Forumul pasionatilor de trenuri din România

Acest forum a fost creat pentru cei care iubesc cu adevarat trenurile din Romania!

AcasaAcasa  CăutareCăutare  Ultimele imaginiUltimele imagini  ConectareConectare  ÎnregistrareÎnregistrare  

Accidente si Incidente la CFR si in lume

In jos 
+108
johnsmoke
DB Robert
sytrus
LanceR
cortexedge
mielutu zburator
TonyCFR
alex.alexus.tm
gabrielcr
alex1987
alliens
truscamihai
Razvan Tudor
Katalyn
19jimmy84
George
mihaitzateo
mishu88
Kogayon
nenuandrei
TonyGFR
adibaiacos2003
mariuscfrbucuresti
dan tm
allred
DAS 2011
Elful
phnegativ
bubu
Caspar
Cont.dezactivat
Raduku09
mtk
ionutz72
63-1143-5
marius_catalin84
Florin C
Desiro256
AlexD
IonutChircu
gtavicecity
mariushal
Shinkasen
COSTACHE MIHAIL
IonutCFR2009
Grigor
vatmanul
alinx3330
Norbi
Bobby_TM
The Legend
Spartan1948
Gabry Gabriel
ionutz85
marius664
c o r v i n
M.I.C.I.
redeme
Simply18
DanyCfrPascani
Adisoft1991s
Jhonyla
AndiCFR
user dezactivat...
DPS
NicuS
Costin.H
ldh80
Amiralul
TVlad
lifetec
Teodor
mureseanu_976
AndreiCFRbv
kristi kkk
spiderpc
@ndrey
lapsanszkitamas
unguru22
rich1974
Adirmvl
Dutzu
membru dezactivat ,
Ionutz
Luna
maris.constantin
Adrian78
cfr500
orestte
Warrior12
buldozer2
florin.lifticariu
AMX 97-0548-4
cardinal
Radu Tudor
Balto
Andrey_tm
Re6/6
ANDU2100HP
Vitosa
Dr2005
DUAL
cristi CFR
daniel_c
halmarius
sorin_ncs
Vlad
Nesebar
112 participanți
Mergi la pagina : Înapoi  1 ... 32 ... 60, 61, 62 ... 67  Urmatorul
AutorMesaj
TVlad
V.I.P Member
V.I.P Member
TVlad

Numarul mesajelor : 2818
Localizare : Bucuresti
Reputatie : 8416
Data de inscriere : 16/01/2010

Accidente si Incidente la CFR si in lume - Pagina 61 Empty
MesajSubiect: Re: Accidente si Incidente la CFR si in lume   Accidente si Incidente la CFR si in lume - Pagina 61 Icon_minitimeMier 13 Mai 2015, 16:41

Dutzu a scris:
http://www.bzi.ro/tragedie-una-din-elevele-electrocutate-vineri-la-iasi-a-murit-update-foto-496260

Ce ma deranjeaza pe mine teribil e neglijenta criminala a acestori asa zisi ziaristi. Sint atitea si atitea cazuri de electrocutare in urma urcarii pe vagoane sau alte obiecte aflate in preajma liniei de contact dar niciodata nu am auzit la TV sau in presa sa spuna, la finalul stirii sau al articolului: "Atentie! VA PUTETI ELECTROCUTA SI FARA SA ATINGETI FIRELE! E suficient sa fiti PREA aproape. Nu va apropiati, nu e de gluma".
Copiii astia se gindesc probabil "o sa fiu atent sa nu ating firul, nu are ce sa mi se intimple" GRESIT! Cind isi dau seama, e prea tirziu.
A fost daca tin bine minte un caz si cu un mecanic care a fost trasnit in momentul cind incerca sa curete farul central, urcat pe barele din fata locomotivei, nu mai sus.
Am spus la inceput "neglijenta criminala". Da, pentru ca sint convins ca nu din nestiinta nu fac aceste anunturi ci din teama ca o sa ramina fara "combustibil", fara cazuri socante, cadavre si senzational.
Sus In jos
Simply18
V.I.P Member
V.I.P Member
Simply18

Numarul mesajelor : 1085
Varsta : 30
Localizare : Bacau
Reputatie : 5679
Data de inscriere : 25/06/2012

MesajSubiect: Re: Accidente si Incidente la CFR si in lume   Accidente si Incidente la CFR si in lume - Pagina 61 Icon_minitimeMier 13 Mai 2015, 19:04

http://jurnalul.ro/stiri/externe/accident-feroviar-in-sua-un-tren-a-deraiat-la-philadelphia-688278.html#
Sus In jos
http://www.flickr.com/photos/t-dan-m/
LanceR
V.I.P Member
V.I.P Member
LanceR

Numarul mesajelor : 6378
Varsta : 57
Localizare : NordulBucurestiului
Reputatie : 11402
Data de inscriere : 17/02/2011

MesajSubiect: Re: Accidente si Incidente la CFR si in lume   Accidente si Incidente la CFR si in lume - Pagina 61 Icon_minitimeMier 13 Mai 2015, 22:05

TVlad a scris:
Dutzu a scris:
http://www.bzi.ro/tragedie-una-din-elevele-electrocutate-vineri-la-iasi-a-murit-update-foto-496260

Ce ma deranjeaza pe mine teribil e neglijenta criminala a acestori asa zisi ziaristi. Sint atitea si atitea cazuri de electrocutare in urma urcarii pe vagoane sau alte obiecte aflate in preajma liniei de contact dar niciodata nu am auzit la TV sau in presa sa spuna, la finalul stirii sau al articolului: "Atentie! VA PUTETI ELECTROCUTA SI FARA SA ATINGETI FIRELE! E suficient sa fiti PREA aproape. Nu va apropiati, nu e de gluma".
Copiii astia se gindesc probabil "o sa fiu atent sa nu ating firul, nu are ce sa mi se intimple" GRESIT! Cind isi dau seama, e prea tirziu.
A fost daca tin bine minte un caz si cu un mecanic care a fost trasnit in momentul cind incerca sa curete farul central, urcat pe barele din fata locomotivei, nu mai sus.
Am spus la inceput "neglijenta criminala". Da, pentru ca sint convins ca nu din nestiinta nu fac aceste anunturi ci din teama ca o sa ramina fara "combustibil", fara cazuri socante, cadavre si senzational.

Criminala este crasa ignoranta a multor oameni. Si pe forumul acesta,cand devine evident faptul ca un om are carte si bun-simt,este imediat jignit de o coalitie de conjunctura,a unor Mucea-Flaimucea care au pretentia sa-si invete tatii sa faca copii

In America,deraierea respectiva cred ca a dus la reactii virulente din partea unor zisi pasionati.Cred ca se va cere retragerea certificatului de operator si casarea materialului rulant.S-ar putea insa sa gresesc,deoarece americanii sunt invatati de mici ca.fara scoala si munca,vor ajunge homlesi. La noi,(sub)cultura promovata de media,induce ideea ca fetele trebuie sa ajunga niste pitipoance,iar baietii sa fie bazati,adica safie plini de bani dar fara sa prestreze ceva(afara poate,de niste matrapazlacuri la limita legii
Sus In jos
DB Robert

DB Robert

Numarul mesajelor : 278
Varsta : 26
Localizare : Rîmnicu-Vâlcea
Reputatie : 4222
Data de inscriere : 12/05/2014

MesajSubiect: Re: Accidente si Incidente la CFR si in lume   Accidente si Incidente la CFR si in lume - Pagina 61 Icon_minitimeVin 15 Mai 2015, 08:32

Continuam seria de la Americanu cu o locomotiva care a luat foc.
https://www.railpage.com.au/news/s/amtrak-locomotive-catches-fire-in-milwaukee
Sus In jos
Spartan1948
V.I.P Member
V.I.P Member
Spartan1948

Numarul mesajelor : 2108
Varsta : 32
Localizare : Cluj-Napoca
Reputatie : 6910
Data de inscriere : 15/03/2012

MesajSubiect: Re: Accidente si Incidente la CFR si in lume   Accidente si Incidente la CFR si in lume - Pagina 61 Icon_minitimeVin 15 Mai 2015, 08:40

TVlad a scris:
Dutzu a scris:

Serios frate?! Chiar trebuie anuntate maimutele ca...exista sansa de a muri daca stai pe langa 27000V?!
Ce mama ma-sii or cautat alea sus pe vagon? Poate p**a. Suntem in secolul 21, un secol in care tehnologia e in floare, copiii se nasc cu tablete si telefoane in mana, iar ei....nu stiu ca mori daca te mananca in fund sa urci pe vagoane, pe langa firele de contact.
Deh, tot ziaristii sunt criminali?! Serios? Dar maimutele alea nu au parinti care se presupune ca le ofera o educatie? Da-o-n colo de treaba.
Eu nu cred ca media NU isi face treaba in acest domeniu pentru ca pur si simplu nu este nevoie. Cum *racu' sa nu stii (sau sa nu aflii, sau sa nu ti se spuna de catre parinti) ca nu ai ce cauta pe vagoane, locomotive sau pe sinele de tren?!

Dar....defapt, poate e mai bine ca a murit. Poate fi exemplu viu....ups, mort, pentru cei care mai au astfel de idei.
Uneori...karma is a fuckin' bitch, dar selectia naturala trebuie sa isi faca treaba.

P.S. Da, stiu ca sunt rau.

Ultima editare efectuata de catre Spartan1948 in Vin 15 Mai 2015, 08:48, editata de 3 ori
Sus In jos
cardinal

cardinal

Numarul mesajelor : 3338
Reputatie : 8744
Data de inscriere : 08/04/2010

MesajSubiect: Re: Accidente si Incidente la CFR si in lume   Accidente si Incidente la CFR si in lume - Pagina 61 Icon_minitimeVin 15 Mai 2015, 08:42

TVlad a scris:
Dutzu a scris:

Bun comentariul unui cititor de la BZI.
In scoala se invata religie, nu fizica, adica elevii sunt pregatiti pentru viata de apoi, nu pentru cea de pe pamant Razz

Sus In jos
Spartan1948
V.I.P Member
V.I.P Member
Spartan1948

Numarul mesajelor : 2108
Varsta : 32
Localizare : Cluj-Napoca
Reputatie : 6910
Data de inscriere : 15/03/2012

MesajSubiect: Re: Accidente si Incidente la CFR si in lume   Accidente si Incidente la CFR si in lume - Pagina 61 Icon_minitimeVin 15 Mai 2015, 08:50

Se invata si fizica in scoli, pentru cei care chiar frecventeaza acele ore Wink.
Din pacate, foarte multi dintre liceeni sunt mai inclinati catre teribilism decat catre cursuri.
Sus In jos
NicuS
V.I.P Member
V.I.P Member
NicuS

Numarul mesajelor : 1024
Reputatie : 5566
Data de inscriere : 23/07/2012

MesajSubiect: Re: Accidente si Incidente la CFR si in lume   Accidente si Incidente la CFR si in lume - Pagina 61 Icon_minitimeVin 15 Mai 2015, 10:19

Spartan1948 a scris:
Se invata si fizica in scoli, pentru cei care chiar frecventeaza acele ore Wink
+1
Din memoriile mele curent electric se face chiar dintr-a 6-a. Iar pentru cine ajunge la performanța să facă și clasa a 11-a, e un capitol special de curent alternativ (+tensiunea indusă) care le explică clar de ce mori dacă te apropii de fir.
Sus In jos
TVlad
V.I.P Member
V.I.P Member
TVlad

MesajSubiect: Re: Accidente si Incidente la CFR si in lume   Accidente si Incidente la CFR si in lume - Pagina 61 Icon_minitimeVin 15 Mai 2015, 10:32

Aici nu e vorba de inductie ci de strapungerea dielectricului, chestie care nu se invata la scoala. Spre exemplu, noi am studiat - tangential - subiectul abia in anul I de facultate.
Iar in ziua de azi, dupa cit balast se pompeaza in capul elevilor nici nu e de mirare ca intra in functiune un mecanism de protectie care refuza "asimilarea" informatiilor. Nu zic ca trebuie sa li se faca educatie televizata dar data fiind frecventa accidentelor de acest fel consider ca e normal sa se faca niste anunturi clarificatoare.
Sus In jos
Adrian78
Administrator
Administrator
Adrian78

Numarul mesajelor : 18757
Localizare : Hunedoara
Reputatie : 24336
Data de inscriere : 05/10/2010

MesajSubiect: Re: Accidente si Incidente la CFR si in lume   Accidente si Incidente la CFR si in lume - Pagina 61 Icon_minitimeVin 15 Mai 2015, 11:28

Decat indobitocirea cu religie in scoli mai bine ar face ore de educatie civica sa i invete cum sa treaca strada cum sa circule in zona caii ferate etc
Sus In jos
c o r v i n
V.I.P Member
V.I.P Member
c o r v i n

Numarul mesajelor : 3759
Varsta : 48
Localizare : Hunedoara
Reputatie : 8513
Data de inscriere : 16/10/2013

MesajSubiect: Re: Accidente si Incidente la CFR si in lume   Accidente si Incidente la CFR si in lume - Pagina 61 Icon_minitimeVin 15 Mai 2015, 12:02

Adrian78 a scris:
Decat indobitocirea cu religie in scoli mai bine ar face ore de educatie civica sa i invete cum sa treaca strada cum sa circule in zona caii ferate etc

...parere si atitudine de administrator ,,chibzuit,,!! Razz Exact de problema studiului religiei in scoli era aici vorba!?! Embarassed Daca tu te-ai simtit (in)dobitoc(it) la astfel de cursuri e doar problema ta! Nu generaliza o situatie despre care habar nu ai!
...Educatie civica se face in scoli... (iti spun poate nu stiai!), insa, bagi tu mana in foc ca, daca s-ar face 10 ore pe saptamana de educatie civica (cu specialitatea ,,educatie pe langa sina caii ferate,, intensiv!) nu ar mai aparea astfel de incidente?? Ma indoiesc!
Sus In jos
dan tm
V.I.P Member
V.I.P Member

Numarul mesajelor : 9104
Reputatie : 13012
Data de inscriere : 16/07/2014

MesajSubiect: Re: Accidente si Incidente la CFR si in lume   Accidente si Incidente la CFR si in lume - Pagina 61 Icon_minitimeVin 15 Mai 2015, 12:08

Cum nu se studiaza dielectricul? pai nu se facea in liceu cind era cu condensatorii cu legea lui Faraday sau cind se facea?

acuma ma gindesc ca poate astia stiu despre curent ca nu e bine sa pui mina pe fire si s-au gindit ca de vreme ce nu ating firele nu patesc nimic?

Am vazut o stire: politistii verifica daca locul era ingradit. Daaa era ingradit cu un gard continuu.
Sus In jos
Adirmvl
V.I.P Member
V.I.P Member
Adirmvl

Numarul mesajelor : 8302
Localizare : Stația de domiciliu: R. Vâlcea
Reputatie : 13106
Data de inscriere : 06/04/2012

MesajSubiect: Re: Accidente si Incidente la CFR si in lume   Accidente si Incidente la CFR si in lume - Pagina 61 Icon_minitimeVin 15 Mai 2015, 12:16

A fost o perioada in Valcea, pana acum 5-6 ani, in care la cateva luni se mai incolaceau unii de 18-21 de ani cu masina in jurul unui copac. Ca erau zmei, iar parintii nu concepeau sa nu le ia puilor masina de majorat. Cortegiu funerar, "era fratele meu, saracu'", etc. In cel mult trei luni macar unul din aia care participau la inmormantare avea aceeasi soarta. Va mai mirati ca aia nu stia ca se poate face arc electric daca se urca pe vagon?
Sus In jos
TVlad
V.I.P Member
V.I.P Member
TVlad

MesajSubiect: Re: Accidente si Incidente la CFR si in lume   Accidente si Incidente la CFR si in lume - Pagina 61 Icon_minitimeVin 15 Mai 2015, 12:21

dan tm a scris:

acuma ma gindesc ca poate astia stiu despre curent ca nu e bine sa pui mina pe fire si s-au gindit ca de vreme ce nu ating firele nu patesc nimic?

Exact asta spuneam si eu. Nu e deloc intuitiv ca poti sa o patesti numai apropiindu-te de fire si ar fi bine ca presa sa isi foloseasca macar de data asta in mod util puterea de comunicare, prevenind pierderea altor vieti.
Sus In jos
Dr2005
Administrator
Administrator

Numarul mesajelor : 20627
Varsta : 35
Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei
Reputatie : 25570
Data de inscriere : 17/08/2011

MesajSubiect: Re: Accidente si Incidente la CFR si in lume   Accidente si Incidente la CFR si in lume - Pagina 61 Icon_minitimeVin 15 Mai 2015, 13:35

Dielectricii parcă i-am făcut în clasa a 10a. Din păcate, profei de fizică nu prea i-a plăcut capitolul, ea ne stresa cu mecanica, pe care nici nu ne-o explica cum trebuie (am simţit asta în facultate, când am avut restanţe la Mecanică şi Rezistenţa Materialelor).

Presa nu are interes să încerce să prevină astfel de tragedii. Din asta îşi face rating, din ştiri din astea îşi mănâncă pâinea... există site-uri care publică inclusiv imagini explicite cu victimele unor accidente (într-o astfel de publicaţie era o poză clară cu o fată de 12 ani tăiată în două de tramvai). De altfel, ,,ştirile" din România înseamnă accidente (ştirile de la ora 5 de pe ProTV + ceva site-uri), ,,mondenităţi" (atât în buletinele de ştiri, cât şi în emisiuni gen Acces Direct, Wowbiz, Măruţă, Capatos + website-urile de rigoare), ceva politică (adică linşaj mediatic, după caz la adresa lui Băsescu, Iohannis sau Ponta, în funcţie de cine are televiziunea/site-ul) şi fotbal.

Continut sponsorizat

MesajSubiect: Re: Accidente si Incidente la CFR si in lume   Accidente si Incidente la CFR si in lume - Pagina 61 Icon_minitime

Sus In jos

Accidente si Incidente la CFR si in lume
Sus 
Pagina 61 din 67Mergi la pagina : Înapoi  1 ... 32 ... 60, 61, 62 ... 67  Urmatorul
 Subiecte similare
-
» Accidente si Incidente in lume
» Accidente si Incidente CFR
» Accidente si Incidente la CFR si in lume
» Accidente si Incidente INTERNATIONAL
» Lucruri negative (-) la CFR !!! (1)

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Forumul pasionatilor de trenuri din România :: INFORMATII GENERALE-
Mergi direct la: