|
| Întrebări şi răspunsuri | |
|
+112alinx3330 sergiu.asi alex.barac.5 calatorprinromania alkrosis cristi ar mariuscfrbucuresti DB Robert qew00 ldh80 Vale alinutz23 sorinache96 TVlad traian ldh.ro seby1998 Rarau matei vulcan Dionis marius_catalin84 AndreiSV Jurnal Feroviar deconectat bobi razvan - trenuri johnsmoke Florin C nsw Luna LanceR DPS ultras danlascau cristy79 rizelgeorgel2004 Costin.B Costin.H cristi CFR spiderpc vanchorusebulgaria TonyCFR Norbi get. Raduku09 Mihay didinul Adisoft1991s TonyGFR gabrielcr nenuandrei Caspar NIKU24 Vitosa Teodor Amiralul mielutu zburator Malibu bogdan.perejuc IonutChircu marius664 Ryan Anderson MariusM mariushal iustialex ALEXCFR Simply18 riciu DUAL Razvan Tudor Sabik IonutCFR2009 EuroNight 92Dragos ionutz72 @ndrey bubu AlexD M.I.C.I. sytrus NicuS DAS 2011 Jhonyla Alex Avram The Legend alexpopa florin29sv cardinal tcm florin.lifticariu apmatei Katalyn dan tm mureseanu_976 allred lapsanszkitamas Vlad vatmanul alex1987 COSTACHE MIHAIL Andrey_tm Spartan1948 ANDU2100HP Dr2005 Adrian78 AndiCFR Dutzu Elful Cont.dezactivat Adirmvl cfr500 Nesebar 116 participanți | |
Autor | Mesaj |
---|
dan tm V.I.P Member
Numarul mesajelor : 9099 Reputatie : 13004 Data de inscriere : 16/07/2014
| Subiect: Re: Întrebări şi răspunsuri Lun 03 Aug 2015, 16:01 | |
| La liceul CFR nu se face scoala de mecanici, cind termini liceul esti mecanic, sau electromecanic locomotiva/vagoane iar cind termini profesionala esti la linii si utilaje de cale. Cel putin asa era inainte. Dupa aia te inscrii la scoala de mecanici si daca nu ma insel dupa aia te autorizezi la un anumite tip de locomotiva. |
| | | Teodor
Numarul mesajelor : 3305 Reputatie : 8442 Data de inscriere : 18/04/2011
| Subiect: Re: Întrebări şi răspunsuri Lun 03 Aug 2015, 16:27 | |
| - ldh80 a scris:
- mecanicii de locomotiva/automotoare nu invata si nu sunt autorizati sa conduca orice fel de locomotiva, automotor sau rama electrica din parcul tuturor operatorilor de stat si privati de transport feroviar de calatori si marfa din Romania ?
In plus, de ce planurile de scolarizare a scolilor profesionale si liceelor industriale CFR nu sunt corelate cu necesarul efectiv de personal operativ feroviar ? Aceste unitati scolare ar trebui sa scolarizeze strict numarul de elevi in meserii specific feroviare, care ulterior sa aibă locul de munca asigurat la operatorii de stat sau privati, pe baza necesarului de personal operativ comunicat de acesti operatori. Dacă, spre exemplu, te angajezi la CFR Călători, și aprații de un PELC sau SELC unde tracțiunea se desfășoară cu locomotive diesel sau automotare tot diesel, vei fii autorizat doar la acelea. Nu vei avea autorizații de EA, EC, ED din moment ce depoul de care aparții nu are așa ceva în parcul său. Să-ți dau un exemplu mai concret, la Râmnicu Vâlcea, mecanicii sunt autorizați doar la DA, LDH ( clasic și Caterpillar ), Malaxa 77 și Desiro. Mai sunt 3 mecanici care posedă o autorizație în plus, 2 dintre ei la GM și unul la Malaxa 78. Acestea au fost cazuri mai ciudate, deoarece aici nu avem ce tren să remorcăm cu GM sau Malaxa 78, încă. Deci un mecanic un e obligat să știe să conducă orice tip de locomotivă din parcul oricărui operator, el trebuie să știe să opereze strict pe ce are în zona lui, mai pe românește spus. Cei de la CFR au făcut o mare greșeală că nu au dat drumul școlilor de calificare ca și mecanic de locomotivă. În curând va veni o criză destul de mare de mecanici dacă ei nu au de gând să formeze alții, deoarece mulți din cei actuali au vârsta de pensionare și se gândesc să profite cât mai mult de acest lucru. |
| | | qew00
Numarul mesajelor : 77 Varsta : 31 Localizare : Timisoara Reputatie : 3929 Data de inscriere : 06/05/2014
| Subiect: Re: Întrebări şi răspunsuri Mar 04 Aug 2015, 16:40 | |
| Care este siteul unde pot verifica cate locuri mai sunt disponibile pentru trenurile cu rezervare ale CFR?
Multumesc. |
| | | NicuS V.I.P Member
Numarul mesajelor : 1024 Localizare : Bucuresti Reputatie : 5563 Data de inscriere : 23/07/2012
| Subiect: Re: Întrebări şi răspunsuri Mar 04 Aug 2015, 16:48 | |
| Cauți trenul, dai pe "Cumpăr": Dai pe "Locuri disponibile": |
| | | DB Robert
Numarul mesajelor : 278 Varsta : 26 Localizare : Rîmnicu-Vâlcea Reputatie : 4219 Data de inscriere : 12/05/2014
| Subiect: Re: Întrebări şi răspunsuri Mier 05 Aug 2015, 16:43 | |
| Bun, o chestie care mă enervează la culme; se găsesc niște oameni care lucrează la CFR să se ia de pasionați ca n-au voie să facă poze în gară ca n-au voie si că ai ei regulile lor care-ți interzic acest lucru și amenință c-o încurci dacă te prinde miliția. Întrebarea mea care sunt regulile lor de interzic acest lucru ? Eu cunosc o singură regulă pe care o respect. Am fost în multe gări mai și nu mi-a zis nimeni nimic, ba chiar au fost prietenoși oamenii. |
| | | Dr2005 Administrator
Numarul mesajelor : 20626 Varsta : 35 Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei Reputatie : 25566 Data de inscriere : 17/08/2011
| Subiect: Re: Întrebări şi răspunsuri Mier 05 Aug 2015, 20:05 | |
| Depinde de unde faci poza. Dacă tu te afli pe domeniul public (şi infrastructura publică este parte a domeniului public), degeaba cârâie CFR Călători, ar pierde un eventual proces. _________________ :TTT:
|
| | | Jurnal Feroviar
Numarul mesajelor : 340 Reputatie : 3833 Data de inscriere : 27/05/2015
| Subiect: Re: Întrebări şi răspunsuri Mier 05 Aug 2015, 20:10 | |
| Domeniu public inseamna peron ? Eu asa stiam, daca nu, poate ne lamureste si pe noi cineva. |
| | | dan tm V.I.P Member
Numarul mesajelor : 9099 Reputatie : 13004 Data de inscriere : 16/07/2014
| Subiect: Re: Întrebări şi răspunsuri Mier 05 Aug 2015, 22:37 | |
| Nu trebuie sa deschidem un nou front, exista deja un topic cu fotografiatul interzis, nu am studiat problema dar cred ca nici nu trebuie sa confundam domeniul public al Statului cu obiectivele din domeniul public deschise publicului.
Domeniul public al statului.
Definitie : Apartin domeniului public terenurile pe care sunt amplasate constructii de interes public, piete, cai de comunicatii, retele stradale si parcuri publice, porturi si aeroporturi, terenurile cu destinatie forestiera, albiile raurilor si fluviilor, cuvetele lacurilor de interes public, fundul apelor maritime interioare si al marii teritoriale, tarmurile Marii Negre, inclusiv plajele, terenurile pentru rezervatii naturale si parcuri nationale, monumentele, ansamblurile si siturile arheologice si istorice, monumentele naturii, terenurile pentru nevoile apararii sau pentru alte folosinte care, potrivit legii, sunt de domeniul public ori care, prin natura lor, sunt de uz sau interes public.
Adica cu o baza militara poate fi in domeniul public al Statului dar nu deschisa publicului. Ca sa trecem la domeniul feroviar, Legea 289/2005 stabileste unde e interzis accesul, dar nu stabileste ca fotografiatul e interzis. Practic nici n-ar putea de vreme ce anumite cladiri sau chiar cladirea statiei au devenit locuinte si se poate poza de dupa geam.
Si acele locuri unde e interzis accesul publicului : depouri, revizii, triaje, pot fi tot in domeniul public al Statului.
Asadar, la topicul dedicat acestui subiect se gasesc multe patanii si intimplari ale unor pasionati care au pozat. Eu ma numar printre cei luati si dusi la politie la cererea unor ceferisti, care apoi si-au cerut scuze.
Aici in gara, un politist de la TF mi-a spus ca atita vreme cit sint la peron, daca se ia un ceferist de mine sa il caut, dar cita vreme as fi eu in revizie sau depou, m-ar cauta el.
Toate celelalte discutii cu ceferisti, ca e strategic, ca trebuie aprobarea ministerului, e laia si balaie nu se sustin daca nu pot fi aratate in scris. Si nu pot fi pentru ca nu exista. |
| | | Katalyn
Numarul mesajelor : 7376 Varsta : 34 Localizare : Rugby, UK. Reputatie : 11193 Data de inscriere : 09/10/2014
| Subiect: Re: Întrebări şi răspunsuri Joi 06 Aug 2015, 19:12 | |
| Cand se apuca de lucrari la Predeal-Brasov ? In ce an si ce se va intampla cu traficul de marfa si calatori, se inchide de tot si se deviaza doar cateva trenuri de calatori vor mai ajunge pe VPH pana la Predeal ? |
| | | Jurnal Feroviar
Numarul mesajelor : 340 Reputatie : 3833 Data de inscriere : 27/05/2015
| Subiect: Re: Întrebări şi răspunsuri Joi 06 Aug 2015, 19:25 | |
| Personal cred ca o sa ramana singurul sector fara reabilitare. |
| | | Nesebar Administrator
Numarul mesajelor : 16278 Localizare : Бухарест Reputatie : 22393 Data de inscriere : 06/12/2009
| Subiect: Re: Întrebări şi răspunsuri Joi 06 Aug 2015, 19:40 | |
| Va fi ultimul sector care se va reabilita din acest coridor. De ce sa se inchida? Nu se inchide, se va lucra alternativ, cand un fir cand celalalt cum s-a facut pana acum pe restul bucatilor reabilitate. Mie unu mi-ar place sa se inchida, astfel am avea trenuri deviate pe 501, 201 si 202 dar nu va fi asa ceva. |
| | | AndiCFR V.I.P Member
Numarul mesajelor : 3683 Localizare : Braşov Reputatie : 8756 Data de inscriere : 10/06/2011
| Subiect: Re: Întrebări şi răspunsuri Joi 06 Aug 2015, 22:16 | |
| Am inteles ca se va inchide complet tronsonul cand se va lucra la tunele din cauza trepidatiilor, ca sa nu afecteze celalalt fir. |
| | | Katalyn
Numarul mesajelor : 7376 Varsta : 34 Localizare : Rugby, UK. Reputatie : 11193 Data de inscriere : 09/10/2014
| Subiect: Re: Întrebări şi răspunsuri Joi 06 Aug 2015, 22:31 | |
| De asta am intrebat ca asa auzisem si eu. Marfa se poate devia sunt destule rute 201, 202, 900, 500 + 501, 500+502. Calatori la fel se pot devia trenurile de Cluj, Oradea, Satu Mare sau transbordare cu auto de la Predeal la Brasov, statiunile raman cu trenuri Buc-Predeal si retur. Pentru transbordare trebuiesc autobuze noi hidramate eventual si articulate dar mai dureaza pana atunci.
Totusi nu stie nimeni in ce an se preconizeaza sa inceapa lucrarile care vor fi dificile tinand cont de relief ? |
| | | Nesebar Administrator
Numarul mesajelor : 16278 Localizare : Бухарест Reputatie : 22393 Data de inscriere : 06/12/2009
| Subiect: Re: Întrebări şi răspunsuri Joi 06 Aug 2015, 22:47 | |
| Daca e cu inchidere totala si devierea trenurilor atunci e bine, pe 501 vom avea trenurile ce merg acum pe 400, pe 201 si 202 trenurile de Cluj/Arad. |
| | | Katalyn
| Subiect: Re: Întrebări şi răspunsuri Joi 06 Aug 2015, 23:05 | |
| Sau trenuri care se vor forma din Brasov cu destinatia Satu Mare |
| | | Continut sponsorizat
| Subiect: Re: Întrebări şi răspunsuri | |
| |
| | | | Întrebări şi răspunsuri | |
|
Subiecte similare | |
|
| Permisiunile acestui forum: | Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
| |
| |