|
| Votati in legatura cu maidanezi | |
|
+22IonutChircu Adrian78 Jhonyla kristi kkk Teodor baiazid cristi CFR Nesebar membru dezactivat , cstefan IonutCFR2009 NicuS Dr2005 DUAL Vlad Balto TVlad cortexedge Spartan1948 Andrey_tm rizelgeorgel2004 unguru22 26 participanți | |
Daca ar fi un referendum ce ati vota despre caini maidanezi? | Eutanasiat | | 63% | [ 40 ] | Adoptat | | 25% | [ 16 ] | Impuscat | | 12% | [ 8 ] |
| Total voturi : 64 | | Sondaj inchis |
| Autor | Mesaj |
---|
unguru22 User Dezactivat
Numarul mesajelor : 36 Reputatie : 4145 Data de inscriere : 01/09/2013
| Subiect: Re: Votati in legatura cu maidanezi Sam 07 Sept 2013, 23:09 | |
| |
| | | Alex Avram User Dezactivat
Numarul mesajelor : 2610 Varsta : 30 Localizare : FETESTI-langa gara unde se aud non-stop goarne+glasu rotilor de tren Reputatie : 8375 Data de inscriere : 20/06/2009
| Subiect: Re: Votati in legatura cu maidanezi Sam 07 Sept 2013, 23:19 | |
| |
| | | Teodor
Numarul mesajelor : 3305 Reputatie : 8443 Data de inscriere : 18/04/2011
| Subiect: Re: Votati in legatura cu maidanezi Sam 07 Sept 2013, 23:23 | |
| Si eu am pata pe cainii astia ordinari care ataca pe oricine, insa azi am vazut ditamai' malau' cum dadea intr-un biet caine, care nu era genul acestora, pana la urma nici asta nu e bine. E o problema ce nu se poate rezolva asa usor. Nu suportam cainii agresivi ca ne pun viata in pericol, si pe buna dreptate, dar nici sa ii vedem pe cei inofensivi cum sunt torturati. De adaposturi nu cred ca poate fi vorba, la ce coruptie e in tara asta. Ma oftica faptul ca dulaii astia agresivi nu dau odata fata-n fata cu un nenorocit ca asta de azi. |
| | | unguru22 User Dezactivat
Numarul mesajelor : 36 Reputatie : 4145 Data de inscriere : 01/09/2013
| Subiect: Re: Votati in legatura cu maidanezi Dum 08 Sept 2013, 00:37 | |
| |
| | | baiazid Utilizator Blocat
Numarul mesajelor : 2232 Reputatie : 6737 Data de inscriere : 05/10/2012
| Subiect: Re: Votati in legatura cu maidanezi Dum 08 Sept 2013, 10:30 | |
| - DUAL a scris:
- Va venii si ziua cand o sa moara,fie de moarte naturala,fie eutanasiere fie metoda cealalata.Am vazut caine omorat cu pusca de propriul vanator(evident nu dau detalii,dar cainele era cu displazie la oasele din spate) ,e emotional,dar a fost o moarte rapida,si in cazul in care sa zicem cainele era batran si sunt atatea cazuri cand sufera de displazie,maladii ale oaselor,defecte de vedere,si efectiv se taraie,sau sunt pe moarte ,iti spun eu ca eutanasierea sau impuscatul e solutia ideala.. Desigur,nu au toti arme,si nu e pentru toti,dar e o solutie.Multi dintre maidanezii astia sunt si agresivi,iar eutanasierea va fi probabil solutia adoptata de centrele respective,pentru ca nu vor fi adoptati in alea 2 saptamani.
Eu cred ca esti complet pe langa subiect. Tu tot o dai cu impuscatul cainilor de parca Romania nu este in UE si nu se supune legislatiei UE. Daca tu cunosti vreun caz in UE in care cainii se impusca legal, da un exemplu si stam de vorba, altfel vorbim ca sa ne avem in treaba. NU putem vorbi despre impuscatul cainilor la fel cum nu putem vorbi despre violuri. Singura solutie legala si europeana este eutanasierea, de aceea intrebarea cu impuscatul cainilor din thread nu isi are locul. Nu o sa te intrebe nimeni la referendum daca esti de acord cu impuscatul cainilor, intelegi ? Nici macar eutanasierea nu se poate produce in masa asa cum vrea primarul pentru ca nu este constitutional, european s.a.m.d. Iar tu Unguru22 modifica intrebarile din sondaj ca ne facem de ras, sau nu mai baga referendumul in treaba asta. Cainii sunt agresivi pentru ca sunt lasati sa isi constituie haite si astfel isi schimba comportamentul normal, multi dintre ei incep chiar sa vaneze si sa ucida pisici si alte chestii, iar tipul asta de comportament mai este intalnit doar in cazul cainilor salbatici. Despre instinctul teritorial nici nu mai are rost sa vorbim. Eu zic asa: 1. cei agresivi si cei care si-au format o gasca sa fie despartiti, luati si dusi in adaposturi. Cel care semneaza pentru caine, ca-i de la ONG sau altceva sa raspuda penal daca dispare vreunul. Amenda pentru asociatiile astea sa fie atat de mare incat sa fie nevoite sa se inchida singure in caz de ceva. 2. cei care nu sunt agresivi adoptati de cineva care sa si raspunda pentru ei, tot penal dar si administrativ cu amenda. Politia comunitara sa treaca la o perioada de timp pentru a verifica starea cainelui, carnetul veterinar etc. 3. toti cainii comunitari sa fie sterilizati 4. cei bolnavi si pentru care nu exista o solutie medicala sa fie eutanasiati 5. toti cainii inclusiv cei cu stapan sa fie inregistrati iar in cazul mortii sa fie ingropati doar in zone speciale (cimitir de animale) sau arsi la crematoriu. N-ai chitanta ca ai rezolvat legal cu cainele, amenda sa te usture si astfel si cel care ia in grija un caine comunitar sa nu zica ca a murit si l-a ingropat iar el ia dat drumul pe strazi din nou. 6. taxa pentru adoptie sa fie simbolica, nimeni nu de 150 lei ca sa ia acasa un caine comunitar insa raspunderea sa fie pe masura 7. de la o anumita data orice caine gasit pe strada sa fie dus la adapostul pentru animale, tinut un numar de zile iar daca nu este revendicat sa fie eutanasiat. Peste vreo 5 ani aceasta solutie va putea fi aplicabila. 8. microcip obligatoriu pentru toti cainii. |
| Subiect: Re: Votati in legatura cu maidanezi Dum 08 Sept 2013, 10:48 | |
| - Alex Avram a scris:
- ...si e o baba idioata care vine sa-i hraneasca si mai face si figuri...
Eu zic ca te pripesti si nu iti folosesti logica. Gandeste-te doar ce s-ar intampla daca zecile de mii de caini comunitari , mare parte din ei adunati in haite de 4-5 indivizi, nu ar mai avea ce sa manance, tu chiar crezi ca ar muri efectiv de foame toti ? Adica daca ai observat ca vreo baba care se plictiseste le da cate o ciorbita cu paine, un vecin mai tinerel si milos le arunca de la balcon cate un os, daca ai vazut vreun cos de gunoi cu fundu in jos rascolit de un comunitar inseamna ca acesti caini nu au ajuns inca la stadiul la care ucid sau vaneaza si oameni pentru a-i manca. Lupul, pentru ca este cel mai elocvent exemplu fiind stramosul cainelui, n-are treaba vara cu omul atata timp cat are ce vana insa iarna o haita nu s-ar da la o parte sa-l atace in acest scop. Vara umbla in general singur si nu formeaza haite. Tot iarna dispar caini, pisici, oratanii din gospodaria omului iar vinovatul este lupul care este disperat de foame. Cainele daca nu are ce manca se salbaticeste si se comporta intocmai ca lupul, au fost cazuri in care caini salbaticiti au atacat si chiar ucis iarna oameni prin paduri. |
| | | TVlad V.I.P Member
Numarul mesajelor : 2818 Localizare : Bucuresti Reputatie : 8414 Data de inscriere : 16/01/2010
| Subiect: Re: Votati in legatura cu maidanezi Dum 08 Sept 2013, 14:26 | |
| Nu se prea vorbeste pe aici de faptul ca problema ciinilor e in realitate o afacere. Folosindu-se de mila fireasca a unora pentru animalele parasite si flaminde, unii baieti destepti si-au facut ong. Baietii si mai destepti au dat citeva legi favorabile si totul merge struna: banii pe care noi ii platim catre stat sint dirijati catre buzunarele lor.\ Nu vi se pare suspecta agresivitatea cu care unii apara aceste "drepturi" ale animalelor ori de cite ori cineva pune problema taierii raului de la radacina? E clar ca aici e vorba mai mult decit de "mila", e vorba de bani. Multi. De ce credeti ca dupa toate porcariile produse de ciini, culminind cu moartea oribila a lui Ionut, primarul Oprescu nu ia hotarirea care se impune? Pentru ca baietii destepti il au la mina cu ceva, sau poate ca e el insusi implicat. Cine si-ar permite sa il acuze acum de "tratament inuman"? Ar fi ocazia perfecta sa zica "gata dom'ne, pina aici, s-a terminat cu circul, e timpul sa terminam cu ei" si sa raspunda astfel foarte bine (in al doisprezecelea ceas!) asteptarilor cetatenilor. Dar nu! El o da cotita, ca sa vedem la referndum, ca nu stiu ce...Pai normal, altfel i-o trag baietii destepti, ca doar li se cuvin banii nostri. |
| | | Dr2005 Administrator
Numarul mesajelor : 20626 Varsta : 35 Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei Reputatie : 25567 Data de inscriere : 17/08/2011
| Subiect: Re: Votati in legatura cu maidanezi Dum 08 Sept 2013, 15:41 | |
| Tăierea răului din rădăcină înseamnă să împiedici abandonul câinilor, adică să îi arzi bine la buzunar pe cei care abandonează câini sau care îşi împerechează câinii de lux cu căţelele din colţu' blocului. Dacă te apuci să omori câini, nu faci nimic... oamenii oricum or să ascundă câinii (iar pătrunderea hinghierilor pe domeniu privat - fie el şi scară de bloc - este ilegală şi constituie un ABUZ, deci caz penal), cei de la ASPA or să bage banii în buzunar şi o să rupă gâturile la câini (doar nu credeţi că câinii omorâţi între 2001 şi 2007 au fost eutanasiaţi, nu?), apoi cadavrele vor ajunge la Protan, societate care are monopol pe distrugerea cadavrelor de animale şi care are tone de amenzi pentru poluare, atât prin fum, cât şi prin aruncatul leşurilor pe câmpurile de lângă Bucureşti. Deci bani aruncaţi şi fără efect.
Avem câteva adăposturi mari în jurul Bucureştiului... care sunt goale. Nimeni nu duce câini acolo, nimeni nu merge să adopte câini de acolo (că nu are ce...), iar banii tot curg. Dacă ăştia şi-ar face treaba, ar dispărea câinii de pe stradă. Iar de adoptat s-ar adopta... câinii din alte oraşe şi-au găsit stăpâni prin Germania, Olanda, Franţa... pentru că acolo nu mai sunt câini maidanezi, iar singura soluţie pentru un iubitor de animale e să cumpere un câine de rasă, care costă sute de euro. Pe când câinii noştri nu costă nimic, ba chiar unele ONG-uri plătesc şi transportul cu avionul până acolo.
Mai sunt şi alte bariere legale în calea celor care vor să facă ceva. Noi, la bloc, am vrut să facem un ţarc şi să luăm câţiva câini, care oricum stăteau la noi în faţa scării. Primăria nu ne-a dat voie, pe motiv că curtea blocului e domeniu public, iar coteţul şi gardul sunt construcţii, care necesită proiect tehnic şi autorizare. Alte blocuri care au construit asemenea ţarcuri s-au trezit cu ele demolate de angajaţii primăriei. _________________ :TTT:
|
| Subiect: Re: Votati in legatura cu maidanezi Dum 08 Sept 2013, 17:53 | |
| - Dr2005 a scris:
- Primăria nu ne-a dat voie, pe motiv că curtea blocului e domeniu public, iar coteţul şi gardul sunt construcţii, care necesită proiect tehnic şi autorizare. Alte blocuri care au construit asemenea ţarcuri s-au trezit cu ele demolate de angajaţii primăriei.
Nu stiu la ce te referi cand spui ,,curtea blocului'' insa din cate stiu eu gradinile din fata blocurilor comuniste fac parte chiar din domeniul public al primariei pentru ca statul, cu cateva exceptii, nu mai detine in proprietate astfel de terenuri, acestea fiind transferate de foarte mult timp catre municipalitati. Problema e ca primariile le tin pentru tot felul de combinatii, desi ele in mod normal nu ar trebui sa depaseasca stadiul de spatii verzi. Prin tot felul de inginerii terenurilor mai mari si bine puse li se schimba insa destinatia si din domeniul public (inalienabil) intra in cel privat, tot al primariei evident. In concluzie terenul fiind al primariei tot ei trebuiau sa vina cu initiativa si sa creeze acele spatii ingradite pentru caini, bineinteles cu acceptul locatarilor, insa pana acum eu nu am auzit de vreo primarie sa fie interesata de asa ceva, pentru ca oricum nu le iese nimic la afacere cu exceptia faptului ca astfel curata orasul de caini. Iar cainii aia din tarc pot fi plimbati cu lesa, hraniti, spalati de catre persoanele responsabile si o sa vedeti ca li se schimba si comportamentul. Mai prost e cu latratul deci trebuie antifonare Este evident ca problema este foarte complexa si este stiut faptul ca o singura solutie nu este de ajuns insa parerea mea este ca cei alesi nu vor face nimic intr-o problema in care nu le iese nimic ci, dimpotriva, pierd bani. Deci cred ca acesti caini vor ramane mult si bine pe strazi si ca nicio solutie nu va fi aplicata.
Ultima editare efectuata de catre baiazid in Dum 08 Sept 2013, 18:19, editata de 1 ori |
| | | Dr2005 Administrator
Numarul mesajelor : 20626 Varsta : 35 Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei Reputatie : 25567 Data de inscriere : 17/08/2011
| Subiect: Re: Votati in legatura cu maidanezi Dum 08 Sept 2013, 18:06 | |
| Noi am încercat, la blocul nostru, să facem un ţarc. Primăria nu a vrut. La alte blocuri s-au făcut asemenea ţarcuri şi primăria a venit şi le-a desfiinţat. Deci noi, la bloc, vrem să rezolvăm problema, dar primăria nu ne lasă. Nu merită eutanasiaţi cei din primărie pentru asta? _________________ :TTT:
|
| Subiect: Re: Votati in legatura cu maidanezi Dum 08 Sept 2013, 18:18 | |
| Primaria nu-i vede pe boschetari sau aurolaci ca se c... si se p... peste tot, mai dorm si pe terenurile primariei si chiar la oameni sub geamuri, nu vede balariile de pe terenurile lor dar are pretentii la niste amarate de tarcuri... Se dau autorizatii la baruri de cocalari si pacanele la doi metrii de bloc iar gunoaiele stau pe domeniul public, astia cu primaria lor sunt mai rai ca mafia italiana, aia cel putin faceau ordine si ,,curatenie'' |
| | | ANDU2100HP
Numarul mesajelor : 5174 Reputatie : 10607 Data de inscriere : 16/06/2010
| Subiect: Re: Votati in legatura cu maidanezi Dum 08 Sept 2013, 18:34 | |
| Sai taie trenu pe toti unu sa nu ramana - cate patesc eu cu bicicleta din cauza lor - sa dispara toata rasa lor !!!!!!!!!!!! |
| | | Spartan1948 V.I.P Member
Numarul mesajelor : 2108 Varsta : 32 Localizare : Cluj-Napoca Reputatie : 6908 Data de inscriere : 15/03/2012
| Subiect: Re: Votati in legatura cu maidanezi Dum 08 Sept 2013, 20:23 | |
| - ANDU2100HP a scris:
- Sai taie trenu pe toti unu sa nu ramana - cate patesc eu cu bicicleta din cauza lor - sa dispara toata rasa lor !!!!!!!!!!!!
Usor usor,mai respira. Nu este vina "rasei" lor ca autoritatile nu-si fac datoria. Daca cativa oameni omoara alti oameni,inseamna ca trebuie sa ne "taie trenu" pe toti ? |
| | | kristi kkk V.I.P Member
Numarul mesajelor : 1697 Varsta : 45 Localizare : Alexandria Reputatie : 7655 Data de inscriere : 25/08/2008
| Subiect: Re: Votati in legatura cu maidanezi Dum 08 Sept 2013, 20:30 | |
| Conform datelor prezentate de ASPA in bugetul capitalei sunt alocati aprox. 200 lei per javra lunar, am mai zis, un copil are alocatie de 42 lei/luna. Astia care muriti de focul cainilor, nu credeti ca e ridicol sa se aloce aceasta suma iar niste oameni nu obtin suma asta de la stat pentru mancare? Desi consider ca si tiganii/romanii de la ajutorul social sunt doar o treapta mai sus decat maidanezii primesc doar 180 lei pe luna! Nu zice nimeni ca suntem prea saraci ca natie sa finantam hrana si spaga aferenta in cuantum de 200 lei pe maidanez? De ce nu s-ar duce acesti bani in Bucuresti catre RATB? Da' capra raioasa tine coada sus, mor destui nenorociti de foame, poate isi merita soarta din moment ce nu-i duce capul sa produca ceva, dar stimata natie "crestina", hai sa luam ceva din invataturile Coranului si sa punem "porcul de caine" la locul lui. Ce n-as mai da sa ne ocupe putin armatele lui Kaiser Wilhelm IV! Cand se va mai naste un Gavrilo Princip? |
| | | Balto
Numarul mesajelor : 1620 Reputatie : 6772 Data de inscriere : 05/12/2010
| Subiect: Re: Votati in legatura cu maidanezi Dum 08 Sept 2013, 20:59 | |
| @kristi: ai dreptate, și per deținut este alocată o sumă mare de bani, în comparație cu alocația unui elev. Astfel se sponsorizează hoții și javrele. De ce să încurajăm copii care fac școala? le dăm una din cele mai mici alocații din UE, dar la deținuți și javre stradale pompăm bani, clar că viitorul va fi reprezentat și este de catre aceste specii.. oare de ce cei care ies din pușcarii, după maxim 1 lună întră iar? Pentru ca nu au nimic, și acolo li se oferă condiții, și mâncare caldă, au terenuri de sport, activități de recreație și tot felul. De ce nu sunt puși la muncă pe șantiere, la construcții grele, săpat și altele, nu ar mai fi așa "mișto" pușcăria.. |
| | | Continut sponsorizat
| Subiect: Re: Votati in legatura cu maidanezi | |
| |
| | | | Votati in legatura cu maidanezi | |
|
Subiecte similare | |
|
| Permisiunile acestui forum: | Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
| |
| |
| |