|
| Accidente si Incidente la CFR si in lume | |
|
+108johnsmoke DB Robert sytrus LanceR cortexedge mielutu zburator TonyCFR alex.alexus.tm gabrielcr alex1987 alliens truscamihai Razvan Tudor Katalyn 19jimmy84 George mihaitzateo mishu88 Kogayon nenuandrei TonyGFR adibaiacos2003 mariuscfrbucuresti dan tm allred DAS 2011 Elful phnegativ bubu Caspar Cont.dezactivat Raduku09 mtk ionutz72 63-1143-5 marius_catalin84 Florin C Desiro256 AlexD IonutChircu gtavicecity mariushal Shinkasen COSTACHE MIHAIL IonutCFR2009 Grigor vatmanul alinx3330 Norbi Bobby_TM The Legend Spartan1948 Gabry Gabriel ionutz85 marius664 c o r v i n M.I.C.I. redeme Simply18 DanyCfrPascani Adisoft1991s Jhonyla AndiCFR user dezactivat... DPS NicuS Costin.H ldh80 Amiralul TVlad lifetec Teodor mureseanu_976 AndreiCFRbv kristi kkk spiderpc @ndrey lapsanszkitamas unguru22 rich1974 Adirmvl Dutzu membru dezactivat , Ionutz Luna maris.constantin Adrian78 cfr500 orestte Warrior12 buldozer2 florin.lifticariu AMX 97-0548-4 cardinal Radu Tudor Balto Andrey_tm Re6/6 ANDU2100HP Vitosa Dr2005 DUAL cristi CFR daniel_c halmarius sorin_ncs Vlad Nesebar 112 participanți | |
Autor | Mesaj |
---|
LanceR V.I.P Member
Numarul mesajelor : 6378 Varsta : 57 Localizare : NordulBucurestiului Reputatie : 11402 Data de inscriere : 17/02/2011
| Subiect: Re: Accidente si Incidente la CFR si in lume Vin 15 Mai 2015, 15:05 | |
| profesorii ar trebui sa dea exemple concrete pe masura predarii materiei. Eu tin minte ca,noua,ni s-a exemplificat "cusca Fraday" cu un vagon de tren |
| | | Costin.H
Numarul mesajelor : 654 Reputatie : 6160 Data de inscriere : 15/12/2009
| Subiect: Re: Accidente si Incidente la CFR si in lume Vin 15 Mai 2015, 15:08 | |
| cum se face educatie rutiera in scoli (daca se mai face), s-ar putea sa se faca si altfel de educatie ... ex: nu treceti calea ferata prin locuri nepermise |
| | | Spartan1948 V.I.P Member
Numarul mesajelor : 2108 Varsta : 32 Localizare : Cluj-Napoca Reputatie : 6910 Data de inscriere : 15/03/2012
| Subiect: Re: Accidente si Incidente la CFR si in lume Vin 15 Mai 2015, 15:11 | |
| In cazuri din astea, chiar nu as blama presa. Nu e ca si cum ar sta cate un paparazzi pe langa calea ferata, poate-poate vine un dobitoc de 15 ani sa puna mana pe firele de inalta tensiune sa-i ofere materie prima pentru "senzational". Totul tine de un minimum de cunostinte generale despre curent ( dă exemplu...că in contact cu el..."s-ar putea" sa mori...putin) si de un minim bun-simt civic (ce mama naibii sa cauti pe un vagon?! Chiar si DACA linia nu era electrificata, repet, ce *racu' sa cauti PE un vagon?!). Cred ca problema este alta, nu faptul ca a murit bezmetica aia, ci ca generatiile care urmeaza sunt din ce in ce mai proaste, in adevaratul sens al cuvantului. Multi dintre tinerii pana in 22-23 de ani habar nu au pe ce lume traiesc, educatie....din parti. Vorba cuiva de mai sus, ei ar trebui invatati cum sa treaca strada....iar voi discutati de...electric...dielectric? |
| | | cortexedge Administrator
Numarul mesajelor : 3087 Reputatie : 9363 Data de inscriere : 20/08/2008
| Subiect: Re: Accidente si Incidente la CFR si in lume Vin 15 Mai 2015, 16:18 | |
| Selectia naturala, si asa sunt destui prosti in picioare pe planeta asta. Pacat ca nu avem mai multe linii electrificate in tara asta. Si apropo de religie, am facut religie din clasa a patra pana intr-a doispea, si nu-s deloc dobitoc. Pt mine era o materie ca oricare altele, la care puteai scoate medie mai mare. Probabil ii indobitoceste pe aia care deja au un inceput de indobitocire, mostenit din familie sau dobandit de pe internet, din propagandele astea ieftine anti orice. Vad ca-i la moda sa te dai drept ateu, ciudata lumea asta. Nu-s religios, nu-s nici ateu, dar nu suport lumea care se da drept ceva ce nu e. _________________ https://www.youtube.com/watch?v=DHIh1GHQG1g |
| | | marius664
Numarul mesajelor : 2938 Varsta : 45 Localizare : Alexandria Reputatie : 6914 Data de inscriere : 23/01/2014
| Subiect: Re: Accidente si Incidente la CFR si in lume Dum 17 Mai 2015, 12:44 | |
| http://www.stiridesibiu.ro/?p=20004 |
| | | marius664
Numarul mesajelor : 2938 Varsta : 45 Localizare : Alexandria Reputatie : 6914 Data de inscriere : 23/01/2014
| Subiect: Re: Accidente si Incidente la CFR si in lume Dum 17 Mai 2015, 12:57 | |
| http://stirileprotv.ro/stiri/international/momentul-ingrozitor-in-care-un-tren-loveste-un-autobuz-cu-pasageri-filmat-de-camerele-de-supraveghere.html http://jurnalul.ro/stiri/externe/accident-feroviar-in-germania-un-tren-a-lovit-un-camion-688482.html# |
| | | Gabry Gabriel V.I.P Member
Numarul mesajelor : 491 Varsta : 46 Localizare : Peciu Nou.Jud Timis Reputatie : 6231 Data de inscriere : 06/04/2009
| Subiect: Re: Accidente si Incidente la CFR si in lume Dum 17 Mai 2015, 23:47 | |
| http://www.opiniatimisoarei.ro/accident-feroviar-in-timis-ciocnire-violenta-intre-un-tren-si-o-masina-care-a-fost-urmarea/17/05/2015 |
| | | lapsanszkitamas V.I.P Member
Numarul mesajelor : 1218 Varsta : 29 Localizare : Orasul trandafirilor Reputatie : 5794 Data de inscriere : 21/07/2012
| Subiect: Re: Accidente si Incidente la CFR si in lume Dum 17 Mai 2015, 23:52 | |
| Tentativa de suicid? alt motiv nu vad pentru a "sari" in fata trenului... |
Numarul mesajelor : 2108 Varsta : 32 Localizare : Cluj-Napoca Reputatie : 6910 Data de inscriere : 15/03/2012
| Subiect: Re: Accidente si Incidente la CFR si in lume Lun 18 Mai 2015, 09:36 | |
| Nu cred ca a vrut sa se omoare. Cred ca s-a crezut mai zmeu decat era la cei 62 de ani ai sai, si a zis ca nu e suficient de prost ca toti ceilalti, sa astepte sa treaca trenul si apoi el. |
| | | florin.lifticariu
Numarul mesajelor : 757 Reputatie : 5151 Data de inscriere : 09/11/2012
| Subiect: Re: Accidente si Incidente la CFR si in lume Lun 18 Mai 2015, 18:40 | |
| Privind aceasta stire postata la accidente: http://jurnalul.ro/stiri/externe/accident-feroviar-in-germania-un-tren-a-lovit-un-camion-688482.html# ma intreb din nou ce e mai sigur...automotor sau locomotiva si vagoane....automotorul e nou, Flirt, si teoretic are cele mai inalte standarde de siguranta in caz de impact.... |
| | | mielutu zburator
Numarul mesajelor : 3172 Varsta : 29 Reputatie : 6989 Data de inscriere : 07/09/2014
| Subiect: Re: Accidente si Incidente la CFR si in lume Mar 19 Mai 2015, 00:03 | |
| - florin.lifticariu a scris:
- Privind aceasta stire postata la accidente:
http://jurnalul.ro/stiri/externe/accident-feroviar-in-germania-un-tren-a-lovit-un-camion-688482.html# ma intreb din nou ce e mai sigur...automotor sau locomotiva si vagoane....automotorul e nou, Flirt, si teoretic are cele mai inalte standarde de siguranta in caz de impact.... "Am primit un apel de urgenţă la ora 11.31 (12.31 ora României), iar echipa de salvare, pompierii şi psihologii din toată regiunea s-au activat pentru a oferi ajutor", a adăugat el, precizând că șoferul camionului nu a fost camion." Iar camionul nu a fost șofer... |
| Subiect: Re: Accidente si Incidente la CFR si in lume Mar 19 Mai 2015, 08:34 | |
| Oare cat de ghinionist sa fii incat sa ti se "blocheze" masina chiar pe calea ferata? Nu la 2m inainte, nu la 2m dupa, ci chiar pe calea ferata. Cred ca soarta (sau karma) a vrut sa transmita un mesaj acolo ). |
| | | Dr2005 Administrator
Numarul mesajelor : 20626 Varsta : 35 Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei Reputatie : 25569 Data de inscriere : 17/08/2011
| Subiect: Re: Accidente si Incidente la CFR si in lume Mar 19 Mai 2015, 08:44 | |
| Calea ferată e, de regulă, mai sus decât nivelul străzii. Dacă nu ştii să o abordezi, omori motorul acolo... şi după aia te chinui ceva să mai pleci, pentru că trebuie să demarezi mai cu scârţ. Dacă şoferul nu are experienţă... acolo rămâne. _________________ :TTT:
|
| | | sorin_ncs
Numarul mesajelor : 107 Reputatie : 4727 Data de inscriere : 11/04/2012
| Subiect: Re: Accidente si Incidente la CFR si in lume Vin 22 Mai 2015, 04:58 | |
| - Dr2005 a scris:
- Calea ferată e, de regulă, mai sus decât nivelul străzii. Dacă nu ştii să o abordezi, omori motorul acolo... şi după aia te chinui ceva să mai pleci, pentru că trebuie să demarezi mai cu scârţ. Dacă şoferul nu are experienţă... acolo rămâne.
Daca nici soferul de camion nu are experienta nu stiu cine mai are. Sa pleci mai cu scirt? Ma intreb ce stii tu despre conducerea masinilor dar mai ales a camioanelor. Probabil nu foarte multe. Cind voi vedea camion incarcat cu 22 de tone care pleca cu scirt o sa ma crucesc. Asta ca sa nu mai vorbim de faptul ca la ora actuala 75% din camioanele moderne (produse dupa 2010) au cutie automata...deci n-ai ce motor sa omori nu ai ce ambreiaj sa patinezi si asa mai departe. Cind vorbeam de tinara de 21 de ani lovita de tren la Lompirt...da acolo s-a vazut lipsa de experienta la volan a fetei. Dumnezeu sa o ierte. Masina cu cutie manuala, omorit motorul si aia a fost... Un sofer de camion sa omoare motorul? Tu crezi probabil ca soferii de camion au experienta cite 10-15 mii de km cit au incepatorii cu categoria B....Pe camion se fac 15.000 Km pe luna ceea ca inseamna ca numai in primul an de soferie un sofer de camion acumuleaza 180.000 -200.000 Km. In 5 ani de soferie se string un milon, mai mult decit fac conducatorii auto de categoria B intr-o viata. Asa ca nu prea vad cum soferul de camion ar putea fi "lipsit de experienta". Cind esti incepator in ale camioanelor (adica primul an) conduci cu sofer experimentat in dreapta....in fine. Mai ales ca daca camionul avea intr-adevar cutie automata (asa cum au multe camioane la ora actuala) nu aveai ce motor sa omori. NU stiu care e faza cu blocatul masinii pe calea ferata. Dar nici nu ma iau dupa ce spun stirile. Ceea ce spun stirile este in proportie de 95% bullshit! NU exista soarta, nu exista karma. Nu cred in asemenea bazaconii. Dar cred in Dumnezeu. Soarta, karma si alte balarii sint doar scorneli ale omului care nu vrea sa isi asume responsabilitatea asupra consecintelor faptelor sale. Din contra, religia noastra ne invata ca sintem 100% raspunzatori de faptele noastre. Ora de religie in scoala nu este indobitocire. Este foarte buna acolo unde este. Dar evident ca cei care cred in soarta si in karma considera ca religia e bullshit!. Si sincer nu credeam ca acesta este un forum de copii. Acum vad ca este....credeam ca e un forum pe care activeaza adulti (adica persoane care au terminat demult scoala). Ce dreaq caut eu cal batrin pe un forum de copii? S-a adus in discutie si cazul celor doua fete moldovence care s-au electrocutat pe tren...si observ cu consternare faptul ca unii se bucura de asemenea incidente. In primul si in primul rind ar trebui sa tineti cont ca acele fete provin dintr-o tara unde nu exista cai ferate electrificate. Nu vorbesc aici de Rusia....cercetati si voi, Moldova nu detine nici un singur km de cale ferata electrificata! De unde sa stie ele ca la noi din cind in cind trenurile mai merg si cu curent? In al doilea rind degeaba o dati inainte cu faptul ca nu au trecut pe la scoala...asa cum mai spunea cineva aici in liceu nu se invata nimic despre strapungerea dielectricului. In liceu se invata ca aerul este un izolator iar prin corpurile izolatoare nu trece curentul electric. Sau ma rog...mai este numit "rau conducator de electricitate". Dar evident liceanul nu are nici cea mai vaga cit de "rau" poate fi un conducator de electricitate sau mai bine zis cit de bun poate fi un izolator. Astfel de chestii sa invata doar la facultate si doar de catre cei care urmeaza facultati tehnice cu profil electric/electrotehnic/electronic/energetic etc. NU avem destule cai ferate electrificate? Pai tocmai asta este un motiv pentru care caile ferate ar trebui sa nu fie electrificate. Unul din multele motive. SUA a putut sta fara cai ferate electrificate, Canada la fel...Australia, etc. Islanda sta fara cai ferate punct. Si nu le duc dorul. Deci se poate. Selectie naturala? Sper ca glumiti. Selectia naturala exista in rindul animalelor. Cum omul nu este animal, nu se aplica selectia naturala in cazul acestuia. Sau nu stiati ca avem o datorie fata de toti semenii notri? Absolut toti oamenii au exact acelasi drept la viata, nici unul nu are mai mult drept la viata decit altul. Dar grija pentru semenii nostri s-a transformat incetul cu incetul in decursul anilor, deceniilor in grija pentru "mediu". Semenii nostri pot fi sacrificati pe altarul "mediului". Nu se mai tine cont de faptul ca "mediul" are unicul scop de a asigura umanitatii cele necesare. Ma plimbam o data pe la trei noaptea cu un Cadillac din 1962...NU nu este al meu...nu sint asa barosan. Este al unui bun prieten care are colectie de masini americane clasice. Si ce vad eu pe la piata victoriei? Mare adunare de biciclisti mare...sa fi fost vreo 150-200. Eu unul habar nu aveam ce faceau ei acolo...dar mi-a zis altcineva din masina ca este ceva manifestatie pasnica impotriva nenorocitilor care polueaza, etc...Mai bine ar fi facut altceva mai util cu tineretea lor..cum ar fi sa organizeze un raliu iar fondurile strinse din sponsorizari sa le doneze copiilor din Africa care nu au ce minca...Dar sincer, cind vad cum a fost crescuta, indoctrinata si spalata pe creier noua generatie incep sa imi pierd orice speranta pe care mi-am pus-o vreodata in specia umana. |
| | | Dr2005 Administrator
Numarul mesajelor : 20626 Varsta : 35 Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei Reputatie : 25569 Data de inscriere : 17/08/2011
| Subiect: Re: Accidente si Incidente la CFR si in lume Vin 22 Mai 2015, 09:53 | |
| Am văzut motor de autobuz Dac 112 UDM (RABA-MAN D2156) omorât în trafic. Asta în condiţiile în care motorul diesel e greu de ,,ucis", mai ales ,,antichitatea" de D2156 (la Bucureşti plecau cu a 2a şi fără ambreiaj cu autobuzele). Deci se poate întâmpla şi la case mai mari, cam peste tot pe unde e cutie manuală. Şi şoferul de camion poate fi începător, că nu se naşte învăţat. De aia are voie să conducă maşini încărcate şi să facă trasee lungi doar după un an de zile. Dar dacă e prima dată pe un camion, e posibil să nu fie obişnuit cu el şi atunci... (şi eu când conduc prima dată o maşină pe care nu am mai condus-o, primul lucru pe care îl fac e să văd cum moare motorul). După ce mi-am luat permisul (B), la prima trecere la nivel cu calea ferată ce crezi că am făcut? Exact, am omorât motorul, dar l-am omorât înainte de linie, când am oprit să mă asigur (în claxoanele celor din spate, deşi era indicator STOP) nu am mai putut demara. Crezi că unul cu un TIR de 22t nu poate păţi la fel?
Ora de religie are rostul ei... spiritual. Şi cam atât, pentru că nu se învaţă nimic practic acolo. Partea proastă e că, în mare parte, e vorba de îndoctrinare religioasă, copilul învaţă că îl calcă maşina dacă nu îşi spune rugăciunea de dimineaţă. Mi-ar plăcea să existe o programă mai bună, care să includă şi istoria religiilor şi ceva prezentări ale bisericilor importante de la noi, eventual ale evenimentelor istorice legate de ele.
Principala problemă în ţara noastră e că în şcoală nu face nicio materie care să pregătească copilul pentru viaţă. Nu se face educaţie civică, educaţie rutieră, nu se face educaţie pentru sănătate, educaţie sexuală... iar elevul de liceu, major, care calcă ,,strâmb" în viaţa privată (în opinia şcolii) e ars serios la notă, vezi cazurile de eleve care făceau video-chat. Copilul ar trebui să ştie de mic de ce nu e voie pe tren. Şi asta fără explicaţii ştiinţifice cu dielectrici şi buni conducători de energie. Ar trebui să i se spună ,,dacă te apropii la mai puţin de 3m de fir se face arc electric şi te prăjeşte şi mori". La fel cum ar trebui să ştie că şi dacă trece strada pe roşu îl loveşte maşina şi moare. Dar copii noştri, după 18 ani de şcoală, nu ştiu să facă nimic practic... nu ştiu regulile de circulaţie, nu ştiu să traverseze calea ferată, nu ştiu să facă diverse treburi prin casă, nu ştiu să schimbe un bec, nu ştiu să conducă o maşină, nu ştiu să folosească un prezervativ. Asta ar trebui să înveţe, în primul rând, la şcoală, nu să memoreze sute de pagini de comentarii literare, nu să înveţe latină, filosofie, muzică şi desen, nu să facă derivate parţiale şi integrale duble şi nu să înveţe legile lui Kirchhoff. Bun, o să ziceţi că ,,educaţia pentru viaţă" trebuie să o facă părinţii. Oarecum de acord, dar ce te faci când ai nişte părinţi încuiaţi la minte? D'ăia de fac 10 copii ,,că aşa a dat Dumnezeu" şi care trăiesc într-o casă cu 1 cameră şi fără acoperiş? Sau, mai rău, când n-ai părinţi deloc?
Omul este un mamifer, care e parte din regnul animal. Deci chiar e animal, fie că ne place, fie că nu. Iar selecţia naturală funcţionează şi aici, la fel ca la toate speciile, oricât ar încerca tehnologia să o prevină. _________________ :TTT:
|
| | | Continut sponsorizat
| Subiect: Re: Accidente si Incidente la CFR si in lume | |
| |
| | | | Accidente si Incidente la CFR si in lume | |
|
Subiecte similare | |
|
| Permisiunile acestui forum: | Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
| |
| |
| |