|
| Accidente si Incidente la CFR si in lume | |
|
+108johnsmoke DB Robert sytrus LanceR cortexedge mielutu zburator TonyCFR alex.alexus.tm gabrielcr alex1987 alliens truscamihai Razvan Tudor Katalyn 19jimmy84 George mihaitzateo mishu88 Kogayon nenuandrei TonyGFR adibaiacos2003 mariuscfrbucuresti dan tm allred DAS 2011 Elful phnegativ bubu Caspar Cont.dezactivat Raduku09 mtk ionutz72 63-1143-5 marius_catalin84 Florin C Desiro256 AlexD IonutChircu gtavicecity mariushal Shinkasen COSTACHE MIHAIL IonutCFR2009 Grigor vatmanul alinx3330 Norbi Bobby_TM The Legend Spartan1948 Gabry Gabriel ionutz85 marius664 c o r v i n M.I.C.I. redeme Simply18 DanyCfrPascani Adisoft1991s Jhonyla AndiCFR user dezactivat... DPS NicuS Costin.H ldh80 Amiralul TVlad lifetec Teodor mureseanu_976 AndreiCFRbv kristi kkk spiderpc @ndrey lapsanszkitamas unguru22 rich1974 Adirmvl Dutzu membru dezactivat , Ionutz Luna maris.constantin Adrian78 cfr500 orestte Warrior12 buldozer2 florin.lifticariu AMX 97-0548-4 cardinal Radu Tudor Balto Andrey_tm Re6/6 ANDU2100HP Vitosa Dr2005 DUAL cristi CFR daniel_c halmarius sorin_ncs Vlad Nesebar 112 participanți | |
Autor | Mesaj |
---|
TVlad V.I.P Member
Numarul mesajelor : 2818 Localizare : Bucuresti Reputatie : 8416 Data de inscriere : 16/01/2010
| Subiect: Re: Accidente si Incidente la CFR si in lume Mier 13 Mai 2015, 16:41 | |
| - Dutzu a scris:
- http://www.bzi.ro/tragedie-una-din-elevele-electrocutate-vineri-la-iasi-a-murit-update-foto-496260
Ce ma deranjeaza pe mine teribil e neglijenta criminala a acestori asa zisi ziaristi. Sint atitea si atitea cazuri de electrocutare in urma urcarii pe vagoane sau alte obiecte aflate in preajma liniei de contact dar niciodata nu am auzit la TV sau in presa sa spuna, la finalul stirii sau al articolului: "Atentie! VA PUTETI ELECTROCUTA SI FARA SA ATINGETI FIRELE! E suficient sa fiti PREA aproape. Nu va apropiati, nu e de gluma". Copiii astia se gindesc probabil "o sa fiu atent sa nu ating firul, nu are ce sa mi se intimple" GRESIT! Cind isi dau seama, e prea tirziu. A fost daca tin bine minte un caz si cu un mecanic care a fost trasnit in momentul cind incerca sa curete farul central, urcat pe barele din fata locomotivei, nu mai sus. Am spus la inceput "neglijenta criminala". Da, pentru ca sint convins ca nu din nestiinta nu fac aceste anunturi ci din teama ca o sa ramina fara "combustibil", fara cazuri socante, cadavre si senzational. |
| | | Simply18 V.I.P Member
Numarul mesajelor : 1085 Varsta : 30 Localizare : Bacau Reputatie : 5679 Data de inscriere : 25/06/2012
| Subiect: Re: Accidente si Incidente la CFR si in lume Mier 13 Mai 2015, 19:04 | |
| http://jurnalul.ro/stiri/externe/accident-feroviar-in-sua-un-tren-a-deraiat-la-philadelphia-688278.html# |
| | | LanceR V.I.P Member
Numarul mesajelor : 6378 Varsta : 57 Localizare : NordulBucurestiului Reputatie : 11402 Data de inscriere : 17/02/2011
| Subiect: Re: Accidente si Incidente la CFR si in lume Mier 13 Mai 2015, 22:05 | |
| - TVlad a scris:
- Dutzu a scris:
- http://www.bzi.ro/tragedie-una-din-elevele-electrocutate-vineri-la-iasi-a-murit-update-foto-496260
Ce ma deranjeaza pe mine teribil e neglijenta criminala a acestori asa zisi ziaristi. Sint atitea si atitea cazuri de electrocutare in urma urcarii pe vagoane sau alte obiecte aflate in preajma liniei de contact dar niciodata nu am auzit la TV sau in presa sa spuna, la finalul stirii sau al articolului: "Atentie! VA PUTETI ELECTROCUTA SI FARA SA ATINGETI FIRELE! E suficient sa fiti PREA aproape. Nu va apropiati, nu e de gluma". Copiii astia se gindesc probabil "o sa fiu atent sa nu ating firul, nu are ce sa mi se intimple" GRESIT! Cind isi dau seama, e prea tirziu. A fost daca tin bine minte un caz si cu un mecanic care a fost trasnit in momentul cind incerca sa curete farul central, urcat pe barele din fata locomotivei, nu mai sus. Am spus la inceput "neglijenta criminala". Da, pentru ca sint convins ca nu din nestiinta nu fac aceste anunturi ci din teama ca o sa ramina fara "combustibil", fara cazuri socante, cadavre si senzational. Criminala este crasa ignoranta a multor oameni. Si pe forumul acesta,cand devine evident faptul ca un om are carte si bun-simt,este imediat jignit de o coalitie de conjunctura,a unor Mucea-Flaimucea care au pretentia sa-si invete tatii sa faca copii In America,deraierea respectiva cred ca a dus la reactii virulente din partea unor zisi pasionati.Cred ca se va cere retragerea certificatului de operator si casarea materialului rulant.S-ar putea insa sa gresesc,deoarece americanii sunt invatati de mici ca.fara scoala si munca,vor ajunge homlesi. La noi,(sub)cultura promovata de media,induce ideea ca fetele trebuie sa ajunga niste pitipoance,iar baietii sa fie bazati,adica safie plini de bani dar fara sa prestreze ceva(afara poate,de niste matrapazlacuri la limita legii |
| | | DB Robert
Numarul mesajelor : 278 Varsta : 26 Localizare : Rîmnicu-Vâlcea Reputatie : 4222 Data de inscriere : 12/05/2014
| Subiect: Re: Accidente si Incidente la CFR si in lume Vin 15 Mai 2015, 08:32 | |
| Continuam seria de la Americanu cu o locomotiva care a luat foc. https://www.railpage.com.au/news/s/amtrak-locomotive-catches-fire-in-milwaukee |
| | | Spartan1948 V.I.P Member
Numarul mesajelor : 2108 Varsta : 32 Localizare : Cluj-Napoca Reputatie : 6910 Data de inscriere : 15/03/2012
| Subiect: Re: Accidente si Incidente la CFR si in lume Vin 15 Mai 2015, 08:40 | |
| - TVlad a scris:
- Dutzu a scris:
Ce ma deranjeaza pe mine teribil e neglijenta criminala a acestori asa zisi ziaristi. Sint atitea si atitea cazuri de electrocutare in urma urcarii pe vagoane sau alte obiecte aflate in preajma liniei de contact dar niciodata nu am auzit la TV sau in presa sa spuna, la finalul stirii sau al articolului: "Atentie! VA PUTETI ELECTROCUTA SI FARA SA ATINGETI FIRELE! E suficient sa fiti PREA aproape. Nu va apropiati, nu e de gluma". Copiii astia se gindesc probabil "o sa fiu atent sa nu ating firul, nu are ce sa mi se intimple" GRESIT! Cind isi dau seama, e prea tirziu. A fost daca tin bine minte un caz si cu un mecanic care a fost trasnit in momentul cind incerca sa curete farul central, urcat pe barele din fata locomotivei, nu mai sus. Am spus la inceput "neglijenta criminala". Da, pentru ca sint convins ca nu din nestiinta nu fac aceste anunturi ci din teama ca o sa ramina fara "combustibil", fara cazuri socante, cadavre si senzational. Serios frate?! Chiar trebuie anuntate maimutele ca...exista sansa de a muri daca stai pe langa 27000V?! Ce mama ma-sii or cautat alea sus pe vagon? Poate p**a. Suntem in secolul 21, un secol in care tehnologia e in floare, copiii se nasc cu tablete si telefoane in mana, iar ei....nu stiu ca mori daca te mananca in fund sa urci pe vagoane, pe langa firele de contact. Deh, tot ziaristii sunt criminali?! Serios? Dar maimutele alea nu au parinti care se presupune ca le ofera o educatie? Da-o-n colo de treaba. Eu nu cred ca media NU isi face treaba in acest domeniu pentru ca pur si simplu nu este nevoie. Cum *racu' sa nu stii (sau sa nu aflii, sau sa nu ti se spuna de catre parinti) ca nu ai ce cauta pe vagoane, locomotive sau pe sinele de tren?! Dar....defapt, poate e mai bine ca a murit. Poate fi exemplu viu....ups, mort, pentru cei care mai au astfel de idei. Uneori...karma is a fuckin' bitch, dar selectia naturala trebuie sa isi faca treaba. P.S. Da, stiu ca sunt rau.
Ultima editare efectuata de catre Spartan1948 in Vin 15 Mai 2015, 08:48, editata de 3 ori |
| | | cardinal
Numarul mesajelor : 3338 Reputatie : 8744 Data de inscriere : 08/04/2010
| Subiect: Re: Accidente si Incidente la CFR si in lume Vin 15 Mai 2015, 08:42 | |
| - TVlad a scris:
- Dutzu a scris:
Ce ma deranjeaza pe mine teribil e neglijenta criminala a acestori asa zisi ziaristi. Sint atitea si atitea cazuri de electrocutare in urma urcarii pe vagoane sau alte obiecte aflate in preajma liniei de contact dar niciodata nu am auzit la TV sau in presa sa spuna, la finalul stirii sau al articolului: "Atentie! VA PUTETI ELECTROCUTA SI FARA SA ATINGETI FIRELE! E suficient sa fiti PREA aproape. Nu va apropiati, nu e de gluma". Copiii astia se gindesc probabil "o sa fiu atent sa nu ating firul, nu are ce sa mi se intimple" GRESIT! Cind isi dau seama, e prea tirziu. A fost daca tin bine minte un caz si cu un mecanic care a fost trasnit in momentul cind incerca sa curete farul central, urcat pe barele din fata locomotivei, nu mai sus. Am spus la inceput "neglijenta criminala". Da, pentru ca sint convins ca nu din nestiinta nu fac aceste anunturi ci din teama ca o sa ramina fara "combustibil", fara cazuri socante, cadavre si senzational. Bun comentariul unui cititor de la BZI. In scoala se invata religie, nu fizica, adica elevii sunt pregatiti pentru viata de apoi, nu pentru cea de pe pamant |
| | | Spartan1948 V.I.P Member
Numarul mesajelor : 2108 Varsta : 32 Localizare : Cluj-Napoca Reputatie : 6910 Data de inscriere : 15/03/2012
| Subiect: Re: Accidente si Incidente la CFR si in lume Vin 15 Mai 2015, 08:50 | |
| Se invata si fizica in scoli, pentru cei care chiar frecventeaza acele ore . Din pacate, foarte multi dintre liceeni sunt mai inclinati catre teribilism decat catre cursuri. |
| | | NicuS V.I.P Member
Numarul mesajelor : 1024 Localizare : Bucuresti Reputatie : 5566 Data de inscriere : 23/07/2012
| Subiect: Re: Accidente si Incidente la CFR si in lume Vin 15 Mai 2015, 10:19 | |
| - Spartan1948 a scris:
- Se invata si fizica in scoli, pentru cei care chiar frecventeaza acele ore
+1 Din memoriile mele curent electric se face chiar dintr-a 6-a. Iar pentru cine ajunge la performanța să facă și clasa a 11-a, e un capitol special de curent alternativ (+tensiunea indusă) care le explică clar de ce mori dacă te apropii de fir. |
| | | TVlad V.I.P Member
Numarul mesajelor : 2818 Localizare : Bucuresti Reputatie : 8416 Data de inscriere : 16/01/2010
| Subiect: Re: Accidente si Incidente la CFR si in lume Vin 15 Mai 2015, 10:32 | |
| Aici nu e vorba de inductie ci de strapungerea dielectricului, chestie care nu se invata la scoala. Spre exemplu, noi am studiat - tangential - subiectul abia in anul I de facultate. Iar in ziua de azi, dupa cit balast se pompeaza in capul elevilor nici nu e de mirare ca intra in functiune un mecanism de protectie care refuza "asimilarea" informatiilor. Nu zic ca trebuie sa li se faca educatie televizata dar data fiind frecventa accidentelor de acest fel consider ca e normal sa se faca niste anunturi clarificatoare.
|
| | | Adrian78 Administrator
Numarul mesajelor : 18757 Localizare : Hunedoara Reputatie : 24336 Data de inscriere : 05/10/2010
| Subiect: Re: Accidente si Incidente la CFR si in lume Vin 15 Mai 2015, 11:28 | |
| Decat indobitocirea cu religie in scoli mai bine ar face ore de educatie civica sa i invete cum sa treaca strada cum sa circule in zona caii ferate etc |
| | | c o r v i n V.I.P Member
Numarul mesajelor : 3759 Varsta : 48 Localizare : Hunedoara Reputatie : 8513 Data de inscriere : 16/10/2013
| Subiect: Re: Accidente si Incidente la CFR si in lume Vin 15 Mai 2015, 12:02 | |
| - Adrian78 a scris:
- Decat indobitocirea cu religie in scoli mai bine ar face ore de educatie civica sa i invete cum sa treaca strada cum sa circule in zona caii ferate etc
...parere si atitudine de administrator ,,chibzuit,,!! Exact de problema studiului religiei in scoli era aici vorba!?! Daca tu te-ai simtit (in)dobitoc(it) la astfel de cursuri e doar problema ta! Nu generaliza o situatie despre care habar nu ai! ...Educatie civica se face in scoli... (iti spun poate nu stiai!), insa, bagi tu mana in foc ca, daca s-ar face 10 ore pe saptamana de educatie civica (cu specialitatea ,,educatie pe langa sina caii ferate,, intensiv!) nu ar mai aparea astfel de incidente?? Ma indoiesc! |
| | | dan tm V.I.P Member
Numarul mesajelor : 9104 Reputatie : 13012 Data de inscriere : 16/07/2014
| Subiect: Re: Accidente si Incidente la CFR si in lume Vin 15 Mai 2015, 12:08 | |
| Cum nu se studiaza dielectricul? pai nu se facea in liceu cind era cu condensatorii cu legea lui Faraday sau cind se facea?
acuma ma gindesc ca poate astia stiu despre curent ca nu e bine sa pui mina pe fire si s-au gindit ca de vreme ce nu ating firele nu patesc nimic?
Am vazut o stire: politistii verifica daca locul era ingradit. Daaa era ingradit cu un gard continuu. |
| | | Adirmvl V.I.P Member
Numarul mesajelor : 8302 Localizare : Stația de domiciliu: R. Vâlcea Reputatie : 13106 Data de inscriere : 06/04/2012
| Subiect: Re: Accidente si Incidente la CFR si in lume Vin 15 Mai 2015, 12:16 | |
| A fost o perioada in Valcea, pana acum 5-6 ani, in care la cateva luni se mai incolaceau unii de 18-21 de ani cu masina in jurul unui copac. Ca erau zmei, iar parintii nu concepeau sa nu le ia puilor masina de majorat. Cortegiu funerar, "era fratele meu, saracu'", etc. In cel mult trei luni macar unul din aia care participau la inmormantare avea aceeasi soarta. Va mai mirati ca aia nu stia ca se poate face arc electric daca se urca pe vagon? |
| | | TVlad V.I.P Member
| Subiect: Re: Accidente si Incidente la CFR si in lume Vin 15 Mai 2015, 12:21 | |
| - dan tm a scris:
acuma ma gindesc ca poate astia stiu despre curent ca nu e bine sa pui mina pe fire si s-au gindit ca de vreme ce nu ating firele nu patesc nimic?
Exact asta spuneam si eu. Nu e deloc intuitiv ca poti sa o patesti numai apropiindu-te de fire si ar fi bine ca presa sa isi foloseasca macar de data asta in mod util puterea de comunicare, prevenind pierderea altor vieti. |
| | | Dr2005 Administrator
Numarul mesajelor : 20627 Varsta : 35 Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei Reputatie : 25570 Data de inscriere : 17/08/2011
| Subiect: Re: Accidente si Incidente la CFR si in lume Vin 15 Mai 2015, 13:35 | |
| Dielectricii parcă i-am făcut în clasa a 10a. Din păcate, profei de fizică nu prea i-a plăcut capitolul, ea ne stresa cu mecanica, pe care nici nu ne-o explica cum trebuie (am simţit asta în facultate, când am avut restanţe la Mecanică şi Rezistenţa Materialelor).
Presa nu are interes să încerce să prevină astfel de tragedii. Din asta îşi face rating, din ştiri din astea îşi mănâncă pâinea... există site-uri care publică inclusiv imagini explicite cu victimele unor accidente (într-o astfel de publicaţie era o poză clară cu o fată de 12 ani tăiată în două de tramvai). De altfel, ,,ştirile" din România înseamnă accidente (ştirile de la ora 5 de pe ProTV + ceva site-uri), ,,mondenităţi" (atât în buletinele de ştiri, cât şi în emisiuni gen Acces Direct, Wowbiz, Măruţă, Capatos + website-urile de rigoare), ceva politică (adică linşaj mediatic, după caz la adresa lui Băsescu, Iohannis sau Ponta, în funcţie de cine are televiziunea/site-ul) şi fotbal. _________________ :TTT:
|
| | | Continut sponsorizat
| Subiect: Re: Accidente si Incidente la CFR si in lume | |
| |
| | | | Accidente si Incidente la CFR si in lume | |
|
Subiecte similare | |
|
| Permisiunile acestui forum: | Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
| |
| |
| |