|
| Întrebări şi răspunsuri | |
|
+101alexmorph3us Costin.B phnegativ mariushal nenuandrei Raduku09 cristi.florea.9085 ANDU2100HP c o r v i n cortexedge DAS 2011 Desiro256 cnusi buldozer2 seby1998 ionutz85 alexpopa Mushu apmatei Vale Spartan1948 Luna stefan_br raoul Balto BlueLight alex1987 FeroFan97 ALEXCFR Tomi13leu Dutzu spiderpc marius_catalin84 CalinPiatraNeamt get. user dezactivat... andreiutzu DPS Czirjak Arpad cristi ar TonyGFR billy752-istu riciu Fantaghiro cristy79 Rarau florin.lifticariu COSTACHE MIHAIL ionutz72 Caravelle_Zg allred cristi_tgv alinx3330 Katalin4653 Amiralul George Petre_IFTE MariusM Hurricane maris.constantin Vitosa cont dezactivat . redeme ldh80 @ndrey Ciprian NicuS TVlad vanchorusebulgaria Teodor AlexD Simply18 rich1974 lapsanszkitamas cardinal AndiCFR AndreiCFRbv Radu Tudor Cont dezactivat Adrian78 rizelgeorgel2004 Jhonyla cristi CFR Bobby_TM IonutCFR2009 cfr500 Dr2005 kristi kkk Razvan Tudor Andrey_tm unguru22 razvan - trenuri mureseanu_976 Norbi DUAL Adirmvl Nesebar mihaiuc Vlad decward valentina04 105 participanți | |
Autor | Mesaj |
---|
Adirmvl V.I.P Member
Numarul mesajelor : 8302 Localizare : Stația de domiciliu: R. Vâlcea Reputatie : 13107 Data de inscriere : 06/04/2012
| Subiect: Re: Întrebări şi răspunsuri Joi 23 Ian 2014, 12:00 | |
| Constantin, la faza cu nu le pasa de firma e reciproc sentimentul. ;)Nici angajatorilor nu prea le pasa de angajati. Chiar am auzit mai multi mecanici de la RT discutand despre turele lor. Din ce povesteau aproape ca nu mai aveau viata oamenii aia. Legat de "lasati tinerii sa lucreze"... Depinde de domeniu. Un prof sau un medic e la apogeu la 60 de ani. Trebuie sa fii prost facut gramada sa-l trimiti la pensie pe un chirurg de 63 de ani! Sigur, cu conditia sa nu-i tremure bisturiul in mana. :)Dar la mecanici da, ar trebui sa ii lase pe tineri sa lucreze. Jhonyla, gandeste-te de ce se pensioneaza atat de tineri mecanicii de locomotiva. |
| | | AlexD Utilizator Blocat
Numarul mesajelor : 3607 Localizare : Bucuresti Reputatie : 8693 Data de inscriere : 09/01/2011
| Subiect: Re: Întrebări şi răspunsuri Joi 23 Ian 2014, 12:11 | |
| - adirmvl a scris:
- gandeste-te de ce se pensioneaza atat de tineri mecanicii de locomotiva.
Pentru ca le permite sistemul, si in armata/politie/jandarmerie e la fel, la 50 esti out si aceeasi poveste, ies la pensie si se angajeaza imediat in alte parti. Sistemul e handicapat la noi. Daca un mecanic e in putere si apt medical din partea mea poate sa munceasca pana la 80 de ani ca doar sta in *ur pe scaun si beleste ochii pe geam sau la instrumentele de bord. Nu mi se pare greu deloc meseria asta dar asa ne place noua sa ne vaitam. Doar nu sparg sare manual cu ciocanul la salina, sa fim seriosi nici nu trag cu carca... |
| | | ionutz72 V.I.P Member
Numarul mesajelor : 1030 Varsta : 52 Localizare : Prin zona... Reputatie : 6456 Data de inscriere : 30/03/2010
| Subiect: Re: Întrebări şi răspunsuri Joi 23 Ian 2014, 12:19 | |
| Nu e chiar asa. Sa te vad eu cum duci un IR de la Brasov la Curtici,pe ceatza cu vizibilitate de cativa metri,sa respecti BAR-ul,ordinul de circulatie,livretul,caietul de curbe cu limitarile permanente(sau cum ii zice). In timpul asta,evident, mai si mananci,mai ai si alte necesitati, si esti singur pe masina. |
| | | Adirmvl V.I.P Member
Numarul mesajelor : 8302 Localizare : Stația de domiciliu: R. Vâlcea Reputatie : 13107 Data de inscriere : 06/04/2012
| Subiect: Re: Întrebări şi răspunsuri Joi 23 Ian 2014, 12:22 | |
| Imi place despre tine, Alex. :roll: Presupun ca nici profesorii n-ar trebui sa se vaite, ca doar au norma mai mica si mai si stau acasa in vacantele scolare, nu? |
| | | Spartan1948 V.I.P Member
Numarul mesajelor : 2108 Varsta : 32 Localizare : Cluj-Napoca Reputatie : 6911 Data de inscriere : 15/03/2012
| Subiect: Re: Întrebări şi răspunsuri Joi 23 Ian 2014, 12:30 | |
| AlexD probabil se referea la faptul ca un mecanic de locomotiva nu are multa munca fizica de facut. Ce-i drept, si mie mi se pare o nesimtire ca odata ajuns la pensie ( si sa fim seriosi, vorbim despre o pensie frumusica, nu de 5-600 lei) sa te re-angajezi. |
| Subiect: Re: Întrebări şi răspunsuri Joi 23 Ian 2014, 12:35 | |
| Nu stiu sigur daca la asta s-a referit, dar daca asa se pune problema...
Oricum, depinde si de ce situatie are fiecare acasa. Daca are 3-4 copii de tinut in scoala sau de ajutat e de inteles. Dar da, in general, lasa-i nene pe altii mai tineri sa lucreze, nu le lua postul ca te plictisesti acasa. |
Numarul mesajelor : 2108 Varsta : 32 Localizare : Cluj-Napoca Reputatie : 6911 Data de inscriere : 15/03/2012
| Subiect: Re: Întrebări şi răspunsuri Joi 23 Ian 2014, 12:49 | |
| Pai si daca ai 3-4 copii de intretinut e aceeasi problema. Si cel tanar trebuie sa paseasca in viata, sa-si asigure un viitor. Daca in atatia ani de cariera nu ai reusit sa iti stabilizezi familia dpdv financiar, cu siguranta nu o sa reusesti in mai cativa ani. Plus de asta, ma repet, nu stiu exact cat este o pensie de fost mecanic, dar cred ca este destul de frumusica. Citeam undeva ca este de aproximativ 1500 lei. No,sa fim seriosi...daca nici cu cel putin atatia bani nu te multumesti ... . |
| Subiect: Re: Întrebări şi răspunsuri Joi 23 Ian 2014, 12:57 | |
| Spartane, gandeste-te asa: ai doi copii, unul rezident la medicina, altul... prof de istorie intr-un liceu. Intelegi ce zic? Hai ca ala de e prof poate e in acelasi oras, si sta la parinti, dar ala de e rezident isi cam da salariul pe chirie. Si asta e doar un exemplu. Inteleg ce zici, dar mecanicul ala se gandeste ca prorpiilor copii nu le ajung banii, deci trebuie sa ii ajute. |
| | | Adrian78 Administrator
Numarul mesajelor : 18760 Localizare : Hunedoara Reputatie : 24340 Data de inscriere : 05/10/2010
| Subiect: Re: Întrebări şi răspunsuri Joi 23 Ian 2014, 13:02 | |
| - ionutz72 a scris:
- Nu e chiar asa.
Sa te vad eu cum duci un IR de la Brasov la Curtici,pe ceatza cu vizibilitate de cativa metri,sa respecti BAR-ul,ordinul de circulatie,livretul,caietul de curbe cu limitarile permanente(sau cum ii zice). In timpul asta,evident, mai si mananci,mai ai si alte necesitati, si esti singur pe masina. Si cu stresul ca se fac restructurari!!problemele de familie alea ar trebui sa raman acasa Spartan mecanicii pensionari nu lucreaza pentru ei ci pentru copii sa le ia apartamente sa ii tina la facultate ,,, S-ar rezolva mai usor daca AFERUL ar retrage si autorizarile cand ai iesit la pensie asa cum sunt in tarile civilizate dar a doua zi Regiotransul ar intra in faliment si GFRul deci interesele sunt mult mai mari
Ultima editare efectuata de catre adrian78 in Joi 23 Ian 2014, 13:05, editata de 1 ori |
| Subiect: Re: Întrebări şi răspunsuri Joi 23 Ian 2014, 13:03 | |
| Da, inteleg ce vrei sa spui. Amu no...greutati sunt de ambele parti ( cel care trebuie sa se retraga si cel care trebuie sa-si inceapa cariera ), insa eu ma gandesc ca in vreo 20-30 de ani de cariera trebuie sa fii reusit sa iti fii pus niste bani de-o parte. Bine, asta vorbind la modul general, ca fiecare are greutatile lui.
|
| | | Teodor
Numarul mesajelor : 3305 Reputatie : 8446 Data de inscriere : 18/04/2011
| Subiect: Re: Întrebări şi răspunsuri Joi 23 Ian 2014, 14:18 | |
| Parerea mea este ca dupa 40 de ani pensia de 1500 RON este oarecum mica. Acum nu-mi sariti in cap, asta este parere mea. Nu spun ca ar trebui sa sara de 30 de milioane, dar undeva la 23 - 24 tot ar trebui sa fie, sunt 40 de ani totusi ! Dar e Romania , economia e vai de mama ei, tu ca pensionar nu iti poti permite sa te intreti corespunzator cu 1500 lei, avand in vedere ca pe vremea comunismului multe femei erau casnice, in momentul de fata neavand pensie. Lasam copii, sa spunem ca in atatia ani de munca ai putut sa echilibrezi indeajuns situatia financiara. Deci cu 1500 lei trebuie sa platesti apa, curentul, gazele, mancarea, medicamentele, daca stai la casa mai apar si alte costuri ( ce e drept, mancarea ti-o cam asiguri ) si multe altele. La camp dupa o anumita varsta nu mai poti munci, trebuie sa platesti oameni, etc. Ba sa mai pui bani de o parte si pentru zile negre. Intr-un stat civilizat nu mi se pare normal ca dupa atatia ani sa ai doar 1500. Repet, parere mea. |
| Subiect: Re: Întrebări şi răspunsuri Joi 23 Ian 2014, 14:37 | |
| Dupa vreo 40 de ani de munca, plus grupa I, sau cum ii zice, tata are 10-11 milioane pensie. Si lucreaza in continuare, ca de, e greu cu banii. |
| | | Teodor
| Subiect: Re: Întrebări şi răspunsuri Joi 23 Ian 2014, 14:49 | |
| Deci sa inteleg ca am fost generos cu suna de 1500. Eu acum am vorbit teoretic cum ar trebuie sa fie, in Germania nu cred ca e aceasi pensie. ( am dat si eu un exemplu ca de la cer la pamant ) |
| | | Dr2005 Administrator
Numarul mesajelor : 20630 Varsta : 35 Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei Reputatie : 25574 Data de inscriere : 17/08/2011
| Subiect: Re: Întrebări şi răspunsuri Joi 23 Ian 2014, 15:16 | |
| Îţi dai seama că o pensie de 1200 - 1300 RON e peste majoritatea salariilor celor care lucrează în România? _________________ :TTT:
|
| | | Teodor
| Subiect: Re: Întrebări şi răspunsuri Joi 23 Ian 2014, 15:19 | |
| Eu acum nu stiu daca in mod normal pensia trebuie sa fie mai mica, mai mare sau egala ca salariile lucratorilor. Conteaza si domeniul in care lucreaza X si domeniul in care a lucrat Y de are pensia mai mare sa salariul respectivului. |
| | | Continut sponsorizat
| Subiect: Re: Întrebări şi răspunsuri | |
| |
| | | | Întrebări şi răspunsuri | |
|
Subiecte similare | |
|
| Permisiunile acestui forum: | Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
| |
| |
| |