| 405 : Deda - Targu Mures - Razboieni | |
|
+70AeroX laurentzu NIKU24 ciprian71 Luna cfr500 rayldegm aris86 Davee91 TudorVD cristy79 traian alinutz23 AndiCFR mielutu zburator marius664 COSTACHE MIHAIL alliens vatmanul billy752-istu riciu didinul Vlad Singeorzan dan tm Amiralul Silviu Sintea adascalu Balto membru dezactivat , maris.constantin cardinal Andrey_tm Sabik IonutCFR2009 DUAL Katalin4653 iuli.hard razvan - trenuri halmarius lapsanszkitamas Adirmvl mureseanu_976 Vale Czirjak Arpad Dr2005 Nesebar liviulav33 nenuandrei ionutz85 Kriszti219 rizelgeorgel2004 92Dragos bvio88 TVlad Adrian78 alex.alexus.tm Vitosa David Marius Norbi Ioan Vlad Ionutz Gabry Gabriel mardaryroby kristi kkk KQQ cortexedge Shinkasen cristi CFR myster2008 74 participanți |
|
Autor | Mesaj |
---|
cortexedge Administrator
Numarul mesajelor : 3087 Reputatie : 9360 Data de inscriere : 20/08/2008
| Subiect: Re: 405 : Deda - Targu Mures - Razboieni Vin 03 Iun 2011, 11:56 | |
| Hehe, n-ar fi rau... ca o gara mai jegoasa ca asta... nu prea am mai vazut. Ar fi pacat ca dupa ce o aranejaza sa mai lase tiganii inauntru, asa cum fac acum. _________________ https://www.youtube.com/watch?v=DHIh1GHQG1g |
|
| |
Ioan
Numarul mesajelor : 45 Localizare : Tg. Mures Reputatie : 5488 Data de inscriere : 24/01/2010
| Subiect: Re: 405 : Deda - Targu Mures - Razboieni Vin 03 Iun 2011, 12:02 | |
| Sunt convins ca va iesi ceva de calitate |
|
| |
Adrian78 Administrator
Numarul mesajelor : 18746 Localizare : Hunedoara Reputatie : 24322 Data de inscriere : 05/10/2010
| Subiect: Re: 405 : Deda - Targu Mures - Razboieni Vin 03 Iun 2011, 12:19 | |
| Eu sunt convins ca nu .Jumate din bani se vor fura se vor monta termopane se va spoi gara niste rondouri cu flori ceva pe dinauntru si gata gara!! Normal trebuiau alta configuratie a liniilor si peroane mai late si inaltate cu pasaje subterane si lasate 5 linii care si asa sunt destule pentru ce trafic mai exista.. |
|
| |
Ioan
Numarul mesajelor : 45 Localizare : Tg. Mures Reputatie : 5488 Data de inscriere : 24/01/2010
| Subiect: Re: 405 : Deda - Targu Mures - Razboieni Vin 03 Iun 2011, 12:23 | |
| - adrian78hd a scris:
- Eu sunt convins ca nu .Jumate din bani se vor fura se vor monta termopane se va spoi gara niste rondouri cu flori ceva pe dinauntru si gata gara!!
Normal trebuiau alta configuratie a liniilor si peroane mai late si inaltate cu pasaje subterane si lasate 5 linii care si asa sunt destule pentru ce trafic mai exista.. Exact asta se va face...... Peroane si pasaje conform normelor si ce mai trebuie pe acolo, te asigur |
|
| |
cortexedge Administrator
| Subiect: Re: 405 : Deda - Targu Mures - Razboieni Vin 03 Iun 2011, 12:34 | |
| E curios faptul ca practic nu exista linie directa dintr-un capat in celalalt... adica, directa catre Deda e linia 2 si directa catre Razboieni e linia 3... Sa fi fost construita o linie mai tarziu si sa fi fost racordata la o alta linie din gara decat directa spre cealalta parte? Si intr-adevar, peroanele chiar ar trebui refacute ca sunt complet distruse.
Adrian, traficul nu e unul foarte stralucit, dar toate liniile de acum sunt folosite. _________________ https://www.youtube.com/watch?v=DHIh1GHQG1g |
|
| |
Ioan
| Subiect: Re: 405 : Deda - Targu Mures - Razboieni Vin 03 Iun 2011, 12:47 | |
| - cortexedge a scris:
- E curios faptul ca practic nu exista linie directa dintr-un capat in celalalt... adica, directa catre Deda e linia 2 si directa catre Razboieni e linia 3... Sa fi fost construita o linie mai tarziu si sa fi fost racordata la o alta linie din gara decat directa spre cealalta parte?
Si intr-adevar, peroanele chiar ar trebui refacute ca sunt complet distruse.
Adrian, traficul nu e unul foarte stralucit, dar toate liniile de acum sunt folosite. Tipul asta de amplasare a liniilor se numeste in paralelogram. Cred ca motivul pentru care liniile sunt pozitionate astfel este urmatorul: linia de la Alba Iulia la Tg. Mures a fost data in exploatare in 1871 iar de la Tg. Mures la Gheorghieni in 1909, nefiind un proiect unitar pentru intreaga distanta |
|
| |
cortexedge Administrator
| Subiect: Re: 405 : Deda - Targu Mures - Razboieni Vin 03 Iun 2011, 13:19 | |
| La asta ma gandeam si eu. _________________ https://www.youtube.com/watch?v=DHIh1GHQG1g |
|
| |
cortexedge Administrator
| Subiect: Re: 405 : Deda - Targu Mures - Razboieni Dum 24 Iul 2011, 20:45 | |
| _________________ https://www.youtube.com/watch?v=DHIh1GHQG1g |
|
| |
TVlad V.I.P Member
Numarul mesajelor : 2818 Localizare : Bucuresti Reputatie : 8413 Data de inscriere : 16/01/2010
| Subiect: Re: 405 : Deda - Targu Mures - Razboieni Mar 26 Iul 2011, 14:46 | |
| O cladire anexa a garii Tg. Mures ce adaposteste si sediul Politiei TF. Simetric fata de gara se gaseste o cladire identica, dar stricata cu termopane albe de aprozar: PS: nu stiu cum se face dar gara Tg Mures e cu mult mai banala si mai urita decit aceasta cladire, "anexa" |
|
| |
Ioan
| Subiect: Re: 405 : Deda - Targu Mures - Razboieni Mier 27 Iul 2011, 15:06 | |
| - tozlovanuvlad a scris:
- O cladire anexa a garii Tg. Mures ce adaposteste si sediul Politiei TF. Simetric fata de gara se gaseste o cladire identica, dar stricata cu termopane albe de aprozar:
PS: nu stiu cum se face dar gara Tg Mures e cu mult mai banala si mai urita decit aceasta cladire, "anexa" Cladirea adaposteste sediul Politiei TF, (usa frontala), Biroul Sefului de statie Calatori, Biroul Impiegatului de Miscare exterior si Biroul Sefului de Statie Infrastructura. Cealalta cladire de care spui este Regulatorul de Circulatie Cu scuzele de rigoare de unde pana unde termopanele sunt de aprozar? Sa inteleg ca 90 la suta din termopanele din tara sunt de aprozar? Sau asta e ceva bun? Ca nu m-am prins ....... n-am baut lapte |
|
| |
TVlad V.I.P Member
Numarul mesajelor : 2818 Localizare : Bucuresti Reputatie : 8413 Data de inscriere : 16/01/2010
| Subiect: Re: 405 : Deda - Targu Mures - Razboieni Mier 27 Iul 2011, 18:00 | |
| Multumesc pentru precizari! Ferestrele sint parte integranta din cladire si sunt proiectate de arhitect ca sa se armonizeze cu restul fatadei. Prin inlocuirea lor cu altele (in speta termopane) se strica armonia si imobilul isi pierde enorm din valoarea estetica. "Aprozar" e un termen folosit aici cu sens peiorativ pentru a semnifica lipsa de rafinament si vulgaritatea. |
|
| |
Ioan
| Subiect: Re: 405 : Deda - Targu Mures - Razboieni Mier 27 Iul 2011, 18:12 | |
| In urma cu vreo 7-8 ani s-a renovat cladirea respectiva fiind inlocuite geamurile, usile, parchetul, toate fiind intr-o stare..........vai de capul lor. Normal ca s-au montat lucruri de calitate, s-a facut izolarea termica, acustica (daca nu stii ce se intampla in cladirea aia degeaba iti spun toate astea) Si s-a facut lucru de caliatate........... |
|
| |
cortexedge Administrator
| Subiect: Re: 405 : Deda - Targu Mures - Razboieni Mier 27 Iul 2011, 22:10 | |
| Ce se intampla in cladirea respectiva? _________________ https://www.youtube.com/watch?v=DHIh1GHQG1g |
|
| |
Vizitator Vizitator
| Subiect: Re: 405 : Deda - Targu Mures - Razboieni Joi 28 Iul 2011, 09:00 | |
| Trebuie intelesi toti termenii folositi in aceste discutii. Practic daca la o cladire proiectata intr-un anume mod, geamurile sint proiectate astfel incit sa se armonizeze cu fatada, apoi ii pui termopane albe cu 2 canate, (care nu au ochiurile acelea mici de geam in speta de fata) poti strica tot aspectul estetic si valoarea arhitecturala a unei cladiri. Se poate exemplifica aici gara din Iasi peste care sau pus niste panouri de sticla fara sa se mai bage cineva la reparat detalii. In cadrul unor lucrari de reparatii si aducerea la standarde actuale a unor cladiri vechi, se pot folosi fie geamuri de lemn cu sticla termopan in culorile si formele geometrice initiale, fie si de aluminiu sau PVC in culorile si formele geometrice ale proiectului. Alaturat exemplific cu o poza a garii Girliste. Este o cladire pe una din cele mai vechi cai ferate din Romania de azi. Termopanele in forma asta nu aveau ce sa caute acolo, nici culoarea aia roz. ca off topic pentru comparatie ne putem gindi la orasele europene unde exista termopane dar nu iti dai seama, Parisul de exemplu, crezi ca toate cladirile alea vechi nu au sticla termopan? sau mai mult de atit, am trecum pe linga ambasada Omanului unde era un santier, isi construiau ceva anexa care trebuia sa respecte linia arhitecturala a cladirilor din jur, adica la final nu trebuia sa iti dai seama ca respectiva cladire e construita in 2007 si nu pe la 1900 sa zicem. Cred ca r trebui o poza si cu cealalta cladire, cu geamurile de aprozar ca sa fie mai clara comparatia cu asta postata aici si care a generat discutiile despre geamuri. |
|
| |
TVlad V.I.P Member
| Subiect: Re: 405 : Deda - Targu Mures - Razboieni Joi 28 Iul 2011, 14:08 | |
| Din pacate nu am fotografiat si cladirea aceea, dar, pentru exemplficare va pot arata alta fotografie, facuta la Sibiu: Eu acum ma retrag, sper sa nu fim sanctionati pentru deviere de la subiect |
|
| |
Continut sponsorizat
| Subiect: Re: 405 : Deda - Targu Mures - Razboieni | |
| |
|
| |
| 405 : Deda - Targu Mures - Razboieni | |
|