|
| Poduri CF din România | |
|
+84ravers75 mircea.predoni Rarau baiazid ets2oltromânia mielutu zburator dan tm alex_trs ALEXCFR calatorprinromania spiderpc tcm c o r v i n feroviar Cont.dezactivat Balto kasapis2007 Simply18 Bobby_TM tiberiu.orza Sergiu rmn Katalin4653 Cont dezactivat Giuseppe ATM Adirmvl iuli.hard Andrey_tm NicuS Goanga popovici daniel_c Luna IonutChircu Dr2005 electrica912 AndiCFR nenuandrei Marius nico2001 Teodor DUAL bostanescu gigel redeme cata 060-EA078 brandiburu Mircea Hirjau danlascau Semafor buldozer2 riciu Vitosa Lafont VladH Adrian78 Nesebar mihai_cfr_bacau Amiralul Stefan dan ciprian TVlad membru inactiv Traveller didi bogdan srl IonutCFR2009 Norbi sorinucu marius_catalin84 Caravelle_Zg stegaru vrabieionut Ionutz AMX 97-0548-4 Vlad zenox4500 Codrut1985 cortexedge nexxus COSTACHE MIHAIL myster2008 DonVILLy Lde 2100 88 participanți | |
Autor | Mesaj |
---|
DUAL Administrator
Numarul mesajelor : 7874 Localizare : Hunedoara Reputatie : 13276 Data de inscriere : 05/01/2011
| Subiect: Re: Poduri CF din România Joi 19 Apr 2012, 14:59 | |
| Nu,nu m-am aprins,incercam sa-ti explic ceva ,dar nu intelegi,pentru ca nu citesti,si le potrivesti. 1.Am scris mai sus ,podurile au obliatoriu refugiu,daca nu e distanta de siguranta respectata(chiar si optional refugiul se face pentru a marii spatiul intre tren si pietoni,inginerii se gandesc mereu la siguranta). 2.Da cf`ul nu are obligatii fata de pietoni,de aceea nu sunt restrictii. 3.Pasarelele pietonale sunt in acelasi regim cu peroanele garii,deci regula ta,nu se aplica.Pe aia de la CF ii doare in 14 ca trece tetea Nicu pe acolo sau nu stiu ce revizor cf.
|
| | | Vizitator Vizitator
| Subiect: Re: Poduri CF din România Joi 19 Apr 2012, 15:14 | |
| Aaaa, si tu le potrivesti.
1. aici se discuta despre placile alea de tabla de linga sina pe care merg pietonii. Probabil ca nu ii spune pasarela de aici confuzia cu cele de peste linii. 2. daca pe baza celor de la punctul 1 te referi la pasarele de prin gari, posibil sa aiba acelasi regim ca si peroanele desi pe unele am vazut afisul ,,stationarea interzisa" ceea ce nu e cazul la peroane 3. o sa iti pozez un pod care nu are refugii. in caz de urgenta te dai spre balustrada. |
| | | DUAL Administrator
Numarul mesajelor : 7874 Localizare : Hunedoara Reputatie : 13276 Data de inscriere : 05/01/2011
| Subiect: Re: Poduri CF din România Joi 19 Apr 2012, 15:31 | |
| http://mocanitahunedoara.files.wordpress.com/2009/08/dsc05233-1.jpg Alea din dreapta si stanga sunt pasarele.Bucata pe care o pomenesti tu metalica de 20 cm latime,pentru revizorul de la CF ,NU se numeste pasarela.Deci pe acolo accesul pietonal este strict interzis.Asa ca nu le potrivesc,le stiu,pentru ca stiu cum se dimensioneaza un astfel de pod si ce se considera incarcare pe el. Daca podul nu are pasarela,atunci este considerat ca pod doar cf(pentru ca nu exista flux de pietoni in zona) si accesul pietonal pe pod este strict interzis. |
| | | Vizitator Vizitator
| Subiect: Re: Poduri CF din România Joi 19 Apr 2012, 15:43 | |
| La alea m-am referit si eu, nu la placa de tabla dintre sine, am scris linga sina.
|
| | | Dr2005 Administrator
Numarul mesajelor : 20625 Varsta : 35 Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei Reputatie : 25565 Data de inscriere : 17/08/2011
| Subiect: Re: Poduri CF din România Joi 19 Apr 2012, 19:21 | |
| Pietonii nu au ce căuta pe pod, e zona de siguranţă feroviară. A, că cei de la ALPAB sunt nişte dobitoci şi, de 50 de ani, nu-s în stare să pună un pod pietonal, e altă mâncare de peşte. _________________ :TTT:
|
| | | DUAL Administrator
| Subiect: Re: Poduri CF din România Vin 20 Apr 2012, 00:23 | |
| Totusi ambele poduri numarul 1 si 3 au pasarela pietonala.Se vede in poza respectiva,deci cat de cat cei de la cf si-au facut treaba;acum daca esti berbec si vrei sa o iei tu pe linii ,e partea a 2a,dar pietonii pot traversa podul pe pasarelele alea inguste.Nu au refugiu pentru ca sunt destul de distante fata axul caii,si probabil datorita grinzilor de sustinere au ramas asa mici in latime.Acesta e si pod pietonal,dar cu bicicleta e mai greu,ca nu prea incapi. http://1.bp.blogspot.com/_AdFPO4GECaw/TIASqaoVKKI/AAAAAAAACHk/QRfnekCZ5ck/s1600/podul+baneasa.jpg http://www.destinatiituristice.ro/article/31032/Podul-Baneasa-3 |
| | | IonutChircu
Numarul mesajelor : 813 Varsta : 43 Localizare : Bucuresti Reputatie : 6220 Data de inscriere : 05/05/2010
| Subiect: Re: Poduri CF din România Vin 20 Apr 2012, 11:49 | |
| Podul peste Ialomita in apropierea statiei Crivina (M300) |
| | | Teodor
Numarul mesajelor : 3305 Reputatie : 8442 Data de inscriere : 18/04/2011
| Subiect: Re: Poduri CF din România Vin 20 Apr 2012, 12:36 | |
| Podul Viilor, Pitesti. Pod peste Arges. Podul unei linii industriale din Curtea de Arges.
Ultima editare efectuata de catre Teodor in Vin 20 Apr 2012, 22:06, editata de 1 ori |
| | | COSTACHE MIHAIL
Numarul mesajelor : 7990 Reputatie : 15504 Data de inscriere : 06/03/2009
| Subiect: Re: Poduri CF din România Vin 20 Apr 2012, 21:25 | |
| Pentru DUAL: In zilele frumoase de weekend cand mii de cetateni ies la plimbare in Parcul Herastrau, foarte multi doresc sa ocoleasca lacul si sa treaca de pe un mal pe celalalt, cei din Bucuresti cunosc situatia. Cum nu au alta posibilitate, trebuie sa treaca pe podul feroviar. Exista o cale de acces pe margine, insa foarte ingusta, dar prea putini o folosesc. Pentru ca majoritatea umbla in grupuri si trec exact pe sina de cale ferata. Majoritatea tineri, unii sunt distrati, altii se opresc chiar pe pod pentru a poza sau pentru a privi lacul de pe pod. Ca sa nu mai vorbesc de cei care au cu ei biciclete, carucioare cu copii sau role. Din cate stiu, in ultima perioada restrictia a fost ridicata si te poti trezi cu trenul langa tine in cateva secunde. Daca te afli pe linia ferata, foarte greu reusesti sa te retragi mai ales daca ai vreo bicicleta, carucior sau esti cu rolele. Ar merge totusi evitata trecerea pe pod ceea ce inseamna de parcurs in plus un km jumate, adica vreo 25 de minute mers incet insa prin oras traversand lacul pe DN1, ocolind ALPAB si mergand prin zgomot de masini . Iar intrarea in parc se face abia pe la Gara Baneasa, (Fantana Miorita) deci o buna parte din plimbarea in parc este inlocuita de trecerea pe DN1 prin zgomot, praf si poluare, asta daca cineva vrea sa evite podul. Si cred ca pana nu se va intampla ceva tragic, nimeni nu va lua initiativa de a construi o pasarela paralela cu podul feroviar peste lac, fiind utila datorita nr. extrem de mare al celor care sunt obligati sa treaca pe pod , neavand alta varianta decat acel mare ocol de care am scris mai sus.
Ultima editare efectuata de catre COSTACHE MIHAIL in Vin 20 Apr 2012, 21:42, editata de 4 ori |
| | | DUAL Administrator
| Subiect: Re: Poduri CF din România Vin 20 Apr 2012, 21:30 | |
| Doamne fereste! Costache Mihail ,pana vine trenul si feliaza pe careva,si atunci vor incepe sa arate cu degetul.Pasarelele alea sunt pur pietonale,si sunt asa inguste ca aia de la cf,nu aveau nici o treaba sa le faca mai late.Vina oricum daca se intampla ceva este a celor care administreaza parcul ,dar se va proceda cum se procedeaza in Romania,arunca vina pe mort,si au inchis dosarul. |
| | | Luna
Numarul mesajelor : 3274 Reputatie : 8300 Data de inscriere : 18/03/2011
| Subiect: Re: Poduri CF din România Vin 20 Apr 2012, 21:56 | |
| @COSTACHE MIHAIL Stiu si eu situatia, ca deseori ma plimbam/ma plimb prin parcul Herastrau, inconjurandul. Pe jos sau pe role mai e cum e si oricum cu rolele nu prea poti sa o iei printre sine, insa daca careva merge cu bicicleta si o ia pe sine, aude/vede trenu si sare de pe bicicleta/lasa bicicleta si fuge din cauza timpului redus de actiune atunci sa vezi tragedie, ca nu stiu daca nu poate deraia trenu daca loveste o bicicleta, mai ales ca pe accea linie se va circula (cred) cu 160 km/ora sau nu ? |
| | | Vitosa
Numarul mesajelor : 9075 Reputatie : 14502 Data de inscriere : 08/01/2011
| Subiect: Re: Poduri CF din România Vin 20 Apr 2012, 21:58 | |
| @Luna : pe ambele poduri de la Herastrau cu maxim 120 km/h |
| | | Teodor
| Subiect: Re: Poduri CF din România Vin 20 Apr 2012, 22:12 | |
| - Luna a scris:
- nu stiu daca nu poate deraia trenu daca loveste o bicicleta
Nici nu cred ca se poate pune problema sa deraieze din cauza unei bicicleta de 3 - 4 kg. Nu a deraiat nici cand a lovit tiruri, autocare, dar de la o bicicleta ? Cel mai probabil o poate taia in doua. A fost odata o faza de genu, dar nu cu bicleta in Ramnicu Valcea, la intrarea dinspre Piatra Olt, niste copii s-au dus la calea ferata si pe o portiune de 3 m au pus pietre, pe ambele sine. Cand a venit trenul ( Desiro ) a trebuit sa opreasca mecanicul, iar controlorul sa se dea jos si sa le dea la o parte. |
| | | TVlad V.I.P Member
Numarul mesajelor : 2818 Localizare : Bucuresti Reputatie : 8413 Data de inscriere : 16/01/2010
| Subiect: Re: Poduri CF din România Vin 20 Apr 2012, 22:40 | |
| Teodor, podul Viilor si cel de peste Arges par a fi extrem de vechi, poate sint chiar cele originale. Stie cineva mai multe amanunte? Ar merita pozate mai indeaproape. Ceea ce le da o nota deosebita este constructia ranfortilor: Ce diferenta fata de grosoloania de pod rutier de alaturi
Ultima editare efectuata de catre tozlovanuvlad in Vin 20 Apr 2012, 23:02, editata de 2 ori |
| | | Teodor
| Subiect: Re: Poduri CF din România Vin 20 Apr 2012, 22:55 | |
| Podul Viilor este undeva la 3 - 4 km. de gara Pitesti. Daca doresti sa vezi si podul peste Arges, te sfatuiesc sa iei un R pana la Merisani, iar de acolo pana la pod mai este un kilometru sau doi. # Scuze, scrisesem inainte Brolesti Arges in loc de Merisani, am confundat statiile.
Ultima editare efectuata de catre Teodor in Vin 20 Apr 2012, 22:58, editata de 1 ori (Motiv : Edit.) |
| | | Continut sponsorizat
| Subiect: Re: Poduri CF din România | |
| |
| | | | Poduri CF din România | |
|
Subiecte similare | |
|
| Permisiunile acestui forum: | Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
| |
| |
| |