. _________________ :TTT:
|
| | | rich1974
Numarul mesajelor : 430 Varsta : 50 Localizare : jud Arges Reputatie : 5278 Data de inscriere : 20/08/2011
| Subiect: Re: Autocarele, sicrie pe roti ! Vin 31 Aug 2012, 07:57 | |
| ce faci frate cu radare fixe? tie iti place sa mergi cu 50 prin localitati? pai cand mai ajungi la destinatie....lasa oamenii sa mearga macar cu 70 ca la noi drumurile trec prin localitati, asta e! transportul auto de lung parcurs, ca si cel pentru navetisti, s-a dezvoltat mult din cauza ca CFR-ul a refuzat sa se adapteze la noile cerinte de transport. dupa parerea mea, CFR are mare nevoie de automotoare de capacitatea unor malaxa 77, 78 care sa mearga cadentat pe trasee unde poate concura transportul auto. iti dau exemplu ruta pitesti-curtea de ag: operata acum de regiotrans: trenul costa 5.2 ron si maxi costa 5 ron. pretul este foarte bun, dar din pacate, nu sunt decat doua trenuri pe zi, ultimul pleaca din curtea de ag la 14.45. pai cu ce vrei sa circule omul? si sunt sigur ca mai sunt situatii d-astea in tara. de asta spuneam de automotoare de capacitate mica, ce au acum cei de la regiotrans nu se potriveste cu traseul, sunt suradimensionate. |
| Subiect: Re: Autocarele, sicrie pe roti ! Vin 31 Aug 2012, 15:01 | |
| - rich1974 a scris:
- ce faci frate cu radare fixe? tie iti place sa mergi cu 50 prin localitati? pai cand mai ajungi la destinatie....lasa oamenii sa mearga macar cu 70 ca la noi drumurile trec prin localitati, asta e!
Nu-mi place, dar dacă Codul Rutier spune aşa, ce să-i fac? În plus, la noi sunt puţine treceri de pietoni prin sate (ca să ajungi la magazinul din faţa casei ai de mers 2 km să traversezi legal), deci oricând rişti să-ţi ţâşnească câte un pieton. E drept, dpdv legal, tu ca şofer nu păţeşti nimic, dar câţi ar suporta să omoare un om, chiar şi din greşeală? Prin afară am văzut limitări la 30 km/h în localităţile mici... şi nu plângea nimeni (bine, pe la unguri mai venea câte unul şi începea să claxoneze că trece românul cu 20 km/h prin dreptul staţiei de autobuz, că aşa era indicatorul acolo). În schimb, la noi, în majoritatea localităţilor se circulă legal cu 60 - 70 km/h, dar bizonii merg cu 100. Ai văzut câte accidente se întâmplă pe DN1, de exemplu? Ţi se pare normal? _________________ :TTT:
|
| | | rich1974
| Subiect: Re: Autocarele, sicrie pe roti ! Vin 31 Aug 2012, 15:33 | |
| stai putin, nu am spus ca sa merg cu 100 in localitati....am zis 70. pe drumurile nationale se poate circula lejer cu 70. in occident e normal sa respecti fiindca la ei nu trec drumurile prin sate. au drumuri nationale si autostrazi care merg numai pe camp. asa este ci la bulgari, mergi aproape numai pe camp. si in legatura cu pietonii, trebuie sa recunosti ca multi isi merita soarta, traverseaza ca *rost*i fara sa se uite in stanga si in dreapta, merg cu spatele la trafic, biciclistii nu poarta veste, etc. |
| Subiect: Re: Autocarele, sicrie pe roti ! Vin 31 Aug 2012, 16:35 | |
| Da, pietonii care trec pe roşu îşi merită soarta... dar aici e un pic şi vina autorităţilor, că nu amenajează treceri de pietoni... sunt cazuri în care e trecere de pietoni doar la un capăt al satului, unde oricum e câmp. La biserică nu e trecere, la magazin nu e, la crâşmă nu e, la primărie nu e.
Apropo de biciclişti, din păcate respectul arătat lor de şoferii români e egal cu zero. Am venit ieri de la Sinaia la Târgovişte cu bicicleta. TOATE camioanele care au trecut pe lângă mine au trecut la 2mm distanţă, am şi ieşit pe acostament din cauza unui asemenea dobitoc. În schimb, am observat diferenţa între şoferii noştri şi cei străini... la Moroieni am avut în spate o maşină cu spanioli (fuseseră la aceeaşi cabană cu mine). Ăştia au mers 5 km cu 25 - 30 la oră după mine, apoi m-au depăşit lăsând vreo 3m între ei şi mine, că probabil aşa e la ei. Evident, după ei coloana de melteni români, cu claxoane, flashuri şi trecut razant pe lângă mine, cu 80 - 90 la oră (în localitate). Cu câteva zile înainte coborâsem de la Pârâul Rece la Râşnov tot cu bicicleta. În spate un Mercedes alb, cu numere de Germania, condus de un neamţ. Ăsta a mers 15 km după mine, ba chiar colegul cu bicicleta din spatele meu a fost lăsat să depăşească Mercedesul, care mergea cu 40 cât era viteza maximă pe zona aia (biciclistul mergând cu vreo 50... deh, la vale). În cele din urmă m-a depăşit după ce s-au terminat serpentinele, cu semnalizare şi la 4m în lateral. Aşa se face diferenţa între maşina nemţească cu şofer neamţ şi maşina nemţească luată de la fier vechi din Germania şi condusă de bizon român. Oricât de bine semnalizat eşti cu bicicleta (e drept, eu vestă nu port, dar am 3 rânduri de lumini roşii pe spate + una pe cască + 2 albe pe faţă), nu te respectă nimeni în trafic, cu excepţia străinilor.
De asta şi zic că ar trebui să existe camere fixe cât mai dese, măcar în localităţile pe unde se ştie că se circulă aiurea (trafic mare de camioane, de exemplu), camere care să aibă şi radar, dar să înregistreze şi alte contravenţii, gen depăşire neregulamentară, neacordare de prioritate etc.. _________________ :TTT:
|
| | | rich1974
| Subiect: Re: Autocarele, sicrie pe roti ! Vin 31 Aug 2012, 18:05 | |
| la biserici nu-ti trebuie trecere de pietoni ca te apara duhul sfant. deci, daca esti calcat de masina acolo, inseamna ca esti necredincios si oricum ai fi ajuns in iad si erai fiert in cazanul cu smoala.
din pacate, eu, ca sofer care face 30k km pe an am o viziune diferita. trecerile de pietoni sunt absolut inutile, mai ales la tara. nici eu nu le folosesc dar fac ceva extrem de important si banal: atunci cand traversez o cale ferata sau o sosea, ma uit in stanga si in dreapta si daca nu nine nimic, trec. consider ca nu am ajuns atat de cretin incat sa-mi marcheze o autoritate locul pe unde sa trec. de fapt, cei mai multi au murit pe trecerile de pietoni fiindca au crezut ca acolo este un zid in care masinile se opresc. nimic mai fals... daca esti sofer, cred ca-ti dai seama ce inseamna sa-ti treaca un idiot pe trecerea de pietoni pe un drum national, noaptea, cand esti orbit de farurile din fata. singurele treceri de pietoni cu adevarat luminate le-am vazut in orasul bals pe DN65 (pitesti-craiova). trecerile au reflectoare puternice pe ambele parti si se vede si daca trece o musca. in restul locurilor, este dezastru....pur si simplu nu vezi. poate ai crede ca sunt un vitezoman, nu.....merg cu viteza traficului, daca o coloana merge in localitate cu 70, asa merg si eu, ca altfel ii obligi sa te depaseasca si este mai periculos. eu vorbesc aici de niste chestii de bun simt, nu sunt taliban sa respect orbeste niste legi idioate. |
| Subiect: Re: Autocarele, sicrie pe roti ! Vin 31 Aug 2012, 20:00 | |
| Legea ar trebui să fie aceeaşi pentru toţi. Din păcate, mulţi se cred mai presus de ele... de la o contravenţie minoră ca depăşirea cu 10 km a vitezei maxime la intratul în pârnaie (că asta păţeşti dacă terciuieşti un pieton pe trecere) e un drum foarte scurt. Pe timp de noapte, pe strada cu o bandă pe sens (cum sunt majoritatea DNurilor noastre), în localitate trebuie să circuli cu 30 km/h la trecerea de pietoni nesemaforizată (adică între indicatorul de presemnalizare şi zebră), tocmai ca să fii sigur că poţi să dai prioritate unui pieton neatent. Câţi respectă prevederea asta?
Da, şi eu trec pe roşu, prin loc nepermis, ba mai fac asta şi cu bicicleta uneori. Dar o fac pe barba mea... numai că sunt drumuri unde nu se poate face asta, traficul e prea intens. Încearcă tu să traversezi DN 1 la Bărcăneşti, de exemplu. Sau DN 73 la Aninoasa. Şi lista poate continua. _________________ :TTT:
|
| | | cardinal
Numarul mesajelor : 3338 Reputatie : 8745 Data de inscriere : 08/04/2010
| Subiect: Re: Autocarele, sicrie pe roti ! Vin 31 Aug 2012, 21:14 | |
| - rich1974 a scris:
eu vorbesc aici de niste chestii de bun simt, nu sunt taliban sa respect orbeste niste legi idioate. legile au devenit facultative, interesant... la basisti e posibil orice |
| | | Continut sponsorizat
| Subiect: Re: Autocarele, sicrie pe roti ! | |
| |
| | | | Autocarele, sicrie pe roti ! | |
|
Subiecte similare | |
|
| Permisiunile acestui forum: | Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
| |
| |
| |