Forumul pasionatilor de trenuri din România

Acest forum a fost creat pentru cei care iubesc cu adevarat trenurile din Romania!

AcasaAcasa  CăutareCăutare  Ultimele imaginiUltimele imagini  ConectareConectare  ÎnregistrareÎnregistrare  

INTREBARI SI RASPUNSURI

In jos 
+111
David Marius
rizelgeorgel2004
ionutz85
mihaiuc
Razvan Tudor
Nk11
Karl
MelecaCristian
@ndrey
biokosmy
alexandruh
Vitosa
decward
frank81
Saruman
vanchorusebulgaria
puscasu
sorinucu
razwy
Norbi
iuli.hard
Cobra
valibu
djdanny
63-1143-5
1nt3rp0l_106
cata
rowanberry
Adrian78
popandrei10
alinx3330
Boracik
diana04
RazvanCFR
AlexCta
bogdan srl
dany90
zenox4500
clauadrian24
saint
marian_topy
halmarius
ionut_te
Razvan
Marius Iulian
cont dezactivat .
stoica gheorghe
kaan
baciulik
didinul
marcelbanu
pannonia express
LocoMania
The Legend
Andrei
raoul
ludwig87
alexg
stakee
Mihay
VeV
FeroFan97
iuliana
cont inactiv
Vlad12
ion1982
060-EA078
Lde 2100
Caravelle_Zg
IonutChircu
jionutz
Axwell21
Costin.H
myster2008
alex.alexus.tm
ionutz72
Traveller
g.popovici
srazvi
AMX 97-0548-4
PrisecaruFlorin
stinky
George2210
dan ciprian
cristi CFR
vrabieionut
stegaru
43.309
Nesebar
mureseanu_976
marius_catalin84
membru inactiv
lovekomotive
tacc400
IonutCFR2009
Amiralul
pisti91
KQQ
mtk
mardaryroby
Codrut1985
Vlad
Ionutz
kristi kkk
MariusM
DonVILLy
cortexedge
cristi ar
mariuskl
tudor_vl
COSTACHE MIHAIL
115 participanți
Mergi la pagina : Înapoi  1 ... 11 ... 18, 19, 20 ... 43 ... 67  Urmatorul
AutorMesaj
VeV

VeV

Numarul mesajelor : 150
Varsta : 26
Localizare : Bacau
Reputatie : 5463
Data de inscriere : 05/06/2010

INTREBARI SI RASPUNSURI - Pagina 19 Empty
MesajSubiect: Re: INTREBARI SI RASPUNSURI   INTREBARI SI RASPUNSURI - Pagina 19 Icon_minitimeLun Iun 21, 2010 12:52 am

stie cineva.. cum pot ruga un mecnaic, pentru a ma lua in locomotiva ? pe un anumit traseu? Voi cum ati facut ? Very Happy
Sus In jos
ionutz72
V.I.P Member
V.I.P Member
ionutz72

Numarul mesajelor : 1030
Varsta : 52
Localizare : Prin zona...
Reputatie : 6454
Data de inscriere : 30/03/2010

MesajSubiect: Re: INTREBARI SI RASPUNSURI   INTREBARI SI RASPUNSURI - Pagina 19 Icon_minitimeLun Iun 21, 2010 4:19 am

biszakabel a scris:
Daca un elev vine din alte tari(Ungaria)poate sa calatoreasca cu bilet cu reducere 50%?
Multumsec ptr.raspuns Very Happy
Citat :
Hotărârea de Guvern nr.309/1996
Hotărârea de Guvern nr.309/1996 privind acordarea de reduceri cu 50% ale tarifelor pentru transportul local în comun, de suprafaţă şi subteran, precum şi pentru transportul intern auto, feroviar şi naval de care beneficiază elevii şi studenţii din învăţământul de stat şi din învăţământul particular acreditat, cu modificările şi completările ulterioare, prevede pentru elevii din învăţământul primar şi secundar, precum şi pentru studenţii din învăţământul universitar de stat şi particular acreditat, cursuri de zi, reducere de 50% din tariful trenurilor de persoane, clasa a II-a, în tot timpul anului calendaristic. Studenţii din învăţământul universitar de stat, cursuri de zi, beneficiază şi de 24 călătorii simple pe an calendaristic, cu reducere de 50% din tariful trenurilor accelerate şi rapide, clasa a II-a.
Legitimaţiile de călătorie cu 50% reducere se eliberează la casele de bilete ale staţiilor şi agenţiilor de cale ferată pe baza carnetului de elev pentru elevi, respectiv a legitimaţiei de student pentru reducere transport pentru studenţi.
Reducerea de 50% pentru trenurile accelerate, rapide pentru studenţi se acordă la casele de bilete ale staţiilor şi agenţiilor de cale ferată pe baza legitimaţiei de student pentru reducere transport şi a carnetului cu cupoane pentru călătoria studenţilor cu 50% reducere la tren accelerat, rapid.
Legitimaţiile de călătorie cu 50% reducere pentru elevi şi studenţi sunt valabile numai însoţite de carnetul de elev, pentru elevi, respectiv de legitimaţia de student pentru reducere transport, pentru studenţi, vizate la zi pentru anul şcolar/universitar în curs. La controlul legitimaţiilor de călătorie în tren, utilizatorul trebuie să prezinte atât legitimaţia de călătorie cu 50% reducere, cât şi actele prevăzute mai sus.
La cererea organelor de control, elevii şi studenţii vor prezenta şi un act de identitate care să dovedească identitatea acestora. Elevii din învăţământul primar si gimnazial vor prezenta numai legitimaţia de călătorie cu 50% reducere şi carnetul de elev.
Eu zic ca nu,dupa ce scrie acolo...
Sus In jos
ionutz72
V.I.P Member
V.I.P Member
ionutz72

MesajSubiect: Re: INTREBARI SI RASPUNSURI   INTREBARI SI RASPUNSURI - Pagina 19 Icon_minitimeLun Iun 21, 2010 4:27 am

VeV a scris:
stie cineva.. cum pot ruga un mecnaic, pentru a ma lua in locomotiva ? pe un anumit traseu? Voi cum ati facut ? Very Happy

Teoretic nu are voie,practic...cum iti e norocul tongue
Sus In jos
stegaru

stegaru

Numarul mesajelor : 225
Varsta : 38
Localizare : Brasov
Reputatie : 5834
Data de inscriere : 20/09/2009

MesajSubiect: Re: INTREBARI SI RASPUNSURI   INTREBARI SI RASPUNSURI - Pagina 19 Icon_minitimeLun Iun 21, 2010 9:06 am

Parerea mea in legatura cu reducerile la transport pe calea ferata oferite de statul roman este urmatoarea: pentru ca un elev/student sa beneficieze de reducere, el trebuie sa se prezinte la achizitionarea biletului cu carnetul de elev/student sau legitimatie de calatorie. Scopul acestora este acela de a face dovada ca respectiva persoana este intr-adevar elev/student in Romania. Acea reducere de 50% din pretul legitimatiilor de calatorie este in fapt o subventie acordata de statul roman persoanelor prevazute de respectiva hotarire de guvern, precum si altor categorii de persoane, vizate de alte acte normative (ex. pensionari, veterani, handicapati etc.). Fiind o subventie acordata de statul roman, ar fi anormal ca aceasta sa fie acordata unui cetatean ce apartine altei tari. Nici un stat din lume nu va subventiona cetatenii altui stat. Prin urmare, raspunsul logic ar trebui sa fie: nu, cetatenii altor state, indiferent de categoria de subventionare in care se incadreaza in respectiva tara, nu au dreptul de a beneficia de reducerea la transportul pe calea ferata in Romania. Implicit, nici cetateanul maghiar nu are dreptul de a circula cu reducere in Romania. Aceasta ar trebui sa fie, cel putin, solutia logica, luind in considerare si textul de lege citat de ionutz72. Acum, nu pot sa spun ca n-am vazut chestii si mai ilogice, insa repet, asta ar trebui sa fie solutia logica si in conformitate cu legea.
Sus In jos
Ionutz
Moderator
Moderator
Ionutz

Numarul mesajelor : 1493
Localizare : Baia Mare
Reputatie : 7938
Data de inscriere : 16/04/2009

MesajSubiect: Re: INTREBARI SI RASPUNSURI   INTREBARI SI RASPUNSURI - Pagina 19 Icon_minitimeSam Iun 26, 2010 3:19 pm

am si eu o mare rugaminte...stie cineva ce componenta au trenurile A 1726 si 1728 craiova - sibiu? E cumva desiro? As vrea sa ma duc pe acolo..dar cu conditia sa nu fie desiro... Va multumesc anticipat
Sus In jos
ionutz72
V.I.P Member
V.I.P Member
ionutz72

MesajSubiect: Re: INTREBARI SI RASPUNSURI   INTREBARI SI RASPUNSURI - Pagina 19 Icon_minitimeSam Iun 26, 2010 3:34 pm

Da tizu 👽 e desiro.
Dupa livretul central asa e.
Sus In jos
Ionutz
Moderator
Moderator
Ionutz

Numarul mesajelor : 1493
Localizare : Baia Mare
Reputatie : 7938
Data de inscriere : 16/04/2009

MesajSubiect: Re: INTREBARI SI RASPUNSURI   INTREBARI SI RASPUNSURI - Pagina 19 Icon_minitimeSam Iun 26, 2010 3:58 pm

Mersi ionut, inseamna ca va trebui sa imi refac itinerarul pe alta ruta...
Sus In jos
Mihay
V.I.P Member
V.I.P Member
Mihay

Numarul mesajelor : 296
Varsta : 46
Localizare : Constanta
Reputatie : 5642
Data de inscriere : 19/04/2010

MesajSubiect: Re: INTREBARI SI RASPUNSURI   INTREBARI SI RASPUNSURI - Pagina 19 Icon_minitimeSam Iun 26, 2010 7:28 pm

Foarte interesant Livretul central pe 2010!!
Mai exista si ale link-uri cu alte livrete de trenuri personale / marfa pe 2010?
Sus In jos
ionutz72
V.I.P Member
V.I.P Member
ionutz72

MesajSubiect: Re: INTREBARI SI RASPUNSURI   INTREBARI SI RASPUNSURI - Pagina 19 Icon_minitimeDum Iun 27, 2010 2:00 am

Depinde ce te interesează..tot ce tine de regionala Braşov am acolo..
Si anume: livret calatori, livret marfa, livret operatori privati, livret regiotrans.
Sus In jos
stakee
User Dezactivat
User Dezactivat

Numarul mesajelor : 168
Reputatie : 5816
Data de inscriere : 07/08/2009

MesajSubiect: Re: INTREBARI SI RASPUNSURI   INTREBARI SI RASPUNSURI - Pagina 19 Icon_minitimeMar Iun 29, 2010 7:35 pm

O intrebare tehnica

Clasa 45 modernizata cu Icol, cu ce difera fata de clasele 40 si 41 modernizate cu Icol?
Sus In jos
membru inactiv
User Dezactivat
User Dezactivat

Numarul mesajelor : 898
Varsta : 48
Reputatie : 6553
Data de inscriere : 10/10/2009

MesajSubiect: Re: INTREBARI SI RASPUNSURI   INTREBARI SI RASPUNSURI - Pagina 19 Icon_minitimeMar Iun 29, 2010 9:16 pm

Din cunostintele mele, seria 45 are componente Siemens.
Sus In jos
stinky

stinky

Numarul mesajelor : 256
Varsta : 37
Localizare : Jimbolia,Timis
Reputatie : 5875
Data de inscriere : 25/08/2009

MesajSubiect: Re: INTREBARI SI RASPUNSURI   INTREBARI SI RASPUNSURI - Pagina 19 Icon_minitimeMar Iun 29, 2010 10:40 pm

Depinde,sunt seria 45 si fara ICOL cele din grupa lui EA 362....acelea sunt cu componente siemens dar fara icol!
Sus In jos
stakee
User Dezactivat
User Dezactivat

Numarul mesajelor : 168
Reputatie : 5816
Data de inscriere : 07/08/2009

MesajSubiect: Re: INTREBARI SI RASPUNSURI   INTREBARI SI RASPUNSURI - Pagina 19 Icon_minitimeMier Iun 30, 2010 12:12 am

N-ati inteles intrebarea

Prin ce difera din punct de vedere tehnic, adica e mai bun mai prost mai scump mai fiabil mai etc
Sus In jos
Mihay
V.I.P Member
V.I.P Member
Mihay

Numarul mesajelor : 296
Varsta : 46
Localizare : Constanta
Reputatie : 5642
Data de inscriere : 19/04/2010

MesajSubiect: @ionutz72   INTREBARI SI RASPUNSURI - Pagina 19 Icon_minitimeMier Iun 30, 2010 7:15 am

Referitor la livrete, mai intereseaza pe toate cele 8 regionale, pentru a fi la curent cu vitezele actuale de circulatie, timpii de parcurs, trasele alocate pentru diveersii operatori feroviari, etc
Sus In jos
ionutz72
V.I.P Member
V.I.P Member
ionutz72

MesajSubiect: Re: INTREBARI SI RASPUNSURI   INTREBARI SI RASPUNSURI - Pagina 19 Icon_minitimeMier Iun 30, 2010 9:08 am

Te cred,dar atâta am. Daca găseşti şi celelalte să îmi dai şi mie.
Sus In jos
Continut sponsorizat

MesajSubiect: Re: INTREBARI SI RASPUNSURI   INTREBARI SI RASPUNSURI - Pagina 19 Icon_minitime

Sus In jos

INTREBARI SI RASPUNSURI
Sus 
Pagina 19 din 67Mergi la pagina : Înapoi  1 ... 11 ... 18, 19, 20 ... 43 ... 67  Urmatorul
 Subiecte similare
-
» Întrebări şi răspunsuri
» Revista presei
» INTREBARI SI RASPUNSURI

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Forumul pasionatilor de trenuri din România :: INFORMATII GENERALE-
Mergi direct la: