Forumul pasionatilor de trenuri din România

Acest forum a fost creat pentru cei care iubesc cu adevarat trenurile din Romania!

AcasaAcasa  CăutareCăutare  Ultimele imaginiUltimele imagini  ConectareConectare  ÎnregistrareÎnregistrare  

Autocarele, sicrie pe roti !

In jos 
+75
AeroX
Norbi
aris86
laurentzu
laur 133
alliens
ldh80
Katalyn
alex.barac.5
alinx3330
neluadi
Warrington
ciprian71
Mihai PH
bercenicity
ets2oltromânia
LanceR
IonutChircu
IonutCFR2009
Vitosa
phnegativ
bobi
mielutu zburator
tcm
Teodor
dan tm
marius664
Razvan Tudor
spiderpc
NicuS
Bobby_TM
lapsanszkitamas
ATM
andreikiki
mureseanu_976
Radu Tudor
Adirmvl
Andrey_tm
Rarau
membru inactiv
andreiutzu
Vlad
Kriszti219
rich1974
popovici
sorin_ncs
nenuandrei
halmarius
M.I.C.I.
srazvi
Balto
Marius Iulian
kristi kkk
Luna
Nesebar
bostanescu gigel
060-EA078
razvan - trenuri
cardinal
Nk11
Adrian78
Dr2005
DUAL
AlexD
raoul
decward
alexpopa
stegaru
Ionutz
cristi CFR
lovekomotive
cristi ar
didinul
discoid21
COSTACHE MIHAIL
79 participanți
Mergi la pagina : Înapoi  1 ... 6 ... 9, 10, 11 ... 25 ... 40  Urmatorul
AutorMesaj
Vlad
Administrator
Administrator
Vlad

Numarul mesajelor : 7252
Varsta : 37
Localizare : Vatra Dornei
Reputatie : 13810
Data de inscriere : 08/04/2009

Autocarele, sicrie pe roti ! - Pagina 10 Empty
MesajSubiect: Re: Autocarele, sicrie pe roti !   Autocarele, sicrie pe roti ! - Pagina 10 Icon_minitimeJoi 07 Iun 2012, 18:33

În legătură cu mesajul lui karpaty de pe pagina anterioară nu sunt deloc de acord. Maşina nu ar trebui să fie un lux. Sunt de părere că maşina ar trebui să fie o alternativă la transportul în comun între oraşe, dar nu şi în oraş. Şi eu sunt împotriva folosirii maşinii personale în oraş sau pe distanţe mai mici de 5km.
Sus In jos
popovici
Utilizator Blocat
Utilizator Blocat

Numarul mesajelor : 1098
Varsta : 49
Localizare : Austria - Germania - Romania
Reputatie : 6052
Data de inscriere : 10/05/2011

MesajSubiect: Re: Autocarele, sicrie pe roti !   Autocarele, sicrie pe roti ! - Pagina 10 Icon_minitimeJoi 07 Iun 2012, 18:51

Vlad a scris:
Şi eu sunt împotriva folosirii maşinii personale în oraş sau pe distanţe mai mici de 5km.

Dar 99% din romani nu sunt de acord cu asta si nici nu vor fi vreodata , de aceea sustin taxe mari pentru posesorii de autoturisme personale , iar cu banii stransi sa se puna la punct transportul in comun , noi sisteme S-Bahn , noi linii de metrou , piste de biciclete urbane si suburbane s.a.m.d.
Sus In jos
http://bostanescuosuge.com
Vlad
Administrator
Administrator
Vlad

Numarul mesajelor : 7252
Varsta : 37
Localizare : Vatra Dornei
Reputatie : 13810
Data de inscriere : 08/04/2009

MesajSubiect: Re: Autocarele, sicrie pe roti !   Autocarele, sicrie pe roti ! - Pagina 10 Icon_minitimeJoi 07 Iun 2012, 19:01

Într-adevăr aşa e. Însă maşina are şi ea avantajele ei. În primul rând libertatea pe care ti-o conferă(de când e libertatea un lux?). Transportul în comun are multe avantaje dar şi multe neajunsuri, neajunsuri compensate de autoturismul personal. De aceea spun că maşina nu trebuie să fie un lux şi nu sunt de acord cu creşterea taxelor, în schimb ar trebui mărite amenzile...
Sus In jos
AlexD
Utilizator Blocat
Utilizator Blocat
AlexD

Numarul mesajelor : 3607
Localizare : Bucuresti
Reputatie : 8693
Data de inscriere : 09/01/2011

MesajSubiect: Re: Autocarele, sicrie pe roti !   Autocarele, sicrie pe roti ! - Pagina 10 Icon_minitimeJoi 07 Iun 2012, 19:03

Pai tocmai asta e buba in Bucuresti, nu exista transport in comun civilizat in afara de metrou, daca nu ai metrou pe traseu esti terminat. Singura solutie care o vad in Buc pentru a rarefia traficul asta infernal e buvinieta(un fel de rovinieta urbana).
Dar si asa masinile sunt suprataxate. Sau cum e in tarile civilizate, te-am prins singur la volan te-am amendat ori te oblig sa platesti buvinieta, si asa amendati la greu toti astia care se plimba singuri in masina. Numai in RO vezi omul si masina la semafor, rareori cate 2-3 in masina. Daca esti cu 2-3 in masina e ok sa nu iti faca nimeni nimic.
Si as amenda la greu firmele care dau masinile acasa angajatiilor, 30% din masinile parcate la blocuri in Buc sunt masini de firma, nu e normal.

Ultima editare efectuata de catre AlexD in Joi 07 Iun 2012, 19:28, editata de 1 ori
Sus In jos
andreiutzu

Numarul mesajelor : 168
Reputatie : 5121
Data de inscriere : 05/05/2011

MesajSubiect: Re: Autocarele, sicrie pe roti !   Autocarele, sicrie pe roti ! - Pagina 10 Icon_minitimeJoi 07 Iun 2012, 19:22

cand o sa existe conditii decente de trasnport in comun in Romania atunci transportul in comun o sa fie o alternativa pentru masina personala.
de ce sa fac sauna in autobuz/tramvai/troleu cand pot sa stau la fel de bine in masina mea sa ascult ce muzica vreau eu nu ce vrea cel de langa mine! cand or sa fie mijloacele de transport in comun la un interval decent , cu anumite dotari minime multi o sa ia in considerare transportul in comun in detrimentu masinii personale...pana atunci nu o sa se intample asta!
Sus In jos
Nesebar
Administrator
Administrator
Nesebar

Numarul mesajelor : 16278
Localizare : Бухарест
Reputatie : 22397
Data de inscriere : 06/12/2009

MesajSubiect: Re: Autocarele, sicrie pe roti !   Autocarele, sicrie pe roti ! - Pagina 10 Icon_minitimeJoi 07 Iun 2012, 19:32

andreiutzu a scris:
cand o sa existe conditii decente de trasnport in comun in Romania atunci transportul in comun o sa fie o alternativa pentru masina personala.
de ce sa fac sauna in autobuz/tramvai/troleu cand pot sa stau la fel de bine in masina mea sa ascult ce muzica vreau eu nu ce vrea cel de langa mine! cand or sa fie mijloacele de transport in comun la un interval decent , cu anumite dotari minime multi o sa ia in considerare transportul in comun in detrimentu masinii personale...pana atunci nu o sa se intample asta!

De ce ma obligi sa suport sa stau la un semafor intr-un autobuz si de 3-4 ori pana trec de acel semafor pana la urmatorul la care iarasi stau de 3-4 ori pentru ca romanul e puturos si fudul , se suie singur in masina si i place sa stea in trafic sa consume benzina aiurea , daca majoritatea ar lasa acasa masinile si ar merge cu autobuzul sau tramvaiul la munca si udne are treaba fac pariu ca toti am ajunge mult mai repede unde avem nevoie , asa stam in trafic ca niste prosti ca x si y este comod si merge singur in masina . Mad Pentru Bucuresti eu as face sa se circule in functie de numarul masinii cu sot sau fara sot in functie de data din calendar daca azi este 7 circula masinile fara sot , maine este 8 circula cele cu sot iar in centru trec doar cele ce platesc acea buvinieta .

Administrator
Administrator

Numarul mesajelor : 20631
Varsta : 35
Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei
Reputatie : 25575
Data de inscriere : 17/08/2011

MesajSubiect: Re: Autocarele, sicrie pe roti !   Autocarele, sicrie pe roti ! - Pagina 10 Icon_minitimeJoi 07 Iun 2012, 19:35

Maşina NU trebuie să fie un lux! În afară din salariul pe juma' de an îţi iei o maşină bunicică... la noi e mai greu, eu deja de 2 ani strâng bani şi abia am pentru o aripă de Logan :shock:

Nu poţi să descurajezi traficul auto supra-taxând automobiliştii! Mă rog, aşa ceva e posibil în Coreea de Nord, dar în niciun caz în UE.
Ca să descurajezi traficul auto trebuie să adaptezi transportul în comun, că, în Bucureşti, dacă vrei să mergi din Ghencea în Militari (vreo 8 km) în cel mai fericit caz trebuie să mergi cu 41 + 137, ambele full, 137 venind la 10 - 15 minute şi blocându-se la Gorjului, de faci şi 45 de minute de la Plaza la Auchan (la timp total treci de o oră cu tot cu stat prin staţii şi mers pe jos de la Iuliu Maniu la Auchan). Pe când dacă 221 ar merge la Auchan în loc de CET Vest (sau măcar o cursă pe oră), s-ar face maxim 40 de minute. Prin urmare toţi care au maşină se duc frumos cu ea pe Valea Oltului - Timişoara - Valea Cascadelor - Iuliu Maniu şi ajung în 15 minute şi la Auchan şi la Carrefour şi la Metro şi la ce mai e prin Militari. Cum poţi să îi determini pe oamenii ăia să lase maşinile acasă? Punându-i să se care cu sacoşele prin 137, eventual la oră de vârf? La fel procedează şi cei care lucrează în zonă, pentru că nu e rentabil (ca timp) să folosească transportul în comun, nici direct (41 + 137), nici pe ocolite cu tramvaiul (şi să-i mănânce câinii pe Preciziei - care câini ies din *urţile societăţilor din zonă, deci nu sunt chiar comunitari).
Şi situaţia asta se poate aplica şi la scară mai mare. Încercaţi să mergeţi de la Bucureşti la Alexandria cu trenul. Se fac 4 ore, faţă de autobuz care face sub 2 ore, iar biletul de autobuz costă mai puţin decât biletul unui ipotetic IR care ar face - să zicem - aproape 3 ore de la Gara de Nord la Alexandria. Şi chiar dacă timpul de parcurs al trenului ar fi mai redus, cu 2 trenuri pe zi nu faci mare lucru.

andreiutzu

MesajSubiect: Re: Autocarele, sicrie pe roti !   Autocarele, sicrie pe roti ! - Pagina 10 Icon_minitimeJoi 07 Iun 2012, 19:39

karpaty de ce sa stau intr-un autobuz langa niste indivizi de o anumita culoare care fac galagie,miros ingrozitor, fac mizerie si in plus nu au nici bilet! de ce vara trabuie sa port dupa mine un tricou sa-l iau pe mine cand ma dau jos din autobuz? de ce sunt obligat sa suport mirosul de gaze de esapament de la autobuze ce trebuiau casate poate acum 15 ani? cand vorbesc de transportul in comun nu vorbesc numai de bucuresti ma refer la transportul in comun care in tara noastra lasa de dorit. e asa de greu ca dimineata la prima ora si apoi cand ies copii de la scoala si seara cand iese lumea de la serviciu sa se suplimenteze masinile pe trasee si intervalul sa fie mai mic?
Sus In jos
Nesebar
Administrator
Administrator
Nesebar

MesajSubiect: Re: Autocarele, sicrie pe roti !   Autocarele, sicrie pe roti ! - Pagina 10 Icon_minitimeJoi 07 Iun 2012, 19:44

andreiutzu a scris:
karpaty de ce sa stau intr-un autobuz langa niste indivizi de o anumita culoare care fac galagie,miros ingrozitor, fac mizerie si in plus nu au nici bilet! de ce vara trabuie sa port dupa mine un tricou sa-l iau pe mine cand ma dau jos din autobuz? de ce sunt obligat sa suport mirosul de gaze de esapament de la autobuze ce trebuiau casate poate acum 15 ani? cand vorbesc de transportul in comun nu vorbesc numai de bucuresti ma refer la transportul in comun care in tara noastra lasa de dorit. e asa de greu ca dimineata la prima ora si apoi cand ies copii de la scoala si seara cand iese lumea de la serviciu sa se suplimenteze masinile pe trasee si intervalul sa fie mai mic?

Atunci stai in trafic consuma benzina si plateste pana te usuca la buzunar plus timp pierdut aiurea la semafoare si la cozile care se fac . Mad

MesajSubiect: Re: Autocarele, sicrie pe roti !   Autocarele, sicrie pe roti ! - Pagina 10 Icon_minitimeJoi 07 Iun 2012, 19:51

problema e ca si cei care au in ograda regiile de transport in comun ne iau de fraierii pe banii nostri exact ca cei de la cfr si singurii vinovati suntem noi pentru ca le inghitim toate prostiile facute si servite catre noi!
Sus In jos
Nesebar
Administrator
Administrator
Nesebar

MesajSubiect: Re: Autocarele, sicrie pe roti !   Autocarele, sicrie pe roti ! - Pagina 10 Icon_minitimeJoi 07 Iun 2012, 19:58

Ce va place sa dramatizati , ca transportul public e asa si pe dincolo , acum 25-30 de ani toata lumea mergea cu transportul public si era foarte bine , cu copiii mici , cu batrani , cu oameni care mergeau la munca , cu totii mergeam cu acest mod de transport , hopa dupa revolutie nu ne mai incapem in piele si care mai decare masina personala , eu nu gandesc asa , eu imi tin masina in parcare si tot cu transportul public merg una la mana ca masina personala ma ustura la buzunar si nu consider ca e asa indispensabila in cat sa imi cheltui jumate de salariu doar pe masina si doi la mana ma simt mult mai bine in transportul in comun , nu stau eu la volan sa am grija cum conduc etc asa stau linistit si privesc pe geam .

Cand plec in concediu imi fac programul si in functie de mersul trenurilor , iar in oras merg zilnic cu transportul in comun asa cum este el , pentru mine este foarte bun .

MesajSubiect: Re: Autocarele, sicrie pe roti !   Autocarele, sicrie pe roti ! - Pagina 10 Icon_minitimeJoi 07 Iun 2012, 20:10

pai inseamna ca ai ingropat niste bani cand ti-ai cumparat masina! nu dramatizeaa nimeni dar acum am libertatea de a alege cu ce merg pe banii mei! sa nu uitam contextul cu acum 23 de ani cand ti se lungeau ochii 5 ani dupa masina plus restrictiile de carburant si altele.
sincer pe distante lungi prefer trenul dar ma gandesc de 2 ori inainte de a pleca la drum cu trenul unu pentru ca pretul biletului nu este asa mic iar durata calatoriei cu trenul este egala sau mai mare decat daca as pleca cu masina si doi discomfortul oferit de intarzieri si cateodata mizeria din unele vagoane.
ne plangem ca cfr trage dupa o locomotiva 2 vagoane...asta se intampla cand calatoria dureaza o vesnicie si conditiile de transport sunt la nivelul anilor '80 dar pretul platit e destul de mare!
Sus In jos
popovici
Utilizator Blocat
Utilizator Blocat

Numarul mesajelor : 1098
Varsta : 49
Localizare : Austria - Germania - Romania
Reputatie : 6052
Data de inscriere : 10/05/2011

MesajSubiect: Re: Autocarele, sicrie pe roti !   Autocarele, sicrie pe roti ! - Pagina 10 Icon_minitimeJoi 07 Iun 2012, 20:29

karpaty a scris:
Ce va place sa dramatizati , ca transportul public e asa si pe dincolo , acum 25-30 de ani toata lumea mergea cu transportul public si era foarte bine , cu copiii mici , cu batrani , cu oameni care mergeau la munca , cu totii mergeam cu acest mod de transport , hopa dupa revolutie nu ne mai incapem in piele si care mai decare masina personala

Pai asa este acum de exemplu in Germania Smile Si lor nu le e rusine deloc chiar daca toti au si masini personale insa din alea economice pe care le scot din garaj doar cateva ore pe saptamana . Si dupa aia masina impecabila a neamtului ajunge pe mana romanului care o aduce intr-un an la starea de uzura pe care neamtul n-a reusit sa o aduca in cinci .

Ultima editare efectuata de catre popovici in Joi 07 Iun 2012, 20:31, editata de 1 ori
Sus In jos
http://bostanescuosuge.com
membru inactiv
User Dezactivat
User Dezactivat

Numarul mesajelor : 898
Varsta : 48
Reputatie : 6555
Data de inscriere : 10/10/2009

MesajSubiect: Re: Autocarele, sicrie pe roti !   Autocarele, sicrie pe roti ! - Pagina 10 Icon_minitimeJoi 07 Iun 2012, 20:30

andreiutzu a scris:
pai inseamna ca ai ingropat niste bani cand ti-ai cumparat masina! nu dramatizeaa nimeni dar acum am libertatea de a alege cu ce merg pe banii mei! sa nu uitam contextul cu acum 23 de ani cand ti se lungeau ochii 5 ani dupa masina plus restrictiile de carburant si altele.
sincer pe distante lungi prefer trenul dar ma gandesc de 2 ori inainte de a pleca la drum cu trenul unu pentru ca pretul biletului nu este asa mic iar durata calatoriei cu trenul este egala sau mai mare decat daca as pleca cu masina si doi discomfortul oferit de intarzieri si cateodata mizeria din unele vagoane.
ne plangem ca cfr trage dupa o locomotiva 2 vagoane...asta se intampla cand calatoria dureaza o vesnicie si conditiile de transport sunt la nivelul anilor '80 dar platite destul de scump!

Sincer, sa-ti dau un exemplu din judetul meu-Galati.

Parintii mei sunt stabiliti in casa bunicilor la 70 km de Galati: in comuna si localitatea Suceveni. Duba jegoasa apartinand autogarii ,,Dumony" percepe pentru 60 km per cursa Galati---Foltesti---Oancea ---Suceveni suma de 15 RON!!!! Fara posibilitate de achizitie bilet dus-intors!!!! Buuuuun!!! De la Suceveni pana la cea mai apropiata gara CF sunt 10 km: Roscani ( fosta Baneasa!)!! De la Galati la Roscani ( statie asezata pe SM-703) sunt -atentie- 60KM!!! Pretul trenului ( ,,TFG", deci privatizat!!) este de 7,5 RON cu posibilitate de achizitie bilet dus-intors!!! Eu am o bicicleta MTB cu care merg de regula prin Galati si in cursele de week-end in plimbari prin natura... Prefer sa-mi i-au MTB-ul, merg la Gara Galati, imi procur bilet: 7lei biletul Galati---Roscani + 3 lei tarif suplimentar pentru bicicleta ...asta in cazul in care mi se cere caci de regula nu mi s-a perceput acest tarif pentru transport-bicicleta( ca sa ma deplasez de la Roscani la Suceveni caci nu este cursa de niciun fel aici!!!) si tot ies mai ieftin si calatoresc in conditii foarte civilizate, lejer, sezand lejer pe banci/scaune catifelate, cu perdele la geamuri, cu posibilitate de fotografiere prin geamurile ,,ghilotina", plimbandu-ma lejer pe culoar relaxandu-ma daca ,,inchilozez" pe scaun...fara stress si nervi... decat cu duba ordinara unde platesc 15 ron ca sa stau inghesuit ca sardeaua, cu bagajele in brate, cu geamuri slinoase lipsite de perdele, usa care hurducaie si intra ploaia sau vantul si duhoare de jeg si motorina plus nervi din cauza manelelor ce rasuna din ,,magaoaia" soferului!!!!

Plus ca trenuri Galati---Barlad retur am 9 perechi 7 zile din 7, 24 din 24, pe cand curse ordinare si oribile cu duba ( doar Duminica este midibuz ,,ISUZU") Galati---Suceveni...doar doua: L-V intre 6.30 si 16.00 din Galati respectiv 4.00 si 11.00 din Suceveni catre Galati....Deci,...penibil!!!
Sus In jos
Dr2005
Administrator
Administrator

Numarul mesajelor : 20631
Varsta : 35
Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei
Reputatie : 25575
Data de inscriere : 17/08/2011

MesajSubiect: Re: Autocarele, sicrie pe roti !   Autocarele, sicrie pe roti ! - Pagina 10 Icon_minitimeJoi 07 Iun 2012, 22:02

karpaty a scris:
Ce va place sa dramatizati , ca transportul public e asa si pe dincolo , acum 25-30 de ani toata lumea mergea cu transportul public si era foarte bine , cu copiii mici , cu batrani , cu oameni care mergeau la munca , cu totii mergeam cu acest mod de transport , hopa dupa revolutie nu ne mai incapem in piele si care mai decare masina personala
Nu cred că cineva mergea de plăcere agăţat de uşa autobuzului, după ce stătea 3/4 oră în staţie. Erau cazuri când din Berceni în Drumul Taberei se ajungea mai repede cu metroul până la Romană şi cu 368, decât cu 173 care era plin cu ,,fetele" de la Tricodava. Mă îndoiesc că cineva regretă ,,vremurile" alea.
Mai grav e că majoritatea regiilor de transport de stat şi-au băgat picioru', au mers pe principiul ,,timpu' trece, subvenţia merge", doar nu o să îi stresăm pe domnii şoferi cu trasee noi, staţii noi şi curse fără 20 de minute de stat la fiecare cap de linie. Există şi excepţii (Cluj, Ploieşti, Alba Iulia, Turda, parţial Craiova, Feteşti), dar în general s-a mers pe principiul ăsta. Nici privatizarea nu e o soluţie prea bună, privatul o să prefer să facă 3 curse cu maşina plină, nu 10 curse cu câte 5 călători fiecare, mai ales dacă subvenţia îi vine doar pe hârtie (Târgovişte).

Continut sponsorizat

MesajSubiect: Re: Autocarele, sicrie pe roti !   Autocarele, sicrie pe roti ! - Pagina 10 Icon_minitime

Sus In jos

Autocarele, sicrie pe roti !
Sus 
Pagina 10 din 40Mergi la pagina : Înapoi  1 ... 6 ... 9, 10, 11 ... 25 ... 40  Urmatorul
 Subiecte similare
-
» Automotoare DESIRO
» Caut roti pt role
» 100 : Bucuresti Nord - Rosiori Nord - Craiova - Caransebes - Timisoara
» M 800 : Bucuresti Nord - Fetesti - Constanta - Mangalia

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Forumul pasionatilor de trenuri din România :: INFORMATII GENERALE-
Mergi direct la: