| Trenuri internaţionale | |
|
+89SMDS riciu dan tm robert.staicu1 Tony Ist ravers75 tzifrea Theo A. aris86 Luna ets2oltromânia COSTACHE MIHAIL AeroX ciprian71 Tony-PH get. 19jimmy84 CristyanC enstendhal Davee91 Hurricane didinul ldh80 alinutz23 NicuS redeme saint Vale DB Robert Katalyn huiu_goe Jhonyla TonyCFR alex.barac.5 spiderpc ALEXCFR c o r v i n Sergiu rmn alliens Shinkasen laur 133 billy752-istu IonutCFR2009 decward cardinal Razvan Tudor AndreiStefan buldozer2 marius664 Vitosa ANDU2100HP alex1987 Teodor bubu mielutu zburator truscamihai rizelgeorgel2004 Adirmvl tcm bobi MariusM Caspar vanchorusebulgaria cristi ar Vlad Dr2005 mureseanu_976 Raduku09 florin.lifticariu mishu88 BL82 Cont.dezactivat mariuscfrbucuresti LanceR sovidiu Norbi Sabik TonyGFR The Legend alex.alexus.tm ATM AndiCFR 92Dragos Nesebar allred qew00 Adrian78 Andrey_tm DUAL 93 participanți |
|
Autor | Mesaj |
---|
alex.alexus.tm
Numarul mesajelor : 1311 Varsta : 34 Localizare : Doha - Qatar Reputatie : 7105 Data de inscriere : 28/03/2009
| Subiect: Re: Trenuri internaţionale Lun 18 Mai 2015, 12:40 | |
| Am nevoie de ajutor:
De la Istanbul la Bucuresti se poate ajunge cu vagon direct? Si daca da, este doar dormitor / cuseta sau este si vagon de cls. a 2-a ? Ca pe site la turci vad ca ar exista legatura directa, ma rog ... garnitura de la Istanbul se uneste la un moment dat cu garnitura trenului Sofia-Bucuresti. Vreau sa ma duc Timisoara-Istanbul + retur cu Balkan Flexipass si vreau sa fiu sigur de toate legaturile.
http://www.tcdd.gov.tr/tcdding/avrupa_ing.html
M-am gandit la urmatorul traseu:
Timisoara - Sofia : IR 481 Sofia - Istanbul : D 493
Istanbul - Bucuresti : D 464 (are intarziere de obicei? Ca exista posibilitatea sa merg doar pana in Videle si de acolo sa schimb catre Timisoara) Bucuresti - Timisoara : IR 1695 (Stie cineva cat de des si cam cate minute intarzie de obicei la destinatie in Timisoara?) |
|
| |
Nesebar Administrator
Numarul mesajelor : 16278 Localizare : Бухарест Reputatie : 22393 Data de inscriere : 06/12/2009
| Subiect: Re: Trenuri internaţionale Lun 18 Mai 2015, 12:52 | |
| Istanbul-Bucuresti nu mai circula de anu trecut, chiar daca figureaza in mers el nu circula, este anulat pana la noi dispozitii. Sofia-Istanbul am impresia ca e cu transbordare, cu autobuze, complicat, nu stiu sigur, dar nu mi se pare rentabil deloc, prea multe trambalari si bataie de cap, daca nu e direct e praf. Legaturile ar fi bune, le stiu si eu SERDIKA la Sofia prinde Balkan Express pentru Istanbul, dar cum am zis mai sus, acum cateva luni era cu transbordare, nu stiu daca a revenit trenul direct. |
|
| |
alex.alexus.tm
Numarul mesajelor : 1311 Varsta : 34 Localizare : Doha - Qatar Reputatie : 7105 Data de inscriere : 28/03/2009
| Subiect: Re: Trenuri internaţionale Lun 18 Mai 2015, 13:59 | |
| Nu e problema nici faptul ca fac 30 de ore pe sens si nici ca ar trebui sa fac transbordarea (desi din cate am citit pe net acum e tren direct). Problema e ca intre Sofia si Istanbul exista doar vagon de dormit, iar eu am nevoie de cls. a 2-a http://p.bdz.bg.host003.cbox.biz/r/a/razpisanie-sofiia-istanbul-sofiia-3235.pdf |
|
| |
Nesebar Administrator
Numarul mesajelor : 16278 Localizare : Бухарест Reputatie : 22393 Data de inscriere : 06/12/2009
| Subiect: Re: Trenuri internaţionale Lun 18 Mai 2015, 14:14 | |
| Sofia-Istanbul e vagon cuseta nu dormitor, semnul cu patul simplu e cuseta, semnul cu perna si patura e dormitor. |
|
| |
alex.alexus.tm
| Subiect: Re: Trenuri internaţionale Lun 18 Mai 2015, 14:15 | |
| Da, stiu semnele. Eventual sa ma duc la cuseta si sa platesc suplimentul, desi nu ma incanta deloc ...
Cred ca pana la urma am sa ma folosesc de Balkan Flexipass pentru alte rute. |
|
| |
Nesebar Administrator
| Subiect: Re: Trenuri internaţionale Lun 18 Mai 2015, 14:24 | |
| Cu biletul Balkan platesti supliment de cuseta pentru Sofia-Istanbul care e 9 euro parca, asa era acum 3-4 ani. |
|
| |
alex.alexus.tm
| Subiect: Re: Trenuri internaţionale Lun 18 Mai 2015, 17:06 | |
| Am gasit ceva care elucideaza misterul :
http://www.seat61.com/Turkey.htm#IMPORTANT_UPDATE_
Deci pana la urma se pare ca in prezent se circula cu trenul doar Sofia-Kapikule (exclusiv cu vagoane clasa), iar Kapikule-Istanbul cu autocarul. |
|
| |
florin.lifticariu
Numarul mesajelor : 757 Reputatie : 5148 Data de inscriere : 09/11/2012
| Subiect: Re: Trenuri internaţionale Lun 18 Mai 2015, 18:33 | |
| Bucuresti-Atena se mai poate ajunge pe CF sau e si asta inchisa ? |
|
| |
Dr2005 Administrator
Numarul mesajelor : 20626 Varsta : 35 Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei Reputatie : 25566 Data de inscriere : 17/08/2011
| Subiect: Re: Trenuri internaţionale Lun 18 Mai 2015, 18:49 | |
| Autocarul ăla turcesc e considerat tren? Adică cumperi bilet de tren şi te ia din faţa gării? Se pot folosi FIPuri la el? _________________ :TTT:
|
|
| |
Nesebar Administrator
| Subiect: Re: Trenuri internaţionale Lun 18 Mai 2015, 19:14 | |
| - florin.lifticariu a scris:
- Bucuresti-Atena se mai poate ajunge pe CF sau e si asta inchisa ?
La ora 15 pleaca singurul tren din Sofia la Thessaloniki, si de acolo legatura imediat spre Atena, la 5 jumate dimineata esti in Atena, problema e ca din Romania nu ai cu ce ajunge in Sofia sa prinzi trenu de 15. Doar sa ajungi seara cu asta de la Bucuresti si sa pierzi o noapte aiurea prin Sofia. Din Beograd trenu de Thessaliniki pleaca la 18, asta se prinde cu legatura aia Timisoara-Vrsac, dar schimbi de inebunesti plus trambalarea din Beograd Dunav in Beograd, mi se pare complicat daca ai bagaje si alti parteneri de calatorie, nu toti sunt nebuni sa schimbe trenurile, urca-coboara si cu bagaje in spate. Concluzia e ca daca mergi in Grecia cu trenu nu este simplu. |
|
| |
Nesebar Administrator
| Subiect: Re: Trenuri internaţionale Lun 18 Mai 2015, 19:15 | |
| - Dr2005 a scris:
- Autocarul ăla turcesc e considerat tren? Adică cumperi bilet de tren şi te ia din faţa gării? Se pot folosi FIPuri la el?
Logic ca e considerat tren, iei biletul Sofia-Istanbul si mergi cu autocaru ca tine loc de tren. |
|
| |
LanceR V.I.P Member
Numarul mesajelor : 6378 Varsta : 57 Localizare : NordulBucurestiului Reputatie : 11399 Data de inscriere : 17/02/2011
| Subiect: Re: Trenuri internaţionale Lun 18 Mai 2015, 22:15 | |
| nu e de mirare. a fost o perioada in care exista un autocar Bucuresti- Constanta pe post de cursa aeriana lasand vrajeala,desi cam asta e la moda pe aici,iata Isterul de sambata 16.05.2015 |
|
| |
dan tm V.I.P Member
Numarul mesajelor : 9101 Reputatie : 13006 Data de inscriere : 16/07/2014
| Subiect: Re: Trenuri internaţionale Mar 19 Mai 2015, 10:47 | |
| - Karpaty a scris:
- florin.lifticariu a scris:
- Bucuresti-Atena se mai poate ajunge pe CF sau e si asta inchisa ?
La ora 15 pleaca singurul tren din Sofia la Thessaloniki, si de acolo legatura imediat spre Atena, la 5 jumate dimineata esti in Atena, problema e ca din Romania nu ai cu ce ajunge in Sofia sa prinzi trenu de 15. Doar sa ajungi seara cu asta de la Bucuresti si sa pierzi o noapte aiurea prin Sofia.
Din Beograd trenu de Thessaliniki pleaca la 18, asta se prinde cu legatura aia Timisoara-Vrsac, dar schimbi de inebunesti plus trambalarea din Beograd Dunav in Beograd, mi se pare complicat daca ai bagaje si alti parteneri de calatorie, nu toti sunt nebuni sa schimbe trenurile, urca-coboara si cu bagaje in spate.
Concluzia e ca daca mergi in Grecia cu trenu nu este simplu. Nu se poate ajunge in Grecia si pe partea astalalta pe la Svilengrad?recunosc ca nu am studiat problema de aceea intreb direct. Sau sa mergi de la Ruse la Svilengrad , treci cu ceva la grci si iei trenul de acolo. |
|
| |
Nesebar Administrator
| Subiect: Re: Trenuri internaţionale Mar 19 Mai 2015, 11:00 | |
| Tu sti ceva Da era pe vremuri tren direct Atena-Svilengrad dar acum nu mai este, si sa mergi pe acolo e o adevarata aventura pentru ca din Svilengrad la Ormenion nu este tren. Plus ca trenul din Ormenion merge doar pana in Alexandreopolis iar de acolo iei altul la Thesaloniki sau este unul direct la Atena, Alexandreopolis-Atena, deci sa mergi in Grecia cel mai ok mi se pare cu Sofia-Thessaloniki la care nu ai cu ce ajunge din Romania sau prin Beograd care implica multe schimbari plus trambalarea prin Beograd ca trebuie schimbata gara. Nu cred ca se incumeta nimeni sa foloseasca trenul pentru a pleca in concediu in Grecia, doar noi care suntem dispusi la plimbare speciala cu trenu si cu biletul Balkan sa folosim trenul de a merge in Grecia. |
|
| |
dan tm V.I.P Member
Numarul mesajelor : 9101 Reputatie : 13006 Data de inscriere : 16/07/2014
| Subiect: Re: Trenuri internaţionale Mier 20 Mai 2015, 08:28 | |
| M-am uitat acuma, sint legaturi dar cu schimbari
http://razpisanie.bdz.bg/SearchServlet?action=listOptions&lang=en |
|
| |
Continut sponsorizat
| Subiect: Re: Trenuri internaţionale | |
| |